Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Σείκιλος το είχε πει πριν από 2000 χρόνια

seikilos3small.jpg
ΣΕΙΚΙΛΟΣ 
Η επιτάφια επιγραφή του Σείκιλου αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη μουσική σύνθεση που έχει βρεθεί ολόκληρη.
“Οσον ζής φαίνου,
Μηδέν όλως σύ λυπού
Προς ολίγον εστί το ζήν
Το τέλος ο χρόνος απαιτεί”.
(“Όσο ζεις, να χαίρεσαι (λάμπεις)
Μη λυπάσαι καθόλου
(γιατί) η ζωή είναι σύντομη
Ο χρόνος οδηγεί στο τέλος [ο χρόνος απαιτεί τον φόρο του]”)

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Περί δημοσκοπήσεων ...... που προκαλούν γέλια

Τις τελευταίες μέρες με ένα μπαράζ δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει γέλιο στον κόσμο που ζει την ασκούμενη πολιτική στο πετσί του. Όχι αυτούς που ζουν την ασκούμενη πολιτική στο παρασκήνιο και στους θώκους τους υπουργικούς και όχι μόνο, που τους έχουν αναθέσει οι ξένοι επικυρίαρχοι. Ο απλός κόσμος γελάει, μέσα στον πόνο του και στην ανέχειά του, από την απέλπιδα προσπάθεια που κάνει το σύστημα να αυτοσυντηρηθεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι δημοσκοπήσεις μας λένε ότι ο κόσμος επιδοκιμάζει την "κυβέρνηση" της εσωτερικής τρόϊκας!!! ΕΛΕΟΣ πια. Πόσο ανόητους μας θεωρούν;;; Πόσο προκαλούν την νοημοσύνη μας. Στους δρόμους και στα πηγαδάκια οι συζητήσεις και οι πολτικές προτιμήσεις είναι ΕΝΤΕΛΩΣ (μα εντελώς) ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Και αυτό το ξέρουν και οι δημοσκοπικές εταιρίες. Οι εκλογές, οψέποτε κι αν γίνουν, θα αποτυπώσουν την οργή του ταλαιπωρημένου και πολύπαθου Ελληνικού Λαού. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με το νέο κόμμα του Α. Σαμαρά;

Και ο σιωπηλός (αυτήν την εποχή) Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι έτοιμος να προσχωρήσει στο νέο κόμμα (;) που θα δημιουργηθεί στη θέση της ΝΔ, υπό τον Α. Σαμαρά. Οι σχέσεις του Μ. Χρυσοχοίδη με το ΠΑΣΟΚ και τον Ε. Βενιζέλο είναι τυπικές έως ανύπαρκτες. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς την πολιτική εξαφάνιση στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Άρα τα προβεβλημένα στελέχη αναζητούν πολιτικές στέγες. Μετά τον Μ. Χρυσοχοίδη θα ακολουθήσουν κι άλλοι προς το νέο κόμμα του Α. Σαμαρά. Εδώ είμαστε και θα δούμε.

Καρατζαφέρης, Κουίκ κλπ επιστρέφουν .....

Η συμφωνία για την επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη, του Τέρενς Κουίκ και λοιπών ανεξάρτητων βουλευτών (Μαρκόπουλου, Σολδάτου) έχει ληφθεί. Άσχετα με όσα ακούγονται, εκεί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ή οπωσδήποτε μετονομαστεί στη συνέχεια) έχουν θέση όλοι οι δεξιοί που είχαν σκορπίσει εδώ κι εκεί. Στην πρόσκληση του Σαμαρά για ένα νέο ευρωπαϊκό κόμμα που θα σηκώσει ξανά (;) την Ελλάδα θα απαντήσουν θετικά όλοι οι προαναφερθέντες και άλλοι που τους ακολουθούν. Το πως θα το δουν οι νεοδημοκράτες είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως η απόφαση έχει ληφθεί και αναμένεται ο κατάλληλος χρόνος (επικοινωνιακά) να ανακοινωθούν οι προσχωρήσεις.

Η Διαμαντοπούλου στη θέση της Δαμανάκη στην ΕΕ;

Λέγεται ότι με τις ευλογίες του Σαμαρά η Άννα Διαμαντοπούλου θα αντικαταστήσει την Μαρία Δαμανακη ως Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ. Ο καιρός γαρ εγγύς. Όλα αυτά θα γίνουν γνωστά εκεί στο συνέδριο της ΝΔ ή όπως αλλιώς θα λέγεται μετά το συνέδριο του καλοκαιριού.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η χαριστική βολή στη μεσαία τάξη

Δηλώσεις «τέλος» για μισθωτούς και συνταξιούχους με μία πηγή εισοδήματος

Παράλληλα, αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις και καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος (1,5 ή 3%) επί των εισοδημάτων από ακίνητα Από το πρώτο ευρώ η φορολόΝέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους, το οποίο προβλέπει ότι όσοι εξ αυτών δηλώνουν εισόδημα από μονάχα μία πηγή δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, περιλαμβάνει ο νέος κώδικα φορολογίας εισοδήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Η νέα κλίμακα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, και προβλέπει την επιβολή κλιμακωτών συντελεστών απευθείας φορολόγησης από 1 έως και 42% στις μηνιαίες αποδοχές άνω των 800 ευρώ.

Ακόμα, οποιαδήποτε εφάπαξ καταβολή, επιμίσθιο, ή παροχή σε χρήμα, πέραν του μηνιαίου εισοδήματος, θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή της τάξης του 42%.

Δίχως ανάγκη υποβολής φορολογικής δήλωσης θα βρεθούν και οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα αποκλειστικά και μόνο από επενδύσεις, καθότι ο αντίστοιχος φόρος παρακρατείται στην πηγή.

Στον αντίποδα, όσοι δηλώνουν εισόδημα από τουλάχιστον δύο εργοδότες ή περιστασιακό εισόδημα θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση πριν την 1η Απριλίου, προκειμένου να αξιώνουν επιστροφή φόρου.

Παράλληλα, αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις και καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος (1,5 ή 3%) επί των εισοδημάτων από ακίνητα.

Τέλος, οι αποζημιώσεις για λύση εργασιακών σχέσεων θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ,. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος στην κατηγορία των αποζημιώσεων ίσχυε αφορολόγητο όριο της τάξης των 60.000 ευρώ



Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/232897/diloseis-telos-gia-misthotous-kai-sudaxiouhous-me-mia-pigi-eisodimatos/#ixzz2U5kfkHue

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το τέρας της γραφειοκρατίας μεγαλώνει

Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος στις φορολογικές δηλώσεις  θα πρέπει να δηλώσουμε και εισοδήματα από τόκους καταθέσεων (τα οποία έχουν φορολογηθεί) για να υπολογιστεί και επ' αυτών η εισφορά αλληλεγγύης (;;). Ποιός νοσηρός εγκέφαλος επέβαλε να μαζέψουμε κι άλλα χαρτιά από τράπεζες και ΓΙΑΤΙ δεν βάλανε μία παρακράτηση στην πηγή (ας την ονόμαζαν όπως ήθελαν, αλληλεγγύη κλπ) πάνω στους μηδαμινούς τόκους που εισπράττει ο καταθέτης για να γλυτώσει την ταλαιπωρία και τις ουρές των τραπεζών;;; Αλλά οι γραφειοκράτες βασανιστές  των πολιτών κάνουν το ΠΑΝ για να μας διαλύσουν ολοκληρωτικά τις ζωές και σκαρφίζονται ο,τιδήποτε προς την κατέυθυνση αυτή. ΩΣ ΠΟΤΕ;;;

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ η νέα ταινία

Θα πρέπει να πω εξ αρχής ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, ούτε έχω δει την παλαιότερη ταινία με τον Ρ. Ρέντφορντ. Ομολογώ πως στο πρώτο πάρτι του Γκάτσμπυ ψιλοζαλίστηκα από την ροή του σκηνοθέτη, αλλά μετά απόλαυσα την ταινία. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες και πιο ώριμες ερμηνείες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο αλλά και του Τόμπυ Μακ Γκουάιαρ. Ο Γκάτσμπυ είναι η απόλυτη ενσάρκωση του ονείρου και της ελπίδας. Ζει και πεθαίνει με την ελπίδα και την ικανοποίηση ότι αυτή τελικά δεν τον προδίδει, αν και αυτό δεν το μαθαίνει ποτέ. Δείτε την ταινία θα την απολαύσετε. Πρόκειται για μία ταινία-πραγματεία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, την ειλικρίνεια, το ψέμα, το πάθος, τον αγνό ρομαντισμό, την προδοσία και όλα αυτά με φόντο μία κοινωνία που βρίσκεται στην κορύφωση της ανάπτυξης, την οποία νομοτελειακά ακολουθεί η πτώση. Οι αντιθέσεις και τα συναισθήματα στο έργο είναι εναλλασσόμενα. Για όσους δεν είναι υποψιασμένοι (έχοντας δει την παλαιότερη ταινία ή διαβάσει το βιβλίο) είναι πραγματική πανδαισία. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η αφασία της κοινωνίας

Τα μνημονιακά ΜΜΕ βομβαρδίζουν καθημερινά με "αισιόδοξες" εκτιμήσεις την κοινή γνώμη εισάγοντας μια εικονική πραγματικότητα. Το χρηματιστήριο με καθημερινή άνοδο επιχειρεί να δώσει κι αυτό ένα στίγμα επίπλαστης αισιοδοξίας. ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;; Το 10 % του εκλογικού σώματος;;; Το 15 % ;;; Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου με τα εισοδήματά του κάτω από το 50 % την τελευταία τριετία, τα δάνειά του στο κόκκινο, τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις του προς εφορία, χαράτσια και καθημερινές υποχρεώσεις, είναι παντελώς αδιάφορη στην πλύση εγκεφάλου που φορτικά επιχειρούν τα μνημονιακά ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός μιλάει, όποτε μιλάει, για τις θυσίες του Ελληνικού λαού, στις πλάτες του οποίου πλούτισαν δεκάδες πολιτικοί-τρωκτικά και έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή, από την οποία θα κάνει πολλά χρόνια να συνεφέρει. Ο πολίτης έχει πλέον εντελώς αποξενωθεί από τους πολιτικούς. Τους θεωρεί ξένο σώμα και εχθρούς της κοινωνίας. Το πως θα εκφράσει την δυσαρέσκειά του στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Το πολιτικό σύστημα έχοντας εκχωρήσει την διακυβέρνηση της χώρας στους ξένους, ενείνο που το απασχολεί είναι αποκλειστικά η επιβίωσή του. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Μην αυταπατώμεθα. Εκείνο σκέφτονται μόνο την διαιώνισή τους στις καρέκλες τους. Η κατάντια του κόσμου ΕΛΑΧΙΣΤΑ τους απασχολεί. ΄Εχει κανείς αντίρρηση;

Η γκάφα του Δραγασάκη με τη Χρυσή Αυγή

Το επεισόδιο στη Βουλή με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη και την Χρυσή Αυγή έληξε με κερδισμένη την .....Χρυσή Αυγή. Έχει αποδειχθεί διαχρονικά πως ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής, όταν αυτός στοχοποιεί το πολιτικό κατεστημένο της δίνει πόντους στην διαλυμένη κοινωνία. Ο κόσμος έχει πλήρως απαξιώσει το διεφθαρμένο και υπόδουλο πολιτικό σύστημα  και επιχαίρει όταν οι εκπρόσωποί του ..."τα ακούν" στη Βουλή με τρόπο αγοραίο από χρυσαυγίτες βουλευτές. Αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από το πολιτικό κατεστημένο; Ακούει κανείς τι λέει ο κόσμος στην καθημερινότητά του;;; Οι Έλληνες δεν γίνανε ξαφνικά ακροδεξιοί. Η περιθωριοποίηση και η εξαθλίωση έχει, ιστορικά, πανομοιότυπα αποτελέσματα και εκτρέφει ακραίες συμπεριφορές και πολλαπλασιάζει εθνικιστικά και ρατσιστικά φαινόμενα. Η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα των εγκληματιών πολιτικών και όσο την τρέφουν με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους, τόσο θα μεγαλώνει τη δύναμή της. Ήδη είναι σταθερά το τρίτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις και έχει ανοδικές τάσεις. Ας φροντίσουν οι πολιτικοί (αν)εγκέφαλοι να την κάνουν ισότιμη αντίπαλο, διεκδικητή της πρώτης θέσης στις δημοσκοπήσεις με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν......

