Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Η απόφαση για τον Άλεξ

Μετά από τέσσερις μήνες διαδικασία η απόφαση βγήκε. Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν. Η μητέρα του χαμένου Άλεξ δεν ήταν στην απαγγελία απόφαση. Δεν υπήρχε λόγος. Οι μεγάλοι (ενήλικες) ήταν έξω από την δίκη αυτή. Τα στόματα μείνανε κλειστά. Εντύπωση κάνει το γεγονός της πολυτελούς υπερασπίσεως που έτυχαν από δικηγόρους των Αθηνών οι μικροί κατηγορούμενοι. Αφιλοκερδώς προφανώς διότι τα κασέ των αμοιβών των δικηγόρων που έδειξε η τηλεόραση ότι συμμετείχαν στη δίκη αυτή δεν είναι και από τα πιό μικρά, ενώ οι οικογένειες των δραστών δεν ήταν από τις πλούσιες. Αιωνία του η μνήμη του μικρού Άλεξ. Πήρε το μυστικό μαζί του. Δεν ήταν τυχερός στη νέα του πατρίδα. Του έμελλε να πεθάνει σε ξένη χώρα κάτω από συνθήκες αδιευκρίνιστες και σκοτεινές. Κουράγιο Νατέλα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η μεγαλύτερη αδικία που έχω δει ποτέ για ένα παιδάκι. επειδή δεν άκουσα την απόφαση στην τηλεόραση μήπως μπορείς να μας την γνωστοποιήσεις?

dedikasmenos είπε...

Οι ποινές που επέβαλε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ Μεσχισβίλι από τη Βέροια, κρίνοντάς τους ένοχους για μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και περιύβριση νεκρού, είναι οι εξής: στα δύο ανήλικα Ελληνόπουλα το μέτρο του εγκλεισμού τους στο ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή τους.
Για τους τρεις υπόλοιπους ανήλικους κατηγορούμενους, το Δικαστήριο ανέθεσε την επιμέλειά τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας και τους επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα (4ωρη κοινωφελή εργασία, παρακολούθηση πρακτικών προγραμμάτων κλπ).
Για τον έκτο κατηγορούμενο, τον μεγαλύτερο αδελφό των δύο Ελληνόπουλων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για υπόθαλψη εγκληματία, το Δικαστήριο αποφάσισε να αναθέσει την επιμέλειά του στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας και του επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα. Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν εφεσιβάλλεται. Το δικαστήριο απέρριψε, ως αναπόδεικτα, σενάρια περί μεταφοράς του 11χρονου στο ποτάμι ή περί απαγωγής του για εμπόριο διακίνησης οργάνων ή εμπλοκή σε κύκλωμα παιδεραστίας. Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος ενήλικας να βοήθησε στη μεταφορά και την εξαφάνιση της σορού του Άλεξ.