Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η εβδομάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Μπαίνουμε στην πιό κρίσιμη βδομάδα από πλευράς πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης για την εισοδηματική πολιτική του 2010 για το δημόσιο τομέα και το φορολογικό νομοσχέδιο.
Ο κόσμος έχει βομβαρδιστεί κυριολεκτικά από τα ΜΜΕ με δεκάδες δυσάρεστα μέτρα που έχουν σαν σκοπό τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολλών.
Ο ρόλος των ΜΜΕ στην φάση αυτή είναι ρόλος κυβερνητικού επιτρόπου. Στοχοποιούν συνεχώς κοινωνικές ομάδες και συκοφαντούν ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να διχάσουν την κοινωνία και να μειώσουν τις αντιδράσεις που αναμένονται. Φυσικά τίποτα δεν γίνεται χωρίς αντάλλαγμα. ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ (των ΜΜΕ) ΧΡΕΗ σε φόρους και σε ασφαλιστικά ταμεία ΕΙΝΑΙ υπέρογκα και συνήθως αζήτητα.....
Ο κόσμος περιμένει από την κυβέρνηση που έκανε σημαία προεκλογικά την ελπίδα του πολίτη να είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ. Τα υπερκέρδη των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων θα πρέπει να φορολογηθούν ανάλογα. Τα 28 δις που χορηγήθηκαν στις Τράπεζες ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ στην αγορά και στις ασφυκτιώσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει να φορολογηθεί το ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και οι περιβόητες off shore εταιρίες οι οποίες διαθέτουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ στη χώρα μας.
Το στοίχημα είναι μεγάλο και κρίσιμο. Η κυβέρνηση που επέλεξε την διαβούλευση και την ανοιχτή διακυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ότι είναι η κυβέρνηση των ΠΟΛΛΩΝ κι όχι των ΛΙΓΩΝ.
Οι πολίτες περιμένουν να δουν και να κρίνουν.
Τα χείλη είναι σφικτά και η ελπίδα αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα.
Έφτασε η κρίσιμη ώρα.
ΠΟΘΕΣΝ ΕΣΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία.
ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: