Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριεςστέλνει πολλαπλά μηνύνατα

Μετά την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών στον Άρειο Πάγο για την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που είχε κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών και είχε ζητήσει να επανατοποθετηθούν στις θέσεις τους, εκδόθηκε απόφαση από το Συμβούλιο του Αρείου με την οποία  έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε την απόφαση του Πρωτοδικείου. Μεταξύ άλλων, όπως δημοσιεύτηκε στον τύπο, η αρεοπαγιτική απόφαση ανέφερε και τα ακόλουθα :
«κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας οι καθαρίστριες αν και μη εργαζόμενες θα ελάμβαναν τα ¾ των τακτικών αποδοχών τους». 
«η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας, να διαταραχθεί η οργανική της θέση και να εξακολουθήσουν να απασχολούνται σε αυτή αμειβόμενη όπως και πριν» 
«Γιατί το ατομικό συμφέρον δεν μπορεί να νοείται και να λειτουργεί ανεξάρτητα προς τις εκ της εξυπηρετήσεως αυτού συνέπειες ως προς την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής του κράτους, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν την δυνατότητα να κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια από άποψη σκοπιμότητας, ει μη μόνο το εκλογικό σώμα».
Τέλος, σε άλλο σημείο της αρεοπαγιτικής απόφασης αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της παρούσας σύντομης» διαδικασίας (στο στάδιο της συζήτησης της αναστολής που εκδικάστηκε από τον Άρειο Πάγο) δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών η οποία «θα επέβαλε την ματαίωση της πολιτικής» της κυβέρνησης.
Όποιος μπορεί να διαβάζει και να κατανοεί τι διαβάζει θα πρέπει να προσέξει την υπογραμμισμένη παράγραφο της απόφασης. Το εκλογικό σώμα, ο Ελληνικός Λαός, κρίνει την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε οικονομικής πολιτικής του Κράτους.
Καλό θα είναι όταν μας δείχνουν κάτι, να μην κοιτάμε το δάκτυλο...... Επομένως, ο Θεός να βάλει το χέρι του για όσα ακόμα θα υποστούμε ..... από τους εκλεγμένους "σωτήρες", μέχρι ο Λαός να αποφασίσει διαφορετικά, αν κληθεί να αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: