Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας ωρίμασε απότομα και βάρβαρα

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδειξε ότι ο "μικρός" μεγάλωσε. Και μεγάλωσε απότομα και βάρβαρα. Είδε τι σημαίνει πραγματική πολιτική από θέση ανίσχυρου. ΄Ομολόγησε ότι έκανε λάθη, και ότι δεν είχε εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της διαπραγμάτευσης. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία, η οποία και τιμωρητική είναι και δύσκολα θα γίνει δεκτή από κοινωνικές ομάδες που πλήττονται. Το τι θα γίνει είναι αβέβαιο. Μπορεί να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πρέπει να θεωρείται βέβαιο (έστω και με πρωτότυπο τρόπο να μην ψηφίσει μια ομάδα βουλευτών τα μέτρα και να στηρίζει την κυβέρνηση σε άλλες κυβερνητικές επιλογές), είναι επίσης βέβαιο ότι θα χαθεί η δεδηλωμένη (όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά) και η κυβέρνηση θα προχωρήσει τραυματισμένη μέχρι .... κανείς δεν ξέρει.... μέχρι πότε. Είναι επίσης βέβαιο ότι και εκλογές να γίνονταν πάλι ο Τσίπρας θα ήταν πρωθυπουργός. Επομένως ..... γρίφος. Το καλοκαίρι θα είναι μακρύ και πολύ θερμό. Ίδωμεν. 

1 σχόλιο:

gstamouli είπε...

Πραγματι ο Τσιπρας ωριμασε αποτομα και βαρβαρα …κι' εμεις που ζησαμε την θηριωδια των γερμανων 1941-1945
διαπιστωσαμε οτι οι γερμανοι, δεν αλλαξαν… Ο Χιτλερ, εχασε τον πολεμο, αλλα κεδισε εκεινο που ονειρευοταν :

" Θα μεγαλωσουμε για τους εαυτους μας μια νεολαια,
" που θα την φοβαται ολος ο κοσμος !
" Θελω την νεολαια ι κ α ν η γ ι α β ι α σ μ ο υ ς , α υ τ α ρ χ ι κ η , α δ ι α λ λ α κ τ η, σ κ λ η ρ η " !
(Νυρεμβεργη 1937 - συνελευση του ναζιστικου κομματος )

Οι απογονοι του , βιασαν οικονομικα τους ελληνες, εδειξαν την αυταρχικοτητα, την αδιαλλαξια και την σκληροτητα τους!

Χθες ημουν στην Πολωνια και επισκεφτηκα τα δυο μαρτυρικα στρατοπεδα εξοντωσεως εκατομμυριων συνανθρωπων μας Auschwitz και Birkenau, που ειναι μονιμος πονος στη συνειδηση του κοσμου :
εκλαψα, θυμωσα, σκεφτηκα :
οι γερμανοι, δεν αλλαξαν και δεν μπορουν ν' αλλαξουν ποτε ! Τους βαραινει το DNA τους, η ψυχοπαθεια τους, η ανατροφη τους , ολα αυτα που δεν συγκρουονται και συμπληρωνονται αμοιβαια ...

Γ.Σταμουλη