Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η συνέντευξη Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι με γκολ από τα αποδυτήρια με 2-0 από αυτογκολ του αντιπάλου, τότε σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίζεις τη μπάλλα το κέντρο του γηπέδου μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής.
Ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ πήγε βασικά για να μην κάνει το λάθος. Είχε (και έχει) το σαφές προβάδισμα των δημοσκοπήσεων και επιχείρησε να διαχειριστεί το προβάδισμα χωρίς να κάνει καμιά "στραβή".
Τα ΜΜΕ τον αντιμετώπισαν σαν εν δυνάμει πρωθυπουργό.
Οι δημοσιογράφοι, εγκάθετοι και μη, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) έκαναν ερωτήσεις στις οποίες λάμβαναν αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις. Όσοι προσπάθησαν να κάνουν ερωτήσει πιό συγκεκριμένες (για αλλαγή νόμων ή να ζητήσουν συγκεκριμένα νούμερα κλπ) έπαιρναν απαντήσεις άλλ' αντ' άλλων. Κάποιος ρώτησε για το που θα βρει το λεφτά για να κάνει έργα τα λόγια του και πήρε σαν απάντηση ...... κάποιον ισπανό πολεοδόμο που έχει φτιάξει την Βαρκελώνη, και που του έχει τηλεφωνήσει ο Γιώργος και ότι του υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει και την Αθήνα!!!!
Τι κάνεις Γιώργο, κουκιά σπέρνω, φασόλια φυτρώνουν.
Φυσικά αύριο ο τύπος θα μιλάει με διθυράμβους για το έργο των 100 πρώτων ημερών και δεν θα υπάρξει κάποιος να μιλήσει για "μπουρδολογίες" και ατέρμονες άσχετες υποσχέσεις χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Ο κύβος ερρίφθη. Η νέα κυβέρνηση ετοιμάζεται και πιθανώς το Γιώργο τον απασχολεί περισσότερο το νέο υπουργικό συμβούλιο, παρά η προδιαγεγραμμένη νίκη στις εκλογές.....
Αν υπήρχε ανεξάρτητος τύπος στην Ελλάδα, αύριο θα έπρεπε να μιλήσει για την συνέντευξη και να την χαρακτηρίσει σαν ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ, χωρίς αρχή μέση και τέλος. ΚΡΙΜΑ!!!
Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να διαβάσουμε αύριο, εκτός από ύμνους.... και γλυψίματα....
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που φέρνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ με την τόση πίεση που άσκησε για εκλογές έπρεπε να ήταν ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.... και ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ
Καταταϋμένη χώρα.... παλι χωρίς πυξίδα θα μείνεις.
Όλα στην τύχη.
Η ελπίδα όμως είναι αυτή που αλλάζει κυβερνήσεις στη Ελλάδα κι έτσι θα γίνει και τώρα.
Και, όπως είναι επίσης γνωστό, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία....
Αλλά πάντα πεθαίνει.....
Καλές κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: