Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μια φωνή από τα σπλάχνα της Δικαιοσύνης κάνει απολογισμό

Από τον απερχόμενο λόγω συνταξιοδότησης τέως γενικό επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιο Σχοινιωτάκη, αντιγράφω (από την Zougla.gr) από την επιστολή της αποχώρησής του μία περικοπή που φωτογραφίζει ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, απόλυτα ΕΥΣΤΟΧΑ όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και στις παρυφές αυτής. Πρόκειται για μία φωνή εκ των έσω και πρέπει να τύχει ιδιαιτέρας προσοχής:
«Πόσο υποκριτές και λαομπέκτες είναι όντως οι πλείστοι των εκάστοτε πολιτικών!!! που ενώ είχαν και έχουν κατ’ επανάληψη την ευκαιρία να εκλέγουν με αξιοκρατικό και ακομμάτιστο τρόπο την ηγεσία της δικαιοσύνης, τροποποιούντες το Σύνταγμα αναλόγως, ώστε ν’ αναδεικνύεται με αξιοκρατικά και όχι καθαρά κομματικά κριτήρια εμπαίζουν συνεχώς τον ελληνικό λαό και τους διακονούντας τη Θέμιδα υποσχόμενοι τις αναγκαίες τροποποιήσεις του Συντάγματος, που όμως ποτέ δεν πραγματοποίησαν, παρά την ευκολία της ενδεικνυόμενης λύσης».
Πρότεινε, μάλιστα, στον πρόεδρο της Κυβέρνησης ως αξιοκρατική λύση ανάδειξης της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ένα ανεξάρτητο εκλεκτορικό σώμα συντιθέμενο από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων κατά πλειοψηφία (Σ.τ.Ε, Α.Π και Ε.Σ) τρεις από κάθε Ανώτατο Δικαστήριο, ήτοι εννέα δικαστικούς λειτουργούς, τέσσερις βουλευτές, δύο δικηγόρους και δύο τακτικούς καθηγητές ΑΕΙ με δεκαετή τουλάχιστον υπηρεσία, ούτως ώστε η πλειοψηφία του ν’ ανήκει στους δικαστικούς λειτουργούς.
Και συνέχισε: «Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ουδέν έπραξαν ή μάλλον διέπραξαν την κοροϊδία και τον κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό του λαού. Τούτο δε, ως γνωστόν, γιατί επιδίωκαν πάντοτε και επιδιώκουν δια των κομματικώς αναδεικνυομένων ηγετών της Δικαιοσύνης, να επηρεάζουν τις προαγωγές στους χαμηλότερους και ανώτερους βαθμούς, ανάλογα με τα κομματικά τους συμφέρονται και σε συνδυασμό με τη δικαιοδοτική συμπεριφορά των κρινόντων της πολιτικής υφής και σπουδαιότητας υποθέσεις που άγονται στη δικαιοσύνη μείζονος πολιτικής (κομματικής) σημασίας.»
Για τους συγκεκριμένους δικαστικούς, λέει:
«…δεν θα εξαρτάται η εκάστοτε προαγωγή τους από το πόσο κοντά ευρίσκονται στο «κόμμα» που κυβερνά ή στον υπουργό Δικαιοσύνης ή στο οποιοδήποτε κομματικό μεγαλοστέλεχος και στους διαδρόμους των κομματικών γραφείων, αναδεικνυόμενοι δε στη συνέχεια Πρόεδροι δικαστικών συνδικαλιστικών οργάνων και αποχωρούντες από το δικαστικό σώμα, οι περισσότεροι εξ αυτών, εκλιπαρούν για το διορισμό τους ή έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων 100% κομματικά πόστα πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι. Αν αυτό δεν συνιστά υποταγή τυφλή στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα, τότε ας κρίνει ο Έλληνας πολίτης πώς πρέπει να χαρακτηρίζεται αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά… Συνεπώς για την αξιοπρέπεια, το κύρος και την αίγλη της Δικαιοσύνης και των διακονούντων τη Θέμιδα, δεν ευθύνονται μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και οι ίδιοι οι μετ’ αυτών στενά διαπλεκόμενοι και εντεύθεν ωφελούμενοι ποικιλοτρόπως, σε βάρος των άριστων συναδέλφων τους άνω sui generis δικαστικοί λειτουργοί. Οι επιθυμούντες μετά τη συνταξιοδότησή τους να προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα τους, που τους εξασφάλισε αξιοπρεπή σύνταξη, θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ευγνωμόνως και χωρίς οποιαδήποτε απολαβή, αφού η λαμβανομένη σύνταξή του, είναι λίαν ικανοποιητική και δεν χρειάζεται συμπληρωματική απολαβή, ενόψει μάλιστα της δεινώς ταλαιπωρούμενης οικονομικά κοινωνίας μας».
Τα σχόλια δικά σας.......
Ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον κείμενο της επιστολής αποχώρησης του δικαστικού λειτουργού μπορείτε να το διαβάσετε στις ακόλουθες διευθύνσεις. Μιλάει για την πολιτική για τον πρώην και νυν πρωθυπουργός για την Μέρκελ κλπ  (πάντα από το Zougla.gr)
http://www.zougla.gr/Uploads/thomas/sxoinio01.pdf
http://www.zougla.gr/Uploads/thomas/sxoinio02.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: