Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Η ώρα της κάλπης

Στόχος της σημερινής μέρας είναι να μικρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο η αποχή των ψηφοφόρων αφού οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την επόμενη μέρα και για τη ζωή μας την επόμενη τριετία. Επομένως πρέπει να πάμε ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ για να εκφράσουμε τη γνώμη μας, όποια κι αν είναι. Δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν και για εμάς. Γνωρίζοντας ότι οι πολιτικοί μας έχουν συνηθίσει να παραφράζουν τις αποφάσεις μας και να τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν, εμείς πάντα έχουμε την ευκαιρία να εκφράζουμε την ευαρέσκεια, την δυσαρέσκεια και την ανοχή μας στις επιλογές που έχουν κάνει με την προηγούμενη εντολή που τους δώσαμε.                                            Στόχος λοιπόν : 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 

Η Ρίκι και η Ροκ μια άλλη Μεριλ Στριπ

Η μεγαλύτερη Αμερικανίδα ηθοποιός γίνεται ροκ και σατιρίζει την αμερικανική οικογένεια και τον αμερικανικό τρόπο ζωής. Ο  θεατής ανακαλύπτει και την τραγουδιστική ικανότητα της Μέριλ Στριπ. Το καστ πολύ καλό δίπλα στη Μέριλ Στριπ, Κέβιν Κλάιν, Μάμι Γκάμερ, Σεμπάστιαν Σταν, Όντρα Μακντόναλντ, Ρικ Σπρίνγκφιλντ. Η Μάμι Γκάμερ είναι πραγματική κόρη της Μέριλ Στριπ και στέκεται πολύ καλά δίπλα στην μητέρα της. Μπορεί να μην είναι δύσκολος ρόλος γα την απαιτητική Μέριλ Στριπ, αλλά κυριολεκτικά τον κάνει μια χαψιά και η μεταμόρφωσή της σε "παλαιοροκού" είναι εξαιρετικά πειστική, ακόμα και στο παίξιμο της ηλεκτρικής κιθάρας. Δείτε την ταινία μόνο και μόνο για την Μέριλ Στριπ η οποία είναι, όπως πάντα, απολαυστική.




Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κόσμος κουρασμένος και απογοητευμένος πάει στην κάλπη αναποφάσιστος

Δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία πιο θολή και αδιευκρίνιστη. Ο κόσμος, με τα χιλιάδες βάσανά του, οδεύει στις κάλπες μπερδεμένος, απογοητευμένος και πλήρως αναποφάσιστος. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα πάνε στις κάλπες, αηδιασμένοι για όσα βλέπουν γύρω τους. Κακώς, κατά τη γνώμη μου, διότι ακόμα κι έτσι να αισθάνονται (και έχουν δίκιο) θα πρέπει να εκφραστούν. Να επιλέξουν οι ίδιοι την κυβέρνηση που επιθυμούν και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Είναι τόσο βαρετοί οι πολιτικοί λόγοι στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα που κανείς πλέον δεν τους παρακολουθεί. Το τι θα γίνει από την Δευτέρα είναι κρίσιμο, αλλά εν πολλοίς, προδιαγεγραμμένο. Οι τύχες όλων μας είναι σημαδεμένες για πολλά χρόνια. Διαχείριση της μιζέριας μας θα κάνουμε και αναζητούμε εκείνους που θα την κάνουν κατά το δυνατόν καλύτερα. Η μιζέρια και η ανέχεια θα παραμένει. Για πολλά χρόνια. Όπως και ατιμωρησία εκείνων που μας οδήγησαν εκεί. Στο απυρόβλητο όπως πάντα. Πάντα φταίνε οι άλλοι, οι πολιτικοί ΠΟΤΕ. Αυτό δεν καταπίνεται εύκολα. Τελικά τι κάνουμε την Κυριακή; Πάμε στην κάλπη οπωσδήποτε και εκφράζουμε την θέση μας για το λιγότερο κακό. Και από Δευτέρα ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Δραγασάκης ή Ντόρα για πρωθυπουργός στις 21 Σεπτεμβρίου

Τελικά μήπως οι πιθανότεροι πρωθυπουργοί στις 21 Σεπτεμβρίου είναι ο Γιάννη Δραγασάκης, αν προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η Ντόρα Μπακογιάννη, αν πρώτη είναι η ΝΔ. Μήπως το έργο είναι εντελώς προδιαγεγραμμένο? Διότι ο μεγάλος συνασπισμός (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), όσο και αν "ξορκίζεται" από τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, είναι το πιο πιθανό σχήμα διακυβέρνησης της χώρας. Και αυτό αναμένεται να γίνει με την εντολή του (πάντα) κυρίαρχου λαού. Ίδωμεν...

Επικίνδυνη αποστολή : μυστικό έθνος


 
Η νέα ταινία του Τομ Κρουζ στην σειρά Επικίνδυνες αποστολές δεν απογοητεύει τους φαν του είδους. Δράση, δράση, δράση και προηγμένη τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι και πρωταγωνιστούν οι Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Τζέρεμι Ρένερ, Άλεκ Μπάλντουιν. Ταινία αδρεναλίνης με αρκετά μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης. Για την εποχή που παίζεται είναι ευκαιρία για καλοκαιρινό σινεμά. Εννοείται πως όταν τελειώνει η ταινία σου μένουν κάποιες καλογυρισμένες σκηνές δράσης και τίποτα άλλο, διότι στο τέλος πάντα νικάνε οι καλοί τους κακούς και αυτό το γνωρίζεις εξ αρχής.



Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας μόνος εναντίον όλων

Οι εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου θα κρίνουν σε πολυ μεγάλο βαθμό την πολιτική σταδιοδρομία του Αλέξη Τσίπρα. Μέσα σε επτά μήνες τα είδε όλα. Το κόμμα του να διχοτομείται, το πρόγραμμά του να πετιέται στο καλάθι των αχρήστων από τους δανειστές, από το σκίζω το μνημόνιο στην υπερψήφιση του τρίτου κατά σειρά μνημονίου. Στις προσεχείς εκλογές έχει να αντιμετωπίσει ένα εκλογικό σώμα που έχει νωπή στη μνήμη του τη φράση του Τσίπρα, εμείς θα πρωτοτυπίσουμε και θα εφαρμόσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Ο λαός αισθάνεται πολύ μπερδεμένος και εν πολλοίς βλέπει άλλη μια ελπίδα που είχε με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να σηκωθεί λίγο από τα τάρταρα που τον έχουν ρίξει τα μνημόνια, η άγρια φορομπηχτική πολιτική και η φτωχοποίηση του, να αποδεικνύεται φρούδα. Τώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση: τι να επιλέξει; πάλι πίσω στο παρελθόν, ή να συνεχίσει να εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, με την ελπίδα μήπως δει καλύτερες μέρες στο απώτερο μέλλον. Είμαι σίγουρος πως πολλοί εκλογείς θα αποφασίσουν πάνω από την κάλπη με τα ψηφοδέλτια στα χέρια. Είναι κοινότυπο να λέμε πιά ότι οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, αλλά ισως είναι κυριολεκτικά κρίσιμες. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε την απόφαση του κυρίαρχου λαού. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι, αλλά δεν έχουν και μεγάλη αξιοπιστία, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες προβλέψεις τους στο δημοψήφισμα ή τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Το προεκλογικό κλίμα είναι εξαιρετικά υποτονικό και οι τηλεοπτικές τηλεμαχίες έχουν καταντήσει παντελώς ανούσιες και αδιάφορες. Ίσως το ντιμπέιτ των Τσίπρα και Μειμαράκη να δώσει ένα προβάδισμα στον έναν ή στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Ο λαός γνωρίζει εκ των προτέρων ότι έχει να επιλέξει ποιός θα διαχειριστεί καλύτερα το τριτο μνημόνιο. Τι θα επιλέξει άραγε;

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Παράλογος άνθρωπος η νέα ταινία του αειθαλούς Γούντι Άλεν

Το φθινόπωρο παραδοσιακά ανοίγει κινηματογραφικά με μία ταινία του καταπληκτικού Γούντι Άλεν. Στον παράλογο άνθρωπο βλέπουμε μια ακόμα εκδοχή του εγκλήματος και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι. Ένας παρανοϊκός, αλκοολικός καθηγητής φιλοσοφίας βρίσκει νόημα στη ζωή του η οποία έχει πέσει σε καταθλιπτικό τέλμα με μία πράξη που, πιστεύει ότι τον λυτρώνει και τον επαναφέρει στην φυσιολογική ζωή και τις μικρές και μεγάλες χαρές της. Τελικά υπάρχει πάντα η νέμεσις ύστερα από κάθε ύβρι,η τιμωρία ύστερα από κάθε έγκλημα. Το καστ των πρωταγωνιστών εξαιρετικό  Γιόακιν ΦίνιξΈμα ΣτόουνΠάρκερ Πόουζι. Ο Γούντι  Άλεν κάνει μία ταινία πάνω στο θέμα που τον απασχολεί σε πάρα πολλές ταινίες. Η ύπαρξη, η αναζήτηση του βαθύτερου νοήματος της ζωής, τα ταξίδι και το τέλος. Πάρα πολύ καλή ταινία για τους σινεφίλ. Φυσικά πρέπει να την δείτε για να δείτε έναν 80άρη ανήσυχο έφηβο να προβληματίζεται με τον τρόπο που μόνο ο Γούντι Άλεν μπορεί να κάνει. 

Σεπτέμβριος των εκλογών

Να 'μαστε πάλι εδώ, αρχές, τυπικά, του φθινοπώρου, που είμαστε, για άλλη μια φορά, τρίτη την φετινή χρονιά, σε προεκλογική περίοδο. Τρίτη και φαρμακερή; Θα δείξει. Τα κόμματα, χωρίς πρόγραμμα, (θα ήταν αστείο να επικαλούνται πρόγραμμα, όταν έχουν ήδη ψηφίσει προεκλογικά ένα μνημόνιο πλαίσιο για την ερχόμενη τριετία), ξανακαλούν τον κυρίαρχο (εδώ χωρεί πολύ συζήτηση για το πόσο κυρίαρχος είναι) λαό να δώσει λύση και να διαλέξει με βάση τα πρόσωπα, τις συμπάθειες, τις υποχρεώσεις (λόγω ρουσφετιού πάσης φύσεως) την νέα κυβέρνησή του. Μέχρι σήμερα, με ένα πλήρως αδιευκρίνιστο πολιτικό τοπίο, έχουν φανεί τα πρώτα συμπεράσματα. Τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται αρνητικά μεταξύ τους για το ποιος είναι χειρότερος. Οι διαφορές είναι εξαιρετικά δυσεύρετες στην πραγματική πολιτική. Στην ιδεολογία και στη θεωρία μπορεί να διαφέρουν..... αλλά για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και την εποπτεία υπό την οποία βρίσκεται, οι όποιες διαφορές δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Η απερχόμενη κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρισμένος στα δύο, βαριά τραυματισμένος από την κωλοτούμπα που αναγκάστηκε να κάνει από όσα υποσχόταν σε σχέση με όσα τελικά εφάρμοσε, πορεύεται στις εκλογές, με σημαία τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανάλωσε πολύ μεγάλο μέρος του πολιτικού του άστρου, δυσανάλογο μέρος μέσα σε ένα επτάμηνο και ζητάει την ψήφο του λαού για να κυβερνήσει επιτέλους!!!! Η ΝΔ με νέα ηγεσία αγχωμένη πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που της δίνεται να πάρει κεφάλι, ως δύναμη σταθερότητας κλπ κλπ, διότι, αν δεν συμβεί αυτό, θα έχει την τύχη του πάλαι ποτέ κραταιού Πασοκ. Οι εκλογές για την ΝΔ είναι πάρα πολύ κρίσιμες, διότι αν δεν καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα, μετά τα όσα συνέβησαν επί 7 μήνες, τότε κλείνει και ο ιστορικός της κύκλος και πρέπει να αλλάξει εκ θεμελίων. Τα άλλα κόμματα αγωνιούν για την εκλογική τους δύναμη, προσδοκώντας, όλα πλην ΚΚΕ, Χρυσής Αυγής και ίσως της Λαϊκής Ενότητας, να πάρουν κι αυτά ένα μειράκιον εξουσίας και να μπουν στο γκουβέρνο. Ποια προγράμματα και συμβόλαια με το λαό, αυτά έχουν γίνει ιστορικά ανέκδοτα. Το ζήτημα είναι η πασαρέλα στα τηλεοπτικά πάνελ και ποιος να πει την εξυπνάδα, την σαχλαμάρα ή θα πετάξει το πυροτέχνημα που θα συγκινήσει τον κόσμο και θα υφαρπάσει την ψήφο του. Συνεπώς μέσα στη θολούρα και την έλλειψη προγραμματικού λόγου (αφού το πλαίσιο δράσης είναι γνωστό) καλείται ο πολίτης να αποφασίσει για το, ούτως ή άλλως, ζοφερό μέλλον του. Μπέρδεμα μεγάλο. Αδιέξοδο για το κόσμο, που επιστρέφοντας από τις ολιγοήμερες διακοπές του, βλέπει ένα βουνό λογαριασμούς που μετά βεβαιότητας δεν μπορεί να αποπληρώσει και παθαίνει πανικό. Κανένας δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματά του λαού. Και αυτός ο λαός οδεύει στην κάλπη ξανά ..... Είναι απογοητευμένος και οργισμένος. Τι θα αποφασίσει, θα φανεί σε 20 μέρες, ένα είναι το σίγουρο, ότι αυτός ο λαός θα αργήσει πολλά χρόνια να δει άσπρη μέρα και να ανασάνει.  

Παλιά Αθήνα 580


Παλιά Αθήνα 579


Παλιά Αθήνα 578


Παλιά Αθήνα 577


Παλιά Αθήνα 576


Παλιά Αθήνα 575


Παλιά Αθήνα 574


Παλιά Αθήνα 573


Παλιά Αθήνα 572

Παλιά Αθήνα 571