Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Οι γάμοι της Τήλου

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο και θα το λέω μέχρι να το εμπδώσουν όσοι ακόμα πιστεύουν στην τύχη και ότι δηλαδή μια μέρα ο δήμαρχος Τήλου πήρε τη σπουδαία απόφαση, αντί να λύσει τα όποια προβλήματα έχει το νησί του, να ασχοληθεί με γάμους ομοφυλοφίλων, καταθέτω τη δική μ0υ εκδοχή για το περιστατικό.
Τα δεδομένα.
Η κυβέρνηση δεν θα τολμούσε ποτέ να θεσπίσει νομοθετικά τον γάμο (ελεύθερη συμβίωση) των ομοφυλοφίλων. Το γιατί δεν χρειάζεται να το πούμε.
Η αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στα τόσα προβλήματα που έχει ποτέ δεν θα έφερνε μία τέτοια πρόταση νόμου και να την υποστηρίξει σθεναρά.
Τα μικρότερα κόμματα (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) είναι υπέρ του λεγόμενου "γάμου" των ομοφυλοφίλων.
ΚΚΕ και ΛΑΟΣ αδιάφορο το μεν αντίθετο το δε για διαφορετικούς λόγους.
Τι έπρεπε να γίνει;;
Να επιβληθεί άνωθεν.
Πως;
Από μία αναγνώριση του ως άνω "γάμου"¨από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε μία απόφαση του οποίου θα έπρεπε να συμμορφωθούμε καθόσον είμαστε ευρωπαίοι.....
Η λύση
Κάπου στη μέση του πουθενά και σε ένα μικρό μέρος "γεννιέται" η ιδέα να παντρευτούν "έτσι τυχαία" άνθρωποι που, ίσως, πριν το γάμο τους αν τους ρωτούσες να σου έλεγαν ότι η Τήλος ανήκει στα Επτάνησα, ή να αγνοούσαν και την ύπαρξη του νησιού. Παρόλα αυτά "τυχαία" βγήκε η αγγελία γάμου και η αρχή έγινε. Διότι για να επιλυφθεί Δικαστήριο πρέπει να υπάρξει διαφορά. Και για να λυθεί ένα ζήτημα πρέπει καταρχήν να δημιουργηθεί. Έτσι έγιναν οι γάμοι. Ακολούθησαν προκαταρκτικές εξετάσεις, διώξεις και ίσως συνεχίσουν και αγωγές για ακύρωση του γάμου ή την κήρυξή τους ως ανυπόστατου. Εκεί υπάρχει ο τρόπος να εμπλακεί και το ευρωπαικό δίκαιο και να προκληθεί και απόφαση του ευρωπαικού δικαστηρίου. Την απόφαση την γνωρίζετε ποιά θα είναι......
Επομένως, και η πίτα σωστή (χωρίς πολιτικό κόστος) και ο σκύλος χορτάτος (άντε και καλά στέφανα οι υπόλοιποι)
Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: