Το ελληνικό προτεκτοράτο της Γερμανίας στα Βαλκάνια, ετοιμάζεται μετά την γιορτή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, να ψηφίσει και την επονείδιστη δανειακή σύμβαση ως επιστέγασμα των "προσπαθειών" των ελλήνων πολιτικών "ΝΑΙΝΑΙΚΩΝ", με την οποία σύμβαση επιβεβαιώνεται και με τη "βούλα" η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους δανειστές μας.
Η Βουλή των Ελήνων θα επικυρώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, μεταξύ άλλων κατοχικών όρων και την παράγραφο 15, με τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και αρμόδια δικαστήρια»: « 1. Η παρούσα σύμβαση και οι ειδικοί όροι διευκόλυνσης (συμπεριλαμβανομένων των όποιων παραρτημάτων και προσαρτημάτων) και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που απορρέει από ή γεννάται σε σχέση με κάθε μία από αυτές διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο. 2 Τα μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία, ή εκτέλεση της παρούσας σύμβασης και καθενός από τους ειδικούς όρους διευκόλυνσης της (συμπεριλαμβανομένων των όποιων παραρτημάτων και προσαρτημάτων της) στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου». Στην παράγραφο 4 επισημαίνεται πως «το δικαιούχο κράτος μέλος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικά με την παρούσα σύμβαση και κάθε ένα από τα παραρτήματα και προσαρτήματα της».
Οι ίδιοι όροι επαναλαμβάνονται και στο δεύτερο παράρτημα, με το υπόδειγμα νομικής γνωμοδότησης, το οποίο πρέπει να υπογράψει ο νομικός σύμβουλος του κράτους του υπουργείου Οικονομικών. Προφανώς θα πρόκειται για όρο των πιστωτών, που με αυτό τον τρόπο θέλουν να εμφανίσουν ως ακλόνητη την δανειακή σύμβαση και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια νομικής αμφισβήτησής της. Εκεί αναφέρεται ότι «η εκτέλεση της σύμβασης δεν είναι αντίθετη με ελληνικές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη στην ελληνική δημοκρατία, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου» (αρ. 5). Ενώ σε άλλο σημείο (αρ. 10) τονίζεται πως «ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου». Και στο επόμενο άρθρο «το δικαιούχο κράτος μέλος έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του μεγάλου δουκάτου του Λουξεμβούργου».
Γίνεται αντιληπτό στον καθένα από μας ότι οι αυτόκλητα μετονομασθέντες "σωτήρες", πολιτικοί "ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ", αναγνωρίζουν το ευνοϊκό γα τους δανειστές αγγλικό δίκαιο τελεσίδικα ως το εφαρμοστέο δίκαιο ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να εξηγήσουν κατά την προεκλογική περίοδο ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, σε απλά ελληνικά.
Οι βουλευτές θα κληθούν, λίγο πριν πάνε στο λαό για να ζητήσουν, όσοι τολμήσουν τελικά, την ψήφο του, να αλυσοδέσουν τη χώρα για πολλές δεκαετίες, λες και βρισκόμαστε στην εποχή του πρώτου δανείου του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, τότε το 1822, οπότε και οι λεγόμενες (αργότερα) προστάτιδες δυνάμεις έκαναν ό,τι ήθελαν τους αγνούς αγωνιστές της εθνικής επανάστασης του 1821, με τους τότε ΝΑΙΝΑΙΚΟΥΣ πολιτικούς οι οποίοι εξαργύρωναν τους αγώνες των πολεμιστών εξυπηρετώντας σκοτεινά συμφέροντα. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ, δυστυχώς για μας, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.....
Το βάρος αυτή τη στιγμή πέφτει στους βουλευτές, που θα κληθούν να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, πρότυπο υποτέλειας. Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι τα πιο χαρακτηριστικά, χωρίς να είναι και τα μοναδικά που σηματοδοτούν τον εξευτελισμό του ελληνικού κράτους. Κι αυτή τη φορά δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν ή δεν την διάβασαν…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου