Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ακίνητη περιουσία στο στόχαστρο

Σύμφωνα με την νοοτροπία των γερμανών κατακτητών η απόκτηση ακινήτου θεωρείται ζημιογόνα οικονομική πράξη διότι δεσμεύονται κεφάλαια τα οποία δεν προωθούνται προς παραγωγικούς σκοπούς. Συνεπώς τους Έλληνες που θεωρούν το ακίνητο κάτι σαν φετιχ, τους θεωρούν άμυαλους και αντιπαραγωγικούς. Συνεπώς όποιος έχει ακίνητα θα αναγκαστεί να πληρώνει διαρκώς φόρους, ως τιμωρία, για την δέσμευση κεφαλαίων. Η φοροκαταιγίδα στα ακίνητα που έχει κάνει απαγορετική ακόμα και την γονική κληρονομιά δεν θα έχει τέλος. Μην ακούτε όσα λέγονται. Όλοι οι φόροι θα στοχεύουν στην απαγόρευση απόκτησης ακινήτων. Είναι απίθανο να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Οι φόροι στα ακίνητα θα αυξάνουν συνεχώς και η ντόπια υποταγμένη κυβέρνηση δεν μπόρεί να κάνει απολύτως τίποτα ενάντια στις κατευθύνσεις των κατακτητών. Μην εξαπατάσθε με ατελείωτες και φλύαρες συζητήσεις σε τηλεοπτικά παράθυρα. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και θα εφαρμοστούν όλες υπό το κράτος των γνωστών απειλών και εκβιασμών στους "ναιναίκους" που μας κυβερνάνε.

Τα 11.5 δις θα είναι τα τελευταία οικονομικά μέτρα

Η κυβέρνηση λέει ότι τα μέτρα των 11,5 δις που θα πάρει η κυβέρνηση και θα ψηφιστούν από την Βουλή θα είναι τα τελευταία που θα επιβαρύνουν τη ζωή μας!!!!
Το άλλο ........ με τον Τοτό το ξέρετε;;;

Μπουγάδα


Τοιχογραφία


Κάκτος


Ο βράχος


Θάλασσα


Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το πεύκο


Ο περίπατος της σαύρας


Ο σκοτεινός ιππότης - η επιστροφή η νέα ταινία του Μπάτμαν

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με θέμα τον Μπάτμαν και πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέϊλ είναι αρκετά καλή. Η πιό πειθαρχημένη ταινία της τριλογίας του Νόλαν σχετικά με τον Μπάτμαν είναι και αυτή που δίνει ένα τέλος (;) στην κινηματογραφική πορεία του Μπάτμαν. Τα εφέ είναι και πάλι εκπληκτικά, ενώ οι ρόλοι του Κέην, του Όλντμαν, του Φρήμαν της Χάθαγουέι και του νέου "κακού" Χάρντι συμπληρώνου ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών. Δείτε την ταινία η οποία είναι και χορταστικής διάρκειας. Η δράση είναι διαρκής και η μάχη του "καλού" και του ¨κακού" είναι ανελέητη. Πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη ταινία για τον ήρωα του γνωστού κόμιξ, από έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη.

Λουλούδια και θάλασσα


Παράθυρο με θέα


Παραλία


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κοχύλια


Ανθισμένη φύση


Αγριολούλουδα


Υπέροχη φύση


Κοράλι


Γλάροι ...


Στιγμές χαλάρωσης


Ψαρεύοντας ...


Ζωγραφίζοντας και αναπολώντας


Νοσταλγία


Εικόνες μιας άλλης εποχής


Ηλιοβασίλεμα του Αυγούστου


Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο του Αρθουρ Σοπενχάουερ

Το δοκίμιο αυτό του γερμανού φιλόσοφου Άρθουρ Σοπενχάουερ εκδόθηκε μετά το θάνατό του. Είναι γνωστή η πεσιμιστική διάθεση που διέπει το έργο του Σοπενχάουερ και στο βιβλίο αυτό, με ένα ειρωνικό τρόπο, δίνει τρόπους πως να επικρατήσει κανείς σε μία λεκτική αντιπαράθεση με άλλους, άσχετα αν έχει ή δεν έχει δίκιο. Προφανώς το βιβλίο αποτελεί το "ευαγγέλιο" των πολιτικών οι οποίοι, όταν αντιπαρατίθενται στη Βουλή ή σε τηλεοπτικές συζητήσεις, έχουν, όλοι οι συνομιλητές, δίκιο και διεκδικούν το αλάθητο της επιχειρηματολογίας τους. Το δοκίμιο είναι μικρής έκτασης και διαβάζεται εύκολα. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα σε πλήρες αδιέξοδο

Στην Αθήνα δεν παράγεται πολιτική εδώ και δυομιση χρόνια. Η χώρα μας είναι υπό ξένη κατοχή και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Οι πολιτικοί που "παίζουν" τους ρόλους τους, μετά τις τελευταίες εκλογές, επιχειρούν, εντελώς αδέξια είν' αλήθεια, να μας πείσουν ότι κινούν κάποια νήματα και ότι έχουν πολιτικό όραμα και σχέδιο. Δυστυχώς δεν καταφέρνουν τίποτα, αφού ο κόσμος, ακόμα και οι ελάχιστοι που απέμεναν, κατάλαβαν τι πραγματικά συμβαίνει στην υποταγμένη Ελλάδα. Δεν πρόκειται να βγούμε από το τέλμα που μας έχουν βάλει οι "εταίροι μας", ούτε πρόκειται να ανασάνει ο κόσμος με ό,τι μας έχουν σχεδιάσει για την ερχόμενη διετία ή, με την επιμήκυνση, τετραετία ή πενταετία. Η χώρα θα σέρνεται διαρκώς και θα τρώει τις σάρκες της. Όταν θα έρθουν προς ψήφιση τα μέτρα των 11.5 ή 13,5 δις τότε θα δούμε τι θα απομείνει από το τριμερές κυβερνητικό σχήμα που απλώς υπάρχει για να εκπροσωπεί τη χώρα, χωρίς δυνατότητα ΚΑΜΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Η φράση του Α. Σαμαράς, στη συνέντευξη με την Μέρκελ, "ουδείς αναμάρτητος" αναφερόμενος στην αντιμνημονιακή του στάση στην πρώτη διετία, άρχισε την αντίστροφη μέτρηση της πτώσης της κυβέρνησής του. Η πτώση αυτή θα ήταν ταχύτατη αν υπήρχε συμπαγής και με σχέδιο αντιπολίτευση. Προς ικανοποίηση του τριμερούς κυβερνητικού σχήματος, ενωμένη αντιπολίτευση δεν υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και τώρα, δείχνει τις εγγενείς αδυναμίες του να έχει ενιαία στάση και πρόταση. Συνεπώς ο χρόνος παραμονής της κυβέρνησης εξαρτάται απόλυτα από την διατύπωση πειστικής και μετρημένης εναλλακτικής λύσης από την αντιπολίτευση. Όσο καθυστερεί μία τέτοια πρόταση, τόσο θα σέρνεται η κυβέρνηση ως θίασος σκιών με τους πραγματικούς κυβερνήτες να είναι εξωχώριοι και εξωθεσμικοί. Και ο κόσμος θα βογκάει και θα υπομένει. Όμως τα περιθώρια έχουν στενέψει για τα καλά και μπορεί, από κάποιο άσχετο γεγονός, να ανάψει τεράστια φωτιά που θα τα σαρώσει όλα. Μέχρι τότε ποιός ζει ποιος πεθαίνει καθημερινά.....

Ο φύλακας των χαμένων υποθέσεων του Γιούσι Άντλερ-Όλσεν

Ο Δανός συγγραφέας Γιούσι Άντλερ-Όλσεν με το βιβλίο του αυτό για τον φύλακα των χαμένων υποθέσεων μπαίνει στο πάνθεον των πολύ καλών συγγραφέων αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εξαιρετική πλοκή και υπέροχη αφήγηση με κορύφωση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής. Η εξαφάνιση μιας πολλά υποσχόμενης πολιτικού, αφού απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα και την κοινωνία της Δανίας, τελικά τέθηκε αρχείο χωρίς να βρεθεί τι πράγματι συνέβη. Πέντε χρόνια μετά ο αναπληρωτής επιθεωρητής Καρλ Μπέκ καταφέρνει να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν από τον αστυνομικό φάκελο και να φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Το προσωπικό δράμα του αστυνομικού, ο οποίος είδε δύο συνεργάτες του, ο ένας να σκοτώνεται και ο άλλος να μένει κινητικά ανάπηρος, προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και με τη βοήθεια του βοηθού του, Σύρου μετανάστη, φτάνει στη λύση του προβλήματος που συντάραξε την Δανία. Η αφήγηση προέρχεται από φιλμ νουάρ και οι χαρακτήρες είναι επαγγελματικά "διεστραμμένοι" αστυνομικοί που ζουν μέσα από τη δουλειά του όσο και να θέλουν να δείχνουν ότι είναι διεκπεραιωτές δημόσιοι υπάλληλοι. Το βιβλίο συνιστάται απερίφραστα. Ένας άλλος μεγάλος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων που μας καλεί να τον παρακολουθήσουμε. Αξίζει τον κόπο.

Ο τελευταίος Ναίτης του Ρέϊμοντ Χούρι

Ένα πραγματικό χορταστικό βιβλίο με πολλή μεγάλη πλοκή. Έχει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με μία επιδρομή ιπποτών στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης σε εγκαίνια εκθέσεως και από κει και πέρα αρχίζει ένα κυνηγητό σε τρεις ηπείρους. Μία αρχαιολόγος κι ένας αστυνομικός του FBI, αλλά και η γραμμή κρούσης του Βατικανού κάνουν τα πάντα για να φέρουν σε πέρας το σκοπό τους που είναι η αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού των Ναϊτών Ιπποτών. Μυστικοί κώδικες, τρομερά μυστικά που είναι φυλαγμένα αιώνες, αστυνομικό θρίλερ και πολύ αίμα είναι ο καμβάς του βιβλίου. Σίγουρα είναι βιβλίο παραλίας και θα σας αποζημιώσει με τις 550 και πλέον σελίδες του. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν και στιγμές σκέψης και προβληματισμού, ιδίως προς το τέλος, για την πίστη και της αξία που έχει για τους ανθρώπους.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κλείδωσαν τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ

Ο πρωθυπουργός φεύγει την ερχόμενη βδομάδα για ταξίδια σε Βερολίνο και Παρίσι έχοντας μαζί του το πακέτο των 11,5 δις ευρώ. Εκεί θα προσπαθήσει να πάρει κάτι που στην προεκλογική περιόδο θεωρήθηκε σαν δεδομένο: την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής για μία ακόμα διετία. Το κλίμα είναι βαρύ για την Ελλάδα (τεχνητά ή αληθινά). Διαλέγετε και παίρνετε. Άλλοι λένε πως παίζεται μια καλή μπλόφα με δεδομένο αποτέλεσμα, άλλοι πως η τύχη μας είναι ήδη προδιαγεγραμμένη, απλώς καθυστερεί λόγω αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριο. Για το λαό, ο οποίος θα πληρώσει το κόστος, είτε σε δύο είτε σε τέσσερα χρόια, είναι μάλλον αδιάφορο, διότι είναι γνωστό ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Επομένως από Σεπτέμβριο με την ανεργία κοντά στο 25 % και να καλπάζει, με τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται, ποιός νοιάζεται για την επιμήκυνση και το πότε να πληρώσει το κουστούμι που του ετοιμάζουν..... Ο καθένας κοιτάζει την οικογένεια του και πως θα τα βγάλει πέρα με αιματηρές περικοπές και στερήσεις. Για το θέμα αυτό δεν ακούγεται κάτι που να ανακουφίζει τον κόσμο, επομένως τα υπόλοιπα είναι απλώς κούφιες ειδήσεις για τα θλιβερά δελτία των 8 και μόνο.

Μυστήριο στην Κέρκυρα της Ρόνιτ Νόϊμαν

Η συγγραφέας είαι εβραϊκής καταγωγής και στο βιβλίο τη; με τίτλο Μυστήριο στην Κέρκυρα, με φόντο το όμορφο νησί του Ιονίου, φτιάχνει ένα ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ. Πρόκειται για μία καταγγελία της γερμανικής θηριωδίας του Β Παγκοσμίου Πολέμου και τις θηριωδίες που έκαναν οι γερμανοί στην Ελλάδα και κυρίως στο Δίστομο. Κάποιοι φόνοι στην Κέρκυρα ταράζουν τη γαλήνη του νησιού. Οι τοπικές Αρχές επιλαμβάνονται της υπόθεσης και αρχίζει ένας "διάλογος" μεταξύ του διαταραγμένου δολοφόνου και των αστυνομικών. Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στήνεται ξανά. Διχασμένοι άνθρωποι, ψυχικά διαταραγμένοι από τις σκηνές που έζησαν στην ευαίσθητη παιδική τους ηλικία από τα εγκλήματα των γερμανών κατακτητών κατά των οικογνειών τους, γίνονται εκδικητές. Η Νέμεση πρέπει να αποδώσει την δικαιοσύνη που κάποιοι αγνόησαν. Πολύ καλή γραφή με έντονη ψυχανάλυση των δραστών. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για βιβλίο "βαρύ" για τις καλοκαιρινές διακοπές. Δεν είναι ανάλαθρο μυθιστόρημα, έχει γροθιές στο στομάχι του αναγνώστη. Απλώς το επισημαίνω πως δεν είναι για παραλία.

Η Διαθήκη του Λιουις Πέρντιου

Η Διαθήκη, το βιβλίο του συγγραφέα Λιούις Πέρντιου είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ. Κοσμοπολίτικο, με διαρκή πλοκή, έντονο μυστήριο, μεσαιωνικά μυστικά, πόλεμοι συμφερόντων. Δυο χαμένες σελίδες από έναν Κώδικα έργων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι γίνεται η αφορμή να ξετυλιχθεί ένα ανθρωποκυνηγητό με λάφυρο ένα σπουδαίο μυστικό για ένα υπερόπλο. Ο συγγραφέας στην πλοκή του έργου εντάσει και την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα το 1980, αν θυμάμαι καλά. Καλοδουλεμένο βιβλίο που κρατάει συντροφιά στις μακροσυρτες και χαλαρές μέρες του Αυγούστου.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η κρύπτη του Λαζάρου του Τομ Χάρπερ

Μία πανίσχυρη και παμπάλαια τράπεζα στο Λονδίνο, golden boys με πολύ ακριβές συνήθειες και γούστα, απόκρυφα μυστικά, πόλεμος μυστικών αδελφοτήτων με αρχαίες ρίζες, άφθονο κυνηγητό σε όλη την Ευρώπη, ανελέητος πόλεμος. Θύτες και θύματα εμπλέκονται σε μια συναρπαστική περιπέτεια για την αναζήτηση της υπέρτατης δύναμης. Παράλληλα εκεί στον μεσαίωνα γύρω από έναν ποιητή των ιπποτών εκτυλίσσεται παράλληλα μία άλλη ιστορία για τα ίδια αρχέγονα σύμβολα της υπέρτατης δύναμης. Ο άνθρωπος δια μέσου των αιώνων παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος, οι συνθήκες αλλάζουν. Φόνοι και ίντριγκα στο έπακρον. Ο Χάρπερ, μαιτρ του αστυνομικού μυθιστορήματος, κρατάει την αγωνία του αναγνώστη και στις δύο ιστορίες. Είναι από τα βιβλία που, αν τα ξεκινήσει, τα διαβάζεις απνευστί. Η κρύπτη του Λαζάρου είναι σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα και συνάμα ένα μεσαιωνικό έπος. Ένα ταξίδι του μυαλού σε μέρη χλιδής, αλλά και σκοτεινής ιστορίας για την κατάκτηση της απόλυτης εξουσίας και δύναμης. Συναρπαστικό βιβλίο για τον Αύγουστο.


Η Αρχαία Βίβλος του Τομ Έγκελνατ

Ο φετινός Αύγουστος είναι από τους πιό καταθλιπτικούς των τελευταίων ετών για τους Έλληνες. Τα νέα οικονομικά μέτρα που διαρρέουν, ύψους 11,5 δις έχουν χαλάσει την όποια καλή διάθεση θα μπορούσαμε να έχουμε λόγω της θερινής ραστώνης. Ένα βιβλίο είναι ό,τι καλύτερο για να μας ταξιδέψει και να ξεφύγουμε από την ζοφερή πραγματικότητα. Ο νορβηγός συγγραφέας Τομ Έγκελαντ μας ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Αρχαία Βίβλος. Το "ευαγγέλιο του Εωσφόρου", οι Δρακουλοσάνγκιοι, οι παλιές περγαμηνές και τα αρχαία χειρόγραφα, τα ερείπια του Πύργου της Βαβέλ, οι εξωγήινοι. Μπόλικο μυστήριο, η απαραίτητη αστυνομική πλοκή, ανεξιχνίαστοι φόνοι, και το κυνήγι είναι ανελέητο. Μπορείτε άνετα να ταξιδέψετε με το βιβλίο του Τομ Έγκελαντ και να περάσετε κάποιες ώρες σε μέρη φανταστικά. Το μυαλό έχει ανάγκη από εκτόνωση. Οι μέρες που έρχονται είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Καλή ανάγνωση.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Γιουσέϊν Μπολτ ο μεγάλος σταρ του παγκόσμιου στίβου

Με ένα νέο ολυμπιακό ρεκόρ ο Γιουσέιν Μπολτ νίκησε στην κούρσα των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο αθλητής φαινόμενο κατάφερε και πάλι να εντυπωσιάσει τον κόσμο. Εκεί που κάποιοι έλεγαν ότι φέτος δεν είναι ανίκητος, κατάφερε να ξεφύγει από όλους και να τερματίσει, μακράν για 100 μέτρα, πρώτος. Αξιοσημείωτο γεγονός στην κούρσα είναι ότι 7 από τους 8 δρομείς κατέβηκαν τα 10 δευτερόλεπτα, ενώ ο όγδοος, ο Ασάφα Πάουελ, τερμάτισε τραυματισμένος λόγω τραβήγματος κατά την κούρσα. Συνεπώς είναι η πιό γρήγορη κούρσα, συνολικά, 100 μέτρων στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η τρόϊκα φεύγει η μιζέρια και η φτώχια συνεχίζει

Μετά τις συναντήσεις της τρόϊκας με τον υπουργό Οικονομικών οι τροϊκανοί έφυγαν για να συντάξουν την έκθεσή τους και αναμένεται να έρθουν ξανά αρχές Σεπτεμβρίου για να συνεχιστεί το γαϊτανάκι των εκβιασμών των δανειστών για νέα μέτρα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση. Η χρεωκοπημένη χώρα μας, ζήτουλας και επαίτης, διεθνών τοκογλύφων αναμένει την επόμενη δόση της για να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές της. Ατέλειωτη κατάντια για δήθεν ανεξάρτητη χώρα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι "καυτοί μήνες" από πλευράς πολιτικής ατζέντας. Οι εκβιασμοί δεν θα έχουν τέλος και οι Έλληνες δεν θα ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν από τις πολλαπλές τους υποχρεώσεις. Πόσο ακόμα θα αντέξουμε;

Ο Σιμον Πέρες στην Αθήνα

Η επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Σιμον Πέρες στην Αθήνα ίσως είναι μία ευχάριστη είδηση στην υποτονική εξωτερική μας πολιτική. Με σωστές πολιτικές κινήσεις στην ταραγμένη ανατολική Μεσόγειο αυτήν την εποχή, όπου όλα αλλάζουν, μπορεί να δημιουργηθούν ευκαιρίες και για νέες συμμαχίες και επενδυτικές κινήσεις που θα δώσουν μία νέα πνοή στην τελματωμένη εληνική οικονομία. Μακάρι η σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου να έχει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Παλιά Αθήνα 210

Παλιά Αθήνα 209

Παλιά Αθήνα 208

Παλιά Αθήνα 207

Παλιά Αθήνα 206

Παλιά Αθήνα 205

Παλιά Αθήνα 204

Παλιά Αθήνα 203

Παλιά Αθήνα 202

Παλιά Αθήνα 201