Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Το ΠΑΣΟΚ προς το Συνέδριο.


Όταν βλέπω αριστερά ή αριστερίζοντα ή, εν πάση περιπτώσει, αριστερόστροφα κόμματα, πάντα κατά δήλωσής τους, να ετοιμάζονται για συνέδρια κλπ, με πιάνει μιά δημοκρατική υπερένταση (κατάλοιπο ενδόξου παρελθόντος), αλλά μου περνάει πολύ γρήγορα. Θα μαζευτούν 4-5.000 κόσμος και θα χειροκροτούν τα κορυφαία στελέχη που παίρνουν το λόγο για την μάχη των εντυπώσεων. Όταν όμως ανεβαίνει για να μιλήσει κάποιος άσημος από τη βάση, ονειροπόλος πασόκος μιάς άλλης εποχής, οι περισσόοτεροι φεύγουν για καφέ ή χαβαλέ, ή για ζυμώσεις και δημόσιες σχέσεις. Τελικά πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι θα πουν αυτά που λένε πάντα ή τα γράφουν στις φιλόξενες σελίδες των εφημερίδων και κατόπιν θα ψηφίσουν ό,τι τους πουν οι καθοδηγητές (που είναι οι ίδιοι για 30 και πλέον χρόνια) και θα φύγουν ευχαριστημένοι πηγαίνοντας στα σπίτι τους. Τα βράδια θα αναστενάξουν οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία και όχι μόνο. Και το αποτέλεσμα είναι το μέτρημα των κουκιών και οι συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν οι οποίοι θα δώσουν ύλη στις εφημερίδες για λίγο και εκεί θα τελειώσει και τυπικά το κορυφαίο όργαναο του κόμματος.
ΠΟΙΟΣ Πασόκος περιμένει κάτι από το Συνέδριο αυτό;;;
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μου έλεγε τι περιμένει.
Πόσα κουκιά έχει ο Βενιζέλος;;;
Τι θα κάνουν οι βαρώνοι του κόμματος;;;;
Τελικά αυτό το Συνέδριο δεν έχει ούτε αυτήν την αγωνία.
Τα πάντα είναι λυμένα από πριν. Είναι σαν να πηγαίνεις σε εξετάσεις με λυμένα τα θέματα. Πόση αγωνία μπορεί να έχεις;;; ΚΑΜΙΑ.
Θα επιβεβαιωθεί πάλι ο Γιώργος, ο οποίος τις μόνες νίκες που έχει πάρει είναι μεταξύ των Πασόκων, είτε με είτε χωρίς αντίπαλο. Έξω από το ΠΑΣΟΚ αλωνίζει ο Καραμανλής. Επομένως, προς τι τα έξοδα για το Συνέδριο. Αν τα δωρίζατε υπέρ του χωριού ΣΟΣ ή υπέρ κανενός παιδικού Νοσοκομείου θα πιάνανε περισσότερο τόπο.
Για σκεφτείτε το σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: