Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Ανασχηματισμός: ένα καμμένο (πολιτικά) χαρτί

Ενδιαφέρει κανέναν πολίτη, αν ο θρυλούμενος και αναμενόμενος ανασχηματισμός, μετακινήσει δυο-τρεις υπουργούς, διώξει άλλους τόσους και υφυπουργοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη;;; Μάλλον κανένα δεν ενδιαφέρει πια. Είναι εξαιρετικά αργά.
Αν υπάρξει δομικός ανασχηματισμός με συγχωνεύσεις υπουργείων και σαρωτικές αλλαγές προσώπων, ανεξαρτήτως της θελήσεώς τους, που να δείχνει ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο ανασχηματισμός είναι πρωθυπουργικό προνόμιο και δεν υπόκειται σε "πιέσεις" υπουργών που δηλώνουν ότι έχουν ακόμα "έργο" να προσφέρουν (στο πολιτικό τους βιογραφικό ίσως, όχι στη χώρα).
Αν ο ανασχηματισμός αφορά αλλαγή στη νοοτροπία και στην πολιτική, καθώς και πλησίασμα του κόσμου με ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, τότε μπορεί να έχει κάποιο ενδιαφέρον-περιέργεια. (Αλλά αυτό μοιάζει πλέον με χριστουγεννιάτικη ιστορία με μπόλικο παραμύθι...)
Συνεπώς, ο ανασχηματισμός, όπως τον ξέρουμε μέχρι τώρα ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, πλην φυσικά των νέων υπουργών και υφυπουργών, που θα είναι οι μόνοι ευχαριστημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: