Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Νεκρός νεαρός στην Αθήνα

Τραγικό γεγονός χθες το βράδυ στην Αθήνα όπου σε επεισόδιο μεταξύ δύο αστυνομικών και νεαρών αντιεξουσιαστών (;) σκοτώθηκε ανήλικος από σφαίρα ύστερα από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού. Στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως, αλλά και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, έγιναν μεγάλης έκτασης επεισόδια με καταστροφές αυτοκινήτων, καταστημάτων και τραπεζών. Εξαρχής δηλώνω ότι η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ανστυνομικών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ο θάνατος ενός ανήλικου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ. Ακόμα και αν ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση ευθεία, οφείλει, εξ επαγγέλματος, να έχει την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ να αντιδράσει, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ. Αλίμονο αν δεχτούμε ότι η καταφυγή στο όπλο είναι "λύση" σε τέτοιες περιπτώσεις. Από εδώ και μπρος είμαστε σε κατάσταση "πολέμου" στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, (και όχι μόνο) και θα θα είναι πολύ αφελής όποιος πιστέψει ότι τα γεγονότα θα τελειώσουν σύντομα. Η βεντέτα Εξαρχείων και Αστυνομίας, που πάλι βάφτηκε με αίμα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα είναι σκληρή και σε βία και σε βάθος χρόνου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ που δεν έχουν καταλάβει ούτε το ρόλο τους ούτε την κοινωνική αποστολή τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξέρουμε λεπτομέρειες για το παιδί που δέχθηκε τον πυροβολισμό? πως έτυχε να βρίσκετε εκεί? κοίτα βασικά μπορεί να συντρέχουν 12000 λόγοι ωστέ ο αστυνομικός να πυροβόλισε. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογήτε ο θάνατος του παιδιού όπως είπες κ εσύ αλλά απλά να μην είμαστε απόλυτοι.

dedikasmenos είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε την εποχή της πληροφορίας η οποία τρέχει με εκπληκτική ταχύτητα. Μάθαμε όλοι για το παιδί. Τι ήταν ποιό ήταν, μέχρι και που σύχναζε, ποίοί οι γονείς του κλπ κλπ. Η συνοικία των Εξαρχείων δεν αντιμετωπίζεται από ερασιτέχνες αστυνομικούς. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Είναι η ζώνη των επιλέκτων και άριστα εκπαιδευμένων και φυσικά των με πολιτικά κυκλοφορούντων αστυνομικών. Το τραγικό αποτέλεσμα δείχνει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΟΣ αντιμετώπιση από πλευράς αστυνομίας της πιό ταραγμένης περιοχής της πρωτεύουσας.