Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η χρεοκοπία της Ελλάδας ξανά στο προσκήνιο..... λέτε να πλησιάζουν εκλογές;

Μπορεί οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση να πανηγυριζουν για την αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι τουλάχιστον για αρκετούς ακόμα. Εκτός από τους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, ήρθε και η έκθεση της Black Rock  που μας τοποθετεί στην τελευταία θέση με βάση την επικινδυνότητα για χρεοκοπία. Με βάση τα δημοσιονομικά στοιχεία η Ελλάδα είναι πρώτη στην επικινδυνότητα να χρεοκοπήσει και το εντυπωσιακό είναι πως ξεπερνάει ακόμα και χώρες όπως η Αργεντινή αλλά και η Ουκρανία που μαστίζεται από πολεμικές συγκρούσεις. 
Για την έρευνα της BlackRock η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα είναι από τα πλέον επιβαρυντικά στοιχεία. 
Στην πρώτη θέση που σημαίνει πως είναι απίθανο να χρεοκοπήσει είναι η Νορβηγία, ενώ πτώση είχαν οι λεγόμενες αναδυόμενες αγορές όπως η Βραζιλία και η Ρωσία που επίσης υποχώρησε τρεις θέσεις. 
Η λίστα των χωρών είναι:
Νορβηγία
Σινγκαπούρη
Ελβετία
Σουηδία
Γερμανία
Ταϊβάν
Φινλανδία
Καναδάς
Νέα Ζηλανδία
Αυστραλία
Ολλανδία
Δανία
Χιλή
Νότια Κορέα
ΗΠΑ
Αυστρία
Μαλαισία
Τσεχία
Περού
Ηνωμένο Βασίλειο
Πολωνία
Ισραήλ
Κίνα
Ρωσσία
Φιλιππίνες
Ταϊλάνδη
Βέλγιο
Κολομβία
Γαλλία
Σλοβακία
Βραζιλία
Μεξικό
Νότια Αφρική
Ιαπωνία
Κροατία
Ινδονησία
Τουρκία
Ισπανία
Ινδία
Νιγηρία
Ιρλανδία
Ουγγαρία
Σλοβενία
Ιταλία
Αργεντινή
Πορτογαλία
Ουκρανία
Αίγυπτος
Βενεζουέλα
Ελλάδα

Η Ελλάδα τέταρτη χώρα στην Ευρώπη με τους πιό ψτωχούς πολίτες

Η ανάπτυξη συνεχίζεται..... Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το 2013 3.800.000 Έλληνες ζούσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας!!! Είμαστε η τέταρτη χώρα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτό το ανατριχιαστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, κάνει σμπαράλια και προκαλεί τουλάχιστον πικρό γέλιο σε όσους ακούνε ότι "πάμε καλά" και "είμαστε στο σωστό δρόμο" και άλλες τέτοιες ανοησίες!!! Δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο και αυτοί που "παίζουν" την κυβέρνηση μας εμπαίζουν συνειδητά πλέον. Τι να το κάνουμε ότι έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα (με όλα προπληρωμένα στο εξωτερικό), όταν οι αμείλικτοι αριθμοί λένε πως οι Έλληνες φτωχοποιήθηκαν πάνω από το 1/3 του πληθυσμού τους!!! Κι όμως, ακόμα και με τα μέτρα αυτά, συνεχίζουν και κάνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.....και νέες αυξήσεις στην ΔΕΗ !!!. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πλεύσης πολιτικής πριν είναι πολύ αργά για όλους μας. Αναζητείται νέος Εθνάρχης που θα σηκώσει το Λαό από τα τάρταρα που τον έριξαν οι πολιτικάντηδες και οι εγκληματίες που αλωνίζουν έξω και δεν ξέρουν τι να κάνουν τα πλούτη τους.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Δύο πόλεμοι στη γειτονιά μας

Η τραγωδία με το επιβατικό αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών πάνω από την Ουκρανία με τα 295 θύματα και ο πόλεμος που μαίνεται στην λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραηλιτών και Παλαιστινίων με θύματα, κυρίως, αμάχους είναι δύο περιστατικά που διαδραματίζονται στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας τα τελευταία χρόνια είναι στον αυτόματο πιλότο. Η θέση της χώρας στο διεθνές σκηνικό πάει, όπως και στην οικονομία της, από το κακό στο χειρότερο. Ο σημερινός υπουργός εξωτερικών έφτασε στο σημείο να κάνει ρηματική διακοίνωση στην .... Κύπρο!!! Τι άλλο να πει κανείς. Ο Πούτιν είναι στριμωγμένος από παντού. Κάποιοι θέλουν να τον οδηγήσουν σε επιθετική κίνηση εναντίον της Ουκρανίας. Εκείνος μέχρι στιγμής, δεν τσιμπάει. Στο Ισραήλ γίνεται εκκαθάριση της λωρίδας της Γάζας. Κανονικός πόλεμος με θύματα τους αμάχους. Τα δύο αυτά μέτωπα σε συνδυασμό με την διαρκώς εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία και την αναταραχή στο Ιράκ, καθιστούν εξαιρετικά εύφλεκτη την περιοχή μας. Αυτό μας έλειπε τώρα. Μία γενικότερη σύρραξη στην περιοχή μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Διότι, όπως είναι γνωστό ΤΙΠΟΤΑ δεν εξαρτάται ούτε επηρεάζεται από μας.

Κάποτε στη Νέα Υόρκη μια ταινία για τους μετανάστες του 1920 στις ΗΠΑ


H Εύα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μεταναστεύσει μαζί με την αδελφή της από την Πολωνία στη Νέα Υόρκη. Όταν ένας άγνωστος άνδρας προσφερθεί να την βοηθήσει , εκείνη θα δεχθεί και πολύ σύντομα θα ζήσει το αμερικάνικο όνειρο, όχι όμως όπως το φανταζόταν, μιας που ο Μπρούνο είναι αποφασισμένος να την ωθήσει προς την πορνεία. Ευτυχώς στο δρόμο της Εύας θα βρεθεί ο ''Ορλάντο ο Μάγος'', ο οποίος θα την βοηθήσει να ξεφύγει από μια ζωή στους δρόμους, βρίσκοντας επιτέλους όχι μόνο την αδελφή της που άφησε πίσω, αλλά και την πραγματική ευτυχία. Η ταινία αναφέρεται στο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των αρχών του 20ού αιώνα προς τις ΗΠΑ. Η γη της επαγγελίας, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν για όλους ευχάριστη εμπειρία. Η ταινία είναι εξαιρετικό καστ ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ, ΤΖΕΡΕΜΙ ΡΕΝΕΡ, και τον πάντα εξαιρετικό ΧΟΑΚΙΝ ΦΙΝΙΞ. Πολύ καλή η αναπαράσταση της εποχής με τα σκηνικά. Βλέπεται άνετα και συστήνεται για ένα δίωρο σε θερινό σινεμά. Η περίπτωση του Χοακν Φίνιξ από μόνη της είναι ένα δέλεαρ για τους φίλους του κινηματογράφου. Η ηθοποιός αυτός έχει αδικηθεί μέχρι σήμερα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κοινό τον έχει κατατάξει στους σπουδαίους ερμηνευτές της γενιάς του. Δείτε την ταινία μόνο γι΄αυτόν. Αξίζει.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ερασιτέχνης ζιγκολό μια ταινία με τον Γούντι Άλεν

Η ταινία είναι του Τζον Τορτούρο, αλλά κυριαρχεί η φιγούρα του Γούντι Άλεν, ο οποίος έχει επηρεάσει εμφανώς και τον σκηνοθέτη Τορτούρο στην δομή της ταινίας. Για τον Γούντι Άλεν δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Υπάρχουν οι φαν και όσοι τον αντιπαθούν. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Η ομιλία, ο τρόπος που εκφέρει το λόγο ο 79χρονος Γούντι εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Τα μάτια του και το βλέμμα του είναι ακόμα νεανικά και θυμίζουν τις πρώτες του ταινίες. Εδώ το σενάριο δεν είναι και το καλύτερο σημείο του έργου, αλλά παραμένει μια συμπαθητική ταινία για το καλοκαίρι. Το καστ είναι πολύ καλό. Ο Τορτούρο είναι στο πνεύμα και στο ύφος του Γούντι Άλεν. Οι φράσεις  που λέει στην ταινία είναι μετρημένες . Θα μπορούσε να είναι και ρεκόρ για πρωταγωνιστή με τόσο λίγες φράσεις. Όσοι πιστοί του Γούντι Άλεν σαν ηθοποιό, δείτε την ταινία και απολαύστε ένα έφηβο ογδοντάρη.


Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η κοινωνία στενάζει από τους φόρους

Ο Ιούλιος (και μέχρι το τέλος του χρόνου) είναι η απαρχή της φορολογικής καταιγίδας του 2014. Οι φορολογικές δηλώσεις, ο φόρος ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ), κυριαρχούν, ενώ ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τις ρυθμίσεις για τις περυσινές φορολογικές υποχρεώσεις. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ; Οι καταθέσεις των νοικοκυριών (όσοι έχουν ακόμα) εκμηδενίζονται πιά και οι υποχρεώσεις πνίγουν, όλο και περισσότερα νοικοκυριά. ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΑ;;

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Γέλιο για το καλοκαίρι

Ένας τύπος οδηγούσε τη μηχανή του βράδυ και το ευχαριστιόταν τρέχοντας πάνω από το όριο ταχύτητας. Ξαφνικά, βλέπει τα φώτα του περιπολικού να ανάβουν πίσω του, αλλά σκέφτεται ότι μπορεί να του ξεφύγει. Ανεβάζει ταχύτητα, 150 χλμ./ώρα, ο αστυνομικός πίσω του, 160... 180... 200... τίποτα, δεν μπορεί να του ξεφύγει και σταματάει στην άκρη.
Αστυνομικός: «Θα μπορούσα να σε πάω μέσα, αλλά μια που είμαι κουρασμένος θα σε αφήσω να φύγεις αν βρεις μια δικαιολογία που δεν την έχω ξανακούσει».
Mοτοσικλετιστής: «Ξέρετε, προχθές η γυναίκα μου το έσκασε με έναν αστυνομικό».
Αστυνομικός: «Λοιπόν;».
Μοτοσικλετιστής: «Νόμιζα ότι ήσασταν ο ίδιος και με κυνηγούσε για να την επιστρέψει».
Αστυνομικός: «Καληνύχτα σας».



Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή.
- Γεια σας, θέλω να κάνω μια ασφάλεια ζωής.
- Τι λες, ρε παππού, ασφάλεια ζωής; Τρελάθηκες; Πόσο είσαι;
- 97 ετών, λέει ο παππούς.
Τρελαίνεται ο ασφαλιστής.
  Μιλάς σοβαρά τώρα; Τι να την κάνεις;
- Να, θέλω να πάω με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και καλό να είμαστε ασφαλισμένοι.
Ο ασφαλιστής έχει κουφαθεί τελείως.
- Με τον πατέρα σου; Πόσων ετών είναι εκείνος;
- Ε, 125 κλείνει τον άλλο μήνα.
- Και στο εξωτερικό τι θα κάνετε;
- Να, μωρέ, πηγαίνουμε να επισκεφτούμε τον παππού μου!
Ο ασφαλιστής χτυπάει το κεφάλι του στο γραφείο.
- Τι λες, ρε μπάρμπα, με κοροϊδεύεις; Πόσο είναι ο παππούς σου;
- Κλείνει τα 142 σε μια βδομάδα.
- Και τι θα κάνετε εκεί;
- Παντρεύεται και πάμε στο γάμο!
Ο ασφαλιστής έχει πάθει ήττα.
- Και γιατί παντρεύεται;
- Μαλακίες, μωρέ, τον πιέζουν οι γονείς του...

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο διασυρμός της Εθνικής Βραζιλίας από την Γερμανία με 7-1 !!!

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος σε όλο τον πλανήτη που να μην συμπαθεί, την εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Αυτό που έγινε χθες μέσα στην έδρα της διοργανώτριας του Μουντιάλ Βραζιλίας, δεν έχει προηγούμενο. Οι Γερμανοί διέσυραν την Βραζιλία και προξένησαν μεγάλη λύπη τόσο στους Βραζιλιάνους, όσο και στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Ο σπήκερ Αλέξης Σπυρόπουλος έλεγε πως οι Γερμανοί΄, όταν σέβονται τον αντίπαλο, παίζουν δυνατά σε όλο το ματς και δεν κάνουν "κράτει" ακόμα και όταν ο αντίπαλος έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Το ερώτημα είναι, αν δεν σεβόντουσαν την Βραζιλία, πως θα το έδειχναν;;; Επί της ουσίας τώρα, όλοι λέγαμε ότι η φετινή Βραζιλία δεν είναι για πολλά πράγματα. Ελλείψει. Νεϊμαρ τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα. Ελλείψει και του στόπερ και αρχηγού της Νταβίντ Σίλβα, η κατάσταση έγινε δραματική (τα περισσότερα γκολ μπήκαν από το κέντρο της άμυνας, το οποίο ήταν ανύπαρκτο). Συνεπώς η ήττα ήταν προδιαγεγραμμένη, αλλά η συντριβή ήταν έκπληξη. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο και πρέπει να το βλέπουμε κι εμείς εδώ που με το παραμικρό απογοητευόμαστε και βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Η Βραζιλία συνετρίβη, αλλά αυτό ίσως την κάνει πιο δυνατή στο μέλλον, αφού ανασυνταχθεί και φτιάξει μία καινούργια ομάδα. Για να ξαναδούμε τη Βραζιλία που ξέρουμε. Δε ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Ήταν μια πάρα πολύ κακή στιγμή. Ελπίζουμε σε ταχεία ανάκαμψη προς τέρψη όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Η Γερμανία έχει ακόμα ένα παιχνίδι για να "εξαργυρώσει" την τεράστια νίκη της. Αν χάσει στον τελικό, τότε θα μείνει η εμφαντική νίκη, αλλά θα είναι χωρίς αντίκρισμα. Μετά την νίκη επί της Βραζιλίας μέσα στην έδρα της με τέτοιο εκκωφαντικό τρόπο, το επόμενο βήμα είναι η κατάκτηση του τροπαίου και τίποτα λιγότερο. Ίδωμεν

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

52 Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα !!!

Κάποτε υπήρχε ένα μάθημα στις νομικές σχολές που το έλεγαν εργατικό δίκαιο ..... θα λένε μετά από μερικά χρόνια οι μελλοντικοί φοιτητές. Η λαίλαπα του μνημονίου ουσιαστικά με την μέθοδο της αλάνθαστης "σαλαμοποίησης", διέλυσε κάθε εργατικό δικαίωμα-κατάκτηση που είχε επιτευχθεί ακόμα και με αίμα στο παρελθόν. Σε πλήρη διατεταγμένη υπηρεσία οι ντόπιοι πολιτικάντηδες νομοθετούν ό,τι τους επιτάσσει η τρόικα. Τέτοια κατάντια υποτιθέμενης ελεύθερης χώρας δεν πρέπει να έχει ιστορικό προηγούμενο. ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ!!! Συνεχίζουμε με νέες εμπνεύσεις των ανελέητων τροϊκανών....Θα έρθει καιρός που θα ορίζεται σε μια ακόμα νομοθετική διάταξη ότι ο εργαζόμενος θα πληρώνεται όταν και όποτε έχει ο εργοδότης. Θυμηθείτε το. Θα νομοθετήσουν αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό θα το ονομάσουν ανάπτυξη και πρόοδο....ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!! Κάποιος νέος ηγέτης-ελευθερωτής θα εμφανιστεί που θα δώσει τέλος στην κατοχή της χώρας μας.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μέχρι το τέλος μια ταινία για την άγρια Δύση με άλλη ματιά

Νεμπράσκα του 1854 σε μια κωμόπολη κυριολεκτικά στην μέση .... του πουθενά ζει η Μαίρη Μπι Κάντι. Ο πάστορας της εκεί εκκλησίας της αναθέσει μία δύσκολη αποστολή : τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή για να βρουν θεραπεία. Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει τη ζωή του τυχοδιώκτη Μπρίγκς, ενός μυστηριώδη παράνομου δραπέτη, ο οποίος δέχεται να τη συνοδεύσει στην αποστολή της, με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, αν  καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους, σώοι και αβλαβείς. Αντιμετωπίζοντας τα στοιχειά της φύσεως, του Ινδιάνους, επικίνδυνους εποίκους  οι δυο μοναχικοί  ήρωες έρχονται τόσο κοντά, που η Μαίρη καταλήγει να κάνει πρόταση γάμου στον Μπρίγκς! Από εκεί και πέρα το τοπίο αλλάζει και το δράμα κορυφώνεται. Ο Τόμι Λι Τζόουνς είναι εξαιρετικός ηθοποιός αλλά και πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης. Η Χίλαρι Σουάνκ είναι εξαιρετική. Εμφάνιση στην ταινία κάνει και η μοναδική Μέριλ Στριπ. Όλο το καστ είναι καταπληκτικό, όπως και τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα της ταινίας που μας μεταφέρει στην πραγματική Άγρια Δύση. Άγρια υπό την έννοια ότι λειτουργεί καταλυτικά στις ψυχές των πρώτων εποίκων οι οποίοι δίνουν την μάχη με τη φύση. Η ταινία με πρωτότυπο τρόπο περιγράφει τη ζωή στη Δύση με το μάτι των γυναικών. Όλοι μας έχουμε συνηθίσει τη Δύση και τις ταινίες γύρω από αυτήν να έχουν ήρωες σκληροτράχηλους άνδρες που, για διάφορες αιτίες, πολεμούν διαρκώς. Η ταινία δείχνει και τις γυναίκες που αναγκάστηκαν να ζήσουν υπό πρωτόγονες και άγριες συνθήκες. Άλλες τρελάθηκαν, άλλες απομονώθηκαν, άλλες ....... η συνέχεια επί της οθόνης. Φυσικά να δείτε την ταινία σε ένα όμορφο θερινό σινεμά.

Συζήτηση επιστημόνων.....


'Ενας γιατρός Ισραηλίτης λέει:
« Η ιατρική στο Ισραήλ είναι τόσο προχωρημένη που εμείς βγάζουμε τους όρχεις από ένα άτομο, τους βάζουμε σε ένα άλλο και σε έξι εβδομάδες ψάχνει για δουλειά !»
-    Ένας γιατρός Γερμανός λέει:
« Αυτό δεν είναι τίποτα, στην Γερμανία βγάζουμε τον εγκέφαλο ενος ατόμου, το βάζουμε σε ένα άλλο και σε τέσσερις εβδομάδες ψάχνει για δουλειά !!»
-    Ένας Ρώσος γιατρός λέει:
« Ούτε αυτό είναι τίποτα, στην Ρωσία η ιατρική είναι τόσο ανεπτυγμένη που βγάζουμε την μισή καρδιά από ένα άτομο, την βάζουμε σε ενα άλλο και σε δυο εβδομάδες και οι δυο ψάχνουν για δουλειά !!!
-    Ακούγοντας όλα αυτά ο 'Eλληνας γιατρός απαντάει:
« Ολα αυτά είναι σαχλαμάρες, είστε όλοι πολύ πίσω !! εμείς στην Ελλάδα πήραμε τριακόσια άτομα χωρίς εγκέφαλο, χωρίς καρδιά και χωρίς αρ@@@α τους βάλαμε στη Bουλή .... και τώρα όλη η χώρα ψάχνει για δουλειά!!!! 
 
 
 
 
 
 

 

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Λόγια σοφά και αδιαμφισβήτητα


Η ΔΕΗ νέο πεδίο αντιπαραθέσεων με την φτώχεια τι γίνεται;

Η μικρή ΔΕΗ, η μεγάλη ΔΕΗ, η ΔΕΗ γενικότερα αποτελούσε διαχρονικά ένα διαρκές πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ της εκάστοτε αντιπολίτευσης και της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει ιστορικά κάποια συμφωνία για θέμα της ΔΕΗ. Δεν ξέρω αν η ίδρυσή της από τον Ιωάννη Ζίγδη ήταν ομόφωνη. Φυσικά το ζήτημα της ΔΕΗ είναι σοβαρό θέμα, αλλά η αντιπολίτευση θα μπορούσε να είχε αναγάγει σε μείζον θέμα και την φτώχια και να πει ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ούτε ένα ευρώ ακόμα δεν πρέπει να χαθεί από το πενιχρό εισόδημα του μέσου Έλληνα. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα κοινωνικό μήνυμα στην κυβέρνηση που  θα την στρίμωχνε περισσότερο, από το να τσακώνονται για την ΔΕΗ, όταν γνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα παίξει με τα νεύρα των καταναλωτών με τις διακοπές ρεύματος. ΓΙΑΤΙ εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνουν ποτέ τον παλμό της κοινής γνώμης και είναι, σχεδόν συνεχώς, εκτός θέματος, όπως έλεγαν οι παλιοί δάσκαλοι για τις εκθέσεις που τους δίναμε. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ το μήνυμα των εκλογών που ήταν σαφέστατο : Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ. Γιατί δεν το κάνουν σημαία αντίστασης στην τροϊκανή λαίλαπα;;; Με το σύνθημα ούτε ένα ευρώ λιγότερο στο εισόδημα του Έλληνα θα είχαν καθολική απήχηση, αλλά πρέπει να το προγραμματίσουν και να το δουλέψουν καλά. Να τονίζουν σε κάθε διάταξη που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το κόστος στο εισόδημα του Έλληνα και να το καταγγέλλουν, αν μειώνει έστω και ένα ευρώ το εισόδημα των πολιτών. Καλή η ΔΕΗ, καλύτερα το μέτωπο να είναι κατά της περαιτέρω εξαθλίωσης των νεοελλήνων. Για σκεφτείτε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ .....

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Στη Γαλλία οι δικαστικές αρχές στέκονται στο ύψος τους

Το να κρατάς ένα τέως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και εν ενεργεία πολιτικό, έστω και για ένα 24ωρο ανακρίνοντάς τον, είναι από μόνο του ένα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Σε αντίθεση με την κατεχόμενη χώρα μας, που η νέμεσις χτύπησε τον πολιτικά τελειωμένο Άκη Τσοχατζόπουλο, αφήνοντας δεκάδες δικογραφίες να χρονοτριβούν και να μένουν στα κάτω συρτάρια για άλλους εν ενεργεία πολιτικούς και τους συν αυτώ. Για δικογραφίες στη Βουλή που χρονίζουν, ούτε λόγος. Δεν βλέπετε την ταχύτητα (και πολύ κακά κάνουν) με την οποία διεκπεραιώνονται από τη Βουλή οι αιτήσεις των δικαστικών αρχών για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και για άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν αντίστοιχες αιτήσεις δικαστικών αρχών. Φαντάζομαι....  Η υπόθεση Τσουκάτου θα δικαστεί ποτέ ;;; Εδώ γελάνε....Ο Σαρκοζί κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι δωροδόκησε δικαστές τάζοντας υψηλά αξιώματα. Εδώ γίνεται άραγε κάτι αντίστοιχο;;; Δεν νομίζω. Εντελώς τυχαία και πάντα αξιοκρατικά τις θέσεις ανεξάρτητων αρχών, αθλητικών επιτροπών τις παίρνουν οι αξιότεροι και οι εμπειρότεροι. Δεν είμαστε Γαλλία εδώ. Εδώ τηρούμε τους θεσμούς και δεν κάνουμε χάρες και ρουσφέτια. Άκου τι σκέφτηκε ο πονηρός Σαρκοζί (αν αποδειχθεί ότι το σκέφτηκε τελικά) να δωροδοκήσει δικαστές με υψηλά αξιώματα.... Κοίτα τι συμβαίνει στην προηγμένη Γαλλία ..... τον 21ο αιώνα!!!! Ευτυχώς εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε..... Εδώ ύψιστος άγραφος νόμος είναι η αξιοκρατία !!!! Αμ πως. (που έλεγε και ο αείμνηστος Χατζηχρήστος).

Υπερφορολόγηση στο ζενίθ

Η κυβέρνηση είναι αλλού γι' αλλού. Η πολιτικής  της υπερφορολόγησης που ακολουθεί  φτάνει πιά στο κόκκαλο. Είναι πλέον ορατό ένα σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων με εντολοδόχους τους εκλεγμένους να μας .... κυβερνούν. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Είναι παράνοια με τα εισοδήματα να μειώνονται κάθε μήνα, οι φόροι να αυξάνουν αλματωδώς. Τι άλλο επιδιώκουν ή μη την εξόντωση (οικονομική) και σε πολλές περιπτώσεις και (φυσική με αυτοκτονίες) των Ελλήνων. Όσοι είχαν ένα ακίνητο (με δάνειο) καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι εμπνεύσεως Βενιζέλου, το οποίο τώρα ονόμασαν ΕΝΦΙΑ!!! Το χαράτσι, όπως και να το πεις χαράτσι θα είναι. ΕΛΕΟΣ. Υπάρχει πολιτικός που θα εμπνεύσει τον ΛΑΟ, να βγει μπροστά και να στοιχηθούμε πίσω του, ώστε να αντισταθούμε σαν Λαός οργανωμένα με σχέδιο και πρόγραμμα στους υπερβουλιμικούς ξένους τοκογλύφους;; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους;;;

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Παλιά Αθήνα 440


Παλιά Αθήνα 439


Παλιά Αθήνα 438


Παλιά Αθήνα 437


Παλιά Αθήνα 436


Παλιά Αθήνα 435


Παλιά Αθήνα 434






Παλιά Αθήνα 433


Παλιά Αθήνα 432


Παλιά Αθήνα 431