Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εξεταστική για το μνημόνιο..... προσεχώς

Με απουσίες του πρωθυπουργού και του Κουβέλη και με εκπροσώπησή τους από τον ευφραδέστερο από τους τρεις συγκυβερνώντες Βενιζέλο, η Βουλή απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και στην επακολουθήσασα εξαθλίωση. Η κυβέρνηση είπε ότι θα φέρει την πρόταση αυτή....προσεχώς. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αργοπεθαίνουμε όπως λέει και ο ποιητής

Αργοπεθαίνει..." του Pablo Neruda
 
Αργοπεθαίνει
όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας,
επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,

...
όποιος δεν αλλάζει περπατησιά,
όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του,
όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.
Αργοπεθαίνει
όποιος αποφεύγει ένα πάθος,
όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια,
που μετατρέπουν ένα χασμουργητό σε ένα χαμόγελο,
που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.
Αργοπεθαίνει
όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι,
όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,
όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο,
όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.
Αργοπεθαίνει
όποιος δεν ταξιδεύει,
όποιος δεν διαβάζει,
όποιος δεν ακούει μουσική,
όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.
Αργοπεθαίνει
όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,
όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν,
όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.
Αργοπεθαίνει
όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει,
όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.
Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις,
όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός
χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη
από το απλό γεγονός της αναπνοής.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το νέο φιάσκο στις φυλακές Κορυδαλλού με την αποφυλάκιση κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία

Παρά τα όσα λέγονται για τις ευθύνες της αποφυλάκισης κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία (των αστυφυλάκων στου Ρέντη), θεωρώ ότι η αιτία του ζητήματος που προέκυψε πρέπει να αναζητηθεί στην Εισαγγελία Αθηνών. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτελούν εντολές. Αν δόθηκε εντολή ότι αθωώθηκε και να αφεθεί ελεύθερος, αν δεν κρατείται από κάτι άλλο, τότε πρέπει να ψάξουμε στις φυλακές για το τι συνέβη. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ. Το γεγονός ότι ήρθε στη δημοσιότητα κοντά δύο μήνες από τότε που έγινε η αποφυλάκιση, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την αναζήτηση του φυγόδικου. Πρέπει να έχουμε απάντηση για τις ευθύνες ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά θέμα. Αλίμονο αν φεύγουν έτσι απλά οι κατηγορούμενοι σοβαρότατων εγκλημάτων.

Συμφωνία για τη δόση και τα χειρότερα έπονται

Τελικά, μετά από  ώρες, και με την Ελλάδα ουσιαστικά παρατηρητή, αποφασίστηκε να δοθεί η δόση την 13 Δεκεμβρίου. Το ΔΝΤ κράτησε κάποιες επιφυλάξεις, αλλά τελικά θα δώσει το πράσινο φως για εκταμίευση. Τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας λένε πως θα είμαστε σε σκληρότερη εποπτεία και το επόμενο τρίμηνο θα δοθούν και άλλα 9 δις περίπου υπό την αίρεση ότι το πρόγραμμα θα πηγαίνει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα......Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει από Ιανουάριο....ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Τα λαμόγια και τα τρωκτικά ετοιμάζονται να βουτήξουν και πάλι δημόσιο χρήμα. Εμείς, ο απλός λαός, απλώς πληρώνει πάντα τον λογαριασμό. ΥΠΟΜΟΝΗ μέχρι να φανεί ΚΑΤΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟ και αξιόπιστο στον πολιτικό ορίζοντα.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΒΕΛΕΡ:....Εχετε κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013


Cloud Atlas μία ταινία ποταμός.....

Η ταινία Cloud Atlas περίμενα πως θα είναι μία ταινία σταθμός. Έξι ιστορίες σε διαφορετικούς χρόνους εκτυλίσσονται μέσα σε τρεις ώρες ταινίας. Τα θέματα της ταινίας αλήθεια, προδοσία, δουλεία, αγάπη είναι διαχρονικά. Το καστ των ηθοποιών πολύ καλό : Τον Χανκς, Σούζαν Σάραντον, Χάλι Μπέρι, Χιου Γκραντ, Ούγκο Γουίβινγκ, Ντούνα Μπέι κλπ. Φωτογραφία πολύ καλή. Μακιγιάζ μερικές φορές λίγο φορτωμένο αλλά πετυχημένο σε γενικές γραμμές, ΑΛΛΑ, η αφήγηση είναι χαοτική. Σε κάνει να αισθάνεσαι, το λιγότερο χαζός, που δεν μπορείς να συλλάβεις τι θέλει να πει .....ο δημιουργός. Κάποια στιγμή πιάνει ένα νήμα, μία ρότα σκέψεων, αλλά με μεγάλη ευκολία τη χάνεις και πάλι. Ομολογώ πως περίμενα κάτι πολύ καλύτερο.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συγκλονιστική μαρτυρία για το τι έγινε στη Βουλή όταν ψήφιζαν τα νέα μέτρα

Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Ζούλας περιγράφει τις σκηνές που ακολούθησαν μετά την ξαφνική τροπολογία Στουρνάρα η οποία εντάσσει τους υπαλλήλους  της βουλής στο καθεστώς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

Το άρθρο του δημοσιογράφου:
«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Οσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της -επίσης εκτός εαυτού- που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.
Τα σκουλήκια, όπως ήταν αναμενόμενο, τρόμαξαν διότι οι εξεγερμένοι υπάλληλοι θύμιζαν ποντικούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά κατά δεκάδες από τις συνήθως κλειστές «φωλιές» των γραφείων τους, όταν φοβήθηκαν ότι κινδυνεύει το «τυρί» τους. Και όταν ξεμύτισαν οι πρώτοι βουλευτές από την αίθουσα, οι δημοσιογράφοι πια τα χάσαμε εντελώς. Δεν ήταν μόνον ότι υπάλληλοι απειλούσαν να τους προπηλακίσουν. Το σοκαριστικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο τούς απευθύνονταν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε ξαφνικά ο «άσε μας, ρε Μιχαλάκη», ο κ. Καμμένος «Πανούλη, να τα πεις αλλού αυτά, ρε», ο κ. Κουβέλης «να δούμε το κομματάκι σου τι θα κάνει», ενώ ο συνάδελφος Δημ. Τάκης έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο.
Λίγο αργότερα, ένας μεσήλικος, που μάλλον ήταν κάποιος εκπρόσωπός τους, έκανε νεύμα σε όσο περισσότερους μπορούσε και τους είπε χαμηλόφωνα: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς, αλλά πήγαμε στον Βαγγέλη (εννοούσε τον κ. Μεϊμαράκη) και αυτό που θα πει σε λίγο ο Στουρνάρας θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στα γραφεία μας».
Το πώς διορίστηκαν οι εκατοντάδες αυτοί υπάλληλοι στη Βουλή και τα σκανδαλώδη προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν θα τα έχετε ήδη πληροφορηθεί - αρκεί να δει κανείς το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο εντός του Κοινοβουλίου στο οποίο φοιτούν δωρεάν τα παιδιά τους. Γι' αυτό και όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στη Βουλή νιώσαμε σαν να ζούμε με έναν τρομακτικό συμβολισμό τον λόγο που η χώρα βρίσκεται στη σημερινή κατάντια της. Ηταν -πώς να το πω- σαν οι βουλευτές να βρήκαν ξαφνικά τον δάσκαλό τους από αυτούς που κατ’ εξοχήν καλοβόλεψαν στο ίδιο τους τον «οίκο». Δηλαδή τους συγγενείς τους, τους κουμπάρους τους και τους κοντοχωριανούς τους. Γι' αυτό και αναρωτηθήκαμε μήπως, τελικά, όσοι κατάντησαν έτσι αυτή τη χώρα είναι νομοτελειακά αδύνατον και να την αλλάξουν.
lifo.gr

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έτοιμες για λουκέτο

Μέχρι το τέλος του έτους χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα ταμεία τους, στο δημόσιο, να καταβάλλουν μισθούς, να πληρώσουν δάνεια κλπ. Συνεπώς ΛΟΥΚΕΤΟ. Ο τζίρος τους είναι πλέον μηδαμινός σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους. Η πραγματική οικονομία καταρρέει. Είτε έρθει δόση είτε όχι. Κανείς δεν πρόκειται να κάνει κάτι. Και ο αργός θάνατος, όσο αργός κι αν είναι, δεν πάυει να είναι θάνατος.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Βόμβα στο σπίτι Εφέτη στο Χαλάνδρι

Ισχυρότατη έκρηξη προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο σπίτι Εφέτη η οποία προέδρευε στη δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και σε παρακείμενα σπίτια και αυτοκίνητα. Φρουρά δεν υπήρχε από την Αστυνομία. Δικαστές που χειρίζονται και εκδικάζουν υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος προβλέπεται να έχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ φύλαξη. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ παρά το γεγονός ότι το δικαστικό σώμα έχει θρηνήσει θύματα από την τρομοκρατία. Ο υπουργός Δένδιας θεωρεί πως πρέπει να φυλάσσονται πρώην υπερήλικες υπουργοί που έχουν φύγει από την πολιτική, εδώ και χρόνια, ΕΝΩ ΔΕΝ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ οι δικαστές που ασχολούνται με πολύ λεπτές και επικίνδυνες υποθέσεις. Ο πόλεμος της κυβέρνησης για την εξαθλίωση και των δικαστών είναι διαρκής και αδυσώπητος. Η φύλαξη των δικαστών είναι περιττή πολυτέλεια. Αλήθεια πόσους φύλακες έχουν οι βουλευτές, οι δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες κλπ;;; Τι ξεφτίλα στη μπανανία της Ελλάδος!!!. Ο Ρουπακιώτης  το είπε ξεκάθαρα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε: θέλω να είμαι υπουργός και να μην παριστάνω τον υπουργό. Αλήθεια ποιοί παριστάνουν τους υπουργούς;;;

Εφάπαξ 400.000 ευρώ σε υπάλληλο της Βουλής !!!

Το εφάπαξ που εισέπραξε διευθύντρια της Βουλής, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν" που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο ανήλθε στο ΑΠΙΘΑΝΟ ποσό των 400.000 ευρώ!!!!! Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ η γενική διευθύντρια δεν είναι η μοναδική προνομιούχος καθώς δεν αποκλείεται κάποια στελέχη της Βουλής να παίρνουν ακόμη περισσότερα, την στιγμή που άλλοι παίρνουν ψίχουλα. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως στο κτίριο της Βουλής εγκαταβιούν  πλέον οι πλέον ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ μισθωτοί από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ Έλληνες (βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής). Πέραν και έξω από το κτίριο της Πλατείας Συντάγματος υπάρχει το χάος, ο εργασιακός μεσαίωνας και η εξαθλίωση. ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ιδιωτική ακίνητη περιουσία τέλος στην Ελλάδα



Είναι γνωστή η φράση του Γκαίμπελς: "οσα περισσότερα σας κάνουμε, τόσο λιγότερο πιστεύετε ότι σας τα κάνουμε" Αυτό έχουμε πάθει σαν λαός και ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. Με έναν ορυμαγδό πρωτοφανών μέτρων που εξαθλιώνουν κυριολεκτικά τις ζωές μας, χωρίς να περνάνε από τη Βουλή (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) ο κόσμος έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Η πρόταση για αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για το 2013 μοιάζει σαν το τελευταίο ξεροκόμματο που μας πετάνε για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Οι Τράπεζες δεν μπορούν να πάρουν τα σπίτια χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη ρευστότητά τους (την οποία εμείς σαν φορολογούμενοι πληρώνουμε με τα δάνεια που ρίχνουν στις πλάτες μας). Μετά την εξασφάλιση αυτή θα έρθει και η ολοκληρωτική καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας. ΙΔΙΩΤΙΚΗ  ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΝ των ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΝ και εκλεκτών του συστήματος. Ακόμα κι εσείς που νομίζετε ότι ΣΗΜΕΡΑ τα βγάζετε πέρα θα δείτε τι έχει να συμβεί το 2013 και εντεύθεν. ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΣ ή ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Η περιουσία που υπάρχει τώρα διάσπαρτη σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες θα συγκεντρωθεί σε χαρτοφυλάκια τραπεζών και real estate και εμείς θα είμαστε χρήστες (με ενοίκιο το οποίο μπορεί να λέγεται κάπως αλλιώς) στα παραπάνω χαρτοφυλάκια. Αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα είναι αξίος της μοίρας του. Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.





Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Προετοιμάζεται αποχώρηση του Αντ. Σαμαρά από την πρωθυπουργία

Αρχίζουν και πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με το μάτι του. Είναι έτσι τα πράγματα ή αφήνεται ανοιχτό παράθυρο για την αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας σε τεχνοκράτες-υπαλλήλους των Γερμανών;;; Εξάλλου η αποχώρηση του πρωθυπουργού από του Μαξίμου θα του δώσει και άνεση χρόνου να δημιουργήσει το νέο (φιλο)ευρωπαϊκό κόμμα το οποίο κυοφορείται και θα διαρρήξει οριστικά και αμετάκλητα τις διαφορές μεταξύ των παλαιών κομμάτων, αφού θα γίνει μίξη  ώστε να χωρέσουν όλοι, απ' όποιον πολιτικό φορέα κι αν προέρχονται.

Οι δοσατζήδες Ν.Σταυρίδης-Θ. Βέγγος από το 1959 τα έλεγαν οι καλοί ηθοποιοί


Δόση εδώ, δόση εκεί, δόση παραπέρα....

Το παιχνίδι της δόσης συνεχίζεται, παρά τα όσα έλεγαν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ότι έρχεται η δόση. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ  που έκαναν την Ελλάδα ζητιάνα της Ευρώπης. Μπράβο σας. Άξιος ο μισθός σας......Συνεχίστε το έργο σας να το παίζετε "σωτήρες".

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η δόση έρχεται για τις τράπεζες κι όχι για τον απλό πολίτη

Η δόση έρχεται από την τρόϊκα και οι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους διότι θα γεμίσουν τα ΑΔΕΙΑ ταμεία τους. Ο απλός πολίτης θα συνεχίσει να υποφέρει. Τα ίδια θα χρωστάει στις τράπεζες, μολονότι χρεώνεται ο καθένας μας χωριστά την αναλογία του στο δημόσιο χρέος της χώρας, το οποίο συνεχίζει να διογκώνεται. Κατά τα λοιπά η εξαθλίωση του λαού συνεχίζεται με γεωμετρική πρόοδο. Ως πότε;;;

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πόλεμος εν όψει (;) στην Μέση Ανατολή

Στο Ισραήλ ήδη ηχούν οι σειρήνες του πόλέμου που προετοιμάζουν  τους πολίτες για πολεμική σύρραξη. Μετά τις αμερικανικές εκλογές τα "χέρια λύθηκαν" και ο πόλεμος που υπέβοσκε στην περιοχή, φαίνεται ότι είναι προ των πυλών. Δυσάρεστη εξέλιξη και για την Ελλάδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τριάντα χιλιάδες (30.000) διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ κάθε μήνα

Κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Κατά τα λοιπά πάμε καλά και έρχεται ανάκαμψη......Τι άλλο αποδεικνύεται από την παραπάνω ενημέρωση της ΔΕΗ. ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.... Συνεχίστε.

Θύματα της λαϊκής εξέγερσης στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 16-17 ΝΟΕΒΡΗ 1973


Πολυτεχνείο 1973 : μην αμαυρώνουμε μια λαϊκή εξέγερση


Αυτοκτονίες εδώ και στην Ισπανία

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι μετά από δύο (2) αυτοκτονίες στην Ισπανία ανθρώπων που εξώστηκαν από τα σπίτια τους (τα πήραν οι τράπεζες επειδή δεν πλήρωναν τις δόσεις τους), η ένωση τραπεζών στην Ισπανία εξέδωσε ανακοίνωση ότι αναστέλλονται επί διετία οι εξώσεις. ΕΔΩ στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, έχει αυτοκτονήσει ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ (3.500 άτομα) ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ......

Ύφεση και στη Γερμανία

Η ύφεση έχει χτυπήσει και τη Γερμανία. Η πρόβλεψη για του χρόνου είναι δυσοίωνη. Ήδη οι μεγάλες εταιρίες στοκάρουν εμπορεύματα που επιστρέφονται από τις αγορές του νότου. Τα προϊόντα μένουν απούλητα και στοιβάζονται. Από την ερχόμενη άνοιξη θα υπάρξει σοβαρότερο πρόβλημα στην γερμανική οικονομία. Και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Η γερμανική ηγεσία ΑΡΓΗΣΕ να περιορίσει την κρίση του Νότου, παρά τις διεθνείς φωνές των οικονομολόγων αλλά και των ΗΠΑ που φώναζαν για ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση της κρίσης χρέους πριν γίνει γάγγραινα. Αλλά εκεί στη Γερμανία έχουν και την λύση στο πρόσβλήμά τους, αφού ετοιμάζονται να κυβενρήσουν μαζί χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες. Εκεί μπορούν να συνεργάζονται. Η αλλαγή στάσης του Σόϊμπλε για επιτάχυνση της εκταμίευσης της δόσης στην Ελλάδα μπορεί να είναι αποτέλεσμα και των μηνυμάτων που δέχεται για ύφεση ΚΑΙ στη γερμανική οικονομία. Θα δούμε.

Αλλάζει η ατζέντα παραμένει η εξαθλίωση

Τα ΜΜΕ παίζουν την εκταμίευση της δόσης η οποία θα είναι και ...φουσκωμένη. Έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό ότι επιχειρείται αλλαγή της πολιτικής ατζέντας με την βοήθεια και των ΜΜΕ (τα οποία έχουν και ίδιον όφελος περιμένοντας δάνεια για να ξελασπώσουν). Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει τίποτα στην ζοφερή καθημερινότητά μας. Οι τράπεζες θα πάρουν ανάσες και θα καλυφθούν και πάλι τα λάθη των τραπεζιτών τα οποία θα τα πληρώσουμε εμείς. Όσο περνάει ο καιρός τόσο και βγαίνουν στη δημοσιότητα τι ψηφίστηκε εκείνη την αποφράδα Τετάρτη. Σιγά-σιγά θα τα μάθουμε και θα τα νιώσουμε στο πετσί μας και στο πορτοφόλι μας. Συνεπώς ότι και να γίνει με τη δόση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα εισοδήματα των πολλών θα μειωθούν δραματικά μέσα στο 2013. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φορολογίας (άμεσης και έμμεσης), χαράτσια και εξαθλίωση είναι ο μποναμάς του 2013. Παρόλ' αυτά πρέπει να μείνουμε όρθιοι. Να δώσει ο καθένας τον αγώνα της επιβίωσης και να στηρίζει τα παιδιά του. Με ό,τι μπορούμε. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Η Ευρώπη είναι σε μεγάλη κινητικότητα. Θα ανθίσει και πάλι η ελπίδα.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η δόση-στήριξη στην τρικομματική κυβέρνηση έρχεται

Η Γερμανία δεν θέλει να αποσταθεροποιήσει την φιλική και πειθήνια προς αυτήν κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και θα στείλει τη δόση (πιθανότατα αυξημένη με την προσθήκη και των δύο λοιπών ως τον Δεκέμβριο δόσεις) σε 44 δις. ΠΡΟΣΟΧH αυτό είναι το "τυρί". Η "φάκα" είναι η εποπτεία και η επισημοποίησή της στο εσωτερικό. Ο κόσμος θα βομβαρδιστεί με την είδηση της εισροής της δόσης και η εποπτεία θα περάσει στα "ψιλά". Επομένως μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει γνωστό και το τίμημα της εκταμίευσης. Ο μηνιαίος έλεγχος από επίτροπους των δανειστών που θα βλέπουν πως τηρείται το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Αν δεν τηρείται φίδι που μας έφαγε. Κάθε μήνα θα έχουμε νέα μέτρα.....Εδώ είμαστε και θα δούμε.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα δεν σώζεται μέσω Twitter, facebook και blogs

Αφού μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και εκτονώνουμε την οργή μας μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook και blogs) μετά πέφτουμε για ύπνο και περιμένουμε κανένα θαύμα. ΕΤΣΙ μας πέρασαν το μήνυμα έτσι συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Με τις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης δεν γεμίζει το στομάχι, δεν πληρώνονται τα κάθε λογής χαράτσια, δεν πληρώνονται τα φροντιστήρια των παιδιών, δεν γεμίζει το ψυγείο με τα απολύτως απαραίτητα. Καλή η συνήθεια που μας ήρθε από την Αμερική, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια. Οι "σωτήρες" εκεί στην κυβέρνηση συνεχίζουν απερίσπαστοι την  αποσύνθεση του κοινωνικού κράτους, σαν να μην τρέχει τίποτα. Συζητούν για το τι ρολόγια φορούν μεταξύ τους, γελάνε και παίζουν στη Βουλή και ο κόσμος κοιτάζει αποσβολωμένος τους εθνοπατέρες να το διασκεδάζουν κιόλας, εκεί στο κτίριο της Βουλής, γνωρίζοντας, ότι μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει ο μισθός τους και οι έξτρα απολαβές τους πέφτουν κανονικά στις τσέπες τους, όταν κάθε μέρα απολύονται 1000 συνάνθρωποί μας. Ας συνεχίσουμε την "αντίστασή" μας στην ξενόφερτη κατοχή την οποία έφεραν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ "ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ" πολιτικοί που μας έφεραν, με τις αποφάσεις τους, στον γκρεμό και τώρα κοιτάζουν ....να μας σώσουν. Ας αντισταθούμε λοιπόν στα twitter, facebook και blogs και μετά, αφού έχουμε κάνει το χρέος μας, ας κοιμηθούμε βλέποντας τούρκικα σήριαλς. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Παναθηναϊκός ώρα μηδέν

Οποία κατάντια και διασυρμός. Μόνο το όνομα και ο ύμνος έμεινε για να θυμίζουν τον Παναθηναϊκό, την πάλαι ποτέ ομάδα που δόξασε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τώρα ασελγούν όλοι πάνω στην ομάδα, άλλοι παίζοντας τη διοίκηση, άλλος τον προπονητή κι άλλος τους  παίκτες. Κρίμα!! Τι άλλο να πει κανείς!!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο Π. Πικραμμένος έκρινε ότι είναι συνταγματικό να κόβεται το ρεύμα αν δεν πληρώνεται το χαράτσι της ΔΕΗ

Με την 1972/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρώνεται το "χαράτσι" που ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Για λόγους ιστορικούς ας δούμε ποιοί μειοψήφισαν και είπαν ότι είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρώνεται το "χαράτσι". ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ......

"Επειδή, ως προς το αντιμετωπισθέν στην προηγουμένη σκέψη ζήτημα, μειοψήφησαν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου (Π. Πικραμμένος), οι Αντιπρόεδροι Σ. Ρίζος, Δ. Πετρούλιας, Αγγ. Θεοφιλοπούλου και οι Σύμβουλοι Ν. Ρόζος, Δ. Μαρινάκης και Φ. Ντζίμας, οι οποίοι υπεστήριξαν τη γνώμη ότι η επίμαχη διάταξη της παρ. 11 του άρθρου 53 του ν. 421/2011 είναι σύμφωνη προς το Σύνταγμα, με τις ακόλουθες σκέψεις: Σύμφωνα με τη νομολογία της Ολομέλειας του Δικαστηρίου (ΣτΕ 1909-10/2001), το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος δεν αποκλείει τη δυνατότητα νομοθετικής επέμβασης στην εξέλιξη συνεστημένης συμβατικής σχέσης, η οποία μάλιστα μπορεί να συνίσταται όχι μόνον στην «αναγκαστική προσαρμογή», αλλά και στην κατάργηση της σύμβασης από τον νομοθέτη, εφ’ όσον όμως τούτο «δικαιολογείται για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, όπως είναι η βλάβη της εθνικής οικονομίας», η δε σχετική νομοθετική ρύθμιση, επιβαλλόμενη με γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, είναι πρόσφορη και αναγκαία για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού και τηρείται η αρχή της αναλογικότητας. Στην προκειμένη περίπτωση, συντρέχουν όλες οι ανωτέρω προϋποθέσεις, οι οποίες δικαιολογούν το επίμαχο νομοθετικό μέτρο της διακοπής της ηλεκτροδότησης του βαρυνόμενου ακινήτου, ως μέσο εξαναγκασμού για την καταβολή του επίδικου τέλους, εάν ο χρήστης δεν προβαίνει στην καταβολή του μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Ειδικότερα, όπως έχει ήδη εκτεθεί (βλ. ανωτέρω σκέψη 8), ρητώς στην ίδια τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, με την οποία θεσπίζεται το επίδικο έκτακτο τέλος, εξαγγέλλεται ότι αυτό επιβάλλεται «για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος που συνίσταται στην άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος». Όπως δε επισημαίνεται και στην αιτιολογική έκθεση επί του ανωτέρω άρθρου 53, η επιβολή του εν λόγω τέλους υπαγορεύθηκε από την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν έκτακτα και «κατεπείγοντος χαρακτήρα» μέτρα, ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι μείωσης του ελλείμματος τόσο για το 2011 όσο και για το 2012. Συνεπώς, κατά την εκτίμηση του νομοθέτη, η κατεπείγουσα, όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, είσπραξη των προϋπολογιζόμενων ποσών από το εν λόγω έκτακτο τέλος, συνιστά όχι έναν συνήθη δημοσιονομικό στόχο, αλλά σκοπό εθνικού συμφέροντος, αφού, και σε συνδυασμό με λοιπά λαμβανόμενα μέτρα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οξείας δημοσιονομικής κρίσεως που αντιμετωπίζει η Χώρα. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, δηλαδή της ανάγκης κατεπείγουσας πραγματοποίησης εσόδων, για την άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ο νομοθέτης επέλεξε, ως το πλέον πρόσφορο, κατά την κυριαρχική του εκτίμηση, μέτρο, την επιβολή του επίδικου έκτακτου τέλους, όχι επί οιουδήποτε ακινήτου (δομημένου ή αδόμητου), αλλά ειδικώς μόνον επί των «ηλεκτροδοτούμενων» δομημένων επιφανειών των ακινήτων. Και τούτο διότι απέβλεψε τόσο στη φορολόγηση των εν δυνάμει ενεργών, λειτουργικά, οικοδομών (για οικιστική ή εμπορική χρήση), όσο και στην άμεση (οιονεί αυτόματη) και με ελάχιστη, σε σχέση με τις συνήθεις χρονοβόρες διαδικασίες καταλογισμού και είσπραξης των φόρων, δαπάνη για το Δημόσιο, καταβολή του τέλους μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Ακριβώς δε λόγω αυτού του διττού σκοπού δικαιολογείται πλήρως η φορολόγηση μόνον των ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών των ακινήτων και όχι και των λοιπών μη ηλεκτροδοτούμενων, δομημένων, καθώς και των αδόμητων ακινήτων. Για την ικανοποίηση του ανωτέρω σκοπού, δηλαδή, της κατεπείγουσας πραγματοποίησης εσόδων, ο νομοθέτης, επί πλέον, αφ’ ενός προέβλεψε την υποχρέωση καταβολής του τέλους μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος από τον χρήστη του ακινήτου, ορίζοντας ότι, σε περίπτωση μισθωμένων ακινήτων, με την καταβολή αυτή επέρχεται αυτοδικαίως ο συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα. Ρητώς δε όρισε (παρ. 12 του άρθρου 53) ότι η ρύθμιση αυτή κατισχύει κάθε άλλης αντίθετης συμφωνίας των
συμβαλλόμενων μερών, επεμβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην μεταξύ του μισθωτή και εκμίσθωση σχέση, για σκοπό που δεν συνδέεται «άμεσα» με την σύμβαση μίσθωσης, αλλά αποβλέπει στην άμεση είσπραξη του τέλους. Οι ανωτέρω ειδικές αυτές ρυθμίσεις, (επιβολή του τέλους μόνον στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, υποχρέωση καταβολής του τέλους από τον χρήστη του ακινήτου με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και απαγόρευση (διακοπή) της ηλεκτροδότησης του ακινήτου σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους) αποτελούν πρόσφορα και αναγκαία μέτρα για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω σκοπού, αφού προφανώς εξυπηρετούν την κατεπείγουσα ανάγκη πραγματοποίησης των εσόδων από το επίδικο τέλος. Τούτο δε διότι, η μεν άμεση είσπραξη του τέλους δεν είναι πάντα ευχερής από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που είναι και το υποκείμενο του φόρου, όταν αυτός δεν είναι και ο χρήστης του ακινήτου ή όταν αυτό είναι αδήλωτο ή αυθαίρετο. Εξ άλλου, η διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο εξαναγκασμού για την πληρωμή της φορολογικής αυτής οφειλής. Και βεβαίως ο περιορισμός αυτός της συμβατικής ελευθερίας, δηλαδή της απαγόρευσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο βαρυνόμενο ακίνητο, σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους, δεν αποτελεί ρύθμιση άσχετη προς το αντικείμενο της σύμβασης ηλεκτροδότησης. Η σχέση είναι προφανής, αφού το επίμαχο τέλος επιβάλλεται, για τους προαναφερθέντες εθνικού (και όχι απλώς δημόσιου) συμφέροντος λόγους, μόνον στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, δηλαδή βαρύνει ακίνητα για τα
οποία υπάρχει σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Άλλωστε, σύμφωνα με την ήδη ισχύουσα νομοθεσία, αναγκαία προϋπόθεση για την ηλεκτροδότηση οικοδομής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσής της, είναι η βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) ότι έχει υποβληθεί δήλωση του ιδιοκτήτη ή της επιχείρησης κατασκευής, συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα από τη φορολογική νομοθεσία παραστατικά, προκειμένου να διασφαλίζεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου των ιδιοκτητών και των επιτηδευματιών που εκτέλεσαν τις εργασίες ανέγερσης της οικοδομής (βλ. άρθρα 8 του ν. 1882/1990, 35 και 36 του ν. 2238/1994 και τις κατ’ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις). "

Ο Στάθης Παναγούλης και το ειδικό δικαστήριο

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο οποίος φέρει ένα ιερό επώνυμο, εκείνο του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥ αγωνιστή κατά της χούντας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, αναφορικά με ειδικό δικαστήριο και υπονοούμενα λυντσαρίσματος των κυβερνητικών εταίρων που αλυσόδεσαν τη χώρα στους ξένους τοκογλύφους με εγκληματικές αποφάσεις τους, ξάφνιασε και θορύβησε πολλούς. Φυσικά ο βουλευτής δέχτηκε ομοβροντίες από δυσμενή σχόλια από συναδέλφους του (και από τον ΣΥΡΙΖΑ) και από τα ΜΜΕ. Το ευμενέστερο σχόλιο ήταν ότι είναι "γραφικός" ενώ κάποιοι τον είπαν έμμεσα και "μεθυσμένο". Τα αντανακλαστικά του πολιτικού και μιντιακού συστήματος εκτινάχθηκαν για να στιγματίσουν και να κατακεραυνώσουν το "μίασμα" που αμαύρωσε το κοινοβούλιο. Το ερώτημα είναι ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;; Έχουν;; Αν έχουν τότε θα έπρεπε να περιμένουν ότι αυτά που ακούγονται έξω στην κοινωνία, κάποια στιγμή, θα μεταφέρονταν και στο κοινοβούλιο. Θα μου  πεις κάποιος, καλά τώρα θα ακούγονται και οι απόψεις των τυχάρπαστων υβριστών των πεζοδρομίων και των καφενείων στον ιερό ναό της δημοκρατίας;; Θα απαντήσω: Θα πίστευε κανείς πριν από τρία χρόνια ότι θα υπήρχε κυβέρνηση στην Ελλάδα να κόψει, μεταξύ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ, από τη σύνταξη των αγροτών και των αναπήρων;;; Συνεπώς τίποτα πια δεν μπορεί να μας εκπλήξει στη χώρα αυτή. ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξουν και ανεξέλεγκτες καταστάσεις όταν η πείνα φτάσει σε επικίνδυνα σημεία, μετά την τελευταία λαίλαπα που ψηφίστηκε και αντιμετώπισε συλλήβδην την κοινωνία ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ, τη στιγμή που εκείνοι που με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία, συνεχίζουν να καρπώνονται τα αθέμιτα και "μαύρα" πλούτη τους ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ και στο ΑΠΥΡΌΒΛΗΤΟΣ, με δεμένα τα χέρια της δικαιοσύνης. Αυτά για την τοποθέτηση Παναγούλη.

Κατάργηση της ελεύθερης γνώμης του βουλευτή

Ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, τέως ανώτατος δικαστικός και επί σειρά ετών πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, είπε στη Βουλή και προκάλεσε σάλο, ότι πρέπει να εξετάσουμε στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση και το τι πρέπει να γίνει με τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται από τα κόμματά τους, ψηφίζοντας εκτός κομματικής γραμμής, εννοώντας πως πρέπει να παραδίδουν τις έδρες τους και να παραιτούνται. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχόλιο μία τέτοια άποψη. Αν περάσει κάτι τέτοιο τότε ο βουλευτής παύει να έχει γνώμη και δεν χρειάζονται να γίνονται καν συζητήσεις στη Βουλή. Θα βγαίνει ο αρχηγός του κόμματος ή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κάθε κόμματος, θα λέει την απόφαση-γραμμή του κόμματος και θα τελειώνει η συζήτηση. Φαίνεται πως η απότομη μεταβολή θέσεων (από την δικαστική εξουσία στην εκτελεστική) ζαλίζει μερικές φορές και προκαλεί μεταλλάξεις. Αλήθεια θα τολμούσε ο κ. Αθανασίου, με την πρώην ιδιότητά του, εκείνη του δικαστικού λειτουργού να εκστομίσει τέτοια σκέψη;; 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τα χρέη των δήμων θα τα πληρώνουμε εμείς με νέο χαράτσι στα ακίνητα

Χαράς ευαγγέλια για τους σπάταλους δημάρχους που καταχρέωσαν τους δήμους. Με το νομοσχέδιοέρας, μεταξύ άλλων ψηφίστηκε και μία ακόμα αύξησ σε τέλος που επιβάλλεται στην ακίνητη περιουσία. Το γνωστό μας ΤΑΠ που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ........ δεκαπλασιάζεται. Πως γίνεται αυτό; Δείτε τι λέει σχετικά η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (http://www.pomida.gr/) Νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τους σπάταλους και ασύδοτους δημάρχους. Διαβάστε τι ψηφίστηκε σχετικά:
"Δεκαπλασιασμό (περίπου) του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και τρία τοις χιλίοις (3 ο/οο) ετησίως (!) (σήμερα το ΤΑΠ κυμαίνεται ανά Δήμο από 0,25 - 0,35  ο/οο) και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο στο ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του, προβλέπει το άρθρο μόνο του νέου Μεσοπρόθεσμου !!! Έτσι, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, οι δημότες που έχουν την ατυχία να κατοικούν σε υπερχρεωμένους («κόκκινους») δήμους, θα κληθούν να πληρώσουν "το μάρμαρο" της κακοδιαχείρισης στο δήμο τους με την δραματική αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων, και ιδιαίτερα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ),  μέχρι και 3 τοις χιλίοις, αν τους το επιβάλλει το νέο "Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ"...
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Για μιά κατοικία ή οποιοδήποτε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το ΤΑΠ που σήμερα είναι 50-75 ευρώ θα αυξηθεί στα 600 ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από ένα μηνιαίο μίσθωμα! 
Σημειώνουμε ότι το ποσοστό αυτό θα είναι επιπρόσθετο στον επίσης υπερπολλαπλάσιο προοδευτικό φορολογικό συντελεστή του νέου ΦΑΠ και στην καταληστευτική "αυτοτελή" φορολόγηση των μισθωμάτων από το πρώτο ευρώ, που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο νέο φορολογικό  νομοσχέδιο. Πάμε δηλαδή για σαρωτική δήμευση της ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα της ξενοίκιαστης, και εξόντωση των ιδιοκτητών της." 

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας το τέλος

Οι τίτλοι τέλους στο κόμμα που ξέραμε ως ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να γράφονται. Κάποιος θα κρατήσει την σφραγίδα και τον τίτλο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Ποιος άραγε σκέφτεται την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και το που κατάντησαν. Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά στο ΠΑΣΟΚ, πλην κάποιων πολυοφελημένων στελεχών. Ήδη έχει αρχίσει η διαρροή των στελεχών σε άλλα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος έλξης των εθισμένων με την εξουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας το παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ γλιστράει κατά κει οσμιζόμενο εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει;;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να κατεβάσει στο λαό κυβερνητική πρόταση

Ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης Σαμαρά είναι πλέον περιορισμένος ό,τι και να γίνει. Το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες και δεν ξέρω αν μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει σαν κόμμα. Η ΔΗΜΑΡ είναι για τις εύκολες αποφάσεις, προκειμένου να δίνει την αριστερή (τρόπος του λέγειν) πινελιά της εσωτερικής τρόικας και όπου εκτιμάει για να διασφαλίσει την ύπαρξή της θα παίρνει και αποστάσεις. Μετά τον προϋπολογισμό τα πράγματα θα εξελιχθούν ραγδαία. Επομένως, πρέπει ΑΜΕΣΑ ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει πειστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Να είναι κατανοητή και, κυρίως, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ. Τέρμα η συνθηματολογία και η θεωρητικολογία. Είχα την υπομονή, όπως και πολύς κόσμος ακόμα να παρακολουθήσω ΟΛΗ την συζήτηση στη Βουλή. Είδα τις ομιλίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Δραγασάκη, κορυφαίων στελεχών του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ. Δεν άκουσα συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Λαφαζάνης έχει δίκιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τώρα, δενείναι έτοιμος να κυβερνήσει. Ο κόσμος το καταλαβαίνει. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ. Ο λαός έχει ανάγκη από λύσεις. Η εξουσία για τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αλλά, όπως είπε και το πρωί ο Μίκης Θεοδωράκης στον Γιώργο Παπαδάκη, δεν θα μπορέσει να τη διαχειριστεί. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΔΟΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Αυτό πρέπει να είναι αγωνιώδης στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους πείτε την πρότασή σας στο λαό. Αναλυτικά και κατανοητά. Ο χρόνος έφτασε, ενηλικιωθείτε.....Δεν είναι εύκολο από το 4 % να φτάνεις στο προθάλαμο της εξουσίας, αλλά αυτός ο λαός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΞΑΝΑ. Μην το ξεχάσετε αυτό.

Η δικαιοσύνη έχει πληγεί βάναυσα - νέες απεργίες

Ουδείς ενδιαφέρεται πλέον για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης. Εξάλλου ο υπουργός Ρουπακιώτης, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν ήταν αντίθετος στα μέτρα που ψηφίστηκαν και υπέγραψε κατόπιν πιέσεων το σχέδιο νόμου. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το χάος που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης. Όταν οι εξουσίες του Κράτους βρίσκονται σε διαμάχη μεταξύ τους, τότε δεν υπάρχει Κράτος. Ποιός νοιάζεται για τις διαφορές των πολιτών που πηγαίνουν χρόνια πίσω και την εν γένει απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Εδώ πρέπει να πωληθεί ο ΟΠΑΠ, διότι κανείς δεν ξέρει πόσο θα μακροημερεύσει η παρούσα κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Σιγά μην ενδιαφερθούν για την δικαιοσύνη εκεί στην κυβέρνηση.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης έφυγε από το ΠΑΣΟΚ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης έκανε δήλωση (;) ανεξαρτητοποίησης από το ΠΑΣΟΚ μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Άρχισαν τα όργανα σε ό,τι απέμεινε από το πάλαι ποτέ κόμμα ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη θα αρχίσουν να ψάχνουν για τη νέα τους θέση στο πολιτικό στερέωμα.....

Τα μέτρα ψηφίστηκαν, θα εφαρμοστούν;;;

Με τα δύο, από τα τρία, ανώτατα δικαστήρια της χώρας να λένε ότι οι διατάξεις για τις συντάξεις είναι αντισυνταγματικές (Ελεγκτικό Συνέδριο) και ότι οι περικοπές των αποδοχών των δικαστών είναι επίσης αντισυνταγματικές (Άρειος Πάγος), μάλλον δεν φαίνεται εύκολη η εφαρμογή των νέων μέτρων. Και ακόμα έχουν να κριθούν και άλλες διατάξεις που θα απασχολήσουν τα δικαστήρια της χώρας. Πάλι η συγκυριακή τρικομματική κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι στο μέλλον, γνωρίζοντας την βραδύτητα με την οποία κινείται η ελληνική δικαιοσύνη. ΕΚΕΙ ΕΛΠΙΖΕΙ. Μέχρι να δικαστούν οι υποθέσεις αυτές θα έχει περάσει κοντά μία δεκαετία. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;; Θα δώσει προτεραιότητα στις υποθέσεις των αντισυνταγματικών μέτρων;;; Θα δούμε.

Οι "παρόντες" της Βουλής

Ο κόσμος δεν συγχωρεί και τους αναποφάσιστους βουλευτές. Αυτούς που σαν Πόντιοι Πιλάτοι, δεν λένε ούτε ΝΑΙ, ούτε ΟΧΙ, αλλά είναι και με τον "αστυφύλαξ" και με τον "χωροφύλαξ". Οι επαμφοτερίζοντες βουλευτές που κλέινουν το μάτι και σε εκείνους που ψήφισαν ΝΑΙ και σε εκείνους που ψήφισαν ΟΧΙ. Από "παλάντζες" του και ΝΑΙ και ΟΧΙ έχουμε μπουχτίσει. Η ιστορία, ειδικά αυτούς θα τους στείλει, στον κάλαθο των αχρήστων ως άνευ ενδιαφέροντος. Και αυτό είναι το χειρότερο για εκείνους που θεωρούν εαυτό (τρομάρα τους!!!) ιστορικά στελέχη.....

ΣΩΘΗΚΑΜΕ !!! Η Βουλή ψήφισε τα μέτρα

Η Ελληνική Βουλή, όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ψήφισε το νομοσχέδιο τέρας, το οποίο μέσα σε ένα 24ωρο οι βουλευτές μας το είχαν ξεκοκαλίσει (δεν ήταν δα και πολύ κάπου 800 σελίδες με αριθμούς και διατάξεις που παράπεμπαν σε άλλες διατάξεις κ.ο.κ.), και κατάλαβαν, μετά από βαθιά μελέτη, ότι ΑΥΤΟ είναι που έλειπε από την ελληνική κοινωνία και το ψήφισαν, άλλοι με χαρά, άλλοι με υπερηφάνεια (ναι υπήρχαν και τέτοιοι !!!) άλλοι με ζόρι, άλλοι με δάκρυα, άλλοι με κατηγόριες, άλλοι με διαπιστώσεις ότι δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Κι έτσι τελείωσε άλλη μία λαμπρή σελίδα κοινοβουλευτικής ιστορίας για την οποία ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. Εμείς στείλαμε τους ίδιους ανθρώπους στη Βουλή, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, για να μας "σώσουν". Εμείς είμαστε εκείνοι που δεν βαρεθήκαμε να βλέπουμε τους ίδιους ψεύτες μέσα στη Βουλή να μας κοροϊδεύουν. Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Βουλής, όλοι αναρωτιόνταν πόσο θα αργήσει η επόμενη ανάλογη συνεδρίαση για τα νέα μέτρα που θα τους δώσει η τρόϊκα να ψηφίσουν. Μέχρι τότε το βιοτικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας θα πέσει δραματικά ακόμα περισσότερο. Κάποιοι πέρυσι μιλούσαν για μαύρα Χριστούγεννα. Έπεσαν έξω. Τα φετινά Χριστούγεννα να δουν και θα καταλάβουν, όταν δεν θα υπάρχουν καθόλου δώρα (ούτε κι εκείνα τα φιλοδωρήματα που είχαν αφήσει) και θα βλέπουν από τα περιοδικά life style να προγραμματίζουν οι μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου σε ποιο θέρετρο θα περάσουν τις άγιες μέρες. Άντε και την επόμενη φορά να φορολογήσουν και την ανάσα μας οι "σωτήρες"......

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή σήμερα η τύχη μας για τα επόμενα είκοσι χρόνια

Η Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες καλείται σήμερα να αποφασίσει για το τρίτο μνημόνιο που θα κατεδαφίσει τα πάντα στη ζωή μας (ό,τι άφησαν τα άλλα δύο μνημόνια). Οι "ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ" γιαλλατζή σωτήρες, προηγούμενοι πολιτικοί εγκληματίες οι οποίοι με τις αποφάσεις τους και τις επιλογές τους εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό, ετοιμάζονται να μας λιώσουν. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ για καμία κοινωνική τάξη. Εξάλλου όλοι μας  ανεξαιρέτως (και αλίμονο αν κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι τα μέτρα κατεδάφισης που ψηφίζονται ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ) είμαστε στην κιμαδομηχανή των ξένων επικυρίαρχων και των ντόπιων συνεργατών τους. Στο εθνικό τυπογραφείο ήδη θα έχουν τυπώσει το συζητούμενο νομοσχέδιο, το οποίο όλοι αναμένουν ότι θα ψηφιστεί έστω και με 151 βουλευτές. Μετα οι εθνοπατέρες, κουρασμένοι από την λεηλασία της ζωής μας, θα πλημμυρίσουν τα στέκια του Κολωνακίου για να ξεσκάσουν κι εμείς θα μετράμε τις απώλειές μας και τα λίγα ευρώ που θα μας απομένουν για να διαχειριστούμε την δυστυχία μας. Έτσι θα συνεχίσουμε εμείς τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης και οι "σωτήρες" το έργο τους με την πλήρη αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και θεσμών. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ".... Όταν θα έρθουν τα νέα μέτρα να δούμε τι άλλα ψέματα θα μας πείτε για να καλύψετε την ανικανότητά σας. Εδώ θα είμαστε σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ για δεύτερη φορά και ο κόσμος ολόκληρος αναμένει ότι αυτή τη φορά, απαλλαγμένος από το άγχος της επανεκλογής, αφού δεν επιτρέπεται τρίτη θητεία, θα βοηθήσει τη χώρα του και κατ' επέκταση όλο τον κόσμο να γίνει κατά τι καλύτερος. Για την Ελλάδα και μόνο η γνώση του προβλήματος είναι θετικό σημείο για τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια πιο θετικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδος. Μακάρι ο πρόεδρος Ομπάμα να εργαστεί για το γενιικότερο καλό. Καλή επιτυχία κ. Πρόεδρε.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Επιτέλους ο λαός βγήκε στους δρόμους

Οι σημερινές διαδηλώσεις του κόσμου ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΜΜ ήταν πολύ μεγάλες. Ο κόσμος κατάλαβε ότι η λεηλασία της ζωής του δεν έχει τέλος από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ντόπιους και ξένους. Ο γίγαντας λαός φαίνεται να αφυπνίζεται και σηκώνεται από τον καναπέ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ (και εννοώ τους ξένους).

Τα μέτρα στη Βουλή για ψήφιση εξπρες

Το περιβόητο άρθρο ΜΟΝΟ του νέου πακέτου μέτρων (το μεγαλύτερης έκτασης άρθρο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους) ανατρέπει τα πάντα. Όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Η αποσάθρωση όλων όσων είχαμε μάθει θα τελειώσει αύριο με την ονομαστική ψηφοφορία. Από Δευτέρα θα αρχίσει η εφαρμογή όλου του πακέτου. Ακόμα θυμάμαι την παρότρυνση του Όλι Ρεν το 2010 και μάλιστα στα ελληνικά : ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αυτός (και οι δικοί μας εντολοδόχοι) ήξεραν από νωρίς. Εμείς μαθαίνουμε λίγο-λίγο.  Μέχρι τα επόμενα μέτρα, εκεί γύρω στο Φεβρουάριο, αν υπάρχει η παρούσα κυβέρνηση και δεν έχουν έρθει, μέχρι τότε, τα πάνω κάτω. ΠΛΗΝ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ.....που δεν είναι και απίθανο να συμβεί, αφού η κοινωνία είναι "εκτός εαυτού" και βράζει.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο αντισυνταγματικός νόμος περί (δήθεν) ευθύνης υπουργών

