Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Πόλεις - Κράτη στα Βαλκάνια


Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ξαναγυρίζουμε στις πόλεις - κράτη της αρχαιότητας. Όπως η Αθήνα, η Σπάρτη, η Θήβα κλπ έτσι και τώρα έχουμε, το Κόσοβο με τις τάσεις αποσχισης του βορείου σερβικού τμήματος, έχουμε υπό αναμονή το Τέτοβο, έχουμε τις τρεις κοινότητες της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και πάει λέγοντας. Αμφιβάλει κανείς ότι από το 1990 όταν άρχισε η διάλυση της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας και η σαλαμοποίηση των εθνοτήτων, ότι υπάρχει σχέδιο;; Το μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ δημιουργούνται αυτά τα μορφώματα-κρατίδια και σε τι εξυπηρετούν;;;Οι απαντήσεις είναι στο πλαίσιο της εικασίας. Μερικές από αυτές τις μοιράζομαι μαζί σας αγαπητοί άγνωστοι φίλοι:

α) ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος αναζητεί τις "χωματερές" του (βλ. τοξικά απόβλητα).

β) πρέπει να υπάρχουν τα προτεκτοράτα για να εκτελούν συγκεκριμένη εργασία στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω της "δήθεν ανάπτυξης" των κρατιδίων

γ) πρέπει να υπάρχουν ο鴨ελεύθερες ζώνες" για την ανάπτυξη της παρανομίας (ναρκωτικά)

δ) χρειάζονται περισσότερα "κουκιά-εξαρτημένα" για διάφορες ψηφοφορίες σε διεθνείς φορείς

ε) απαιτούνται "σύγχρονοι λαοί γενίτσαροι" για ειδικές αποστολές εθνικών εκκαθαρίσεων και όχι μόνο (συμμετοχή σε "ειρηνευτικές δυνάμεις" κλπ)

στ) επίδειξη ισχύος σε ατίθασες χώρες που ο λαός τους δεν λέει συνέχεια ΝΑΙ στα κελεύσματα των ισχυρών (οι κυβερνήσεις είναι πάντα δεδομένες στους ισχυρούς)

Αυτές είναι κάποιες πιθανές εξηγήσεις. Θα μπορούν να υπάρχουν και δεκάδες άλλες. Βέβαια υπάρχει και η επίσημη εκδοχή: Η ανεξαρτησία των διαφόρων εθνοτήτων των Βαλκανίων, το δικαίωμα στη αυτοδιάθεση κλπ. Αλλά αυτό μοιάζει με ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο.

Στην περιοχή μας παίζονται παιχνίδια και όποιος αγνοεί την ιστορία, αυτή την εκδικείται. Δεν αποκλήθηκαν τυχαία τα Βαλκάνια η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Ας προσέξουν αυτοί που εκπονούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για την περιοχή μας, διότι μπορεί τώρα να μην υπάρχουν ΗΓΕΤΕΣ στην περιοχή, αλλά η ΠΙΕΣΗ και η απόγνωση γεννούν ΗΓΕΤΕΣ και ο λαός, αν καθοδηγηθεί σωστά, έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταστρέψει καθε διεστραμμένο σχέδιο που δημιουργείται σε χάρτες και εκτελείται με βομβαρδισμούς και σκοτωμούς αμάχων. Αυτός είναι ο αστάθμητος παράγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: