Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η επόμενη μέρα στη Λεωφ. Αλεξάνδρας

Περπατώντας τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το πρωί αντίκρυσα μια καθαριότητα που πρέπει να είχε επιτευχθεί με υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων καθαρισμού του Δήμου και πρέπει να το επισημάνουμε. Μετά το γήπεδο του Παναθηναϊκού κατεβαίνοντας προς Πατησίων μέχρι στη συμβολή με την οδό Ιπποκράτους οι εικόνες ήταν απελπιστικές. Όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα με μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές, τα καταστήματα αυτοκινήτων της Φορντ και της Auto Marin ήταν διαλυμένα. Το σούπερ μάρκετ Βερόπουλος εντελώς καμμένο. Τα καταστήματα Goodies, OTE shop, Γερμανός, Extreme ήταν με σπασμένες βιτρίνες τουλάχιστον. Επίσης με ζημιές στις βιτρίνες ήταν και κάποια εμπορικά. Όλα τα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ ήταν σπασμένα τα τζάμια. Ξεριζωμένοι κάδοι απορριμάτων, όπως και μάρμαρα από σκαλοπάτια πολυκατοικιών ήταν σπασμένα στις άκρες, προφανώς με βαριοπούλες, για να εξασφαλιστούν ¨πολεμοφόδια" που τα έβλεπες διάσπαρτα στους δρόμους. Το ίδιο σκηνικό και στην αρχή της Ιπποκράτους. Στη γωνία με τη Γκύζη η Εμπορική Τράπεζα ολοσχερώς κατεστραμμένη και η φωτιά έχει φτάσει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Έντονη ήταν η μυρωδιά του καπνογόνου ή των όποιων χημικών (δακρυγόνων ;) είχαν ρίξει την προηγούμενη μέρα. Παντού υπήρχαν στο οδόστρωμα ίχνη από καμμένα αντικείμενα (πιθανώς κάδους απορριμάτων). Φαντάζομαι τι έχει γίνει στην Ερμού προς το Μοναστηράκι. Τελικά οι μόνοι οργανωμένοι στη χώρα αυτοί είναι οι γνωστοί-άγνωστοι;;; Με εκπληκτική οργάνωση και συντονισμό έδρασαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν. Λαϊκή οργή ή άφορμή για βανδαλισμούς;;; Μπορεί και τα δύο. Η αστυνομία ανήμπορη να αντιδράσει σε ένα είδος λευκής απεργίας.... Για άλλους είναι ευεξήγητη η στάση της για άλλους όχι. Ας ελπίσουμε να εκτονωθεί η κατάσταση για να δούμε με ψυχραιμία τις εξελίξεις. Ό,τι και να γίνει η δολοφονία είναι δολοφονία. Περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση για το αν υπήρξε εξοστρακισμός ή όχι. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο εύρημα αυτό. Τελικά οι πλέον ωφελημένοι είναι οι τζαμάδες και οι αλουμινάδες...... που θα δουλέψουν υπερωρίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαϊκή οργή ή άφορμή για βανδαλισμούς;;; ρωτάς. κ εγώ απαντώ:αυτο σίγουρα δεν είναι λαϊκή οργή!ο απλός κόσμος,ο φτωχός κόσμος που ψάχνει το δίκιο του δεν αδικεί τον συνάνθρωπό του!δεν τολμάει να σκεφεί καν να απλώσει το χέρι του στον ιδρώτα του άλλου! πως μωρε ζητάμε δικαιοσύνη και εμείς πρώτα είμαστε αυτοί που αδικούμε?! πως αναζητούμε ελευθερία όταν γινόμαστε εμείς πρώτα οι τύρρανοι?!πως θέλουμε να μας σέβονται όταν εμείς πρώτα δεν σεβόμαστε τους άλλους?! οχι φιλε μου! σίγουρα δεν είναι λαϊκή οργη!

dedikasmenos είπε...

θα απαντήσω με μιά παροιμία ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Συμφωνώ απόλυτα ότι η καταστροφή δεν αποτελεί λύση αλλά δυστυχώς ΠΟΙΑ ΑΡΧΗ με αυτές που κεγαλώσαμε έμεινε όρθια για να ζήτήσουμε να έχουν αρχές οι καταστροφείς;;; Ποιός από τα λαμόγια που μας κυβερνούν έχει το ηθικό ανάστημα να βγει μπροστά και να τύχει έστω ΣΕΒΑΣΜΟΥ;;;