Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Νέα Δημοκρατία : σε βαθύ μαύρο σκοτάδι

Όσοι έχουν το πολιτικό θάρρος να βγαίνουν και να μιλάνε στα ΜΜΕ από την ΝΔ βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Οι λεγόμενοι αμφισβητίες του χώρου γίνονται πρωταγωνιστές και αισθάνονται "δικαιωμένοι".
Το μόνο θετικό στις εκλογές αυτές για το κόμμα της ΝΔ είναι ότι ο κόσμος έκανε αυτό που δεν μπόρεσε η ηγεσία : ανανέωση με νέους και άφθαρτους και "φούμο" σε όσους πλήγωσαν την παράταξη. (υπάρχουν ακόμα και εξαιρέσεις που θα τους εκβράσει, σιγά-σιγά το σύστημα)
Ίσως η ήττα αυτή κάνει καλό στο κόμμα αυτό, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ. Και τούτο διότι είναι προδιαγεγραμμένη η διαδοχή από καιρό. Μπορεί να υπάρξουν αναταράξεις, αλλά σε ένα κόμμα εξουσίας, το ενώνει η επιδίωξη της εξουσίας. Συνεπώς Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Αντώνης Σαμαράς θα δει, θα μετρήσει και έχω την εντύπωση ότι θα αποχωρήσει από τη διεκδίκηση. Πιθανολογώ ότι τελικά θα είναι ένας (μία) η υποψήφια για την αρχηγία. Η Ντόρα θα εκλεγεί. Και το σενάριο που είχε προβλεφθεί και λεγόταν από το 2004 και εντεύθεν από στόμα σε στόμα έγινε πραγματικότητα: Γιώργος πρωθυπουργός και Ντόρα αρχηγός της ΝΔ με προσδοκία να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδος. Οι σχεδιασμοί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο γίνονται χρόνια πριν και εφαρμόζονται μετά, αφού προηγουμένως γίνει η κατάλληλη προετοιμασία της κοινής γνώμης. Στην Ελλάδα η διαδικασία διαδοχής στη ΝΔ είναι προδιαγεγραμμένη και ετοιμάζεται το "σερβίρισμα" στην κοινή γνώμη. Κοντος ψαλμός αλληλούια.
Τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στη ΝΔ διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τη νέα κυβέρνηση να βρει τα πατήματά της. Συνεπώς όλα πάνε καλά κατά τον κεντρικό σχεδιασμό.... Οι πολίτες θα περιμένουμε τη σειρά μας να δούμε τι θα "εισπράξουμε" από την νέα πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Ίδωμεν.

2 σχόλια:

τονια είπε...

ακουσα καπου οτι και ο ψωμιαδης θα θεσει υποψηφιοτητα για την αρχηγια. το εχεις υποψην σου? :Ρ ελεοσ???? απο την αλλη βεβαια, και την θποψιφιοτητα του ως δημαρχο σχολιασαν περιεργα...και ειδουυ!! :)

dedikasmenos είπε...

Όπως θα είδες ο Ψωμιάδης έβαλε "υποψηφιότητα" για το προσκήνιο αλλά νομίζω ότι θα παίξειτο ρόλο του "λαγού" κάποιου άλλου, ο οποίος θα τον πείσει ότι αξίζει κλπ. Το ζήτημα εκλογης αρχηγού είναι σημαδεμένο θέμα και εν πολλοίς λυμένο από το εκδοτικό κλπ κατεστημένο.