Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

60.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση και 100.000 ευρώ με συνοπτικές πρόχειρες διαδικασίες από το δημόσιο

Αυτή η διάταξη ψηφίστηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (και αυτή) στο γνωστό πολυνομοσχέδιο σκούπα που έχει πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.
Το άρθρο 9 του ως άνω νομοσχεδίου έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ......

Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Αρθρο 9
Ρυθμίσεις για το προσωπικό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών

3. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 83 του ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α), προστίθενται εδάφια ως εξής:
"Οι φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, όπως ορίζεται στην περίπτωση 4 του άρθρου 1 Β, επιτρέπεται μέχρι την 31.12.2013 να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις παροχής συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών πληροφορικής και υπηρεσιών εκπόνησης μελετών (με εξαίρεση μελέτες τεχνικών έργων), με απευθείας ανάθεση, για ετήσια δαπάνη μέχρι ποσού εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό αυτό ο Φ.Π.Α. που αναλογεί, εφόσον οι ανωτέρω υπηρεσίες και μελέτες είναι αναγκαίες για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με το ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α).
Από το ποσό αυτό και μέχρι εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό αυτό ο Φ.Π.Α. που αναλογεί, απαιτείται διαγωνισμός με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρος) που θα διενεργείται από τριμελή επιτροπή.
Άνω του ποσού των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό αυτό ο Φ.Π.Α. που αναλογεί, απαιτείται σύναψη δημόσιας σύμβασης κατόπιν διενέργειας τακτικού διαγωνισμού (ανοικτού ή κλειστού), βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
Σύναψη σύμβασης παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών με την ίδια διαδικασία γίνεται και στην περίπτωση μικτής προμήθειας, κατά την οποία η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών υπερβαίνει την αξία των προϊόντων.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις εφαρμογής των τεσσάρων προηγούμενων εδαφίων."
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
Απλώς διασπάστηκε σε πολλά μικρά και λιγότερο αθόρυβα πάρτυ (των 60.000 και 100.000 ευρώ) .......
Τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: