Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Οι δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού

Οι δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού περί θανατώσεως δέκα ελληνοκυπρίων στην περίοδο του Αττίλα έχουν δημιουργήσει, δικαιολογημένα, σάλο στα ΜΜΕ. Με κυνικότητα και θρασύτητα ο τούρκος ηθοποιός προέβη στις δηλώσεις του αυτές σε τηλεοπτική εκπομπή στην Τουρκία. Στη συνέχεια επακολούθησε αναταραχή, τον φώναξε ο εισαγγελέας της γείτονος χώρας για εξηγήσεις και εκείνος είπε ότι ..... ήταν ένα φανταστικό σενάριο που έβγαλε από το μυαλό του!!! Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια λέμε εδώ στην Ελλάδα. Και αυτός, πιθανώς από τύψεις, είπε την αλήθεια για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει, εν γνώσει του ότι έχουν παραγραφεί και δεν πρόκειται, ούτως ή άλλως, να έχει συνέπειες. Η τραγωδία σε όλο της το μεγαλείο. Οι αγνοούμενοι της Κύπρου είναι κοινώς γνωστό ότι είναι νεκροί χωρίς τάφους. Άκλαφτοι νεκροί που οι συγγενείς τους ψάχνουν να βρουν τα κόκκαλά τους να τα θάψουν με τις τιμές που τους αξίζει. Οι θηριωδείες του Αττίλα έχουν κουκουλωθεί από την διεθνή κοινότητα η οποία είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ για το έγκλημα. Αντίθετα με τα διεθνή Δικαστήρια που ενεργοποιήθηκαν (και σωστά) για τις θηριωδείες που έγιναν στον πόλεμο της Βοσνίας, στο ζήτημα της Κύπρου επικρατεί απόλυτη σιωπή συγκάλυψης και συνενοχής. Κάτι ψηφίσματα του συμβούλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ βγήκαν και εκεί τελείωσε το θέμα. Οι ένοχοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι, και το μόνο που μπορεί να τους ταλανίζει είναι η συνείδησή τους (αν έχουν). Ο τούρκος ηθοποιός δεν το άντεξε (;) και τα έβγαλε στη φόρα. Ίσως ακολουθήσουν και άλλοι. Η συγκάλυψη ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ συνεχίζεται υποκριτικά. Για να δούμε τι θα γίνει τώρα με την αποκάλυψη αυτή. Θα συγκινηθεί κανείς διεθνής οργανισμός ή διεθνές Δικαστήριο.....Έστω και για τα μάτια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν θα φιλοτημιθουν να αντιδρασουν? χλωμο το βλεπω. δε βλεπεις πως γλυφουν την τουρκια? τοσο σχολαστικα κ επιμελημενα! ηθελα να ξερα τον λογο πραγματικα! τη φοβουνται?! τι να πω!

dedikasmenos είπε...

Την έχουν ανάγκη. Μην ξέχνάς είναι μία αγορά 70 εκατομμυρίων ανθρώπων με αυξητικές τάσεις και σε τρομερή γαιοπολιτικική θέση.Σε σύγκριση με μας δεν το συζητάμε. Θα την βρίσκουμε πάντα μπροστά.