Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μία σύντομη ιστορία του Rock N' Roll μέσα από 100 τραγούδια


Ξηλώνεται σιγά-σιγά ο Ερντογάν

Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος νεοσουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μας τελειώνει. Αργά αλλά σταθερά. Η ευρύτερη περιοχή μας έχει ιδιαίτερη κινητικότητα. Οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, η σιωπή πλέον για το μακελειό της Συρίας (ούτε μονόστηλο σε εσωτερικές σελίδες εφημερίδων), η εξέγερση στην Τουρκία και η ετοιμαζόμενη διχοτόμηση της Ουκρανίας, κάνουν ένα εκρηκτικό μείγμα την γειτονιά μας. Με τη χώρα μας αδύναμη παρατηρήτρια των εξελίξεων, αλλά "Προεδρεύουσα"  (εδώ γελάνε,,,,) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έναν λαό ταλαιπωρημένο και χειμαζόμενο στην φτώχεια και την εξαθλίωση, βλέπει στην γεωπολιτική σκακιέρα της γειτονιάς μας να κυοφορούνται αλλαγές που, μετά βεβαιότητας, θα μας επηρεάσουν. Υπάρχει μια παλιά αρχή στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος: όταν ζορίζεται το πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας η Ελλάδα δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχη. Ποιος όμως να φροντίσει για τα συμφέροντα της Χώρας;;; Ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος;;; Αυτός πρέπει να δει τι θα κάνει με το μαγαζί του που κλείνει στα τέλη Μαΐου και δεν το σώζει καμία δύναμη,  Θα πρέπει να εξασφαλίσει τον εαυτό του. Αυτό τον καίει πρωτίστως. Τα άλλα τα γράφει στο ...χιόνι. Η χώρα μας είναι σαν την βάρκα του Πι στην γνωστή ταινία με τον τίγρη. Εκείνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι ότι στο τέλος ο Πι, θα επιβιώσει, όπως έγινε, καλλιτεχνική αδεία, στην ταινία. Εδώ μάλλον θα μας ρημάξουν. Καλό τριήμερο.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη

Αμέσως μόλις η "ΕΛΙΑ" ξεράθηκε και ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δημοσκοπικά νούμερα κάτω από 5 %, έπρεπε, πάσι θυσία, να βρεθεί ένα ανάχωμα στο ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στις εκλογές για την Ευρωβουλή. Και βρέθηκε ....το Ποτάμι, στο οποίο μπορεί να κυλήσουν κάποιοι ψήφοι που θα πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Το φθαρμένο σύστημα δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Θα κάνει το παν, μέχρι να συνεννοηθεί με τη νέα κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό της κατεχόμενης χώρας μας. Όταν βρει κανάλι επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (πολύ πιθανό να γίνει), τότε τα Ποτάμια θα πάνε περίπατο και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Κάτι τέτοιες κινήσεις, σαν του Σταύρου Θεοδωράκη, στον συγκεκριμένο χρόνο (την ύποπτη περίοδο των διαπραγματεύσεων) αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει "επικίνδυνα" μπροστά στις μυστικές δημοσκοπήσεις. Ο καιρός γαρ εγγύς για να φανεί τι θα γίνει τον Μάϊο στην δύσμοιρη Ελλάδα.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Καλό ταξίδι Σάκη Μπουλά



Σήμερα το πρωί έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Σάκης Μπουλάς. Τραγουδοποιός. ερμηνευτής ηθοποιός και γενικά ένας συμπαθητικός και γλυκός άνθρωπος που μας χάριζε το γέλιο που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις κατοχικές μέρες που ζούμε. Καλό σου ταξίδι Σάκη. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μνημείων Άνδρες μια ταινία για την κλοπή των έργων τέχνης

