Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Η "μαύρη" χρηματοδότηση των κομμάτων στη χώρα μας

Αντιγράφω από το Βήμα της Κυριακής (22-6-2008) την αρχή από το άρθρο του Γ. Πρετεντέρη:
"Οταν κάποτε οδηγήθηκαν στον ανακριτή δύο χαμηλόβαθμοι διοικητικοί υπάλληλοι ενός νοσοκομείου στο Μιλάνο, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι αυτή ήταν η αρχή του νήματος που οδήγησε στην κατάρρευση του μεταπολεμικού κομματικού συστήματος της Ιταλίας. Τώρα, πολύ φοβούμαι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανάλογο κίνδυνο, χωρίς να ξεκινάει από τόσο χαμηλά.
Οχι επειδή το ΠαΣοΚ πήρε (αν πήρε...) από μια ιδιωτική εταιρεία ποσό ύψους 420.000 ευρώ πριν από δέκα (!) χρόνια. Ούτε επειδή κάποιοι πολιτικοί επωφελήθηκαν (αν επωφελήθηκαν...) της γαλαντομίας της εταιρείας για να εξοπλίσουν βερεσέ τα γραφεία τους. Μόνο υποκριτές θα μπορούσαν να φρίξουν μαθαίνοντας ότι τα κόμματα ζουν από εισφορές και οι πολιτικοί από φίλους...."
Ο δημοσιογράφος θεωρεί αυτονόητο ότι στα κόμματα και στους βουλευτές εισρέει μαύρο χρήμα και ως εκ τούτου μην θεωρούμε ότι με την υπόθεση Siemens ανακαλύψαμε την Αμερική. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ σαφώς. Αλλά όσο αυτονόητο και αν είναι δεν πρέπει να το στηλιτεύει κανείς;;; ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ και τρώει τον περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο στα δελτία ειδήσεων των καναλιών;;; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ έχουμε κυρώσεις των "λαδιάρηδεων", ασχολείται η δικαιοσύνη και τρώει το χρόνο της, αν είναι αυτονόητο και κοινό τοις πάσι;;; Αφού μόνο υποκριτές θα μπορούσαν να φρίξουν δεν θα πρέπει να ασχολείται κανείς με το ως άνω γεγονός. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ, κατά τον κ. Πρετεντέρη, διακινούν και αποδέχονται, το κοινό τοις πάσι, μαύρο χρήμα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ που διάβασα. Το ό,τι είναι κοινό τοις πάσι ότι γίνονται κλοπές στη χώρα μας, αποποινικοποιεί την κλοπή;;;;; Κάθε απάντηση δεκτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: