Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού έχει σκαλώσει

Το έργο έχει σταματήσει ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ. Ούτε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει εκδοθεί ύστερα από προσφυγή πολιτών, ούτε η άδεια έχει εκδοθεί από το Δήμο. Το μπέρδεμα είναι τεράστιο και δεν προχωράει ΤΙΠΟΤΑ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχει εγκατασταθεί και η Αρχαιολογική Υπηρεσία για κάτι ψιλοπράγματα που βρέθηκαν σε εκσκαφή. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, όχι περάτωσης, αλλά ούτε έναρξης του έργου. Από μακέτες όμως είμαστε πλήρεις...... Μέχρι και ποταμάκι προβλέπεται στον περιβάλλοντα χώρο.... Μην ακούτε κανένα "παπαγαλάκι" ότι προχωράει το έργο. Έχει σκαλώσει και άσχημα. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει και και, κατ' επέκταση, το πότε θα γίνει. Υπομονή. Εξάλλου η ομάδα δεν είναι ..... ακόμα έτοιμη. Χρειάζεται 1-2 χρόνια να "δέσει". Αυτό τουλάχιστον είναι περισσότερο ορατό από το "αόρατο" γήπεδο. Στην Ελλάδα είμαστε. Τι γίνεται με προγραμματισμό για να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

3 σχόλια:

Clandestino είπε...

Το συμβούλιο της επικρατείας απέρριψε την προσφυγή φίλε. Στο χώρο πάντως γίνονται έργα απ'όσο βλέπω.

dedikasmenos είπε...

Μην μπερδεύεσαι. Γίνονται πολλά έργα στο χώρο αλλα δεν αφορούν το γήπεδο. Μακάρι να είχες δίκιο. Ειλικρινά. Ό,τι λέω για το θέμα αυτό είναι ελεγμένο. Το ΘΕΜΑ γήπεδο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ.

dedikasmenos είπε...

Ξέχασα να σου πω για τις προσφυγές. Πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι δύο (μπορεί και περισσότερες)Μία έχει κατατεθεί τον Απρίλιο φέτος και η άλλη τέλη Οκτωβρίου φέτος. Κάθε μία για διαφορετικά μέρη του έργου. Η τελευταία επικαλείται έλλειψη περιβαλλντολογικής μελέτης κλπ. Το Συμβούλιο Επικρατείας κάνει χρόνια (περίπου 1-2 να προσδιορίσει τη συζήτηση των αιτήσεων). Δεν ξέρω αν έχουν κατατεθεί και αιτήσεις αναστολής (πολύ πιθανόν). Εκείνο που ξέρω είναι ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η άδεια από το Δήμο και χωρίς αυτό δεν μπαίνει ούτε καρφί.... Τώρα έχουμε και θέμα με αρχαιολογία που καλύτερα θα είναι να μην το συζητήσουμε παραπάνω... Θέλει πολύ ψωμί ακόμα για να δούμε ορατό και πραγματικό χρονοδιάγραμμα. Μην διαβάζεις αυτά που λένε οι αθλητικές ότι γίνονται έργα για το γήπεδο. Τα έργα αφορούν το παρακείμενο εμπορικό κέντρο που πράγματι χτίζεται εδώ και καιρό. Να ρωτάς αν βγήκε η άδεια από την πολεοδομία.... Τότε θα αρχίσει να φαίνεται κάποιο φως... Ελπίζω να σε διαφώτισα...