Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Η νύχτα της καταστροφής στο Κέντρο της Αθήνας

Η οδός Ερμού είναι "βομβαρδισμένη". Πολλά καταστήματα καταστράφηκαν και από το ξημέρωμα έγινε αντιληπτό ότι το κέντρο της Αθήνας δεν θα κάνει Χριστούγεννα. Οι εικόνες της καταστροφής είναι πέραν από κάθε προηγούμενο. Εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο. Σε μέρες οικονομικής κρίσης κάποιοι θα φτάσουν στα όρια της οικονομικής απόγνωσης. Κι όλα αυτά γιατί κάποιος ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ θεώρησε ότι έπρεπε να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ έναν ανήλικο στην καρδιά της Αθήνας. Το κυριάρχο ζήτημα είναι σαφώς ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου. Οι παράπλευρες απώλειες, οι οποίες κι αυτές είναι σημαντικές (δευτερευόντως), θα απασχολήσουν πολύ καιρό το κέντρο της Αθήνας. Η Δικαιοσύνη ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Φυσικά υπεύθυνοι είναι και η ηγεσία της Αστυνομίας και οι εκπαιδευτές των αστυνομικών. Ποιός να ασχοληθεί όμως;;; Ελπίζει κανείς ότι το κακό θα σταματήσει εδώ;;; Το να πω ότι αναμένω τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι αστείο και οι στιγμές είναι τραγικές και δεν επιδέχονται αστειότητες. Έρχονται δύσκολες μέρες....... Ψυχραιμία σε όλους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

lupame pou to lew alla pisteuw pws o pirovolismos htan anapofeuktos

Ανώνυμος είπε...

καλά δεν ξέρουμε αν ήταν αναπόφευκτος αλλά ας μην ρίχνουμε και τόσο μεγάλες ευθύνες χωρίς να γνωρίζουμε τι έγινε. και ας μην δικαιολογούμε τα επισόδια με το φόνο του παιδιού. και χωρίς αυτό το θάνατο πάλι τα ίδια θα έκαναν.

dedikasmenos είπε...

είναι δύσκολο να απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα όταν δέχεσαι ορυμαγδό πληροφόρησης ότι πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση. Κάτι τέτοιο δέχεται και η Αστυνομία (συνδικαλιστές και εμμέσως η επίσημη ηγεσία). Ο εξοστρακισμός της σφαίρας, που, αν συνέβη, θα αποδειχθεί σήμερα με βεβαιότητα από τον ιατροδικαστή θα δώσει φως στην υπόθεση. Έκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το όπλο είναι η εσχάτη λύση. Μέχρι στιγμής οι μαρτυρίες δεν μιλάνε για τέτοιας μορφής επεισόδια που να δικαιολογούσαν την χρήση όπλου (πριν το τραγικό περιστατικό) Τώρα όσον αφορά τα επεισόδια που ακολούθησαν αυτά θέλουν πολύ συζήτηση....μα πάρα πολύ συζήτηση. Οι καταστροφές ιδιωτικής περιουσίας είναι εντελώς αδικαιολόγητες. Το ξέσπασμα σε τράπεζες και δημόσια κτίρια θα μπορούσα να το καταλάβω σαν έκφραση λαϊκής αντίδρασης. Πρέπει να καταλαγιάσουν τα γεγονότα λίγο. Όσοι έχουμε ζήσει την υπόθεση Καλτεζά στα Εξάρχεια πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Από πρώτη ματιά το άτυχο παιδί ίσως να βρέθηκε σε λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Φυσικά το τραγικό γεγονός θα μας απασχολήσει για πάρα πολύ καιρό. Ο ανώνυμος σχολιογράφος που λέει ότι ήταν αναπόφευκτος ο πυροβολισμός ήταν ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ και αν ήταν, πως οδηγείται στο συμπέρασμα αυτό;;; Μήπως μπορεί να μας πει;;

Ανώνυμος είπε...

Άν συνεχιστεί αυτό το μπάχαλο με τους κουκουλοφόρους και τις βόμβες Μολότωφ σε όλες τις μεγαλουπόλεις, η Ελλάδα δεν θα κάνει όχι μόνον Χριστούγεννα αλλά επίσης ούτε και Πρωτοχρονιά.

Η υποδοχή του νέου έτους δεν θα γίνει με φιέστες και πανυγήρια, αλλά με διαδηλώσεις ενάντια στην κρατική/ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και την διεθνή χρηματοπιστώτική κρίση. Άλλωστε ο πολύς Θόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για προσφυγή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ για επείγουσα βοήθεια και αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, γεγονός που ερμηνεύεται με την επαναφορά της δραχμής.

Τι σημαίνει άραγε προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ; Όπως είναι γνωστόν, το ΔΝΤ, όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα, είναι από την φύση του ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός που επιβάλλει νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, στηρίζει το αδηφάγο υπερτρομοκρατικό/κερδοσκοπικό κεφάλαιο και την υπερκερδοφορία του, ευνοεί την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, ενώ ταυτόχρονα προωθεί επώδυνα μέτρα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, όπως φόρους, απολύσεις και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί σε απλά ελληνικά ως σύγχρονος εργασιακός Μεσαίωνας.