Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Μια συζήτηση ... χωρίς απόφαση

Η φυγομαχία της κυβέρνησης οδήγησε, όπως αναμενόταν, σε αδιέξοδο. Πραγματικά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση προανακριτικής επιτροπής, την οποία και παρακολούθησα, μου άφησε τις ακόλουθες εντυπώσεις:
1. Είδα αξιοπρόσεχτες τοποθετήσεις ανθρώπων που κοσμούν με την κατάρτισή τους το Κοινοβούλιο (Κουβέλης, Βενιζέλος, Σιούφας)
2. Είδα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τράβηξε τα άκρα και τελικά (και σωστά) παραιτήθηκε από την ψηφοφορία που θα δυσκόλευε το πράγμα στην πορεία του, αν θεμελιωθούν ευθύνες υπουργών (ή υφυπουργών)
3. Είδα και απρεπή χασκόγελα και πειράγματα από αντιπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, τη στιγμή που ο βουλευτής του Σύριζα κ. Κουβέλης έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα νομική τοποθέτηση επί της διαδικασίας. Κρατιέμαι για να μην χαρακτηρίσω την συμπεριφορά των κυριών αυτών και ενός κυρίου πιό πίσω οι οποίοι προφανώς είχαν ξεχάσει ότι υπάρχουν κάμερες. Η διαφορά με τον αγορεύοντα βουλευτή Κουβέλη ήταν και εμφανής και χαοτική. Ας κρατηθώ και να μην πω τη λέξη που μου έρχεται για την συμπεριφορά τους........
Το βάρος τώρα δίνεται στην εξεταστική επιτροπή που ξεκινάει στις 31/10 και πρέπει να τελειώσει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: