Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ο πόλεμος στη Γάζα

Όπως αναμενόταν άρχισαν και οι χερσαίες επιχειρήσεις στη λωρίδα της Γάζας με σφυροκόπημα των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δια της προεδρεύουσας χώρας είναι το εξής ανεπανάληπτο: το Ισραήλ αμύνεται....!!!! Προεδρεύουσα χώρα η Τσεχία. Δεν χρειάζεται να ασχοληθεί καν ο εκπρόσωπος τύπου των ΗΠΑ. Τα είπε όλα τα φερέφωνο. Το άσχημο είναι ότι εκφράζει την Ευρωπαϊκή Ένωση..... Για να μαζέψει λίγο την κατάσταση πάει αύριο στην περιοχή ο Πρόεδρος Σαρκοζί.
Το Ισραήλ, ίσως το πιό ετοιμοπόλεμο έθνος στον κόσμο, βρήκε την αφορμή του κενού εξουσίας και χτύπησε, όταν στις ΗΠΑ ασχολούνται με την τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου.
Ο Παλαιστινιακός λαός, ίσως ο πιό ταλαιπωρημένος λαός του κόσμου, μετράει νεκρούς αμάχους κυρίως, ενώ βλέπει τις υποδομές τους (νοσοκομεία, λιμάνια. αεροδρόμια) να καταστρέφονται από βομβαρδισμούς.
Είμαι βέβαιος ότι το νέο status quo θα είναι έτοιμο πριν την ορκωμοσία την οποία θα απολαύσει ολος ο πλανήτης σε ζωντανή σύνδεση.
Λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Μόνο αίμα άφθονο από αθώους που η κακή τους μοίρα τους έλαχε να ζουν στην περιοχή αυτή.
Προς το παρόν θα ζήσουμε στιγμές δόξας του CNN με ζωντανή μετάδοση του πολέμου..... άντε και του SKY news.....
Ο Θεός να βάλει το χάρι του....διότι αν περιμένεις από τους πολιτικούς, αυτοί είναι ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: