Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το παζάρι του Μαίου και οι φορόπληκτοι πολίτες

Η μόνη αλλαγή που αντελήφθη η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει και θα την κάνει είναι ο .... ανασχηματισμός. Ο τόπος θα σωθεί και οι πολίτες θα ανασάνουν αν, π.χ., ο υπουργός Γεωργιάδης φύγει από το υπουργείο Υγείας και πάει στο υπουργείο Παιδείας, ή αν μπει στην κυβέρνηση ο τέως υπουργός Λοβέρδος ή κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής;; Κι όλα αυτά χωρίς να αλλάξει η σιδηροδέσμια πολιτική που ακολουθείται και ρημάζει τον τόπο!!!! Κι όμως αυτά μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήδη όμως οι πολίτες στριμώχνονται στα λογιστικά γραφεία και παίρνουν την ..... λυπητερή για τους φόρους που πρέπει να πληρώσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Εκτός από το φόρο, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα και οι νέες περικοπές στις συντάξεις και στις λοιπές ασφαλιστικές περικοπές. Αν οι εκλογές γίνονταν στο τέλος Ιουνίου, τότε είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία θα έβλεπαν δραματικότερη συρρίκνωση των ποσοστών τους. Τελικά ο Ιούνιος την μόνη "έκπληξη" που θα έχει για να διασκεδάσει τον κόσμο, εκτός του Μουντιάλ, θα είναι ο "ανασχηματισμός" της συγκυβέρνησης. Οι πολιτικάντηδες ξέρουν πολύ καλά πως ένα ανούσιο και αδιάφορο γεγονός μπορούν να το κάνουν ενδιαφέρον, με τη βοήθεια των δουλικών ΜΜΕ. Για το απέραντο δράμα της κοινωνίας, κανένας λόγος. Η εκδίκηση του Ελληνισμού συνεχίζεται χωρίς λύπη και χωρίς άμυνα από τους κυβερνώντες. Συνεχίστε τον αφελληνισμό της Ελλάδας. Άξιος ο μισθός σας.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ράβουν κοστούμια τα πολιτικά ρετάλια.....

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, βαθιά λαβωμένα από την ευρωκάλπη, μαζεύουν τα κομμάτια τους και επιχειρούν να κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού, προετοιμάζοντας ανασχηματισμό (δομικό, σαρωτικό, εντυπωσιακό, κλπ ανοησίες που συνοδεύουν στην Ελλάδα κάθε ανασχηματισμό). Υπόσχονται οφίτσια και υφυπουργιλίκια (χωρίς αρμοδιότητες) για να αυξήσουν την κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης. Πολλοί  έχουν τσιμπήσει και ράβουν κοστούμια. Η διάλυση της ΔΗΜΑΡ δημιουργεί αρπακτικές τάσεις, κυρίως στον υπερβουλιμικό Βενιζέλο, να πάρει κανένα "κουκί" επιπλέον και να αυγατίσει την πενιχρή κοινοβουλευτική του ομάδα. Από προθύμους έχει γεμίσει ο τόπος. Από το να μείνουν άνεργοι, αν οδηγηθεί η χώρα σε βουλευτικές εκλογές, πολλοί βο(υ)λευτές θα στηρίξουν με νύχια και με δόντια την συγκυβέρνηση της εθνικής ντροπής, χάριν..... της πάρτης τους. Κάτι οι της ΔΗΜΑΡ, κάτι μερικοί ανεξάρτητοι βουλευτές που περιμένουν τη στιγμή να μπουν στα μαντριά, κάτι η διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οδηγεί στην πλήρη πόλωση. Το σύστημα πρέπει να ζήσει λίγο ακόμα, μέχρι να συμφωνηθεί η βελούδινη αλλαγή εξουσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν τα βρει το οικονομικό κατεστημένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αναλώσιμοι που παίζουν τώρα την κυβέρνηση, θα φύγουν σχεδόν αμέσως από το προσκήνιο. Και το ξέρουν πολύ καλά. Όσον αφορά την κινητικότητα στην (άβουλη) Βουλή, να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν αρκετές ανακατατάξεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες με στόχο την συγκέντρωση του αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κι εδώ ο Φώτης Κουβέλης, με την παραίτησή του, αν επιμείνει, βάζει ισχυρή υποψηφιότητα. Ο Λαός πρέπει να θυμάται τα πρόσωπα που θα κάνουν κωλοτούμπες, πάνω σε παλαιότερες κωλοτούμπες για να διασώσουν τη θεσούλα τους ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Αν σας διανθίσουν την πολιτική τους κωλοτούμπα (εθνικό σπορ μεγάλου αριθμού βο(υ)λευτών, και με "πολιτική εξήγηση", δεν πρέπει να ξεχάσετε να τους ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ, όταν  και όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές. Η θέση τους είναι στον "κουβά" της ιστορίας. 

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι εκλογές φέρνουν .... ανασχηματισμό

Το μήνυμα το πήρε ο πρωθυπουργός και το αποκωδικοποίησε ..... ότι ο λαός θέλει .... ανασχηματισμό. Τρία πουλάκια κάθονταν στου ... Διάκου το λημέρι. ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, όχι να αλλάξουν οι υπουργοί καρέκλες μεταξύ τους και να βολέψουμε κι εκείνους που έκαναν τον... "ήρωα" και παραιτήθηκαν της βουλευτικής έδρας και πάτωσαν όπου εκτέθηκαν. Θα μαζευτούν και κάτι ορφανά πολιτικά ρετάλια (περιφερόμενοι βουλευτές κατά που φυσάει ο άνεμος) που περιμένουν τέτοιες καταστάσεις και αισθάνονται (δήθεν) "χρήσιμοι" για τον τόπο και θα φτιάξουν ένα καινούργιο κυβερνητικό σχήμα για να υπηρετήσει την ίδια και απαράλλαχτη πολιτική που επιβάλλουν  οι δανειστές, οι οποίοι ήδη ετοιμάζονται να δείξουν ξανά τις αιμοβόρες διαθέσεις τους, αφού το διάλειμμα των εκλογών τελείωσε. Έτσι θα πορευτούμε το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε. Κι ο λαός θα χειμάζεται στη δυστυχία του και την ανέχειά του. Όσο μένει αυτή η βάρβαρη και εθνοκτόνα πολιτική, η μήνις του Λαού οποτεδήποτε γίνουν εθνικές εκλογές, θα είναι αμείλικτη και ισοπεδωτική για όσους αγνοούν και παραφράζουν τα μηνύματα που στέλνει. Συνεχίστε κκ της κυβέρνησης....όλα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οι ευρωκάλπες είχαν μηνύματα, θα τα πάρουν οι αποδέκτες;

Τα αποτελέσματα της πιο πολιτικοποιημένης ευρωκάλπης των τελευταίων χρόνων, δείχνουν, μεταξύ πολλών άλλων, κυρίως τα ακόλουθα :
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με διαφορά περίπου τεσσάρων μονάδων από την δεύτερη ΝΔ, όσο και αν επιχειρείται από τα συστημικά ΜΜΕ να πεισθούμε ότι τελικά μάλλον....έχασε (!!!).
2. Το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) διασώθηκε από την συντριβή, εξαφανίζοντας ακόμα και τον τίτλο του για να το πετύχει.
3. Η ΝΔ έχασε άλλες επτά μονάδες από τα ποσοστά της των τελευταίων εκλογών και αποτελεί πλέον ένα κόμμα που φυλλοροεί διαρκώς, απόλυτα προσδεδεμένο στους ξένους και στις διαταγές τους, χωρίς περιθώρια ελιγμών.
4. Η Χρυσή Αυγή αύξησε κατά πολύ τις δυνάμεις της εξαιτίας των ενεργειών της ΝΔ που, δυστυχώς, εμπλέκουν σε πολιτικά παιχνίδια  και την δικαιοσύνη και την καθιστούν στα μάτια ενός σημαντικού μέρους του λαού, εντελώς άδικα, πολιτικά χειραγωγούμενη  (είναι απόλυτα ξεκάθαρο αυτό και όποιος ακόμα δεν το αντιλαμβάνεται θα την φτάσει σε ικανό διψήφιο εκλογικό ποσοστό)
5. Το Ποτάμι έπαιξε το ρόλο του ικανοποιητικά. Μπήκε σφήνα και στέρησε εκείνο το ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα του έδινε το δικαίωμα να μιλάει για εκλογικό θρίαμβο, συνεπώς ήταν απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα του κόμματος των καναλιών.
6. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει λόγο πολιτικής ύπαρξης και είναι βέβαιο ότι τα στελέχη της θα αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη σε άλλα κόμματα. Πληρώνει τη στήριξή της ("αριστερό" άλλοθι στην κυβέρνηση των ολετήρων των δικαιωμάτων του λαού)
7. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μπροστά στη διάλυση, η οποία δεν θα αργήσει. Τα στελέχη της θα ενταχθούν σε άλλα πολιτικά "μαντριά" και πολύ σύντομα.
8. Το ΚΚΕ σταθερό ..... στα σκαμπανεβάσματά του, αυτή τη φορά τσίμπησε προς τα πάνω. Ουδεμία σημασία το πάνω-κάτω του ΚΚΕ, αφού είναι "μοναχικός πολιτικός καβαλάρης" και δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα.
9. Ο Καρατζαφέρης εισέπραξε τους δεξιούς αγανακτισμένους και ξαναμπαίνει στο πολιτικό προσκήνιο.
10. Οι λοιποί κομματικοί σχηματισμοί εξαφανίστηκαν αφού διάλεξε ο κάθε "πολιτικός οπλαρχηγός" μα κάνει κι ένα κόμμα.
11. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. Ξάνθη και Ροδόπη προηγείται μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ. Όποιος, κατάλαβε.....κατάλαβε... Υπάρχει κανείς στο Υπουργείο Εξωτερικών;
Μετά από όλα αυτά ο σοφός Λαός έστειλε μηνύματα με βλέμμα στην εθνική κάλπη που δεν θα αργήσει. Δίνει σε όλους την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στα προβλήματά του, διαφορετικά θα μπουν σίγουρα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τα κόμματα που θα συνεχίζουν να μας γδέρνουν λίγο-λίγο.
Υ.Γ. Η νίκη της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής μπορεί να σηματοδοτήσει και αλλαγή στάσης του ντόπιου οικονομικού κατεστημένου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης που είναι το λεκανοπέδιο, υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν, τι άλλο, να οικονομήσουν (σκουπίδια, Ελληνικό, κλπ). Για να δούμε τι θα δούμε με την "Πασιονάρια" στο τιμόνι της Περιφέρειας και το οικονομικό κατεστημένο να "σφάζεται" στην ποδιά της.
 

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Λίγο γέλιο πριν την ευρωκάλπη


     
Στο σχολείο λέγανε ποιήματα και είπε η δασκάλα στον Τοτό να πει και αυτός ένα ......
- Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια , κι ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα ...
- Μη Τοτό ... ΜΗΝ το πεις ...
- Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια , κι ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα ....
- Μη Τοτό, ΜΗΝ το συνεχίσεις .......
....... Ο Τοτός απτόητος : Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια , κι ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα πόδια.
Οπότε ρωτάει η δασκάλα με απορία :
- Γιατί τα πόδια Τοτό ?
Και ο Τοτός : Αφού δεν έφτανε μέχρι τα @ρχίδι@ ...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Συζητούν δύο τρελοί:
- Τι γράφεις;
- Γράφω ένα γράμμα.
- Σε ποιον θα το στείλεις;
- Σε μένα.
- Και τι λέει;
- Ααα, δεν ξέρω.. Αύριο θα μου έρθει!
-----------------------------------------------------------------------------------------

Πεσιμο σε άγνωστη:
-Έχουμε τσακωθεί?
-Όχι.
-Τότε γιατί δεν μιλάμε?

-----------------------------------------------------------------------------------------

- Πόσο καιρό έχεις να κάνεις σεξ?
- Τι μέρα έχουμε σήμερα?
- Κυριακή...
- 2 χρόνια..

------------------------------------------------------------------------------------------

Ήτανε λοιπόν δυο τρελοί και τους έρχεται η ιδέα να παίξουνε ποδόσφαιρο. Λέει λοιπόν ο ένας:
- Εγώ θα κάνω τους 22 ποδοσφαιριστές και εσύ, λέει στον άλλον, κάνε τους 30000 φιλάθλους.
Πράγματι ανεβαίνει ο ένας στην κερκίδα και ο άλλος αρχίζει τις μπαλιές. Κάνει ένα κατέβασμα καταπληκτικό και βάζει μόνος του γκολ. Τρέχει λοιπόν πανηγυρίζοντας προς την κερκίδα και αρχίζει να κάνει τις γνωστές και ανήθικες κινήσεις. Τότε ο άλλος τρελός που ήταν στην κερκίδα πιάνει ένα μπουκάλι Coca Cola του το πετάει και του ανοίγει το κεφάλι.
- Καλά ρε μαλάκα του λέει,22 ποδοσφαιριστές έμενα πέτυχες;
- Καλά ρε μαλάκα, 30.000 κόσμος, έμενα βρήκες να πεις ότι στο έριξα;
-----------------------------------------------------------------------------------------

- Mωρο μου , τι δωρο θα μου παρεις για τα γεννέθλια μου ?
- Tην βλεπεις την μαυρη PORSCHE εκει κατω ?
- Ax , ναι-ναι .
- Καλτσον στο ιδιο χρωμα ...
--------------------------------------------------------------------------------------------

-Που χαθηκες μωρη ? Σε ψαχναμε .
-Αστα , με πιασανε 2 τυποι, με πηγαν στο βουνο και με βιαζανε για 3 μερες .
-Μα 2 μερες λειπεις .
-Θα παω και σημερα ...
------------------------------------------------------------------------------------------
Αφού έβαλε ο Άδωνις ταρίφα 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ας πληρώνουμε τουλάχιστον στην έξοδο.
Να έχει και ο γιατρός ένα κίνητρο να μας βγάλει ζωντανούς.
-------------------------------------------------------------------------------------------

πες μου δυο φαγητά που τρώγονται με κρέας
-μακαρόνια και ρύζι
-σωστά! πες μου δυο μεθόδους αντισύλληψης
-προφυλακτικά κι αντισυλληπτικά
-σωστά πάλι! πες μου δυο παραπόταμους του Νείλου
-..... δε ξέρω....
-να τρως και να γ@@@  όμως ξέρεις!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------

Πάει ο Γιώργος στην μητέρα του και της λέει :
- Μητέρα έχω να σου ανακοινώσω κάτι...
- Τι Γιώργο παιδί μου;
- Παντρεύομαι τον Ιούλιο!
- Ωραία γιε μου...
Εσύ παλικάρι μου είσαι ο κουμπάρος; (λέει στον φίλο του).
- Οχι! Εγώ είμαι ο Ιούλιος...!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------
-Μάνα μου δίνεις 50? ;
-Τι τα θες;
-Για το χαμόγελο του παιδιού Σου...!!!

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Προσοχή : στις εκλογές της Κυριακής δεν βγάζουμε κυβέρνηση δίνουμε ένα μήνυμα

Είναι σε όλους γνωστό ότι την Κυριακή στις ευρωεκλογές ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αλλά εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνεπώς η ψήφος των Ελλήνων το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι ο Ελληνικός Λαός ΕΧΕΙ ΣΦΥΓΜΟ. Αναπνέει ακόμα μέσα στη λαίλαπα των μέτρων που βάρβαρα του επιβλήθηκαν και κατέστρεψαν (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά) μιάμιση γενιά. Αναλογίζεστε, αν στην Ευρώπη ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι ο Ελληνικός Λαός ανέχεται και δεν αντιδρά σε όσα μέτρα μέχρι σήμερα του έχουν καταστρέψει τη ζωή, τι θα επακολουθήσει; Η λογική λέει ότι θα απασφαλίσουν οι "σωτήρες" και θα συνεχίσουν την καταστροφή και την ανεξέλεγκτη λεηλασία που όλοι βιώνουμε, αλλά όλοι προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί της ευρωκάλπης. Μου έλεγε φίλος που εδώ και δεκαπέντε ημέρες κάθε μέρα δεχόταν τρία και περισσότερα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρίες και τράπεζες για χρέη του, ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! Πιστεύει κανείς ότι αυτό θα συνεχιστεί και την ερχόμενη βδομάδα, μετά την κάλπη;;; Ασφαλώς όχι. Έτσι θα συμβεί και στην κοινωνία. Η λαίλαπα μέτρων που έρχεται σε νέο κύμα από τον Ιούνιο, είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Δεν θα υπάρχει όμως τότε ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Επομένως, πρέπει. για άλλη μια φορά να αναλογιστείτε ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ θέλετε να στείλετε με την ψήφο σας : ΑΝΟΧΗ σε όσα μα έχουν συμβεί ή ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής. Το μήνυμα που θα σταλεί από την κάλπη των ευρωεκλογών θα το διαχειριστεί η κυβέρνηση που θα είναι η ίδια με την σημερινή τη ΔΕΥΤΕΡΑ μετά τις εκλογές και, κυρίως, ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ που πραγματικά ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ την Ελλάδα. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε τι πρέπει να διαχειριστούν : συνέχιση της λεηλάτησης της ζωής μας ή αλλαγή πλεύσης.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Όχι άλλα" καθρεφτάκια " για τους ιθαγενείς

Φτάνει πιά με τα "καθρεφτάκια" που  μας προσφέρουν απλόχερα και ανέξοδα τις τελευταίες μέρες οι πολιτικάντηδες, αιώνια πιστοί στο γνωστό παιχνίδι των ψεύτικων υποσχέσεων και εντυπώσεων. Σκοπός όλων αυτών είναι όσους περισσότερους κοροϊδέψουν την τελευταία στιγμή και υφαρπάσουν κανένα ψηφαλάκι, ενώ οι ίδιοι πολιτικοί έχουν ψηφίσει ένα σκασμό διατάξεων που ρημάζουν τη ζωή μας μέχρι το 2018!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ!!!! ΕΛΕΟΣ!!! Ελπίζω να μην την "πατήσουμε" για άλλη μία φορά. Τότε δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ και θα πρέπει να δεχτούμε αγόγγυστα ο,τιδήποτε άλλο μας ετοιμάζουν. Τελεία και παύλα.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Από χθες το βράδυ "βομβαρδιζόμαστε" από τα ΜΜΕ για τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που βγήκαν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όλοι είναι "νικητές". Συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση "νίκησαν", αλλά τους έβλεπες συγκρατημένους και "δαγκωμένους". Κατά τη γνώμη μου τα συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο είναι τα ακόλουθα:
1. Η πλήρης αναξιοπιστία των εταιριών δημοσκοπήσεων οι οποίοι μέχρι και στο exit poll έπεσαν έξω.....
2. Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που δεν φάνηκε πουθενά (ούτε για δείγμα) το πράσινο χρώμα του ΠΑΣΟΚ στα αποτελέσματα των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ έχει πλέον πρόβλημα πολιτικής ύπαρξης
3. Η μόνη πολιτική δύναμη που αύξησε τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012 είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε μηδενική προβολή από τα ΜΜΕ και με φυλακισμένη την ηγεσία της
4. Τα πρόσωπα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στις επιλογές των πολιτών, ανεξάρτητα από τις κομματικές πεποιθήσεις των ψηφοφόρων (ο καλός δήμαρχος ή περιφερειάρχης πήγε καλά)
5. Ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο κέρδισε με νέα και άφθαρτα πρόσωπα (Δούρου, Σακελλαρίδης) τις εντυπώσεις, ενώ με φθαρμένα πρόσωπα και ατυχείς επιλογές έπεσε κάτω από τα εκλογικά του ποσοστά και αυτό πρέπει να το δούνε πολύ σοβαρά εκεί στην Κουμουνδούρου
6. Η ΝΔ πήρε "πολιτικές ανάσες" με τις περιφέρειες και τις καλές επιλογές που είχε κάνει (από το παρελθόν) σε πρόσωπα, ενώ όπου επενέβη και άλλαξε ισορροπίες έπαθε πρωτόγνωρο πατατράκ (Δήμος Αθήνας, Περιφέρεια Θεσσαλονίκη)
7. Tέλος, δεν πέρασε απαρατήρητη η δημοσκόπηση της Καπα Research για λογαριασμό του Βήματος για τις ευρωεκλογές με την οποία δίνεται προβάδισμα πέντε (5) μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ (μήνυμα αλλαγής στάσης του συγκροτήματος ;;; Θα δείξει ....)
Τα υπόλοιπα στην κάλπη των ευρωεκλογών......όπου είναι και η μητέρα όλων των μαχών καθόσον αφορά τα πολιτικά συμπεράσματα.

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Όλοι στις κάλπες σήμερα και την άλλη Κυριακή

Όλοι όσοι έζησαν στην χώρα μας την πολιτική της εξαθλίωσης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ (δια της ψήφου μας) ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στις οικογένειές μας τα τελευταία χρόνια.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές δείχνει ην αδιαφορία στα προβλήματα.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ  ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ.
ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Άλλο σύντομο ανέκδοτο....

Η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά σε δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου,.....στις επερχόμενες εκλογές!!!!
 
Μέχρι κι αυτά τα αποτελέσματα βγάζουν εφημερίδες και "δημοκοπικές εταιρίες" !!!!
 
Τι άλλο θα μας πουν ακόμα;;;

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πολιτικό ανέκδοτο

Τον πρωθυπουργό Παπαδήμο .... τον πρότεινε και τον επέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης!!!!....
 
Ακόμα γελάνε εκεί στους Financial Times....

Η κατάντια της " Ελληνικής Δημοκρατίας "

Περιμέναμε τις αποκαλύψεις ξένων ηγετών με βιβλία και δημοσιεύματα, όπως αυτό των  Financial times για να αντιληφθούμε και με αποδείξεις πλέον, ότι είμαστε ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ που ελέγχεται ΑΠΟΛΥΤΑ από ξένους επικυρίαρχους, οι οποίοι διαλέγουν και ορίζουν τον πρωθυπουργό, ερήμην του (κατακαημένου) λαού, φτιάχνουν συμμαχικά σχήματα διακυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ), και οι εδώ "υπάλληλοί τους" συνεχίζουν να μας δουλεύουν ότι "κυβερνούν" και ότι ....... θα μας "σώσουν". Αντ' αυτών η θλίψη έχει καταλάβει κάθε οικογένεια και τα αδιέξοδα και οι αυτοκτονίες αυξάνονται δραματικά. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ;; Ως πότε θα μας λένε οι άλλοι τι θα κάνουμε και θα καθορίζει τη σκέψη μας και τη στάση μας ο κάθε ξεπουλημένος δημοσιογράφος που εξυπηρετεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ; Για ποιο λόγο να βγάλουμε πάλι και πάλι τους ίδιους κι τους ίδιους.....οι οποίοι βλέπουμε που μας κατάντησαν. Μόλις άκουσα πολιτική διαφήμιση για τα δώδεκα χρόνια (!!!) κάποιου περιφερειάρχη. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.....Ας έρθει και κάποιος άλλος. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα....Υπάρχει και η αποχώρηση ως πολιτική πράξη. Κι αυτή εκτιμάται. ΕΛΕΟΣ με τους διαρκείς σωτήρες.....Πρέπει να σωθούμε μόνοι μας από τους σωτήρες. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δεν θα υπάρχει δικαιολογία για ό,τι μας περιμένει, παρά τις σαχλαμάρες που μας κρύβουν οι πολιτικάντηδες. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κωψοχέρηδες τέλος

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν στην Ελλάδα δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Πρόκειται για μία από τις λίγες, σχετικά, φορές που έχει στη ζωή του ο άνθρωπος, μέσα σε δημοκρατικά καθεστώτα κα εκφράσει ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή του για τα τεκταινόμενα. Δεν χρειάζεται να πει κανείς ότι η συγκυρία για τη χώρα μας είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ. Επίσης δεν νομίζω ότι οι πολίτες που ζουν και αναπνέουν στην Ελλάδα δεν ξέρουν τι συμβαίνει και χρειάζεται να μας το πουν οι δημοσιογράφοι (αυτοί σίγουρα ζουν στη μεγάλη πλειοψηφία τους σε "άλλη" χώρα), ούτε οι δημοσκόποι (εδώ γελάνε). Σε όλες τις οικογένειες και τα νοικοκυριά οι δραματικές επιπτώσεις των τελευταίων χρόνων είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Δυστυχώς θα ήθελα πολύ να πιστέψω ότι πάμε σε ανάκαμψη και αντιστροφή του κλίματος και άλλες τέτοιες τερατολογίες, όταν, ό,τι γνωρίζαμε ως κοινωνικό κράτος, δεν υπάρχει πιά, η παιδεία βρίσκεται σε βαθύ τέλμα παραγωγής ανέργων, η υγεία παραδίδεται αργά, αλλά σταθερά στους ιδιώτες με την διαρκή υποβάθμισή των υπηρεσιών της, η ανεργία καλπάζει (υπενθυμίζω ότι για την στατιστική υπηρεσία εργαζόμενος θεωρείται και αυτός που κάνει ένα μεροκάματο την εβδομάδα !!!), οι οφειλές όλων σε όλους είναι στο κόκκινο και τα συσσίτια για τους ανήμπορους πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα. Όταν λοιπόν πάμε στην κάλπη πρέπει να σκεφτούμε όλα αυτά και να ψηφίσουμε κατά συνείδηση. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ. Επίσης η γελοία εικόνα του "κωψοχέρη" μετά τις εκλογές μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Οι πολίτες ψηφίζουν για όσα βλέπουν, ακούν, αγγίζουν και αισθάνονται με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ κι όχι με τα παραμορφωτικά γυαλιά των θλιβερών ΜΜΕ. Καλές κάλπες.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Το χιούμορ δεν πρέπει να μας λείπει


Οι τέσσερις γάτες
4 άνδρες συζήταγαν για πόσο έξυπνες ήταν οι γάτες τους.
Ο Πρώτος άνδρας ήταν Μηχανικός,
Ο Δεύτερος ήταν Λογιστής,
Ο τρίτος Χημικός, και
Ο τέταρτος ήταν Δημόσιος Υπάλληλος.
Για καυχηθεί στους φίλους του ο Μηχανικός φωνάζει την γάτα του και της λέει,
Κλιμακόμετρο, δείξε τι αξίζεις."
Ο Κλιμακόμετρος βάδισε μέχρι το γραφείο, έβγαλε λίγο χαρτί και ένα στυλό και
ζωγράφισε χωρίς άλλη καθυστέρηση ένα κύκλο, ένα τετράγωνο, και ένα τρίγωνο.
Συμφώνησαν όλοι ότι όντως έξυπνη ήταν η γάτα του.
Αλλά ο Λογιστής υποστήριξε ότι η γάτα του ήταν καλύτερη.

Έτσι, φωνάζει την γάτα του και της λέει, "Εξελάκι , δείξε τι αξίζεις."
Ο Εξελάκης πήγε στην κουζίνα και γύρισε με δυο ντουζίνες μπισκότα. Τα χώρισε σε 4 ίσους στίβους από 6 μπισκότα έκαστος.
Όλοι χειροκρότησαν το κατόρθωμα του Εξελάκη.

Όμως ο Χημικός υποστήριξε ότι η γάτα του ήταν καλύτερη. Έτσι, φωνάζει την γάτα του και της λέει, "Δοσούλα , δείξε τι αξίζεις."
Η Δοσούλα σηκώθηκε, πήγε μέχρι το ψυγείο, έβγαλε ένα λίτρο γάλα, έβγαλε ένα δοσομετρικό ποτήρι από το ντουλάπι και μέτρησε ακριβώς 8 ουγγιές γάλα χωρίς να χύσει μια σταγόνα. Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν πράγματι έξυπνη η γάτα.
Τότε γύρισαν και οι τρεις στον Δημόσιο Υπάλληλο και τον ρωτούν "Η δική σου η γάτα τί κάνει;"
Ο Δημόσιος Υπάλληλος φώναξε τον γάτο του και του λέει, "Διάλειμμα, δείξε τι αξίζεις."
Ο Δίαλειμμα πήδηξε όρθιος.......
Έφαγε τα μπισκότα........
Ήπιε το γάλα........
Έκανε τα κακά του στις ζωγραφιές του Κλιμακόμετρου...
Πήδηξε τις άλλες τρεις γάτες.

Παραπονέθηκε ότι τραυμάτισε την πλάτη του κατά το πήδημα...
Κατέθεσε παράπονο για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας...
Εισέπραξε αποζημίωση από το εργατικό ατύχημα και...

Την κοπάνησε για την υπόλοιπη ημέρα με αναρρωτική άδεια...

Τι συνέβη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Μου το έστειλαν με μαιλ και το δημοσιεύω....
Να θυμηθούμε που ήμασταν πριν τρία χρόνια και πού βρισκόμαστε σήμερα.

2011 το χρέος στα 280 δις
2014 το χρέος στα 354 δις.

2011 η ανεργία στο 13%
2014 η ανεργία στο 28%

2011 ο κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ
2014 ο κατώτατος μισθός στα 540 ευρώ

2011 οι συντάξεις ήταν εναρμονισμένες κατά 70% με το μέσο όρο της ΕΕ
2014 οι συντάξεις είναι από τις χαμηλότερες της ΕΕ

2011 η φορολογία περίπου στο 13% κατά μέσο όρο
2014 η φορολογία περίπου στο 27% κατά μέσο όρο

2011 το κατά κεφαλή εισόδημα στα 22.000 ευρώ
2014 το κατά κεφαλή εισόδημα στα 14.000 ευρώ

2011 ο έλληνας νοσηλευόταν σε νοσοκομεία
2014 ο έλληνας νοσηλεύεται στο σπίτι του.

2011 η πρωτογενής παραγωγή είχε θετικό δείκτη
2014 η πρωτογενής παραγωγή έχει αρνητικό δείκτη.

2011 η συμμετοχή του έλληνα για φάρμακα ήταν στο 25% και αυτό για πρωτότυπα
2014 η συμμετοχή του έλληνα στο 70% και μάλιστα για γεννόσημα και αν τα βρει.

2011 η χώρα ήταν ελεύθερη
2014 η χώρα είναι προτεκτοράτο.

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
1) Απευθύνεται σ αυτούς που δεν θυμούνται
2) Aκόμα και να μην θυμάσαι τα νούμερα το ότι πάμε σταθερά κατά διαόλου το ζεις...

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κάτω από το δέρμα μια ταινία .... για λίγους

Την Σκάρλετ Γιόχανσον την εκτιμώ πολύ σαν εκπρόσωπο της νέας γενιάς των ταλαντούχων ηθοποιών. Στην ταινία αυτή υποδύεται μία εξωγήινη που θηρεύει μοναχικούς άνδρες στη Σκωτία, οι οποίοι γίνονται λεία για έναν άλλο εξωγήινο κόσμο. Καταπληκτική εικόνα της Σκωτίας με πανέμορφες φωτογραφίες. Αλλά, αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κοινού που παρακολουθούσε την ταινία, δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά σε πολύ περιορισμένο κοινό. Υπάρχει και αυτός ο κινηματογράφος.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Νέα μείωση συντάξεων

Νέα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους συνταξιούχους οι οποίοι είδαν την σύνταξή τους να χορηγείται μειωμένη σε ποσοστό 15-20 % τον μήνα Μάιο. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει ή, καλύτερα, ποια από τις δεκάδες μνημονιακές διατάξεις (ξέρετε εκείνες που ψηφίζονται σε άρθρα 700 και πλέον σελίδων σε ένα διήμερο στην άβουλη Βουλή) εφαρμόζεται κάθε φορά και ψαλιδίζει αργά αλλά σταθερά το εναπομείναντα εισοδήματα των συνταξιούχων και των μισθωτών. Εμπρός ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι να εκφράσουν στις επερχόμενες εκλογές μαζικά την ευαρέσκειά τους στην λαοπρόβλητη κυβέρνηση για την νέα περικοπή της σύνταξής τους.

Πρωτομαγιά ανεργίας 2014

Η φετινή (αν)εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται (τρόπος του  λέγειν) σήμερα στην Ελλάδα της φτώχειας της ανέχειας και της κατάθλιψης. Εξοργίζει τον κόσμο ότι ΟΙ ΜΟΝΟΙ που βλέπουν θετική εικόνα της σημερινής Ελλάδας είναι οι γνωστοί τηλεαστέρες δημοσιογράφοι των μνημονακών καναλιών και ραδιοφώνων. Κάποτε μας μάθαιναν ότι, η λεγόμενη 4η εξουσία, οι δημοσιογράφοι είναι εκείνοι που αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας και ελέγχουν την εκάστοτε εξουσία. Την μαύρη εποχή της Ελλάδας συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι δημοσιογράφοι, αγνοώντας τον πόνο, την δυστυχία και τις δεκάδες διατάξεις που ψηφίζονται κάθε μέρα στην άβουλη Βουλή, κατ' εντολή των ξένων επικυρίαρχων, που  πετσοκόβουν κάθε μέρα τα πενιχρά εισοδήματά του δύσμοιρου λαού, επιχειρούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να δείχνουν μία εικονική πραγματικότητα, προπαγανδίζοντας υπέρ των λίγων  σε βάρος των πάρα πολλών που στενάζουν. Θλιβεροί "σωτήρες", υπηρέτες του συστήματος εμφανίστηκαν και προωθούνται από το καταρρέον και σάπιο πολιτικό σύστημα ως αντίβαρο για να μην χαθεί η κουτάλα της εξουσίας από τους ολετήρες του έθνους. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΟΥΒΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. Δυστυχώς ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ δεν φαίνεται να μπορεί να ηγηθεί του λαού και να ξαναδώσει την χαμένη ελπίδα στον κόσμο. Αν υπήρχε εμπνευσμένη ηγετική προσωπικότητα με μία καλή ομάδα δίπλα του τότε είναι χίλια τα εκατό βέβαιο ότι η θλιβερή κυβέρνηση θα μέτραγε μέρες και θα την σάρωνε η λαϊκή οργή. Η κυβέρνηση αυτή παραμένει για χρόνια τώρα στη θέση της και γδέρνει καθημερινά, με ένα σαδιστικό τρόπο, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με αποτέλεσμα να έχουν διαλυθεί οικογένειες, να έχουν χαθεί περιουσίες, να έχει χαθεί το χαμόγελο και η ελπίδα, επειδή δεν υπάρχει εμπνευσμένη και συγκροτημένη αντιπολίτευση. Έτσι το δίλημμα των εκλογών του Μαίου είναι δύσκολο και βασανιστικό και θα οδηγήσει τον κόσμο σε απόφαση της τελευταίας στιγμής. Ένα είναι ΒΕΒΑΙΟ: η οργή θα εκφραστεί και θα είναι ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Παλιά Αθήνα 420


Παλιά Αθήνα 419


Παλιά Αθήνα 418


Παλιά Αθήνα 417


Παλιά Αθήνα 416


Παλιά Αθήνα 415


Παλιά Αθήνα 414


Παλιά Αθήνα 413


Παλιά Αθήνα 412


Παλιά Αθήνα 411