Ο νόμος περί της δήθεν ευθύνης υπουργών, εμπνεύσεως Ευάγγελου Βενιζέλου με την συμπόρευση και της ΝΔ, είναι εξόχως αντισυνταγματικός. Η εξαίρεση των υπουργών από την ποινική δίωξη, παρά μόνο με άδεια της Βουλής, δηλαδή συμμέτοχων στην πολιτική εγκληματική δραστηριότητα των ελεγχομένων, αποτελεί προσβολή πλέον και όνειδος για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Δεν μπορεί ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να διώκεται για ψύλλου πήδημα και να του φορτώνεται και ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου που επισείει ακόμα και την ποινή των ισοβίων και εκείνοι που ασέλγησαν πάνω σε γενεές του Ελληνικού Λαού να μένουν ατιμώρητοι, ενώ έχουν προκαλέσει με τις αποφάσεις τους βλάβη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Πρέπει να βρεθεί ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να παραπέμψει άμεσα στο φυσικό δικαστή κάθε επίορκο πολιτικό με τις κοινές διατάξεις που ισχύουν για κάθε Έλληνα πολίτη και να βρεθούν έντιμοι δικαστές να τους δικάσουν κατά τις πράξεις τους, χωρίς εφαρμογή των διατάξεων που θεσπίζουν την ατιμωρησία των πρωταίτιων που μας κατάντησαν χλεύη της οικουμένης. Η συνταγματικότητα των διατάξεων κρίνεται από τα δικαστήρια. Πρέπει να πάψει η δικαιοσύνη πια να είναι δέσμια της εκτελεστικής εξουσίας και να διαδραματίσει τον συνταγματικό της ρόλο. ΑΛΛΑ για να γίνει αυτό χρειάζονται δικαστές και εισαγγελείς που δεν θα έχουν στο μυαλό τους την κατάληψη, μετά τη συνταξιοδότησή τους, άλων οφικίων με παχυλές αμοιβές. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΟΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;;;

Η διαβολοβδομάδα της Ελλάδας

Μπήκαμε σε μία βδομάδα για τη χώρα μας η οποία άνετα θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "διαβολοβδομάδα" από πλευράς των όσων έχουν αποφασίσει οι ξένοι ότι πρέπει να γίνουν και δουλικά ακολουθούν οι δικοί μας πολιτικοί "ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ". Έχουμε δύο κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή (μία την Τετάρτη για το Μνημόνιο 3) και μία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό του 2013. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της μεταπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) θα είναι διαφορετικά μετά τις δύο ψηφοφορίες. Όσο και να μην φανεί αμέσως. Ο κόσμος στη συνείδησή του θα τα έχει καταγράψει ΩΣ ΨΕΥΤΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Αποφάσισαν τη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών εκείνων που μας οδήγησαν εδώ και τώρα προχωρούν μαζί για να ...μας σώσουν, αλλά πρωτίστως να σώσουν τοπολιτικό τους τομάρι από την νέμεση και τον πέλεκυ της δικαιοσύνης. Μας ρούφηξαν το αίμα στην κυριολεξία μας ρήμαξαν τις ζωές και τα όνειρά μας και ακόμα είναι ελεύθεροι και απολαμβάνουν τους παχυλούς λογαριασμούς τους και τα πλούτη που απεκόμισαν ασχολούμενοι με την πολιτική. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΤΙ ΠΕΤΡΟ;; 

Skyfall η νέα ταινία του Τζέημς Μποντ

Οι συγκρίσεις επί ανόμοιων πάντα βγάζουν λαθεμένα συμπεράσματα. Είναι ο Ντάνιελ Κρεγκ καλύτερος από τον Σων Κόννερι; Το ερώτημα δεν έχει απάντηση διότι είναι διαφορετικές εποχές, διαφορετικά σενάρια άλλα μέσα κλπ. Η νέα ταινία του πράκτορα 007 είναι καταπληκτική. Ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες δημιουργεί έναν Μποντ ανθρώπινο. Η προηγούμενη ταινία έδειξε για πρώτη φορά έναν Μποντ ευάλωτο, η φετινή δείχνει ένα Βοντ που δεν είναι μόνο αποτελεσματικός και τσαχπίνης, όπως ήταν  πάντοτε ο πράκτορας 007, αλλά, επιπλέον, πέρα από ευάλωτος, είναι ανθρώπινος, με αυτογνωσία, ρομαντισμό και συναίσθημα. Ο Ντανιελ Κρέγκ είναι πάρα πολύ καλός, αλλά ο Χαβιέ Μπαρδέμ στο ρόλο του "κακού" είναι εξαιρετικός. Το καστ είναι φοβερό, όπως και η γενικότερη παραγωγή. Ο πρώτος διάλογος του Μποντ με τον Μπαρδεμ είναι συγκλονιστικός. Φυσικά και δεν πρέπει να χάσετε την ταινία. Δεν θέλω να πω περισσότερα για την ταινία η οποία με ενθουσίασε. Απλά δείτε την για να καταλάβετε πως ένα κινηματογραφικό θέμα (Μποντ) μπορεί να κρατάει επί τόσα χρόνια αναλοίωτη την γοητεία του.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παλιά Αθήνα 240


Παλιά Αθήνα 239


Παλιά Αθήνα 238


Παλιά Αθήνα 237

 


Παλιά Αθήνα 236


Παλιά Αθήνα 235


Παλιά Αθήνα 234


Παλιά Αθήνα 233


Παλιά Αθήνα 232


Παλιά Αθήνα 231


Αντισυνταγματικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις στη χθεσινή της συνεδρίαση τις προωθούμενες νέες διατάξεις για τις συντάξεις. Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, αλλά, ως γνωμοδοτική του ανωτάτου δικαστηρίου, δημιουργεί δυσχέρειες στην εφαρμογή των νέων διατάξεων, αφού τελικά θα κριθούν από ενδεχόμενες προσφυγές των θιγομένων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ΠΑΣΟΚ της πλήρους κατάρρευσης

Στις χθεσινές ψηφοφορίες για τις αποκρατικοποιήσεις το ΠΑΣΟΚ έδειξε σημάδια πλήρους διάλυσης. Ο καιρός γαρ εγγύς. Το κόμμα αυτό ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ πνέει τα λοίσθια. Ο καθένας ψήφιζε ό,τι ήθελε. Ο πρόεδρος Βενιζέλος δεν ψήφισε καν (!!!). Το βράδυ είχαμε καυγάδες, διαπληκτισμούς και μία αποχώρηση βουλευτή. Θεωρώ ότι μετά την ψήφιση των μέτρων (όταν και ΑΝ ψηφισθούν) το ΠΑΣΟΚ θα μείνει μία ιστορική ανάμνηση. Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό και επιχειρεί να στηρίζει ένα (πολιτικό) πτώμα ματαιοπονεί και είναι εκτός πραγματικότητας. Άλλοι σχηματισμοί θα το απορροφήσουν και ο Βενιζέλος θα κλείσει την πόρτα κρατώντας τη σφραγίδα του κόμματος.