Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Η Δικαιοσύνη συνέχεια στο στόχαστρο

Όσο η Δικαιοσύνη δεν κόβει τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε πολιτική εξουσία και όσο δεν θωρακίζεται θεσμικά η ανεξαρτησία της (στην πράξη και όχι στα λόγια), τότε θα αυτογελειοποιείται στα μάτια της κοινωνίας.
Η υπόθεση της Siemens είναι ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ παράδειγμα εξευτελισμού της Δικαιοσύνης.
Ένας ανακριτής χωρίς εμπειρία (ούτε καν στο δικαστικό σώμα, πόσο μάλλον στην ανάκριση) φορτώνεται με το βάρος του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου (χρηματισμού σχεδόν ομολογημένου) της πολιτικής ζωής της χώρας. (ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΦΕΤΗΣ-ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ εδώ και ο νοών νοείτω).
Διαπράττει λάθη.
Δέχεται ακόμα και μηνύσεις.
Είμαι βέβαιος ότι έχει χάσει τον ύπνο του και πολεμάει ο δύσμοιρος μόνος του ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ να φέρει σε πέρας μία υπόθεση, σκοτεινή και πολυδαίδαλη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είναι το εύκολο θύμα της υπόθεσης. Θα χρεωθεί τα λάθη και θα γίνει εύκολο εξιλαστήριο θύμα. Στις πλάτες του θα ξεσπάσει η μήνις όλων των εμπλεκομένων.
Οι μιζαδόροι και τα πολτικά λαμόγια διασκεδάζουν με την αγωνία του.
Ο ένας μετά τον άλλο (λιγότερο ή περισσότερο εμπλεκόμενοι) την κοπανάνε.... Δεν σημαίνει όσοι φεύγουν είναι και ένοχοι. Μακριά από μένα αυτή η λογική. Μπορεί να φεύγουν και εκείνοι που βλέπουν ότι θα καταλήξουν στη φυλακή, ως βορά στο αδηφάγο τύπο, στον οποίο όλοι δίνουν εξετάσεις. Αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η απολογία του τέως "στρατηγού" Τσουκάτου με ομολογημένη είσπραξη.... Εκεί θα φάει μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι....
Μέχρι τότε θα υπάρχει αυτό το κλίμα με τους φευγάτους ή μη κατηγορούμενους οι οποίοι θα περνάνε από το γραφείο του ανακριτή και ο χρόνος θα κυλάει.....
Η Δικαιοσύνη κάνει ό,τι μπορεί.....
Στα πλαίσια που τις έχουν προδιαγράψει οι κρατούντες, φροντίζοντας για την ασφάλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: