Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Παναθηναϊκός. Τα κεφάλια μέσα

Για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Είπαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, ενωμένοι όλοι κλπ κλπ. Μάλιστα βάλαμε και ανθρώπους του ποδοσφαίρου, καταξιωμένους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού στη διοίκηση και σε νευραλγικές θέσεις της ομάδας. ΑΥΤΟ, φαντάζομαι, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ;;;; Περιμένω να ακούσω από επίσημα χείλη κάτι παραπάνω από αυτά που λένε οι φίλαθλοι για την εικόνα της ομάδας.
ΓΙΑΤΙ, ενώ τα χρήματα υπήρχαν ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ κεντρικοί αμυντικοί και , κυρίως, ΓΙΑΤΙ η ομάδα αρχίζει και τελειώνει εδώ και χρόνια με τον Βύντρα;;;
Επίσης γιατί είναι παροπλισμένοι οι Νίλσον, Γκάμπριελ, Μελίσσης και Σιόντης (είναι καλύτεροι αυτοί που παίζουν;;)΄, ενω έλειπε και ο φορμαρισμένος Σιμάο;;
Θα μπορούσα να υποβάλω πολλά ερωτήματα, αλλά σταματάω εδώ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε φέτος βλέψεις για την Ευρώπη (διότι εκεί το επίπεδο είναι σχεδόν απαγορευτικό για τις ελληνικές ομάδες). Αυτό είναι δεδομένο. Επίσης όμως είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ. Συμπαθείς οι Κύπριοι, αλλά σαν ομάδα είναι μέτρια. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Η "φλύαρη" κατοχή της μπάλλας από πλευράς του Παναθηναϊκού περισσότερο εκνεύριζε παρά είχε κάποιο αποτέλεσμα.
Αποτέλεσμα αυτής της ήττας είναι ότι χάθηκε ΣΙΓΟΥΡΑ η δεύτερη θέση, ενώ η θλιβερή εμφάνιση της ομάδας, με δεδομένη την ανύπαρκτη άμυνα, που "κρατάει" την ομάδα και δεν την αφήνει να κάνει παιχνίδι όταν ξέρουν οι παίκτες ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το κακό πίσω και πρέπει να έχουν και πίσω το νου τους, δεν δίνει και πολλές ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο ΟΥΕΦΑ.
Δεν λέω το αυτονόητο, ότι η νίκη με την Βέρντερ στο ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος, διότι θα θεωρηθώ ως εκτός τόπου και χρόνου. Και εξηγούμαι. Η Βέρντερ είναι ομάδα πολυβόλο στην επίθεση. Εμείς ποιούς διαθέτουμε για να πιάσουμε αυτούς τους επιθετικούς. Επομένως φοβάμαι διασυρμό και ότι θα γίνουμε χλεύη των αντιπάλων μας. Θεωρητικά, λοιπόν, η νίκη είναι μονόδρομος, αλλά μου φαντάζει, με τα σημερινά δεδομένα, στη σφαίρα της ποδοσφαιρικής φαντασίας.
Ο Βγενόπουλος είπε κάτι σε μία συνέντευξή του για τον Τεν Κάτε : θα κριθεί του χρόνου όταν κάνει ο ίδιος και τις μεταγραφές. Επομένως έδωσε το στίγμα. Φέτος δουλεύουμε με ό,τι υπάρχει.
Εκτός από την άμυνα που δεν κάνει ούτε για σχολικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει και ο παίκτης στο κέντρο για την κάθετη μπαλιά. Ο Νίνης είναι σε απραξία ακόμα, παρά το ότι υπέγραψε και ο Καραγκούνης τραυματίας. Επομένως ΜΗΔΕΝ και στον τομέα ανάπτυξη. Και μην ξεγελιέστε επειδή χθες αλλάζαμε την μπάλλα εκτός περιοχής. Με την Ανόρθωση παίζαμε. Συμπέρασμα: ο πρώτος στόχος το πρωτάθλημα παραμένει. Με εμφανίσεις τέτοιου τύπου βέβαια είναι κι αυτός στόχος ..... άστοχος (για άλλη μιά χρονιά). Να περιμένουμε να βρουν τα βήματά τους οι διοικούντες και να εργαστούν πραγματικά για να δώσουν πνοή στην ομάδα. ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ αυτό είναι βέβαιο. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο ότι θα την πληρώσουν αυτοί ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ (αν, φυσικά, την πληρώσει και κανένας τώρα που είναι όλοι μαζί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: