Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ο μήνας Μάιος ένα πολύ κρίσιμος μήνας

Οι συγκυρίες φέτος επιβάρυναν τον ήδη κρίσιμο μήνα Μάϊο για πάρα πολύ κόσμο (κυρίως μαθητές και τις οικογένειες αυτών).
Κατ΄αρχήν είναι ο μήνας τν πανελληνίων εξετάσεων. Ο μήνας που σε 15 περίπου μέρες κρίνεται η προσπάθεια 12 ετών για 90.000 περίπου μαθητές και τις οικογένειές τους. Μέσα στο μήνα αυτό θα ευοδωθούν ή όχι οι προσπάθειες και οι κόποι των μαθητών για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι μήνας προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές για όλη την Ευρώπη. Σε μας ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα ότι δεν θα μας προκύψουν διπλές εκλογές (απίθανο σενάριο κατά την γνώμη μου).
Επίσης το μήνα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο νέος ιός από την λεγόμενη γρίπη των χοίρων που απειλεί με πανδημία όλο τον κόσμο.
Είναι ο μήνας της υποκρισίας του πολιτικού κόσμου που δήθεν ενδιαφέρεται για τον πλουτισμό των πολιτικών και τις περιφερόμενες μίζες και καλείται να καταδικάσει δια της ψήφου του έναν από το συνάφι.
Είναι ο μήνας της απολογίας των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens με τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για το χοντρόπετσο, ούτως ή άλλως, πολιτικό κατεστημένο.
Είναι επίσης ο μήνας για τους απανταχού φίλους τών ομαδικών σπορ (ποδόσφαιρο - μπάσκετ) κατά κύριο λόγο που θα κριθούν οι κόποι μιάς χρονιάς σε πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Αυτά είναι μερικά θέματα που θα μας απασχολήσουν τον μήνα Μάϊο που μπήκε ήδη.
Το βέβαιο είναι ότι και πάλι ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: