Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Η δικαιοσύνη στοχοποιείται

Ο δημοσιογράφος του Βήματος της Κυριακής Β. Χιώτης δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο (οι επισημάνσεις στο άρθρο δικές μου):
«Κίνημα δικαστών» φοβάται η κυβέρνηση
Στις αρχές Ιουνίου ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης προανήγγειλε, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, «δικαστικό τσουνάμι», αλλά προς το παρόν το τσουνάμι χτυπά την κυβέρνηση και μάλιστα στο μαλακό υπογάστριό της. Η κυβέρνηση αιφνιδιάζεται διαρκώς από τις πρωτοβουλίες των ανακριτών,
παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης απαρτίζεται από πρόσωπα που η ίδια επέλεξε.
Ο κ. Κ. Καραμανλής δεν κρύβει την οργή του για τις διαδοχικές ψυχρολουσίες που δέχεται απροειδοποίητα τις τελευταίες ημέρες από το κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων και ζητεί εξηγήσεις από τους επιτελείς του και από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Μόλις την Παρασκευή ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την τελευταία πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης να ασκήσει διώξεις με αφορμή την προσπάθεια χειραγώγησης των μετοχών του ΟΤΕ, της Cosmote και της Γερμανός για την οποία τα μέσα ενημέρωσης είχαν πληροφορίες αρκετές ημέρες νωρίτερα.
Στις αρχές της εβδομάδας το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκε και πάλι όταν πληροφορήθηκε ξαφνικά ότι παραπέμπονται με δικογραφία στη Βουλή τρία μέλη της κυβέρνησης. Ως τότε η ηγεσία της Δικαιοσύνης διαβεβαίωνε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και εκείνη με τη σειρά της το Μέγαρο Μαξίμου ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βαδίζει προς το αρχείο.
Την ίδια διαβεβαίωση για αρχειοθέτηση παρείχε η ηγεσία της Δικαιοσύνης και για την υπόθεση Κουκοδήμου - Κλαδά και μάλιστα υπό τις διαβεβαιώσεις αυτές ο Πρωθυπουργός είχε δώσει εντολές να προετοιμαστεί η επιστροφή του βουλευτή Πιερίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Την περασμένη εβδομάδα όμως η δικαστική έρευνα άλλαξε δρόμο και άρχισε και πάλι η υπόθεση να ερευνάται, προκαλώντας κύματα οργής στο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε και με την είδηση αποφυλάκισης της κυρίας Εύης Τσέκου όπως ασφαλώς και από τις διαδοχικές αποκαλύψεις εις βάρος υπουργών στην υπόθεση Siemens.
Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν; Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνημα δικαστών που έχει εναντιωθεί και στο παρελθόν σε προηγούμενες κυβερνήσεις ή η ηγεσία της Δικαιοσύνης έχει χάσει όλους τους διαύλους επικοινωνίας που παραδοσιακά διατηρεί με τα χαμηλότερα κλιμάκιά της;
Ολα δείχνουν ότι ισχύουν και τα δύο. Αρκετοί δικαστικοί είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που χειρίζεται κάποιες υποθέσεις ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς. Κάποιες παρεμβάσεις του τους προηγούμενες μήνες θεωρήθηκαν άκομψες και μη έχοντας άλλον τρόπο να αντιδράσουν οι δικαστικοί λειτουργοί «ξεχνούν» συχνά τις τελευταίες ημέρες να τον ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες τους.
Ολα αυτά είναι λογικό να προκαλούν έριδες και διαπληκτισμούς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου τελευταία η ένταση των φωνών σε κάποιες συσκέψεις ακούγονται ως τους διαδρόμους. Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκης ενώ χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του υπουργών και βουλευτών, λόγω της μακράς πολιτικής πορείας του, επικρίνεται συχνά το τελευταίο διάστημα ότι δεν ελέγχει πλήρως τον τομέα που εποπτεύει. "
ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ είναι το λιγότερο. Πρόκειται για κείμενο που βάλει ευθέως την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης την οποία, κατά τον δημοσιογράφο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!! Αν το κείμενο δεν είναι προβοκατόρικο και δεν υφίσταται κανένα θέμα αλλά αποτελεί αντιπολιτευτικό άρθρο του δημοσιογράφου κάνει μικρή ζημιά, και απηχεί τις απόψεις του. Είναι έτσι όμως;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: