Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Η αναμορφωμένη πλατεία στο Μοναστηράκι

Τα μπάζα φύγανε και η νέα πλατεία στο Μοναστηράκι παραδόθηκε στον κόσμο.
Είναι σίγουρα από τα ωραιότερα μέρη της Αθήνας η περιοχή.
Ελπίζουμε να μην γεμίσει τραπεζοκαθίσματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νεοελληνική πρωτοτυπία! φύγανε τα μπάζα και αποκαλύφθηκαν το "γιά μπάζα"! Πως το καταφέραμε και αυτό;
Μία σαχλαμάρα και μισή είναι η πλατεία Μοναστηρακίου. Συνεργαστήκανε πόσοι αρχιτέκτονες και δαπανήθηκαν αρκετά λεφτά γιά να πετύχουν, τι; αρέσει ειλικρινά σε κανέναν αυτό το επίπεδο πράγμα; ας είμαστε σοβαροί. Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος το συγκρίνει με τα μπάζα και τις εργασίες που γινόντουσαν τόσο καιρό, και τώρα σου λέει "μιά χαρά είναι!"
Που είναι η ομορφιά σε αυτό το κατασκεύασμα; καταφέρανε λέει να κατεβάσουν κατά 70 πόντους το επίπεδο της πλατείας γιά να αναδείξουν τον ναό που βρίσκεται εκεί! Βρε άντε και πνιγείτε, λέω εγώ. Και αυτή η αόριστη γεωμετρία που θέλει να μας δείξει ότι ντε και καλά είναι ένα τεράστιο παγκάκι! είναι επιεικώς απαράδεκτο. Έτσι όπως το κάνανε ο καθένας κάθεται όπου του καπνίσει και έχει πατημασιές παντού. Έτσι καταλήγεις να κάθεσαι στα μπετά απέναντι! Το ότι δεν κάνανε κανένα σκίαστρο σε τέτοια έκταση μάλλον σημαίναι ότι ο εμπνευστής του φοβερού αυτού σχεδίου έχει σκιά στον εγκέφαλο!
Δεν θέλω να γκρινιάζω, αλλά αυτό το πράγμα που θέλει να λέγεται πλατεία Μοναστηρακίου το θεωρώ από τις πιό κενές πλατείες της Αθήνας.
Άσχημη, άκομψη και "αντιλειτουργική".
Επαναλαμβάνω ότι συναργαστήκανε αρχιτέκτονες γιά αυτό το πράγμα!
Τόσο χάλια είναι η Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα; ούτε μία πλατεία της προκοπής δεν μπορούμε να κάνουμε;

Χρειάζεται πολύ ευφυία γιά να κάνει κάποιος μία βόλτα σε site του εξωτερικού και να δει αντίστοιχες πλατείες στην Ευρώπη (σε τετραγωνικά, σε σημασία κ.λ.π.) γιά να καταλάβει ότι αυτό αποτελεί κοροϊδία; Δεν σεβόμαστε ούτε της πλατείες μας. Οι μόνοι που χαίρονται γιά αυτό το χάλι είναι κάτι γιαλαντζί Ινδιάνοι! που κάθονται με τα φτερά, την πίπα της ειρήνης, μία κιθάρα, κάτι ηχεία και στερεοφωνικές βγαλμένες από τα βάθη της αρχαιότητας! και κονομάνε φράγκα από την φολκλορική περιέργεια του νεοέλληνα!...

Τι άλλο να προσθέσω; αφού υπάρχει και η συγκατάθεση του δήμαρχου Αθηναίων που είναι γνωστός γιά την "πράσινη" (μπουχαχα!) πολιτική του και τις αρχιτεκτονικές του ανησυχίες!

Και όλα αυτά κάτω από την σιδερόφραχτη Ακρόπολη. Το σύμβολο που...δεν θυμόμαστε τι ακριβώς συμβολίζει, αλλά αφού έρχονται ακόμα τα κορόιδα οι ξένοι και πληρώνουν εισητήριο την αφήνουμε όρθια, αλλιώς θα την είχαμε ισοπεδώση και αυτήν όπως την εν λόγο πλατεία.

Κρίμα.

dedikasmenos είπε...

Από το κακό υπάρχει πάντα το χειρότερο και από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο. Θεωρείς ότι στο Ελλαδιστάν το να φύγουν τα μπάζα από κάποιο "έργο" είναι λίγη υπόθεση;; Η σύγκριση με τις πολιτισμένες πρωτεύουσες του κόσμου μόνο ως αστεί μπορεί να εκληφθεί. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Εδώ το μόνο που παρέχουμε είναι το φως και ο ουρανός κι αυτό γιατί είναι φυσικές παροχές.... αν και με την μόλυνση της ατμόσφαιρας δεν τα βλέπω κι αυτά καλά όσο περνάει ο καιρός