Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά 2012

Η σημερινή Πρωτομαγιά για τους εργαζόμενους είναι μέρα περισυλλογής και περίσκεψης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 6 Μαίου 2012. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι την χρονιά που πέρασε έζησαν μία ακόμα, τη σφοδρότερη, επιδρομή και λεηλασία των εισοδημάτων τους και των εργατικών κατακτημένων δικαιωμάτων τους. Σε λίγες μέρες πρέπει, καταρχήν, να ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ. 
Εκεί στο παραβάν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ψηφίζουμε με δύο κριτήρια : 
αφενός μεν, ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (πολτικές τους) ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, 
αφετέρου δε, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
Οι συγνώμες που ακούστηκαν από τους "πολιτικούς εγκληματίες" δεν έχει καμία απολύτως σημασία όταν δεν συνοδεύεται με έμπρακτη μετάνοια, δηλαδή με άρση της λαίλαπας που υπέστησαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Συνεπώς είναι φιλολογικές συγνώμες, οι οποίες απλώς ρίχνουν λάδι στην φωτιά και χειροτερεύουν τη θέση εκείνου που λέει τις συγνώμες. Είναι σαν το δήμιο που, αφού έχει κόψει το κεφάλι του εκτελεσθέντος....., στη συνέχεια γυρίζει και λέει στο πτώμα ..."συγνώμη". Έχει καμία σημασία;;; Αντίθετα εκνευρίζει και τους παρευρισκόμενους και γίνεται ακόμα πιό μισητός από αυτούς.
Στη συνέχεια πρέπει να διαγνώσουμε τους "ψεύτες πολιτικούς" που, μέσα στην αναμπουμπούλα, επιχειρούν, προς ίδιον όφελος, ιδιοτελές, κατά κυριολεξία, όφελος, να υφαρπάσουν την ψήφο των εργαζομένων και συνταξιούχων επενδύοντας στην απόγνωσή τους. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. Οι νεοπαγείς "σωτήρες" είναι ήδη πολλοί. Άλλοι με καλές προθέσεις (αλλά μόνο προθέσεις, χωρίς πειστικές και ρεαλιστικές λύσεις) κι άλλοι επειχειρούν να "τρυπώσουν" και να πάρουν "νομιμοποίηση" μέσω της λαϊκής εντολής, σε ένα πολιτικό προσκήνιο, βγαίνοντας από το παρασκήνιο και το περιθώριο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Ο καθένας μας πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι του προτείνουν οι ...."νεοπαγείς σωτήρες" και να επιλέξει, παραμερίζοντας τις βαρύγδουπες υποσχέσεις. Έχουμε κάποιες μέρες να σκεφτούμε ακόμα.....Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πάμε ενημερωμένοι όσο περισσότερο μπορούμε.
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: