Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Οδεύουμε προς την Δ.Ε.Θ. όπως τον Γολγοθά...

Αν μπορούσε ο πρωθυπουργός φέτος να αποφύγει κάτι, αυτό σίγουρα θα ήταν η επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επειδή δεν μπορεί να ψελίσει το :"απελθέτω παρ' εμού το ποτήριον τούτο" οδεύει τον Γολγοθά του ... σαν έτοιμος από καιρό. Ομολογώ πως είναι από τις στιγμές που θα πρέπει ένας πολιτικός να ζορίζεται, όσο επαγγελαμτίας κι αν είναι. Είναι γνωστό πως οι πολιτικοί είναι, ως επί το πλείστον και επαγγελματίες (μάλιστα στην Ελλάδα και με κληρονομικές βαθειές ρίζες), αλλά και εκπληκτικά χοντρόπετσοι.
Οικονομικά δεν υπάρχει τίποτα να δώσει και να μιλάμε για απειροελάχιστα ψίχουλα στα χαμηλά εισοδήματα.
Θα ακούσουμε πάλι για "διαρθρωτικές αλλαγές" και "μεταρρυθμίσεις", λες και είμαστε σε προγραμματικές δηλώσεις νέας κυβέρνησης και θα ειπωθεί πάλι το γνωστό ποιήμα της διεθνόύς κρίσης κλπ κλπ και η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος.
Στην περιβόητη συνένετυξη θα κάνουν και κάποιοι μερικά εναχλητικά ερωτήματα, θα απαντήσει, άλλ' αντ΄ άλλων ο πρωθυπουργός και θα πάνε για τσιμπούσι....
(Τελικά θα απαντήσει και πάλι ο πρωθυπουργός αν "ηθικό είναι το νόμιμο" γιατί πέρυσι τα έκανε μαντάρα στην ερώτηση αυτή.... Έχει κάνει φροντιστήριο φέτος;;;)
Έτσι θα τελειώσει ο μαρτυρικός Γολγοθάς της ΔΕΘ για τον πρωθυπουργό και θα ακολουθήσει η γιορτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ (η αξιωματική αντιπολίτευση στη ΔΕΘ πάντα έχει γιορτή, λόγω του ανεύθυνου.....Είναι η καλύτερή του του εκάστοτε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λεει και υπόσχεται ό,τι θέλει προς όλους. Σάματις θα τα υλοποιήσει κιόλας!!
Με αυτά θα περάσει κι ο Σεπτέμβριος..... Αντε να γίνει και κανένας ανασχηματισμός για να δημιουργηθεί υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως είχε εξαγγείλει ο Σουφλιάς. Και θα οδεύσουμε στις εκλογές.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: