Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οι ευρωκάλπες είχαν μηνύματα, θα τα πάρουν οι αποδέκτες;

Τα αποτελέσματα της πιο πολιτικοποιημένης ευρωκάλπης των τελευταίων χρόνων, δείχνουν, μεταξύ πολλών άλλων, κυρίως τα ακόλουθα :
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με διαφορά περίπου τεσσάρων μονάδων από την δεύτερη ΝΔ, όσο και αν επιχειρείται από τα συστημικά ΜΜΕ να πεισθούμε ότι τελικά μάλλον....έχασε (!!!).
2. Το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) διασώθηκε από την συντριβή, εξαφανίζοντας ακόμα και τον τίτλο του για να το πετύχει.
3. Η ΝΔ έχασε άλλες επτά μονάδες από τα ποσοστά της των τελευταίων εκλογών και αποτελεί πλέον ένα κόμμα που φυλλοροεί διαρκώς, απόλυτα προσδεδεμένο στους ξένους και στις διαταγές τους, χωρίς περιθώρια ελιγμών.
4. Η Χρυσή Αυγή αύξησε κατά πολύ τις δυνάμεις της εξαιτίας των ενεργειών της ΝΔ που, δυστυχώς, εμπλέκουν σε πολιτικά παιχνίδια  και την δικαιοσύνη και την καθιστούν στα μάτια ενός σημαντικού μέρους του λαού, εντελώς άδικα, πολιτικά χειραγωγούμενη  (είναι απόλυτα ξεκάθαρο αυτό και όποιος ακόμα δεν το αντιλαμβάνεται θα την φτάσει σε ικανό διψήφιο εκλογικό ποσοστό)
5. Το Ποτάμι έπαιξε το ρόλο του ικανοποιητικά. Μπήκε σφήνα και στέρησε εκείνο το ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα του έδινε το δικαίωμα να μιλάει για εκλογικό θρίαμβο, συνεπώς ήταν απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα του κόμματος των καναλιών.
6. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει λόγο πολιτικής ύπαρξης και είναι βέβαιο ότι τα στελέχη της θα αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη σε άλλα κόμματα. Πληρώνει τη στήριξή της ("αριστερό" άλλοθι στην κυβέρνηση των ολετήρων των δικαιωμάτων του λαού)
7. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μπροστά στη διάλυση, η οποία δεν θα αργήσει. Τα στελέχη της θα ενταχθούν σε άλλα πολιτικά "μαντριά" και πολύ σύντομα.
8. Το ΚΚΕ σταθερό ..... στα σκαμπανεβάσματά του, αυτή τη φορά τσίμπησε προς τα πάνω. Ουδεμία σημασία το πάνω-κάτω του ΚΚΕ, αφού είναι "μοναχικός πολιτικός καβαλάρης" και δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα.
9. Ο Καρατζαφέρης εισέπραξε τους δεξιούς αγανακτισμένους και ξαναμπαίνει στο πολιτικό προσκήνιο.
10. Οι λοιποί κομματικοί σχηματισμοί εξαφανίστηκαν αφού διάλεξε ο κάθε "πολιτικός οπλαρχηγός" μα κάνει κι ένα κόμμα.
11. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. Ξάνθη και Ροδόπη προηγείται μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ. Όποιος, κατάλαβε.....κατάλαβε... Υπάρχει κανείς στο Υπουργείο Εξωτερικών;
Μετά από όλα αυτά ο σοφός Λαός έστειλε μηνύματα με βλέμμα στην εθνική κάλπη που δεν θα αργήσει. Δίνει σε όλους την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στα προβλήματά του, διαφορετικά θα μπουν σίγουρα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τα κόμματα που θα συνεχίζουν να μας γδέρνουν λίγο-λίγο.
Υ.Γ. Η νίκη της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής μπορεί να σηματοδοτήσει και αλλαγή στάσης του ντόπιου οικονομικού κατεστημένου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης που είναι το λεκανοπέδιο, υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν, τι άλλο, να οικονομήσουν (σκουπίδια, Ελληνικό, κλπ). Για να δούμε τι θα δούμε με την "Πασιονάρια" στο τιμόνι της Περιφέρειας και το οικονομικό κατεστημένο να "σφάζεται" στην ποδιά της.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλο ζητουμενο για οποιον βλεπει τα εκλογικα αποτελεσματα απο την σκοπια της υπερασπισης των λα"ι"κων δικαιωματων κ συμφεροντων ειναι το ξεπερασμα της κινηματικης στασης που επεβληθη στους λα"ι"κους αγωνες απο την επιθεση του συστηματος της εξαρτησης κ της υποτελειας με την φασιστικοποιηση της δημοσιας ζωης που προωθησαν κ προωθουν οι κυβερνητικοι διαχειριστες του σε συνδυασμο με το συνολο των δυναμεων της ρεφορμιστικης αριστερας στο ονομα της πορειας αναδειξης "αριστερης" κυβερνητικης λυσης. Μιας λυσης που απο τον χαρακτηρα κ τις επιδιωξεις αυτων που την επαγγελονται μπορει να καταληξει μονο σε διαχειρηση του υπαρχοντος εξαρτημενου εκμεταλλευτικου συστηματος ανθρωπου απο ανθρωπο κ καλλιεργειας παλιων κ νεων αυταπατων για τον εξωρρα"ι"σμο του,αφου οι επιλογες της ξενοδουλης αρχουσας ταξης
"μας" (ανηκομεν εις την Δυσην,στο ΝΑΤΟ,στην ΕΕ κλπ) καθολου δεν αμφισβητουνται απο την καθωσπρεπει συνδιαχειριστικη ρεφορμιστικη αντιληψη της!
Η οποιαδηποτε αναλυση των εκλογικων αποτελεσματων,αν αναφερομαστε σ' αυτην απο την ταξικη σκοπια του Λαου,θα πρεπει να εχει ως γνωμονα αυτη την επιδιωξη! Την αντιθετη ακριβως επιδιωξη απο αυτην που θα κανει το συστημα κ οι πολιτικοι διαχειριστες κ αναλυτες του,προκειμενουν να επιδιωχθουν νεες αντιλα"ι"κες λυσεις στην κατευθυνση νεων μνημονιων κ φορτωματος της κρισης στις πλατες των πλατιων λα"ι"κων στρωματων!
Ειναι επιτακτικη αναγκαιοτητα να βγει ο λαος στο προσκηνιο με την παλη για την υπερασπηση των ταξικων του δικαιων κ της ζωης του,ξεπαιρνοντας νεες εκλογικες αυταπατες που ειναι σιγουρο οτι θα καλλιεργηθουν κ παλι ενοψει βουλευτικων εκλογων,οσο σιγουρο ειναι οτι μεχρι αυτες να διεξαχθουν η επιθεση του συστηματος στα δικαιωματα κ στις κατακτησεις του θα συνεχιστει κ θα βαθυνει!
"Αν οι κοινοβουλευτικες εκλογες μπορουσαν να φερουν αλλαγη για τον λαο,οι κεφαλαιοκρατες θα τις εβγαζαν αμεσως παρανομες!" (Καρλ Μαρξ)