Μνημείων Άνδρες
 
 
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Ματ Ντέιμον η Κέιτ Μπλάνσετ. ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Τζόν Γκούντμαν, ο Μπομπ Μπάλαμπαν και ο Ζαν Ντιζαρντέν είναι η  ομάδα που έσωσε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης που είχαν κλέψει οι Ναζί. Ο Κλούνει σκηνοθετεί την ταινία ενώ την φωτογραφία την υπογράφει ο Έλληνας Φαίδων Παπαμιχαήλ. Δεν είναι η καταπληκτική ταινία που σε αφήνει άφωνο, αλλά για άλλη μια φορά μπαίνει σε πρώτο πλάνο η κλοπή των έργων τέχνης από τα Κράτη και έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει πάλι η συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με δηλώσεις του Κλούνει και του Ντέϊμον. Αν περιμέναμε από τους Έλληνες πολιτικούς να θέσουν τέτοια ζητήματα (από τον ανύπαρκτο υπουργό Παναγιωτόπουλο.....κλπ) θα περιμέναμε πολλά χρόνια μέχρι να ξανατεθεί το εθνικό  θέμα που άνοιξε η Μελίνα. Και για το λόγο αυτό η ταινία παρουσιάζει ενδιαφέρον και πρέπει να την δούμε. 

Τσικνοπέμπτη με γέλιο


Μια ξανθιά βρίσκει ένα βράδυ σε ένα πάρκο έναν πιγκουίνο. Μην ξέροντας τι να τον κάνει, αποφασίζει να βρει έναν αστυφύλακα και να ρωτήσει. Πράγματι βλέπει κάποιον, τον πλησιάζει και τον ρωτάει:
- Κύριε αστυφύλακα, βρήκα αυτόν τον πιγκουίνο, τί να κάνω;
- Πήγαινέ τον στον ζωολογικό κήπο, της λέει αυτός.
- Καλή ιδέα, αυτό θα κάνω, λέει και η ξανθιά και φεύγει.
Το επόμενο βράδυ ο αστυφύλακας αυτός, κάνοντας την περιπολία του, ξαναβλέπει την ξανθιά και μαζί της τον πιγκουίνο.
- Μα καλά, της λέει, δεν τον πήγες στον ζωολογικό κήπο;
- Τον πήγα εχθές. Σήμερα λέω να τον πάω σινεμά...
--------------------------------------------------------------------------
Τρεις πωλητές κουβεντιάζουν:
-"Εγώ πούλησα έγχρωμη τηλεόραση σε τυφλό", λέει ο πρώτος.
-"Εγώ πούλησα στέρεο σε κουφό", λέει ο δεύτερος.
-"Κι εγώ πούλησα ένα ρολόι-κούκο σε μια ξανθιά", λέει ο τρίτος.
-"Ε και λοιπόν;", απορούν οι άλλοι.
-"Της πούλησα κι εκατό κιλά σπόρους, για τον κούκο!", απαντά χαρούμενος ο τρίτος!
-------------------------------------------------------------------------------
 
Στην τάξη του Τοτού έχει την ατυχία να διδάσκει μία νεαρή όμορφη δασκάλα (πολύ καλό μωρό.)
- Σήμερα παιδιά θα έρθει να παρακολουθήσει το μάθημά μας ο επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης!
- Τι είναι αυτό κυρία?
- Απλά, ένας κύριος θα είναι στο τέλος της αίθουσας και θα παρακολουθεί το μάθημα.
Μπαίνει ο επιθεωρητής και αρχίζει η δασκάλα να γράφει ερωτήσεις στον πίνακα. Για αρχή γράφει: «5 x 7 πόσο κάνει;»
Σηκώνει χέρι η Αννούλα
- Ναι, Αννούλα.
- 35 κυρία!
- Μπράβο Αννούλα
Γράφει η κυρία πάλι στον πίνακα «Ποιο είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας;»
- Κυρία, κυρία.
- Ναι Γιώργο.
- Η Κρήτη κυρία!
- Μπράβο Γιωργάκη!
Γράφει πάλι η κυρία στον πίνακα «Τι δημιουργείται όταν τμήμα της θάλασσας που εισχωρεί μέσα στην ξηρά;»
Εκείνη την στιγμή πέφτει η κιμωλία της κυρίας και σκύβει να την πιάσει.
- Παιδάκια, ποιος θα μας πει αυτή την απάντηση;
Σηκώνει χέρι ο Τοτός γεμάτος σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
- Είσαι σίγουρος Τοτέ; με την υποψία στο μυαλό η κυρία.
- Ναι, κυρία, ναι!
- Άντε πες..
- Κωλάρα κυρία!!!!
- Τι είναι αυτά που λες παλιόπαιδο, πέρασε έξω, δεν ντρέπεσαι!
- Μα κυρία, αυτό δεν είναι..
- Πέρασε έξω είπα. ΤΩΡΑ
!!!
Καθώς βγαίνει ο Τοτός, θυμωμένος, γυρνά προς τον επιθεωρητή.
-Και σύ μεγάλε, άλλη φορά αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση, μην ψιθυρίζεις τίποτα.!
-----------------------------------------------------------------
Πάει ο επιθεωρητής σ" ένα σχολείο, μπαίνει στην αίθουσα και ρωτάει:
- Ποιός σκότωσε την Λερναία Ύδρα; Πες μου εσύ Ελενίτσα. -Πάντως εγώ. κύριε, όχι!
- Για πες μου εσύ, Τοτέ.
- Σας το ορκίζομαι κύριε
, ούτε εγώ την σκότωσα.
Γεμάτος απορία για την άγνοια, ρίχνει μια άγρια ματιά στον δάσκαλο κι αυτός του λέει:
-Δεν πιστεύω, κύριε επιθεωρητά, να υποψιάζεστε εμένα!!!!!
 
 

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Σε ποιό πολιτισμένο Κράτος κλείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας;;

Στις μέρες του ανεκδιήγητου σταρ της τηλεόρασης και, δυστυχώς για μας, υπουργού Υγείας, Γεωργιάδη έκλεισαν όλα τα πολυ-ιατρεία του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα. ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ;; Αναστέλλει το Κράτος τις υπηρεσίες υγείας που οφείλει εκ του Συντάγματος να παρέχει στους δύσμοιρους πολίτες. Σε ποια συντεταγμένη Χώρα μπορεί να κλείσουν τα δημόσια πολύ-ιατρεία; Στην Ελλάδα της οικονομικής κατοχής γίνονται φρικιαστικά πράγματα, πρωτόγνωρα και βάρβαρα, και παρόλ' αυτά οι δημοσκοπήσεις βρίσκουν ακόμα ότι η συγκυβέρνηση αντέχει δημοσκοπικά. Εδώ η υγεία ουσιαστικά παραδίδεται στους ιδιώτες με την καθημερινή συστηματική και μεθοδική υποβάθμισή της και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διαμαρτύρεται, ή για να το πούμε σωστά, μην αδικήσουμε και τους αγωνιζόμενους, ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. Όποιος κλάδος αγωνίζεται, όταν αναφέρεται, αυτό γίνεται μόνο για να ρεζιλέψουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα του. Για κανέναν άλλο λόγο. Για να δούμε τι θα δείξουν οι κάλπες τον Μάη. Έχω μεγάλη περιέργεια για ο πως θα αντιδράσει ο Ελληνικός Λαός με όσα του συμβαίνουν. Πολύ μεγάλη περιέργεια.

Dallas Buyers Club μια ταινία για τον αγωνιζόμενο άνθρωπο

Με την ταινία Dallas Buyers Club του  Ζαν Μαρκ Βαλέ με τους Μάθιου Μακόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζάρεντ Λέτο, Στιβ Ζαν, Ντένις Ο' Χερ, είναι μια βαθιά ανθρώπινη ταινία. Ένας τεξανός μαθαίνει ότι έχει AIDS και εκεί που του δίνουν 30 μέρες ζωή, καταφέρνει να ζήσει επτά και πλέον χρόνια δίνοντας τον αγώνα για την ζωή, απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα της υγείας και των φαρμακευτικών εταιριών. Ο Μάθιου Μακόναχι, ύστερα από σειρά γλυκανάλατων ρόλων, κάνει στροφή στην καριέρα και τόσο με την οσκαρική του αυτή εμφάνιση, όσο και με την εξίσου οσκαρικών προδιαγραφών εμφάνισή του σε β ανδρικό ρόλο στο Λύκο της Wall Street  δείχνει το πλούσιο υποκριτικό του ταλέντο ως Ρον Γούντραφ. Για τις απαιτήσεις του ρόλου έχασε είκοσι ολόκληρα κιλά και έφτασε στα όριά του. Ήδη τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Σωματείου των Ηθοποιών και αναμένει και την ημέρα των ΟΣΚΑΡ που θα έχει πολύ σοβαρούς αντιπάλους. Εξαίρετος στον β ρόλο και ο Τζάρεντ Λέτο, στο ρόλο ενός τρανσέξουαλ οροθετικού,  που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το ΟΣΚΑΡ β ανδρικού ρόλου. Η ταινία είναι εξαιρετική και δείχνει ότι ο φόβος του επικείμενου θανάτου μεταμορφώνει τον άνθρωπο, ο οποίος αναθεωρεί τα πάντα και βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι. Δείτε την ταινία για να εισχωρήσετε και στα άδυτα της εμπορευματοποίησης του ανθρώπινου πόνου,

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φτάνει πιά με τους "νονούς" των θεσμών

Μέσα στη γενική βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, δυστυχώς οι πάσης φύσεως "νονοί" των θεσμών, που χειραγωγούν τους καθαρούς και ευσυνείδητους, αντί να μειώνονται, αυξάνουν. Αν δεν σπάσουν τα δεσμά του μαφιόζικου πατροναρίσματος των "νονών", ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΣΑΝ ΛΑΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. Δυστυχώς, οι "ΝΟΝΟΙ" και τα πρωτοπαλίκαρά τους ακόμα ποδηγετούν θεσμούς και εκφοβίζουν ή παραμερίζουν ευσυνείδητους για να τους παραδειγματίσουν με τη λογική,  ότι όσοι δεν είναι με εμάς (τους νονούς και τους κυκλωματίες) είναι εναντίον μας και θα υφίστανται τις συνέπειες της μη υποταγής τους. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ τους "ΝΟΝΟΥΣ". ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΠΙΑ;;

Η επίσημη ανεργία στο 28 % και εμείς μιλάμε για ....πλεόνασμα

Η ανεργία έφτασε το 28 % (επισήμως) και ανεπίσημα έχει ξεπεράσει το 30 % και η θλιβερή ιθαγενής κυβέρνηση συζητάει για πρωτογενές.......πλεόνασμα. Χάθηκε η ντροπή και το φιλότιμο. Ένας στους τρεις είναι άνεργος, ενώ θεωρείται εργαζόμενος αυτός που δουλεύει έστω ένα μεροκάματο το μήνα!!!! Κάθε μέρα αποσυντίθεται όλο και περισσότερο ο κοινωνικός ιστός, τα συσσίτια των ανήμπορων αυξάνουν με αλματώδεις ρυθμούς και τα μνημονιακά ΜΜΕ μιλάνε για το πρωτογενές πλεόνασμα!!!! Συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο.....Άξιος ο μισθός σας.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι οι αρχαίοι φιλόσοφοι με ένα κλικ

Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι με τα ρητά και τα έργα τους.
Η πιο κάτω ιστοσελίδα είναι σε υπέρτατο βαθμό χρήσιμη για κάθε
σκεπτόμενο και καλλιεργημένο  Έλληνα.

*Γνωρίστε όλους τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους με τα ρητά και τα έργα
τους.

Ανοίξτε την ιστοσελίδα - και κάνετε κλικ σε όποιον φιλόσοφο θέλετε.

Μπορείτε να διαβάστε τα θαυμαστά έργα τους.
Είναι ένα φανταστικό ευρετήριο. Φυλάξτε την διεύθυνση.

                          Ανοίξτε ΕΔΩ
http://www.mousa.gr/html/initial.html
 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Για να γελάσει το χείλι μας


 
Bρέθηκαν μια μέρα στη κόλαση ένας Έλληνας , ένας Αμερικάνος κι ένας Ινδός. Τους συναντάει ο διάβολος και τους λέει:
- Σε όσους έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν στον παράδεισο.
Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο... λέγοντας:
- Όποιος θα αντέξει τρία χτυπήματα χωρίς να φωνάξει, θα πάει στον παράδεισο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασπίδα ό,τι θέλετε.
Πρώτος πηγαίνει ο Αμερικανός.
- Τί θα έχεις για ασπίδα; ρωτάει ο διάβολος.
Ο Αμερικάνος σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει:
- Θα χρησιμοποιήσω αυτή την πέτρα! Είμαι έτοιμος!
Σηκώνει ο διάβολος το μαστίγιο, χτυπάει μια και φεύγει η πέτρα. Χτυπάει δεύτερη και ουρλιάζει σαν τρελός ο Αμερικάνος, οπότε χάνει την ευκαιρία να πάει στον παράδεισο.
Στη συνέχεια ήταν σειρά του Ινδού.
- Τί θα έχεις για ασπίδα; τον ρωτάει ο διάβολος.
- Τίποτα, λέει ο Ινδός. Έκανα πενήντα χρόνια γιόγκα και δε νιώθω καθόλου πόνο!
Στο πρώτο χτύπημα ο Ινδός ήταν ατάραχος. Στο δεύτερο έκανε κάποιους μορφασμούς και στο τρίτο χτύπημα λίγο περισσότερους. Αλλά δεν έβγαλε κουβέντα από το στόμα του!
- Να πάρει, λέει ο διάβολος, πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία χτυπήματα. Λοιπόν, είσαι ελεύθερος να πας στον παράδεισο. Το αξίζεις.
- Όχι, λέει ο Ινδός. Θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας τη βγάζει καθαρή. Θέλω να δω τώρα... πώς θα ξεμπερδέψει!
- Εντάξει, μείνε να βλέπεις, του λέει ο διάβολος.
Έρχεται λοιπόν η σειρά του Έλληνα και τον ρωτάει:
- Εσύ τί θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα;
  Ο Έλληνας ετοιμόλογος απαντά:
- Τον Ινδό!

 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χρήσιμες σελίδες για έρευνα


Χρήσιμες Ιστοσελίδες....
Μερικές φορές θέλουμε να βρούμε πληροφορίες για κάποιο θέμα και ψάχνουμε στο αχανές διαδίκτυο.  Παρακάτω υπάρχουν κάποιες σελίδες που αναφέρονται σε διάφορα ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες από τις οποίες μπορεί κάποιος να αντλήσει πληροφορίες. Φυσικά η έρευνα δεν σταματάει ποτέ.....Κανείς δεν είναι κάτοχος της απόλυτης αλήθειας. Μπορούμε να διασταυρώνουμε και να κρίνουμε τις πληροφορίες....Καλή έρευνα....

Η Μάχη της Κρήτης
http://www.youtube.com/watch?v=xsENas4rcf4

Κάνδανος, Κακόπετρος Μάχη Κρήτης
http://www.youtube.com/watch?v=ZvOlmhH9jGI

Το χρονικό της Κατοχής
Α http://www.youtube.com/watch?v=l80fgUoKTD0


ΟΙ ΔΩΣΊΛΟΓΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ'
http://www.youtube.com/watch?v=VMYwV68wyrc

Από την αποστασία στη χούντα 
http://www.youtube.com/watch?v=fl7dqN3FO3Q

Φασισμός της επταετίας
http://www.youtube.com/watch?v=x0lVB0-Cl8s

Το παρακράτος των Συνταγματαρχών
http://www.youtube.com/watch?v=FIM45JB3D4g

Η ανταρσία του Α/Τ Βέλος κατά της Χούντας΄
http://www.youtube.com/watch?v=1JEVdyCWE_U

Η λογοκρισία στη Χούντα
http://www.youtube.com/watch?v=70_HHUWwbRQ

Λήσταρχος Γιαγκούλας
http://www.youtube.com/watch?v=Lb2AOxz0yNk

 Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ 731 (1940)
http://www.youtube.com/watch?v=5qGUjamfrpE

Ήρωες του 1821 - Η Αχαριστία της Πατρίδας
http://www.youtube.com/watch?v=9phQOYoE_wE

Κοντομαρί - Η πρώτη εκτέλεση αμάχων
http://www.youtube.com/watch?v=uEJB8Q2pzAM

1944. Η Μάχη της Αθήνας (Α΄ Μέρος)
http://www.youtube.com/watch?v=w6WhdN4Oz4Q

1944. Η Μάχη της Αθήνας (΄Β μέρος)
http://www.youtube.com/watch?v=STZRIKG0Dzc

 Η άγνωστη ζωή του Λόρδου Βύρωνα
http://www.youtube.com/watch?v=5QAwTZHG_Z0

 ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=LYtWJrWwznA

 ΞΥΛΟΥΡΗΣ
http://www.youtube.com/watch?v=KTfZse-716I

Το κίνημα στου Γουδή
http://www.youtube.com/watch?v=JkjPbSWDI4Y

Το χρονικό της φορολογίας
http://www.youtube.com/watch?v=PDLmPKeWZIo

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
http://www.youtube.com/watch?v=KXTeS_n-ONo

Η Ακρόπολη
http://www.youtube.com/watch?v=pyzTAG9V-_o

Κανάρης, Μιαούλης 
http://www.youtube.com/watch?v=qs3wMabVILk

Οι μεγάλες δυνάμεις και η ελληνική επανάσταση
http://www.youtube.com/watch?v=S8BXyTFtUy0

Το σχέδιο Τρούμαν
http://www.youtube.com/watch?v=HnepT6U5L7k

Το σχέδιο Μάρσαλ
http://www.youtube.com/watch?v=tQa6w6Ue6kI

 Γοργοπόταμος
http://www.youtube.com/watch?v=CsqiWLlaTk8

Το άγνωστο ολοκαύτωμα 1943
http://www.youtube.com/watch?v=qMTCn06DW04

Κολοκοτρώνης 
 http://www.youtube.com/watch?v=AHnex-SKloI

Αγία Σοφιά
http://www.youtube.com/watch?v=y_50MNhph4A

Η  Άλωση της Πόλης
http://www.youtube.com/watch?v=SvwDR7L3MeA

Η παρακμή του Βυζαντίου
http://www.youtube.com/watch?v=OtHIFIZlrDo

Μεσολόγγι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
http://www.youtube.com/watch?v=1waTI9-T7DQ

Καποδίστριας Διπλωμάτης
http://www.youtube.com/watch?v=rEeE3qJ4NAs

Καποδίστριας Σύνορα
http://www.youtube.com/watch?v=372NH4YwLTg

Σουλέϊμάν ο Μεγαλοπρεπής
http://www.youtube.com/watch?v=icJV-jmlJGM

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης 
http://www.youtube.com/watch?v=Ls21LnQHMPk

Σαντορίνη
http://www.youtube.com/watch?v=RdgBUJJl-sU

Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Α http://www.youtube.com/watch?v=36Z8lqPsO_M
Β http://www.youtube.com/watch?v=vwPrg0misec

Το κατοχικό δάνειο
http://www.youtube.com/watch?v=M3jeIEqx5Cw

Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων
http://www.youtube.com/watch?v=SIuXd3Ds6mo

Αλέξανδρος και Ασπασία
http://www.youtube.com/watch?v=fF-YAbWa3Iw

Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων
http://www.youtube.com/watch?v=6bMf2lid-Q0

Ο πόλεμος των κατασκόπων Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων
http://www.youtube.com/watch?v=FBSuVJ_ckVg

Μουσολίνι
http://www.youtube.com/watch?v=vPchbPwMJS8

Γεώργιος Παπανικολάου
http://www.youtube.com/watch?v=t2bNNSMuquA

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
http://www.youtube.com/watch?v=QjycC225Y8s

Η δίκη των έξι
Α http://www.youtube.com/watch?v=KFDnCBu00Q8
Β http://www.youtube.com/watch?v=UdaP8ibt25g

Η Μηχανή του Χρόνου - Τα Λαυρεωτικά - Η Μεγάλη Απάτη
http://www.youtube.com/watch?v=hNluMeJjTwI

Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης 

Ελύτης
http://www.youtube.com/watch?v=rmo50s93AOc

Μελίνα
http://www.youtube.com/watch?v=B_HvgibabRo

Κάλλας
http://www.youtube.com/watch?v=Sx5vOe9FxRg

Καζαντζάκης
http://www.youtube.com/watch?v=vOeoRrhmuZw

Θεοδωράκης
http://www.youtube.com/watch?v=qw5qMgr50cw

Τσιτσάνης
http://www.youtube.com/watch?v=rGrklOPsPB0

Καβάφης
http://www.youtube.com/watch?v=BPZ4HVkcoYU

Ρίτσος
http://www.youtube.com/watch?v=TFdwVnylvf0

Χατζιδάκις
http://www.youtube.com/watch?v=0Wsa9mbQFzU

Σεφέρης 
http://www.youtube.com/watch?v=lQqm-JmyStM

 Μάχες των Ελλήνων

"Από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 μέχρι και τους δύο Βαλκανικούς πολέμους"
http://www.youtube.com/watch?v=ZTQGb5UkH2c

"Από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Μικρασιατική καταστροφή"
http://www.youtube.com/watch?v=DBjrpSsppTs

"Μεσοπόλεμος"
http://www.youtube.com/watch?v=z4uMKPWSQPY

"Β' Παγκόσμιος Πόλεμος"
http://www.youtube.com/watch?v=7yvedG6iJO0

"Κατοχή και Αντίσταση'
http://www.youtube.com/watch?v=ofF80aGSpCA

Εμφύλιος, ψυχρός πόλεμος, δικτατορία.. Εισβολή στην Κύπρο, Πολυτεχνείο.. Μεταπολίτευση, συνθήκη της ένταξης στην ΕΟΚ...
http://www.youtube.com/watch?v=LYVMnx0XcpA

Η επανάσταση του 1821 μέσα από τους ήρωες 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 1782-1827 (ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821)
http://www.youtube.com/watch?v=V8rewCzLVV0

 Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=Xj3XvTw5-gU

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 1770-1843 (ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821)
http://www.youtube.com/watch?v=iMV4SUrpJQM

ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ 1771-1825 (ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821)
http://www.youtube.com/watch?v=y8qfrXYT8-0

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ 1795 -1877 (ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821)
http://www.youtube.com/watch?v=xF-IizPE6vc

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ 1769 -1835 (ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821)
http://www.youtube.com/watch?v=96Y6RPkct1A

Μάρκος Μπότσαρης
http://www.youtube.com/watch?v=XcRg5Pz8cG8

Χώματα με Ιστορία

Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ 1
http://www.youtube.com/watch?v=BwclbFzcay8

Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ 2
http://www.youtube.com/watch?v=Xcbvklc415s

Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ 3
http://www.youtube.com/watch?v=4TM-CGDK3gM

Μάρκος Μπότσαρης
http://www.youtube.com/watch?v=nLMWQe4b0N4

Αθανάσιος Διάκος
http://www.youtube.com/watch?v=u4dOOjTIrm8

Αρχαίος κινέζικος θρύλος

Κάποτε ένας μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο του: «Ποια είναι η
διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;»
Ο δάσκαλος του απάντησε: «Πολύ μικρή, ωστόσο έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα θα σου δείξω την Κόλαση».
Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων κάθοταν γύρω από μια τεράστια χύτρα γεμάτη ρύζι. Όλοι όμως έμοιαζαν απελπιστικά πεινασμένοι.Ο καθένας είχε από ένα παράξενο κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή κι έφτανε ως τη χύτρα, κάθε κουτάλι, όμως, είχε τόσο μακρύ χερούλι που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα του. Η πείνα και η ταλαιπωρία ήταν φοβερή.
-«Έλα» είπε μετά ο δάσκαλος. «Τώρα θα σε πάω στον Παράδεισο». Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο, υπήρχε η ίδια χύτρα ρυζιού, οι ίδιοι ανθρώπων και τα ίδια περίεργα κουτάλια. Εκεί όμως όλοι έμοιαζαν πραγματικά ευτυχισμένοι.
-«Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μαθητής. «Γιατί εδώ είναι όλοι ευτυχισμένοι, ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια και πανομοιότυπα;»
Ο δάσκαλος χαμογέλασε και απάντησε: «Εδώ έμαθαν να ταΐζουν ο ένας τον άλλον».

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η κλέφτρα των βιβλίων μια συγκινητική ταινία

Η κλέφτρα των βιβλίων που αναφέρεται σε πραγματική ιστορία είναι μία πολύ συγκινητική ταινία. Το πρώτο πράγμα που με τράβηξε να δω την ταινία είναι ο εκπληκτικός πάντα Τζέφρι Ρας. Πρόκειται για ένα μαγευτικό ηθοποιό με τεράστια υποκριτική γκάμα. Το θέμα της ταινίας είναι ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος, ο διωγμός των Εβραίων, η γερμανική διαστροφή και όλα αυτά διαδραματίζονται σε μία μικρή κωμόπολη της Γερμανίας. Εξαιρετική και η Έμιλι Γουότσον, αλλά την παράσταση κλέβει η μικρή Σόφι Νέλις και ο μικρός Νίκο Λιρς. Δείτε την ταινία και αφεθείτε στην παιδική αθωότητα, και την καταπληκτική αναπαράσταση της εποχής του πολέμου. Είναι μια ταινία για να συγκινηθείτε και να προβληματιστείτε. Μην ξεχνάμε το σινεμά είναι ψυχαγωγία, πάνω απ' όλα.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Παλιά Αθήνα 390


Παλιά Αθήνα 389


Παλιά Αθήνα 388


Παλιά Αθήνα 387


Παλιά Αθήνα 386


Παλιά Αθήνα 385


Παλιά Αθήνα 384


Παλιά Αθήνα 383


Παλιά Άθήνα 382


Παλιά Αθήνα 381