Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αντισυνταγματικές διατάξεις του ασφαλιστικού και έπεται συνέχεια

Ο υπουργός Λοβέρδος πρέπει να πάρει θέση και ως συνταγματολόγος (ιδιότητα που δεν κατάργησε το μνημόνιο φαντάζομαι) και να δει τι λένε και οι ταλαίπωροι δικαστές.
Ειδικότερα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε μία πρώτη συνεδρίαση βρήκε συνταγματικά προβλήματα στα παρακάτω  θέματα, όπως γράφτηκε στις εφημερίδες:
"- Η ρύθμιση (άρθρο 3 παρ. 2 και 4) για το ποσό της βασικής σύνταξης και οι προϋποθέσεις χορήγησής της για το 2011 καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με τους δικαστές, παραβιάζει το άρθρο 80 του Συντάγματος το οποίο επιτάσσει αυτά τα θέματα να ρυθμίζονται με νόμο.
- Η διάταξη που ορίζει ότι το κράτος από τη 1.1.2011 δεν καλύπτει κανένα τρέχον ή και μελλοντικό έλλειμμα των επικουρικών ταμείων, κλάδων και των επαγγελματικών ταμείων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Κρίθηκε ότι είναι αντίθετη με το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος για τα δικαιώματα του ανθρώπου και την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου που τελούν υπό την εγγύηση του κράτους.
- Η διάταξη (άρθρο 16) που θέτει περιορισμούς στην απασχόληση των συνταξιούχων με την αναστολή καταβολής της σύνταξης. Κατά την άποψη της Ολομέλειας προσκρούει στο άρθρο 1 της ΕΣΔΑ για την προστασία της περιουσίας.
- Η ρύθμιση (άρθρο 27) για την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων. Σύμφωνα με τις απόψεις που διατυπώθηκαν, υπάρχει θέμα συνταγματικότητας (άρθρο 101) ως προς την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει ότι όλοι οι νεοδιοριζόμενοι στο Δημόσιο από 1.1.2011 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Εντοπίστηκε πρόβλημα ως προς τους υπαλλήλους της Βουλής για τους οποίους απευθύνεται σύσταση να υπάρξει ρύθμιση με βάση τον Κανονισμό της Βουλής.
- Κρίθηκε ότι υπάρχουν ασάφειες ως προς τους όρους συνταξιοδότησης των επιζώντων συζύγων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (άρθρο 13), γι' αυτό και ζητείται να θεσπιστεί πληρέστερη ρύθμιση ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους με βάση την αρχή της ισότητας." Ελευθεροτυπία 26-6-2010
Μήπως το ΜΝΗΜΟΝΙΟ κατήργησε και το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως το ερμηνεύουν κυρίαρχα τα Ελληνικά Δικαστήρια;;;
Αν έχει συμβεί αυτό ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ. Αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες μπορείτε τώρα να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.... Ποιός θα μας προστατεύσει ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΣ" που ενέσκυψαν ως λαίλαπα στην πατρίδα μας;;; Για το λόγο αυτό μην παρασύρεστε στους συχνούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τα βέλη που δέχεται η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ οι πολλοί εργάτες δικαστές είναι η μόνη μας καταφυγή στις άγριες αυθαιρεσίες της Διοίκησης.  Η ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η (εκάστοτε) ΔΙΟΙΚΗΣΗ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ..... Και τα έχει καταφέρει.... ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ τελικά;;; Για σκέψου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: