Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Η οδός Ερμού 100 χρόνια μετά.....

Η φωτογραφία της οδού Ερμού στο Σύνταγμα, περίπου από το ίδιο σημείο τραβηγμένη, είναι 100 χρόνια μετά από αυτήν που έχω επιλέξει σαν κεντρική εικόνα του blog.
Ποιά εικόνα της Ερμού σας αρέσει περισσότερο;;; .....
Συμφωνώ μαζί σας κι εμένα η ίδια με σας μου αρέσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλει και ιδιαίτερη συζήτηση γιά το ποιά φωτογραφία της Ερμού είναι καλύτερη. Η παλιά είναι έτη φωτός μπροστά - αν και παλιά!
Κατ΄ αρχήν σίγουρα δεν θα υπήρχαν όλα αυτά τα μαγαζάκια του τρόμου που τώρα υπάρχουν. Ο περίφημος εμπορικός κόσμος που μας πρήξαν τα συκώτια και αυτοί. Το πιό σημαντικό πάντως είναι ότι στην παλιά φωτογραφία της Ερμού απουσιάζει το φοβερό (!) έργο τέχνης όπως φαίνεται στην καινούργια Ερμού. Είναι ένα ζευγάρι πατούσες (αν είναι δυνατόν!) οι οποίες έχουν βουτήξει και καλά στο συντριβάνι. Πραγματικά πρόκειται γιά ανεκτίμητο έργο τέχνης που κοσμεί τον εμπορικό δρόμο και μάλλον έχει αλληγορικό χαρακτήρα. Δηλαδή με τέτοιες τιμές καλύτερα να βουτήξουμε! επίσης θα μπορούσαμε να πούμε στον δήμαρχο ή σε όποιον έδωσε την έγκρισή του γιά αυτό το κατάπτυστο πράγμα ότι, ναι μεν καλό είναι...αλλά βρωμάν τα πόδια του!
Επίσης θα ήθελα να πω σε όποιον έχει πραγματικά δει τι συμβαίνει στην Ερμού, και δεν χαζολογάει όπως οι πιό πολλοί, να παρατηρήσει προσεκτικά το επόμενο συντριβάνι που βρίσκεται πρίν από αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία. Όταν λοιπόν ξανακατεβείτε γιά βόλτα στην Ερμού παρακαλώ παρατηρήστε ότι το προηγούμενο συντριβάνι έχει μέσα ένα καρατομημένο (και το ΕΝΝΟΩ, ΚΑΡΑΤΟΜΗΜΕΝΟ) ελεεινό άγαλμα (;) χωρίς σπλάχνα από την μία μεριά και είναι κομμένο από τα γόνατα και όλα αυτά στηρίζονται - και καλά - σε ένα κάθετο μεταλλικό δοκάρι που διαπερνά το πτώμα (;). Πρόκειται γιά ένα ανουσιούργημα που και να το φτύσεις θα του δώσεις αξία. Είναι μοντέρνα τέχνη; τι σόι τέχνη είναι αυτή; αξίζει τον κόπο να το δει κάποιος και να μου πει αν είμαι υπερβολικός στην παραπάνω περιγραφή μου. Είμαι οπισθοδρομικός; τι έγινε ρε πούστη μου; έχασα κάποια τεύχη από αυτή τη χώρα; πως έγινε έτσι; είτε βλέπω μία χωματερή είτε βλέπω την Αθήνα, ένα και το αυτό!

Α! και επί τη ευκαιρία. Ρε δήμαρχε επειδή είσαι τζιμάνι άτομο, κανόνισε βρε παιδί να γίνει κάτι με τα εν λόγο συντριβανάκια της Ερμού. Μονίμος πέφτουν νερά απ΄ έξω! (όταν λειτουργούν) και μετά μας λέτε γιά σπατάλη νερού! Ή θα κάνεις μεγαλύτερο συντριβάνι ή θα μειώσεις την παροχή!
Έλα δεν είναι δύσκολο, το δεύτερο θα κάνεις!

Επίσης να αναφέρω ότι στην περίοδο των τελευταίων εκπτώσεων στην Ερμού, κάποιος ειχε την φαεινή ιδέα να στήσει μία οθόνη στην Καπνικαρέας και να δείχνει εικόνες με σκελετωμένους ανθρώπους από την κατοχική Αθήνα! και προφανώς αυτό εγκρίθηκε από τον δήμο, ότι θα κάνει κάποια σημειολογία, και ναι είναι σωστό να το βάλουμε εκεί!
Τι ήθελε να μας πει ο ποιητής; δεν προσβάλει τους ανθρώπους που πέρασαν ότι πέρασαν τότε; σε τι αποσκοπούσε αυτή η τεράστια παπαριά; πόσα κιλά είναι ο δήμαρχος; όποιος κάνει μία βόλτα στην Αθήνα και δει πραγματικά το συμβαίνει το μόνο που σκέφτεται είναι ότι πρέπει να την βομβαρδίσεις το λιγότερο γιά να ξαναφτιαχτεί στα σοβαρά (από ξένους φυσικά) από την αρχή. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και σαχλαμάρες πολιτικάντηκες γιά να εξαπατούν τον φουκαρά τον κοσμάκη.

Άι σιχτίρ με την ψευτοαθήνας σας, που πρέπει ντε και καλά να την αγαπήσουμε κιόλας.

Γειά σου δήμαρχε του πλαστικού δέντρου και της μοντέρνας θολοκουλτούρας.