Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Barbie η ταινία για την κούκλα μύθος

Κάτι η ζέστη, κάτι που δεν υποφέρεται το κλιματιστικό συνέχεια, η ταινία Barbie ήταν μία διέξοδος δροσιάς. Η Μαργκότ Ρόμπι ήταν μια αληθινή Barbie. Πανέμορφη και απαστράπτουσα. Στο θερινό σινεμά η ουρά ήταν μεγάλη, η μεγαλύτερη του καλοκαιριού σε όσες ταινίες είδα. Και μέσα ήταν πραγματικά γεμάτος ο θερινός κινηματογράφος. Στην συντριπτική πλειοψηφία κορίτσια κάθε ηλικίας από 15 μέχρι 65. Για όλες κάτι θα θύμιζε η Barbie. Και να σου και ο Ken (Ράιν Γκόσλινγκ) το συμπλήρωμα της Barbie. Η ταινία αρχίζει με την ζωή στην παραμυθένια Barbieland όπου επικρατεί το στερεότυπο της Barbie. Κάποια στιγμή η Barbie βγαίνει στον αληθινό κόσμο μαζί με τον Ken και εκεί συμβαίνουν διάφορα κωμικά περιστατικά, μέχρι να ξαναγυρίσουν στην ασφάλεια της Barbieland. Μην περιμένετε να σας πως υπόθεση της ταινίας. Ήταν λίγο χαοτική. Αλλά ποιός ψάχνει την υπόθεση. Λίγη δροσιά αναζητήσαμε από την ζέστη και αυτή την είχαμε. Μία κρύα μπύρα συνόδεψε την ταινία και όλα ήταν πολύ καλύτερα. Σε όσες θυμίζει κάτι η Barbie μπορούν να αναπολήσουν τις παιδικές τους αναμνήσεις. Μέχρι εκεί. Πάντως μαθαίνω ότι η ταινία σπάει ταμεία στην Αμερική!!  
 

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Επικίνδυνη Αποστολή Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Α: η νέα ταινία του Τομ Κρουζ

 

Η IMF είναι μία υπηρεσία "φάντασμα" όπου ο πράκτορας  Ήθαν Χαντ και η παρέα του έχουν χαρίσει απίστευτες σκηνές δράσης στο κοινό τους. Και στην 8η ταινία της σειράς οι σκηνές που κόβουν την ανάσα είναι πολλές. Ο Τομ Κρουζ έχει ταυτιστεί με το ρόλο του μυστικού πράκτορα και να κόβει την ανάσα στους θεατές με τις σκηνές δράσης. Οι θεατές θα καταλάβουν στο τέλος της ταινίας τι εννοώ. Ο κινηματογράφος είναι θέαμα και απόλαυση. Οι ταινίες της IMF είναι μεγάλες εμπορικές επιτυχίες διότι παρέχουν στο θεατή δράση, μυστήριο, περιπέτεια, υψηλή τεχνολογία, εξαιρετικά προσεγμένες σκηνές που κόβουν την ανάσα στο θεατή. Στη νέα ταινία, για την οποία έχει προαναγγελθεί και Β Μέρος, ο Ηθαν Χαντ και η παρέα του χάνουν ένα μέλος και προσθέτουν ένα άλλο. Πολεμούν μία Οντότητα η οποία μπορεί να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο. Θα καταφέρει η IMF να σώσει την ανθρωπότητα. Θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη ταινία. Το πρώτο βήμα γίνεται με την ταινία αυτή, αλλά η τελική μάχη θα γίνει στο Β Μέρος. Απολαύστε την ταινία σε ένα θερινό κινηματογράφο με μία κρύα μπύρα και θα περάσετε δυόμιση ευχάριστες ώρες. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου - η τελευταία ταινία της σειράς

Ο Χάρισον Φορντ είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι ο πιο αναγνωρίσιμος ρόλος της μεγάλης καριέρας του. Βρισκόμαστε στην πέμπτη και τελευταία ταινία της ενσάρκωσης του ριψοκίνδυνου αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς από τον Χάρισον Φορντ. Ο δίσκος του πεπρωμένου έχει απίστευτη δράση αντάξια των προηγούμενων ταινιών, παρά την ηλικία του πρωταγωνιστή (ήδη 81 ετών). Η τελευταία αναζήτηση ξεκινάει από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, όπου ο Ιντιάνα εμφανίζεται νέος, όπου οι τελευταίοι Ναζί, χάνοντας τον πόλεμο. κλέβουν αρχαιολογικούς θησαυρούς, μεταξύ αυτών και τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Στη συνέχεια μετά τη συνταξιοδότησή του στην αναζήτηση του μηχανισμού και στη συμπλήρωση του τεμαχίου που λείπει, φτάνει τον Ιντιάνα να εισέλθει στο παρελθόν και να μιλήσει με τον ίδιο τον Αρχιμήδη στα ελληνικά!! Φυσικά ο κόσμος είχε γεμίσει το θερινό κινηματογράφο, δείχνοντας την αγάπη τους στον αρχαιολόγο που επί 42 χρόνια τους ταξίδευσε στις απίστευτες περιπετειώδεις αναζητήσεις σπανίων κειμηλίων. Ο Χάρισον Φορντ συναντιέται και πάλι με την Μάριον και τον Αιγύπτιο φίλο του από προηγούμενες ταινίες και αποχαιρετούν το κοινό τους. Εννοείται πως πρέπει να δείτε την τελευταία ταινία του αγαπημένου ήρωα. Σίγουρα θα μας λείψει. Στο καστ και οι Μαντς Μίκελσεν, η Φίμπι Ουόλερ - Μπριτζ, ο Αντόνιο Μπαντέρας και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέιμς Μάνγκολντ.

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Παλιά Αθήνα 1530


 

Παλιά Αθήνα 1529


 

Παλιά Αθήνα 1528


 

Παλιά Αθήνα 1527


 

Παλιά Αθήνα 1526


 

Παλιά Αθήνα 1525


 

Παλιά Αθήνα 1524


 

Παλιά Αθήνα 1523


 

Παλιά Αθήνα 1522


 

Παλιά Αθήνα 1521