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ο Κατάσκοπος του Τζον Κυριάκου

Ο ελληνικής καταγωγής Τζον Κυριάκου με το βιβλίο του ο Κατάσκοπος, από τις εκδόσεις Λιβάνη, μας βάζει στα άδυτα της CIA, της οποία υπήρξε επί πολλά χρόνια μέλος. Στο βαθμό που μπορεί να μιλήσει για επιχειρήσεις και πρόσωπα (αφού υπάρχει απόρρητο από το καταστατικό της CIA) προβαίνει σε αποκαλύψεις και για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος (Οργάνωση 17 Νοέμβρη), αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος (δίδυμοι Πύργοι, Αλ Κάιντα, εισβολή στο ΙΡΑΚ κλπ). Ο συγγραφέας είναι εκείνος που έδωσε στη δημοσιότητα το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού και ξεσήκωσε σάλο στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλον το κόσμο. Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο-μαρτυρία (έστω και περιοριο΄ρισμένη) για μία υπηρεσία (CIA) που απασχολεί όλο τον κόσμο.  Διαβάστε το για πα΄ρετε μια ιδέα για το πως λειτουργεί.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;;


 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ  ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ,ΟΤΑΝ ΜΟΝΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ



Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει την επιστολή του ∆ιευθυντή Γυµνασίου του Κολλεγίου Αθηνών, ο οποίος αποθεώνει την καθηγήτρια, τέσσερις µήνες πριν την απολύσουν λόγω ανεπάρκειας!
Φεβρουάριος 2012 / ∆ιευθυντής Γυµνασίου: «∆ιαθέτετε και την κατάρτιση και τις ικανότητες»
Ιούνιος 2012  / Κολλέγιο: «Απολύεστε λόγω ανεπάρκειας»!
Τι µεσολάβησε; Η καθηγήτρια έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει...
Την περασµένη βδοµάδα, Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε ότι απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Πρωθυπουργού να αντιγράφει, θέµα άκρως πολιτικό καθότι είναι απολύτως ενδεικτικό της νοοτροπίας των κυβερνώντων (απολύουµε όποιον µας πειράξει), αλλά και γιατί έχει να κάνει µε την καταγγελλόµενη «διακριτική µεταχείριση των γόνων επωνύµων», ειδικά πολιτικών, ακόµη ειδικότερα του Πρωθυπουργού.

ΜΟΝΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ,ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ!

Δεν επαιξε ΠΟΥΘΕΝΑ αναγνωστακο μας,η απολυση καθηγητριας του Κολλεγιου Αθηνων,η οποια επήλθε αφου επιασε
τον γιο του πρωθυπουργου μας Αντωνη Σαμαρα , να αντιγραφει και μονογραψε το γραπτο του.
Συμφωνα με το ρεπορταζ της εφημεριδας το ΧΩΝΙ που κυκλοφόρησε Μ.Δευτερα στα περιπτερα, το περιστατικο εγινε προεκλογικα,στις 8 Ιουνιου του 2012,οταν η καθηγητρια φυσικης Μ.Ε,κατα τη διαρκεια εξετασεων,επιασε τον γιο του Αντωνη Σαμαρα να προσπαθει να συννοηθει με αλλον συμμαθητη του,ωστε να γραψει τις σωστες απαντησεις στο γραπτο του.
Επειδη το περιστατικο ηταν εξαιρετικα σοβαρο απο πολιτικης πλευρας,καθως προκειται για τον γιο,του νεου πρωθυπουργου της χωρας,το κολλεγιο Αθηνων οπως φαινεται,για να μην μπλεξει το ονομα του σε παρατραγουδα,και να συμμορφώσει οσους καθηγητες του πανε να κανουν κατι αντιστοιχο στο μελλον,με συνοπτικες διαδικασιες,αμεσως μετα το περιστατικο,απελυσε την καθηγητρια...η οποια ηταν εργαζομενη στο σχολειο (κολλεγιο) απο το 1991!!!
Βεβαια,η πλευρα του Κολλεγιου Αθηνων (Ελληνοαμερικανικο Εκπαιδευτικο Ιδρυμα),μιλα για ανεπαρκια της καθηγητριας και αποκλίνουσας συμπεριφορας που ειχε παρουσιαστει το τελεταιο διαστημα...ενω μαλιστα εχει και ενορκες καταθεσεις συναδελφων της...
Τελος να σημειωσουμε πως προεδρος στο Δ.Σ του Κολλεγιου Αθηνων ειναι ο αδελφος του Αντωνη Σαμαρα...Αλεξανδρος Σαμαρας.
Τα συμπερασματα δικα σας.
 πηγή http://prezatv.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1640.html 

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η ανάπτυξη θα αργήσει πάρα πολύ στην Ελλάδα

Η ψευδοσυζήτηση που έχει αρχίσει περί της δήθεν ανάπτυξης που είναι τάχα "επί θύραις" αποτελεί μία εικονική πραγματικότητα την οποία αναπαράγουν τα δουλικά στην τρόϊκα ΜΜΕ προκειμένου να αλλάξουν το κλίμα !!!! Η κρίση βαθαίνει ολοένα και περισσότερο στην κοινωνία και όλοι αναρωτιούνται ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ: Μέχρι πότε η κοινωνία θα είναι απαθής και αδρανής στους επιβήτορες της ζωής μας. Αυτό απασχολεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τους ξένους κατακτητές, παρά τους ημεδαπούς της τρικομματικής "κυβέρνησης". Οι ημεδαποί βοηθοί των κατακτητών δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα από το να αποδέχονται τη μοίρα τους. Άντε να βάλουν τα ΜΑΤ να τσακίσουν τον κόσμο. Τίποτα άλλο δεν έχουν να κάνουν. Κρύβονται, ούτως ή άλλως, από το λαό και απομονωμένοι στα γραφεία τους και απολαμβάνοντας τον "μύθο τους" ότι είναι "οι κυβερνώντες" διαχειρίζονται τις εντολές των ξένων αφεντικών τους και πραγματικών κυβερνητών της χώρας μας. Ο φόβος τους είναι να προφυλάξουν ο ένας τον άλλο από τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, με τα νομοθετικά εκτρώματα που έχουν φτιάξει για είναι πάντα στο απυρόβλητο (νόμος περί ανευθυνότητας υπουργών, προνομιακή μεταχείρισης των δικών μας ανθρώπων, βόλεμα των απόλυτα πιστών στο σάπιο σύστημα κλπ). Ανάπτυξη θα αρχίσει στην Ελλάδα, όταν, μεταξύ άλλων, 
δεν θα πεινάει κανένα παιδί στο σχολείο του
θα σταματήσουν να αυτοκτονούν οι άνθρωποι λόγω οικονομικών δυσκολιών (ήδη έχει αυτοκτονήσει αθροιστικά πληθυσμιακά αντίστοιχος αριθμός όσο με μία "κωμόπολη" και κανείς δεν λέει τίποτα)
θα μειωθεί δραστικά η ανεργία
θα πάψουν να κλείνουν τα μικρομάγαζα
θα σταματήσει ολοένα και περισσότερος κόσμος να ψάχνει για φαγητό στους κάδους απορριμάτων.
θα πληρώσει και το τελευταίο ευρώ το δημόσιο σε όσους χρωστάει από οποιαδήποτε αιτία
Αν δούμε αλλαγές στα παραπάνω θα μπορέσουμε βάσιμα να πούμε ότι τελείωσε ο κατήφορος και μπορούμε να ελπίζουμε.
Μέχρι τότε απλά θα ακούμε περί ανάπτυξης από τα δουλικά ΜΜΕ και θα γυρίζουμε κανάλι για να μην σπάσουμε την τηλεόραση.

Πεπόνης - Μουζακίτης φέρονται να μην θέλουν (;) να ανανέωση της θητείας τους

Στην Ελλάδα της οικονομικής κατοχής ένας θεσμός που έφερε αποτελέσματα (ίσως ο μοναδικός) και επιτέλους είδε ο κόσμος ότι μπορεί ΚΑΙ ένας επώνυμος να περάσει το κατώφλι των φυλακών ήταν ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί κκ Πεπόνης και Μουζακίτης ήταν εκείνοι που δημιούργησαν στον κόσμο την πεποίθηση ότι ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Αυτό βέβαια ενόχλησε αφάνταστα το (ανίκητο ακόμα) σύστημα στη χώρα μας. Μόλις κατάλαβαν τον κίνδυνο οι εισαγγελείς να φτάσουν σε επιφανή μέλη του συστήματος άρχισε το ροκάνισμα. Τους έβαλαν καπέλο την εισαγγελέα διαφθοράς και μάλιστα στελεχώνοντας τη θέση, κάνοντας απίστευτη βουτιά στην επετηρίδα των εισαγγελέων εφετών, ορίζοντας μία από τις πιο νέες αντιεισαγγελείς εφετών. Η απόφαση για την καρατόμηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη είχε ληφθεί από καιρό, αλλά η αντίδραση του κόσμου ήταν απρόσμενη. Τώρα θα γίνει με την λήξη της θητείας τους, "ομαλά". Αντί να στηρίξουν όλοι τους δύο ανθρώπους που, με κίνδυνο και της ζωής τους, έφεραν αποτέλεσμα στις έρευνές τους και ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, φαίνεται ότι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και ενόχλησαν περισσότερο από όσο φανταζόταν το σύστημα. Το μεγάλο τους "μειονέκτημα" για το σύστημα είναι ότι ήταν πραγματικά ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ και ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ σε ΠΙΕΣΕΙΣ. Για το λόγο αυτό πρέπει να φύγουν. Δεν λέμε ποτέ ότι δεν υπάρχουν άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί εξίσου επαρκείς να συνεχίσουν το έργο των αποχωρούντων οικονομικών εισαγγελέων. Θα κριθούν στην πράξη. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά από τους αποχωρούντες. Εδώ θα είμαστε και θα κρίνουμε.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το γιουχάϊσμα στο άκουσμα του ονόματος του πρωθυπουργού στο Αλεξάνδρειο

Στην εκδήλωση προς τιμήν του ΜΕΓΑΛΟΥ Νίκου Γκάλη, την ώρα που μιλούσε ο υφυπουργός Ιωαννίδης και ανακοίνωνε την απόφαση του πρωθυπουργού να μετονομαστεί το Αλεξάνδρειο ως "Νίκος Γκάλης HALL", εκεί που το πλήθος ζητωκραύγαζε για τον Γκάλη, μόλις ακούστηκε το επώνυμο του πρωθυπουργού Σαμαρά, ΑΜΕΣΩΣ και αυθόρμητα, ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ξέσπασε σε ένα γιουχάϊσμα άνευ προηγουμένου!!! Αυτό λέει κάτι για το που έχει φτάσει η αντοχή του κόσμου και της κοινωνίας, ή τα αυτιά (και τα μάτια) εκεί στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια είναι ερμητικά κλειστά;;; Αυτή η αυθόρμητη πάνδημη αποδοκιμασία κάτι λέει. Η κοινωνία έχει ακόμα αντανακλαστικά.  

Το MEGA και τα λοιπά ΜΜΕ έβαλαν και το πλαίσιο ποινής για τον Άκη Τσοαχατζόπουλο

Στις ειδήσεις του MEGA και μάλιστα στις 8, μετά το Πάσχα, ειπώθηκε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος κινδυνεύει με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης μέχρι 20 χρόνια!!!! Αυτό αναπαρήχθη και σε άλλες σελίδες του διαδικτύου. Από που βγήκε αυτή η πρόβλεψη;; Δεν πήρε κανείς το μήνυμα από τη δίκη του Παπαγεωργόπουλου ότι μπορεί να κινδυνεύει  και με της ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αν κριθεί ένοχος;; Προς τι η σπέκουλα;; Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς οι απλοί πληβείοι;;; Ή απλώς αγωνιούν;;;

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μπάχαλο με τις τακτοποιήσεις ημιϋπαιθρίων χώρων και αυθαιρέτων

Άλλος ένας νόμος του υπουργού Παπακωνσταντίνου και της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα από της συστάσεώς της ως Κράτος, εκείνης του ΓΑΠ με τους "κηπουρούς" του που είχαν μαζευτεί όλοι και έπαιζαν, στις πλάτες μας, την "κυβέρνηση" κρίθηκε αντισυνταγματικός, εκείνος για την "τακτοποίηση" των ημιϋπαιθρίων χώρων κλπ αυθαιρέτων. Το ερώτημα που γεννιέται είναι τι θα κάνει η θλιβερή πολιτεία για όλους εκείνους που συνεχίζουν να την "πιστεύουν" και τρέχουν να γεμίσουν τα άδεια, από την κακοδιαχείριση και τις "αρπαχτές των ημετέρων", ταμεία πιστεύοντας ότι συναλλάσσονται με Κράτος Δικαίου, σοβαρό και υπεύθυνο. ΠΟΙΟΙ ΝΟΣΗΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ συντάσσουν τους νόμους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το Σύνταγμα του Κράτους. Γιατί δεν στέλνουν τα νομοσχέδιά τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας για γνωμοδότηση και, αν τα έστειλαν, να μας πουν τι τους είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Φτάνει πια με τους άχρηστους και τους ανίκανους. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Φτάνει πιά με τους ξενόφερτους ανεπάγγελτους που δήθεν "γεννήθηκαν" πολιτικοί "σώτήρες" και καθορίζουν τις τύχες μας. Ο Λαός πρέπει να προσέχει ποιους ψηφίζει στις εκλογές. Ποιους τους πλασάρουν τα ΜΜΕ ως δήθεν "κατάλληλους" να διαχειρίζονται τις τύχες των παιδιών μας και τις δικές μας. Να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση την νέα "πανταχούσα" από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πως θα προστατεύσει τους πολίτες που την πίστεψαν. Αυτά συμβαίνουν όταν η νομοθετική εξουσία έχει εκχωρηθεί στους δανειστές και η Βουλή απλώς επικυρώνει τους νόμους που της φέρνουν. Ακόμα υπάρχουν τα Δικαστήρια που προστατεύουν την έννομη τάξη και εφαρμόζουν το κατακαημένο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο οι πολιτικοί έχουν γράψει στα παλιότερα των υποδημάτων τους. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην πατρίδα μας.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η Πρωτομαγιά των ανέργων

Πρώτη Μαΐου 2013. Καλό μήνα. Μία Πρωτομαγιά που βρίσκει τη χώρα μας στην κορυφή του ποσοστού ανεργίας στην Ευρώπη. 27,2 % επίσημα και πάνω από 30 % ανεπίσημα. Μην ξεχνάτε ότι δεν θεωρείται άνεργος εκείνος που εργάζεται έστω και ΜΙΑ ΜΕΡΑ την εβδομάδα. Αντιλαμβάνεστε την αξιοπιστία των αριθμών.... Αντί σήμερα να είναι ένα εκατομμύριο στους δρόμους και να διαδηλώνουν κατά της ανεργίας και της εξαθλίωσης, το "σύστημα" θα μεταδώσει μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ ότι οι άνευρες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπλήρωσαν το ετήσιο "πανηγυράκι" οργανώνοντας (τρόπος του λέγειν) τις διαδηλώσεις. Οι Γερμανοί-κυβερνήτες τα έχουν χαμένα με τους Έλληνες. Όσο και να τους πιέζουμε και να τους διαλύουμε, αυτοί ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!!!! Αυτό έχει κάνει τρομερή εντύπωση στην Ευρώπη. Σε μας κάνει εντύπωση;;; Καλή (εργατική ;;;) Πρωτομαγιά.

Παλιά Αθήνα 300


Παλιά Αθήνα 299


Παλιά Αθήνα 298


Παλιά Αθήνα 297



Παλιά Αθήνα 296


Παλιά Αθήνα 295


Παλιά Αθήνα 294


Παλιά Αθήνα 293


Παλιά Αθήνα 292


Παλιά Αθήνα 291