Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά .....


Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά ....


Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά ...


Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά ....

 

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά.....


Μαγεία στο σεληνόφως η φετεινή ταινία του Γούντι Άλεν

Έχει γίνει πλέον θεσμός η φθινοπωρινή κινηματογραφική περίοδος να ξεκινά με μία ταινία του αειθαλούς Γούντι Άλεν. Ο αεικίνητος και εργασιομανής σκηνοθέτης μας μεταφέρει στο 1928, μεσοπόλεμος, ανεμελιά, χαλάρωση στον κόσμο, και πάνω στο πλαίσιο αυτό ο Γούντι Άλεν ασχολείται με το αν αρκεί η λογική για να εξηγήσει τα πάντα ή χρειάζεται και λίγο το μεταφυσικό, το ανεξήγητο για να δώσει νόημα στη ζωή. Ένας εξαιρετικός Κόλιν Φερθ και μια πολύ καλή Έμα Στόουν εκπροσωπούν τους δύο κόσμους: ο Φερθ την λογική και την επιστήμη και η Στόουν τη μαγεία.  Εξαιρετικό και προσεγμένο και το υπόλοιπο καστ από έμπειρους ηθοποιούς που πλαισιώνουν τους δύο πρωταγωνιστές. Δείτε οπωσδήποτε την ταινία. Αυτό είναι κινηματογράφος. Μέσα από μία πολύ χαλαρή ταινία με τζαζ, χορούς και χλιδή ο σκηνοθέτης εστιάζει στο θέμα του και το φωτίζει από όλες τις πλευρές. Ο Γούντι Άλεν τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αναγκαιότητας της "¨μαγείας" στις ανθρώπινες σχέσεις και το δείχνει στο τέλος του. Καλή κινηματογραφική περίοδο σε όλους τους λάτρεις του σινεμά.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η κληρονομιά του Στόουνχεντζ ένα βιβλίο για το καλοκαίρι


Ο Sam Christer στο βιβλίο του «Η Κληρονομιά του Στόουνχεντζ» στοιχειοθετεί ένα συναρπαστικό θρίλερ που  κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα. Ο συγγραφέας πλάθει μία θρησκεία 5.000 ετών η οποία είναι ζωντανή μέχρι σήμερα. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου οι ιστορίες που δημιουργούνται,  φαινομενικά παράλληλες και άσχετες μεταξύ τους για την αστυνομία, τελικά συγκλίνουν και έχουν κοινή αιτία. Η γραφή είναι στιβαρή, ζωντανή και γρήγορη.  Ούτε μία στιγμή δεν πέφτει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Έχω πει και άλλες φορές ότι ο Νταν Μπράουν έκανε σχολή. Το βιβλίο αυτό είναι τρανή απόδειξη. Μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο και το συστήνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους. 

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Βεβήλωση του Γιούρι Άντλερ Όλσεν

Είσαι το δεύτερο βιβλίο του Δανού συγγραφέα που διάβασα και ομολογώ πως με κούρασε λίγο.  Ενώ προετοιμάστηκα για ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, η πρώτη απογοήτευση ήρθε με την αποκάλυψη από τις πρώτες σελίδες των δολοφόνων.  Το ενδιαφέρον περιορίστηκε στη συνέχεια και άρχισα να κοιτάζω τις σελίδες που απέμεναν για να τελειώσει το βιβλίο.  Ο συγγραφέας συνεχίζει την αφήγηση σκιαγραφώντας ένα ψυχογράφημα των ηρώων του. Οι αναφορές του είναι ρηχές και αναμενόμενες. Και η κορύφωση στο τέλος δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον.  Θα διαβάσω και το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα και βλέπουμε.  

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ούτε γάτα ούτε ζημιά στο θέατρο Λαμπέτη

Η κωμωδία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου μεταφέρεται στο θέατρο σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ο οποίος ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν επίσης οι  Άβα Γαλανοπούλου, Μαρία Κατσανδρή και ο Κώστας Ευρυπιώτης. Συμμετέχουν και οι: Γιώργος Κοψιδάς, Γιάννα Ζιάννη, Μένη Κωνσταντινίδου, Μάρκος Μπούγιας, Δανάη Μπάρκα. Πρόκειται για την γνωστή τεράστια κινηματογραφική επιτυχία του Βασίλη Λογοθετίδη με την Ίλια Λιβυκού και τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Μίμη Φωτόπουλο που την έχουμε δει πολλές φορές στην τηλεόραση. Πρόκειται για ένα έργο που έχει σφραγίσει με την ερμηνεία του ο τεράστιος Βασίλης Λογοθετίδης. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με πολύ σεβασμό χτίζει ένα ρόλο χωρίς να αντιγράφει. Είναι εξαιρετικός. Όλο το καστ επίσης αποδίδει τους χαρακτήρες του έργου. Έργο διαχρονικό που ποτέ δεν θα σταματήσει να σκορπά το γέλιο διαχρονικά, χωρίς να κάνει χρήση ούτε μίας βωμολοχίας για να βγάλει το ... εύκολο γέλιο του θεατή. Για άλλη μια φορά οι μεγάλοι "μάστορες" του λόγου, όπως το δίδυμο Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να βωμολοχήσεις και να προκαλέσεις για να προκαλέσεις γέλιο. Δείτε ανεπιφύλακτα την παράσταση στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη και γελάστε με τον Λαλάκη Μακρυκώστα και τις απιστίες του.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μαρίνα μία ταινία για ένα τραγούδι

Το τραγούδι Marina του Ρόκο Γκρανάτα όλοι το έχουμε ακουστά και οι παλαιότεροι το έχουν σίγουρα χορέψει στα παλιά τα πάρτι της δεκαετίας του 70. Ο σκηνοθέτης Στην Κόνινξ με ένα καλό καστ ηθοποιών με κορυφαίο τον Ματέο Σιμόνι, με άξιους συμπρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Καμπάνια, Λουίτζι Λο Κάσιο, Ντονατέλα Φινοκιάρο στήνει μια πάρα πολύ συμπαθητική ταινία. Το θέμα είναι τα πρώτα χρόνια του τραγουδιστή Ρόκο Γκρανάτα και το πως έβγαλε το μεγάλο του hit Μarina. Η ατμόσφαιρα του θερινού σινεμά είναι το καλύτερο σκηνικό για την ταινία. Δείτε την ταινία ανεπιφύλακτα. Θα σας θυμίσει παλιές καλές εποχές, που είχαν δυσκολίες, αλλά υπήρχε δικαίωμα στην ελπίδα.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ο Αύγουστος ο (πάλαι ποτέ) μήνας των διακοπών αρχίζει μέ νέο φόρο

Ο Αύγουστος ήταν κάποτε ο μήνας των διακοπών και της ξεκούρασης για όλους τους Έλληνες. Τώρα στα χρόνια της οικονομικής κατοχής είναι ο μήνας που κάποιοι διεστραμμένοι αποφάσισαν να μας βάλουν έναν ακόμα φόρο για το "καλό μήνα" μην τυχόν και θεωρήσουμε ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Έτσι πρέπει πάλι να βρούμε πάλι λεφτά να πληρώσουμε τους διεστραμμένους. Τον τωρινό φόρο τον ονόμασαν ΕΝΦΙΑ (είναι το παλιό χαράτσι της ΔΕΗ) και, χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και χωρίς αιδώ (το τελευταίο έχει εκλείψει προ πολλού στους ντόπιους ταγούς), σκέφτηκαν να τον αναρτήσουν σήμερα πρωτομηνιά και αύριο (μήνα Αύγουστο) για να τιμωρήσουν αυτόν τον περήφανο λαό. Μην τον αφήσουν να ξεχαστεί λιγάκι από την λαίλαπα που, κατά ριπάς, του επιρρίπτουν καθημερινά (κυριολεκτικά) κατά πάνω του. ΤΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!!! Τόσο ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ!!!. Καλό μήνα συνέλληνες. Το κουράγιο σιγά-σιγά μας εγκαταλείπει......Τι θα γίνει μετά άραγε;

Παλιά Αθήνα 450


Παλιά Αθήνα 449


Παλιά Αθήνα 448


Παλιά Αθήνα 447


Παλιά Αθήνα 446


Παλιά Αθήνα 445


Παλιά Αθήνα 444


Παλιά Αθήνα 443


Παλιά Αθήνα 442



Παλιά Αθήνα 441