Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Οι δημοσκοπήσεις απλώς επαναλαμβάνονται

Το έχω πει αρκετές φορές. Το κλίμα για την Κυβέρνηση είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. Αυτό, όσα από τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΦΗ με τον κόσμο (και πρέπει να είναι ελάχιστα πιά) το ξέρουν πολύ καλά. Απλώς ο στόχος είναι αξιοπρεπής ήττα χωρίς αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και βλέπουμε. Η Κυβέρνηση αυτή θα πέσει από το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου που ξεχείλισε την αηδία του κόσμου για τα λαμόγια. Το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό και για την Εκκλησία που παρακολουθεί αμέτοχη και από μακριά τις οικονομικές ατασθαλίες μοναχών της κοιτίδας της Ορθοδοξίας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ και θα φανεί μακροπρόθεσμα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τίποτα πιά. Ακόμα και ο ανασχηματισμός έχει προεξοφληθεί. Εξάλλου οι υπουργοί εφαρμόζουν την συνολική πολιτική της κυβέρνησης και δεν εξαρτάται από πρόσωπα. Όταν τα κονδύλια θα προσδιορισθούν με τον προϋπολογισμό τότε οι ελιγμοί είναι περιορισμένοι. Είναι και η ύφεση... οπότε κλάφτα Χαράλαμπε.... Η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πρέπει να υπερέβη τις 4 ποσοστιάιες μονάδες. Δημιουργεί το απαραίτητο ψυχολογικό κλίμα υπεροχής. Δεν υπάρχει ορμητικό ρεύμα (και ούτε πρόκειται) υπερ του ΠΑΣΟΚ διότι, απλούστατα, ο κόσμος θα διαλέξει το λιγότερο κακό στη δεδομένη στιγμή. Συνεπώς για άλλη μιά φορά θα θυμηθούμε το λόγο ύπαρξης του ελληνικού κράτους που συνοψίζεται στην φράση του Κολοκοτρώνη, ότι ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ύπαρξή του και ο Θεός δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του........

4 σχόλια:

Clandestino είπε...

Μην τα λες αυτά φίλε, γιατί θα πανικοβληθούν οι υπουργοί και γενικά οι νεοδημοκράτες, και θα λένε "φάτε ότι μπορείτε τώρα γιατί σε λίγο πέφτουμε!!" χαχα.
Κι εγώ δε νομίζω ότι μπορεί να αναστρέψει αυτή την εικόνα ο Καταμανλής. Εκτός αν βγει κάτι άσχημο για το ΠΑΣΟΚ. Για εμένα το ενδιαφέρον είναι η ενδεχόμενη είσοδος των οικολόγων στη Βουλή. Περιμένω να ακούσω τις θέσεις τους στο προσεχές συνέδριό τους, αν και είμαι βέβαιος ότι αν μπουν στη Βουλή, θα δεχτούν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας (αν χρειαστεί).

dedikasmenos είπε...

Ο δικομματισμός δεν νικήθηκε ακόμα. Δεν βλέπω είσοδο άλλου κόμματος στη Βουλή ιδίως όταν θα επικρατήσουν τα κινδυνολογικά συνθήματα πάμε για ακυβερνησία με τον εκλογικό νόμο, ενώ θα γίνει πλύση εγκεφάλου συστηματική για την "χαμένη ψήφο".

Clandestino είπε...

Είναι μια διαδεδομένη άποψη αυτό που λες. Πιστεύω όμως, ότι είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα πάμε σε ακυβερνησεία η όχι. Αν φυσικά κρατήσει τα ποσοστά του σε 2ψήφιο αριθμό.

dedikasmenos είπε...

Πολύ "χλωμό" το βλεπω για διψήφιο ποσοστό. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον χρόνο τέλεσης των εκλογών. Είναι το τελευταίο και αδιαμφισβήτητο όπλο κάθε κυβέρνησης να ορίζει εκείνη το πότε θα πάμε σε εκλογές. Εκτός αν....