Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Έξοδος από το ευρώ : μπλόφα ή πραγματικότητα

Μεγάλυτερη πλύση εγκεφάλου δεν έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός, από όση δέχεται αυτές τις μέρες σχετικά με το εκλογικό διακύβευμα : ευρώ ή δραχμή. Δεν είμαι οικονομολόγος (αν και αυτοί είναι απόλυτα διχασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει εκδοχή απόλυτα αρνητική ή απόλυτα θετική στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή). Κάποια πράγματα όμως μπορούμε να τα σκεφτούμε και με το κοινό μυαλό μας :
Πόσο θα αντέξει μία χώρα στην Ελλάδα με σκληρό νόμισμα ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;
Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει πιό σκληρό νόμισμα από εκείνο των ΗΠΑ;
Πόσο ακόμα θα μειωθούν οι μισθοί (γιατί θα μειωθούν ΣΙΓΟΥΡΑ και το ΚΚΕ να έρθει στην εξουσία) και πόσο ακόμα θα αντέξουμε την βαθειά ύφεση;
Πως το κράτος θα μαζέψει έσοδα από ένα λαό που δεν έχει πιά πόρους και εισοδήματα για να ανταποκριθεί στις βασικές του ανάγκες;
Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που οι εθνοπατέρες, που κοκορομαχούν στα ΜΜΕ σαν να βρισκόμαστε στην εποχή του Μαυρογιαλούρου, πρέπει να απαντήσουν.
Στις εκλογές αυτές πρέπει να ψηφίσουμε εκείνους ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ότι έχουν πρόγραμμα και θέσεις ΣΤΕΡΕΕΣ (όχι του τύπου λεφτά υπάρχουν) και, το κυριότερο, ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΕΣ.
Προσοχή στους ψεύτες και στους λαοπλάνους που έχουν βγει για να εκμεταλλευτούν τον ΠΟΝΟ ΜΑΣ και ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ.
Όλοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑ.
Ο έντυπος τύπος, το διαδίκτυο είναι πηγές που μπορούμε να βρούμε και νηφάλιες φωνές με επιχειρηματολογία. Πρέπει να ενημερωθούμε πριν πάμε στις κάλπες. Και ο Θεός μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: