Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι καθηγητές Κώστας Μπέης, Γιώργος Κασιμάτης, Απόστολος Γεωργιάδης κλπ βγαίνουν στην κοινωνία

Καθηγητές που άφησαν το στίγμα τους στην νομική επιστήμη διαχρονικά σε ηλικίες πάνω από 75 έτη περίπου ο καθένας τους βγαίνουν μπροστά μετά τον 86ετή Μίκη Θεοδωράκη για να αφυπνίσουν το κόσμο να μην μένει θεατής στην καταστροφή της χώρας μας. Η χώρα έχει ξεπουληθεί ΗΔΗ, είπαν οι καθηγητές, πρέπει, επομένως, να ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε ζοφερές μέρες. Πρόκειται για μία κίνηση πνευματικών ανθρώπων που όμοιοί τους δεν βρίσκονται πιά στα Πανεπιστήμια. Ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Κασιμάτης το έχει πει σε όλους τους τόνους ότι το Μνημόνιο είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό. ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, ενώ θα μπορούσαν να καθήσουν στις δάφνες τους και να δρέπουν τιμητικές διακρίσεις. Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ μπήκε κι αυτός μπροστά ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ, από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και επίπονος. ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Η Ακροτελεύτια διάταξη του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ :
"Αρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε` Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις 15/6/2011 Επιστολή υπέρ του Μεσοπρόθεσμου υπογράφουν 11 Έλληνες καθηγητές. Βλέπε:

http://www.skai.gr/news/greece/article/172230/epistoli-uper-tou-mesoprothesmou-upografoun-11-ellines-kathigites-panepistimiou/

Μεταξύ τους ο πρόεδρος της Ακαδημίας Απόστολος Γεωργιάδης.

Τι να υποθέσει πια κανείς;;;