Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Λίγο πριν φύγει το 2014

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να φύγει το 2014 και αν αναλογιστεί κανένας τι συνέβη μέσα στη χρονιά που μας αποχαιρετάει θα διαπιστώσει ότι ζήσαμε μία φρικιαστική χρονιά παγκοσμίως με άπειρα δυσάρεστα γεγονότα. Πόλεμοι, τραγικά ατυχήματα, σεισμοί, αεροπορικές τραγωδίες, ναυτικές τραγωδίες, πλημμύρες, απίστευτες καιρικές συνθήκες που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν περιουσίες, εξάπλωση της φτώχειας, φρικιαστικά εγκλήματα και πολιτικά εγκλήματα. Ήταν πραγματικά ένα έτος-Αρμαγεδώνας. Ας ελπίσουμε ότι το 2015 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για την ανθρωπότητα. Ο Θεός να μας λυπηθεί. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

Χρόνια Πολλά


Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Το δημοκρατικό τόξο ξεχείλωσε;

Όλη αυτή η βαρύγδουπη φιλολογία της χρονιάς που φεύγει περί κομμάτων και βουλευτών του δημοκρατικού τόξου, αναφερόμενη στην Χρυσή Αυγή και στους βουλευτές  της τελείωσε με την ψήφο των δύο ανεξάρτητων βουλευτών  (πρώην χρυσαυγιτών ) στη δεύτερη  ψηφοφορία για τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας. Αν δηλαδή και οι λοιποί χρυσαυγιτών βουλευτές ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας τότε τι θα λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες και τα παπαγαλάκια τους ; Ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί με ψήφους βουλευτών εκτός δημοκρατικού  τόξου  θα παραμείνει  ή θα πρέπει  να παραιτηθεί; Αστεία πράγματα. Το χρήμα και η ψήφος δεν έχουν μυρωδιά. Οι κυβερνητικοί θα επαίρονται ότι νίκησε .... η δημοκρατία και οι βουλευτές που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων...... όλοι οι βουλευτές και κυρίως ο 180 ός  κι ας είναι και αμετανόητος χρυσαυγίτης.  Αμφιβάλλει κανείς; Για να πληρωθεί το διαχρονικό ρητό : εις οιωνός άριστος  αμύνεσθαι περί.......... πάρτης.

Οι εκλογές είναι πλέον πολύ κοντά

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές που θα είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. Ο λαός θα μιλήσει και θα καθορίσει τις τύχες του για  τα επόμενα  χρόνια. Η δημοκρατία θέλει και αλήθειες τις οποίες πρέπει οι πολιτικοί να τις πουν στον κυρίαρχο  (τρόπος του  λέγειν) λαό. Αν πάμε  σε εκλογές με συνθήματα του τύπου "λεφτά  υπάρχουν ", τότε είμαστε κατεστραμμένοι. Ας περιμένουμε και την 29 η Δεκεμβρίου την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή και θα πούμε ποιό είναι  το διακύβευμα των εκλογών. Μέχρι τώρα το σχέδιο  του πρωθυπουργού - με τη σύμφωνη γνώμη  και των Γερμανών, για την προσφυγή  στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν πάει ... ρολόι. Η έκπληξη της τελευταίας στιγμής ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ, αν και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Καλά  Χριστούγεννα σε όλους.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Την ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο η δικαιοσύνη αποφυλακίζει τον βουλευτή Μπούκουρα

Μερικές συμπτώσεις (γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο) είναι ...σατανικές. Ο "μετανοημένος" τέως χρυσαυγίτης βουλευτής Μπούκουρας αποφυλακίστηκε με εγγύηση 10.000 ευρώ και λοιπούς περιοριστικούς όρους την ίδια μέρα που άρχιζαν οι κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ευχάριστο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Για να δούμε θα πάει να ψηφίσει στις επόμενες ψηφοφορίες.

Με 160 συν τέσσερις η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο

160 ΝΑΙ υπέρ της εκλογής Προέδρου, ήτοι 164 (Μελάς, Οικονόμου, Κασαπίδης Γιοβανόπουλος). Παίζουν και οι δύο τέως χρυσαυγίτες βουλευτές επομένως το κοντέρ πραγματικά λέει 164 σίγουροι και πιθανώς 166. Ο αγώνας τρομοκράτησης των υπολοίπων βουλευτών και του κόσμου θα ενταθεί και θα γίνει ανελέητος. Θα τα δούμε όλα τις επόμενες μέρες. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Foxcacher επιτέλους η πρώτη ταινία οσκαρικών προδιαγραφών


Δείτε την ταινία οπωσδήποτε για να δείτε άλλη μια φορά το πασίγνωστο, αλλά τόσο επίκαιρο στις μέρες μας, πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Το να εγκαταλείπει κάποιος (να ξεπουλάει) τα ιδανικά και τα πιστεύω τους, χάριν του εφήμερου κέρδους και της απόλαυσης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει το άτομο στην καταστροφή, αργά ή γρήγορα. Εδώ θα δείτε και δύο ερμηνείες (αν και οι τρεις πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί) που θα παίξουν σίγουρα στις υποψηφιότητες των ΟΣΚΑΡ 2015, τον Στηβ Καρέλ στο ρόλο του Τζον Ντι Ποντ και τον Μαρκ Ράφαλο, ενώ δεν υστερεί και ο Τσέϊνιγκ Τατουμ. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και εξιστορεί την διαδρομή των δύο παλαιστών της ελευθέρας πάλης Ντέιβ και Μαρκ Σουλτς με τον τελευταίο να είναι ολυμπιονίκης στο Λος Άντζελες το 1984. Ο πολυεκατομμυριούχος εκκεντρικός Τζον Ντι Πόντ αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα του Μαρκ και τον απομονώνει από τον αδελφό του, με αποτέλεσμα να τον καταστρέψει, ενώ καταφέρνει να δελεάσει και τον φιλελεύθερο και μποέμ Ντέιβ μεταλλάσσοντας τον κι αυτόν σε ένα ακόμα πιόνι. Δεν χρειάζεται να πούμε το τέλος. Ο Στηβ Καρέλ σε δυσθεώρητα ερμηνευτικά ύψη. Με τις παύσεις του στο λόγο και το βλέμμα στο άπειρο. Δείτε την ταινία και θα ενθουσιαστείτε από την μαεστρία του σκηνοθέτη του Τρουμαν Καπότε, Μπένετ Μίλερ.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι 180 βουλευτές θα βρεθούν ;

Ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ανέφικτος και μην ακούτε όσα λέγονται και γράφονται για ημερομηνίες εκλογών κλπ. Πολλοί βουλευτές δεν θα εκφραστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, ή θα κάνουν αμφιλεγόμενες δηλώσεις για να θολώσουν τα νερά. Οι βουλευτές δεν πρόκειται εύκολα να ψηφίσουν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ενάντια στα προσωπικά τους συμφέροντα (να χάσουν μισθούς ενός επιπλέον  έτους, βόλεμα οικογένειας και συγγενών στα γραφεία τους κλπ παροχές). Αν πιστεύει κανείς ότι βάζουν (στη μεγάλη τους πλειοψηφία) το συμφέρον του Λαού πάνω από το δικό τους μάλλον είναι .... μακριά νυχτωμένος. Θα ζυγιάσουν, θα παζαρέψουν, θα δουν το πολιτικό τους μέλλον που θα το στεγάσουν και θα αποφασίσουν. Όλα αυτά στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία. Συνεπώς η μάχη από τις δύο παρατάξεις γίνεται ψήφο-ψήφο και μην ακούτε σίγουρους και μη σίγουρους. ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ. Ο λαός όπως πάντα είναι μακρά και έξω από όλα αυτά. Αυτός θα πληρώσει, όπως πάντα, τις αποφάσεις των πολιτικών μας ταγών. Κουράγιο Έλληνες.

Ο Σταύρος Δήμας θα είναι και στην τρίτη ψηφοφορία;

Δεν είμαι σίγουρος ότι  Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος της Κυβέρνησης στην τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή. Ίσως γνωρίζει ότι θα θυσιαστεί .... για την παράταξη και θα τρέξει ΜΟΝΟ για τις δύο πρώτες ψηφοφορίες. Στην τρίτη θα υπάρξει άλλο πρόσωπο για να συνενώσει τους "διαφωνούντες". Θα δείτε ότι το σύστημα δεν έχει πετάξει "λευκή πετσέτα", όπως ειπώθηκε. Θα δώσει την  μάχη μέχρις εσχάτων για να μείνει στην εξουσία. Θα δείτε πολλά αυτές τις μέρες μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2014.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ηλίθιος και πανηλίθιος 2 επειδή το γέλιο μας λείπει

Το δίδυμο Τζιμ Κάρει και Τζεφ Ντάνιελς πριν από 20 χρόνια μας είχαν χαρίσει μια πολύ μεγάλη κωμωδία διαχρονική, την πρώτη ταινία των δύο συμπαθών "ηλιθίων" . Είκοσι χρόνια μετά οι δύο ηθοποιοί ανέλαβαν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, να επαναλάβουν τους εαυτούς τους και τους χαρακτήρες που είχαν δημιουργήσει. ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, γιατί είναι και οι δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί. Ο κόσμος να δει την ταινία για να γελάσει αβίαστα. Το γέλιο δεν προκαλείται με εύκολα τρικ. Και με τις φάτσες τους, χωρίς να μιλάνε, απλά να μορφάζουν δείχνουν ότι δεν πέρασε μία μέρα από την προ εικοσαετίας ταινία τους που είχε κάνει πάταγο. Οι γκάφες των πρωταγωνιστών αποτελούν τον τρόπο ζωής τους και το πιο δικασκεδαστικό είναι ο τρόπος επικοινωνίας τους και η αλληλοσυμπλήρωσή τους. Είναι σίγουρα οι πιο συμπαθείς "ηλίθιοι" του κινηματογράφου. Το γέλιο μας λείπει και όλο και σπανίζουν οι στιγμές που μας κάνουν ακόμα και να χαμογελάσουμε, άρα πρέπει, όπου το βρίσκουμε να μην το αφήνουμε.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο ακόμα πιό κάτω θα πάμε σαν κοινωνία και σαν έθνος;

Η λέξη ΕΛΕΟΣ πλέον αποκτά υπαρξιακό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Η κοινωνία είναι στην μέγγενη και τα εξωνημένα συστημικά ΜΜΕ δείχνουν την τους ...Άγγελους της Victoria Secret, αγνοώντας προκλητικά την γενοκτονία  του Ελληνισμού που συντελείται την τελευταία πενταετία μεθοδικά και προγραμματισμένα. ΑΠΟΛΥΤΗ εξαθλίωση στην κοινωνία, εικονική πραγματικότητα στις "ειδήσεις" των ΜΜΕ. Κοινωνική αναλγησία και χάος σε τομείς όπως η υγεία, η δικαιοσύνη (απεργία δικηγόρων για την οποία κανείς δεν εξηγεί στον κόσμο γιατί γίνεται), κοινωνική ασφάλιση (ανέκδοτο), κοινωνική πρόνοια μόνο στα χαρτιά και όλα αυτά τα λένε .... ανάκαμψη!!!! Η κοροϊδία στο έπακρο και στην πολιτική ζωή παίζονται παιχνίδια παλαιότερων εποχών ....αλήστου μνήμης. Βρώμα και δυσωδία.....Ο πολίτης στη γωνία στραγγίζεται στα λογιστικά γραφεία κάνοντας ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων για να πορευτεί και έχει χάσει τον ύπνο του και τον προορισμό του. Τσαντισμένος λαός που ξεσπάει στο διπλανό του για "ψύλλου πήδημα" και βυθίζεται στην κατάθλιψη χωρίς διέξοδο. Πάει και αυτός ο χρόνος. Έρχεται ο επόμενος με τρομοκρατία, φόβο, ανασφάλεια και εκβιαστικά διλήμματα για τον απλό πολίτη με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του (για πολλοστή φορά) και μετά να την χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν .......... εξυπηρετώντας τους ημέτερους και τους κολαούζους του εκάστοτε γκουβέρνου. Ως πότε θα κατρακυλάμε στα τάρταρα που τελειωμό δεν έχουν και στην κατηφόρα μας να έχουμε και εκείνους που παίζουν την κυβέρνηση να μας κοροϊδεύουν ότι .... ανακάμπτουμε;;; ΩΣ ΠΟΤΕ;;

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Παλιά Αθήνα 490



Παλιά Αθήνα 489


Παλιά Αθήνα 488


Παλιά Αθήνα 487


Παλιά Αθήνα 486


Παλιά Αθήνα 485


Παλιά Αθήνα 484


Παλιά Αθήνα 483


Παλιά Αθήνα 482


Παλιά Αθήνα 481