Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αυτό είναι σκάνδαλο που πρέπει να δει ο Εισαγγελέας ;


Σκόρπιες ειδήσεις :
 
Τον Ιούλιου του 2012 η Αγροτική Τράπεζα, (το καλό τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας), πέρασε στα χέρια του Σάλας με σκανδαλώδη τρόπο.Η Αγροτική Τράπεζα πουλήθηκε (χαρίστηκε ) στον κ. Σάλα έναντι του ποσού των 97 εκ. ευρώ όταν μόνο η συνολική ακίνητη περιουσία που παρέλαβε ο κ Σάλας και η τράπεζά του μέσω της ΑΤΕ και της εξαγοράς της ήταν αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Χαρακτηριστικά μόνο ένα κτίριο από την ακίνητη περιουσία της Αγροτικής Τράπεζας στη Νέα Ερυθραία έχει εκτιμηθεί σε 75 εκατομμύρια ευρώ.
δημοσίευση :
http://kavalanea.blogspot.gr/2013/09/97.html
 
Σε φάση ιδιωτικοποίησης, μηδενικό δανεισμό, είναι η ΕΥΔΑΠ, καθώς το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει πλέον στον Αμερικανό επενδυτή, Τζον Πόλσον, ο οποίος από την αρχή της ελληνικής κρίσης «επένδυσε» στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Το 10% αντιστοιχεί στο 10.684.800 των μετοχών της ΕΥΔΑΠ που μεταβιβάστηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης προς 8,1 ευρώ ανά μετοχή (discount 12,9% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή) και η αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 86,26 εκατ. ευρώ.
Επίσημες ανακοινώσεις για την ταυτότητα του αγοραστή και του πωλητή δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά τέτοιο πακέτο μετοχών σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση της ΕΥΔΑΠ ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς από την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστές του πακέτου εμφανίζονται να είναι η Paulson&Co του Τζον Πόλσον, καθώς και το fund της Baupost.
 
Τελικά ήταν σκάνδαλο η πώληση της πάλαι ποτέ ισχυρής Αγροτικής έναντι (ευτελούς) τιμήματος 97 εκ. ευρώ, όταν μόνο από το πακέτο του 10 % της ΕΥΔΑΠ η αγοράστρια Τράπεζα Πειραιώς πήρε 86.2 εκ. ευρώ;;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: