Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Θα "σουβλίσει αρνί" η κυβέρνησηΣαμαρά;

Με το νέο δυσβάσταχτο οικονομικό πακέτο των 11-12 δις που ετοιμάζεται να μας επιβάλλει η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος κοινωνικών αναταραχών. Τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. Έρχονται κι άλλα επίσης επώδυνα με κυρίαρχο πάλι το ασφαλιστικό που είναι η μαύρη τρύπα της χώρας. Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει την κοινωνική κατακραυγή η κυβέρνηση. Δεν βλέπω να αντέχει, όσο καλή πρόθεση κι αν δείξει ο Βενιζέλος, ο οποίος δεν έχει και τίποτα να ελπίζει περισσότερο με ένα αποτεφρωμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιφέρεται ως "πτώμα" χωρίς να έχει καμία πιθανότητα ανάκαμψης. Συνεπώς ο Αντώνης Σαμαράς αν δεν θέλει να κλείσει σύντομα την θητεία του ως πρωθυπουργός, θα πρέπει να εξετάσει και το PLAN B. Να πλησιάσει περισσότερο τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και να πάψει να υπακούει άκριτα στους τροϊκανούς. Θα πρέπει, υπερασπιζόμενος τους πολίτες της χώρας του, να αντισταθεί και να αναδιαπραγματεθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει με τίποτα. Αν δεν το κάνει η ιστορία θα τον περάσει με πολύ ψιλά γράμματα. Και αυτό πρέπει να το ξέρουν εκεί στο Μαξίμου. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, από το να ψάχνουν τι άλλο θα περικόψουν από τον δύσμοιρο Έλληνα. Ο πολιτικός πρέπει να έχει και όραμα και να μην δείχνει πειθήνιος υπαλληλος των ξένων, ακόμα και αν αυτοί αποκαλούνται δανειστές. Αν δεν μπορεί, ας πάει σπίτι του αξιοπρεπώς.

Η φλόγα έσβησε στο Ολυμπακό Στάδιο του Λονδίνου

Το είδαμε κι αυτό, χωρίς η ΔΟΕ να κάνει αναφορά στο γεγονός: Το ολυμπιακό φως που διέσχισε όλη την Ευρώπη..... έσβησε μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο και οι Βρετανοί το άναψαν ξανά και όλα συνεχίζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!! Πρόκειται για μία κυνική ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ και από τους θλιβερούς "αθάνατους" της ΔΟΕ ότι το ολυμπιακό πνεύμα έχει προ πολλού πεθάνει εκεί στους κόλπους της ΔΟΕ. Συνεχίστε με τις επενδύσεις των χρημάτων που σας περισσευουν εκεί στη ΔΟΕ και αφήστε την υποκρισία περί ολυμπιακού πνεύματος κλπ. Κανονικά η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στην τελετή λήξης των αγώνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές γεγονός του σβησίματος της ολυμπιακής φλόγας. Ντροπή τους!!!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Είδηση που σοκάρει...ακούει κανείς ;

Το fimotro δημοσίευσε την ακόλουθη είδηση :
"Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τα εμβάσματα που έφυγαν προς τράπεζες του εξωτερικού, τη χρονιά που η χώρα μας μπήκε σε τροχιά Μνημονίου. Το ρεκόρ του 2010 κατέχει ο συμπατριώτης μας Γ.Δ. (επώνυμο - όνομα) ο... οποίος έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην Εφορία... 25.099,50 ευρώ.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τα οποία είναι σε γνώση του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν το 2010." 
Θα πρέπει ήδη να ξέρουμε τι έχουν κάνει οι οικονομικοί εισαγγελείς ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. Τέτοιες ειδήσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα δεν πρέπει να δημοσιεύονται "μισές". Θέλουμε να  μάθουμε και την συνέχεια...Θα υπάρξει συνέχεια άραγε, ή το όνομα είνα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ για να υπάρχει και συνέχεια....;;;

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το λάθος της αθλήτριας Παπαχρήστου

Εδώ ισχύει το διαχρονικό ρητό με την ανάλογη παραλλαγή: καλύτερα να πηδάς (στο σκάμμα) παρά να μιλάς.... στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης....

Η ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Το πρώτο νομοσχέδιο που έπρεπε να έρθει στη νέα Βουλή ήταν μία εξανθρωπισμένη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δηλαδή για το 80 % των ελληνικών οικογενειών. Οι τράπεζες με χρήματα του Ελληνικού λαού, επανακεφαλαιοποιούνται και η αγορά δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε όλοι για την επανακεφαλαιοποίηση και να μην ωφελείται και ο λαός από τις τράπεζες;; Πόσο θα τραβήξει ακόμα αυτό με τις εισπρακτικές εταιρίες που έχουν διαλύσει σπίτια; Αφού τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά δεν θα πρέπει να μειωθούν ανάλογα και οι δόσεις των δανείων με νόμο; Πότε θα καταλάβουν αυτοί που μας κυβερνάνε ότι βρίσκονται εκεί για να υπηρετούν το λαό;; Η υπομονή με τη νέα κυβέρνηση θα εξαντληθεί σύντομα....Ας το έχουν υπόψη τους.

Ολοήμερα φαρμακεία ;

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, το επόμενο βήμα είναι τα ολοήμερα φαρμακεία; Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες θα έρθουν και θα καταλάβουν την αγορά. Κάτι είχε ακουστεί για αλυσίδα από το Ισραήλ. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Ψαλίδι και πάλι στις συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή στις περικοπές που αναμένονται και πάλι για τον κοσμάκη. Οι συντάξεις για άλλη μία φορά είναι στο στόχαστρο και οι κυβερνώντες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.... Σφυρίζουν αδιάφορα και δείχνουν .... αποφασιστικότητα στις περικοπές των αδυνάτων. Νομίζουν ότι έτσι θα φτάσουν μέχρι τα Χριστούγεννα;;; Κάτι λάθος έχουν καταλάβει.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο Δικτάτορας με τον Σάσα Μπαρον Κοεν

Ο Σασα Μπάρον Κοεν σε κάθε ταινία του θέλει να τραβάει την προσοχή. Στην καινούργια κωμωδία του καταπιάνεται με τους άραβες δικτάτορες και τα απολυταρχικά καθεστώτα που καταδυναστεύουν τον λαό και ζουν μέσα σε ασύλληπτη χλιδή αδιαφορώντας για την τύχη του απλού κοσμάκη. Η ταινία είναι σαν σκετσάκια σε συρραφή. Βγάζει γέλιο που τόσο μας λείπει στις μέρες μας. Έχει χιούμορ, ειρωνία και τις γνωστές χοντροκοπιές του ηθοποιού, ο οποίος τα βάζει όλα σε ένα μύλο και τα αλέθει κινηματογραφικά και επιχειρεί σε περίπου 90 λεπτά να πει μια λέξη για τα πάντα κι όποιος την πιάσει, την έπιασε. Καλή στιγμή της ταινίας ο λόγος του δικτάτορα στον ΟΗΕ περί δημοκρατίας και η διαφορά με την δικτατορία. Δείτε την ταινία είναι ό,τι πρέπει για καλοκαίρι. Μην πάτε να δείτε μία ταινία υψηλής τέχνης, αλλά πάτε απλώς για να γελάσετε.

Βαραίνει το κλίμα για την Ελλάδα

Είναι γνωστό πως κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε για εξετάσεις από τους επικυρίαρχους δανειστές το κλίμα βαραίνει για την Ελλάδα και τα δημοσιεύματα πυκνώνουν σε βάρος μας. Αυτή τη φορά το διεθνές κλίμα είναι πολύ χειρότερο από κάθε προηγούμενη φορά. Η Ισπανία και η Ιταλία κλυδωνίζονται από την πίεση των αγορών και η Ελλάδα μοιάζει με παρανυχίδα. Από την άλλη πλευρά, η ενοχλητική αυτή παρανυχίδα, ετούτη την κρίσιμη για το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, εποχή, δεν μπορεί να κοπεί ΤΩΡΑ. Όσο και να φωνάζουν ότι θα μας οδηγήσουν εκτός ευρωζώνης, και να πιέζουν καταστάσεις για να μας ξεζουμίσουν εντελώς, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ, διότι αυτό θα έχει σαν βέβαιο επακόλουθο την διάλυση της κλυδωνιζόμενης ευρωζώνης. Πιο εύκολο θα ήταν να φύγει πρώτα η Γερμανία από την ευρωζώνη, παρά εμείς σε τούτη την συγκυρία. Επομένως, δίδεται άλλη μία ευκαιρία στην ηγεσία της χώρας, εκτιμώντας σωστά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, να περάσει ορισμένα μέτρα που  μπορούν σύντομα να μας βγάλουν από την βαθύτατη ύφεση στην οποία έχουμε υποπέσει. Ας το σκεφτούν λιγάκι εκεί στην κυβέρνηση και ας πάψουν να τρομοκρατούν μέσω των ΜΜΕ τον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Διακοπή ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων !!!

Αφού έφτασε το Κράτος να κόβει το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ. Πρόκειται για κτηνωδία  σε ανήμπορους συνανθρώπους μας, οι οποίοι, με αφορμή αυτό το γεγονός, έγινε γνωστό ότι δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την καθημερινή τους διατροφή. ΑΙΣΧΟΣ!!! Δεν υπάρχει ούτε λύση ούτε σωτηρία για την Ελλάδα. Θα την ξεπουλήσουν και θα την εξαθλιώσουν. Δυστυχώς.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Γιώργος Μούτσιος "Ο ΜΥΘΟΣ" με τη Νανα Μούσχουρη

Γιώργος Μούτσιος "ΑΕΡΙΚΟ"

Έφυγε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος


Ένας σεμνός ηθοποιός που αγαπήσαμε με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Καλό σου ταξίδι εκεί που πας στη γειτονιά των αγγέλων όπου θα συνάντησεις τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και τους άλλους φίλους σου από τις παλιές καλές εποχές. Ο Γιώργος Μούτσιος ήταν, εκτός σπουδαίος ηθοποιός, και καταπληκτικός λυρικός τραγουδιστής και η φωνή του θα μας μείνει αξέχαστη.

Αναζητείται ΕΘΝΑΡΧΗΣ

Η νέα κυβέρνηση επιχειρεί μέσα στο κατακαλόκαιρο να τετραγωνίσει τον κύκλο και να εφαρμόσει το μνημόνιο, χωρίς .... να "σπάσει αυγά". Είναι μία προσπάθεια θνησιγενής πολιτικά που σε λίγο καιρό θα δείξει την μηδαμινή δυναμική της. Η χώρα ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια μνημονίου. Χρειάζεται ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ πλεύσης. Εθνικά ανεξάρτητη. Ο Έλληνας είναι αποφασισμένος να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ σε μία πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, αρκεί να τον εμπνεύσει η ηγεσία του. Ο ΗΓΕΤΗΣ που θα του επαναδραστηριοποιήσει το καταρρακωμένο του φιλότιμο. Εκείνος που θα του πει ότι θα ζοριστείς μερικά χρόνια, αλλά μετά θα μπορείς να ανασάνεις και να ανακτήσεις το χαμένο έδαφος. Με την υπετεσσαρακονταμελή κυβέρνηση Σαμαρά, όπου ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του, δεν βγαίνει το πλάνο. Και δεν βγαίνει το πλάνο, επειδή δεν είναι ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, αλλά ξενόφερτο και με τη βία επιβεβλημένο στον Έλληνα. Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί το λαό που κυβερνάει, τότε απλά είναι χαμένος στους λογαριασμούς, στις προσθαφαιρέσεις και στις κωλοτούμπες. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ο ΗΓΕΤΗΣ που θα πάρει στους ώμους του το ΛΑΟ. στη δύσκολη αυτή στιγμή, να τον οδηγήσει, με θυσίες, σε τροχιά ανάπτυξης;; ΥΠΑΡΧΕΙ άραγε;

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να στρογγυλέψει τις υποσχέσεις της

Η προσπάθεια μέχρι τώρα της κυβέρνησης είναι να επιχειρεί να στρογγυλέψει τις προεκλογικές της  υποσχέσεις. Ο τύπος δείχνει μία ανοχή. Ως πότε όμως; Τα προβλήματα είναι στο κόκκινο προ πολλού. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Οι δόσεις στην καταβολή του φόρου εισοδήματος δεν είναι μέτρο ανακούφισης. Αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες τα ταμεία τους και δεν πέσει χρήμα στην αγορά και στην κατανάλωση, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Η ύφεση θα βαθαίνει και η εξαθλίωση θα συνεχίζεται. Η Ευρώπη δεν ασχολείται μαζί μας, διότι μας θεωρεί τελειωμένους. Κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι μικροκλοπές και οι μικροληστείες είναι εκατοντάδες καθημερινά

Κυριακή πρωί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, 50 μέτρα πριν της εκκλησία: δύο νεαροί 18-20 ετών, αλλοδαποί, όχι μελαμψοί, έχουν πιάσει από τον λαιμό ηλικιωμένο, τον έχουν ρίξει κάτω και του έχουν πάρει 19 ευρώ και δύο πορτοκαλάδες που είχε μαζί του. Αυτό είναι ένα περιστατικό που δεν καταγράφηκε ποτέ στα αστυνομικά χρονικά, μαζί με μερικές άλλες εκατοντάδες μικροληστείες και μικροκλοπές που γίνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα. Φυσικά το περιστατικό δεν αναφέρθηκε στην αστυνομία ως χάσιμο χρόνου και περισσής ταλαιπωρίας. Ως πότε όμως θα μένουμε ανυπεράσπιστοι από την εγκληματικότητα που αυξάνει αλματωδώς; Και τι καινούργιο θα γίνει αν αλλάξει, για άλλη μιά φορά, η ηγεσία της Ελληνικής Ασυνομίας;; Κατά τ' άλλα η τρόϊκα επιμένει στην μείωση των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων, αναγκάζοντάς το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας να αναζητήσει και δεύτερη δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του. Αναγκάζεται ο κόσμος να αυτοδικεί και να αναζητά προστασία σε μη θεσμικά όργανα.  Η ασφάλεια του πολίτη είναι μέγιστο αγαθό και πρέπει να τύχει της άμεσης προτεραιότητας της νεας κυβέρνησης.

Η τρόϊκα θα κάνει έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας;;

Η τρόϊκα έχει πάρει σβάρνα τα Δικαστήρια της χώρας και θυμάστε τι είχε γίνει  όταν, κατά το πρόσφατο παρελθόν,  είχε επισκεφθεί το Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ποικίλες και όλες τους δικαιολογημένες. Αλίμονο αν παραδώσουμε και την δικαιοσύνη στην τρόϊκα. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αν ρωτήσουν οι "τροϊκανοί" τον χρόνο που κάνει να προσδιοριστεί μία υπόθεση και, κυρίως, να εκδικαστεί (μετά από τις πολλές αναβολές της), καθώς επίσης και τον χρόνο που κάνει για να εκδοθεί και να καθαρογραφεί μία απόφαση τότε θα πάθουν σοκ στην κυριολεξία. ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα πράγματα εκεί είναι σχεδόν τραγικά και όλο και χειροτερεύουν. Κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα διότι το Δικαστήριο που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει βουλιάξει προ πολλού και κανείς δεν τολμάει να το πει ή να κάνει κάτι γι' αυτό, πριν είναι πολύ αργά.

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

Και τώρα τρέχουμε. Οι υποχρεώσεις πολλές, τα προβλήματα τεράστια, ο κόσμος αδημονεί. Στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων φάνηκε μία αποφασιστικότητα από πλευράς των κυβερνητικών εταίρων, όπως επίσης φάνηκε και η επιθετικότητα της αντιπολίτευσης, Ας ελπίσουμε πως από την μείξη αυτή στην πολιτική αντιπαράθεση θα βγει κάτι καλό και για μας. Κρατάμε πολύ μικρό καλάθι, αλλά πρέπει να ελπίζουμε.....

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η επιθεώρηση στη δικαιοσύνη λειτουργεί;

Η Δικαιοσύνη είαι μία πό τις τρεις εξουσίες-λειτουργίες του Κράτους η οποία είναι (ή πρέπει να είναι) ανεξάρτητη από τις δύο άλλες εξουσίες.  Η δικαιοσύνη είναι λειτουργικά ανεξάρτητη,, που σημαίνει ότι μόνη της κανονίζει τα του οίκου της. Δηλαδή κάνει τις προαγωγές των δικαστών, τις μεταθέσεις, αλλά και τις πειθαρχικές διώξεις των μελών της. Ένας βασικός θεσμός της δικαιοσύνης είναι η επιθεώρηση, η οποία γίνεται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που είναι επιφορτισμένοι να ελέγχουν εσωτερικά την ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης. Για παράδειγμα οι επιθεωρητές οφείλουν να ελέγχουν τους δικαστές όταν παραμελούν τα καθήκοντά τους ή όταν διάγουν βίο που αντιβαίνει προς το λειτούργημά τους. Δυστυχώς στη χώρα μας η επιθεώρηση των δικαστηρίων έχει καταντήσει μία ακόμα γραφειοκρατική διαδικασία τυπολατρικού περιεχομένου. Ουσιαστική επιθεώρηση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Δεν μπορεί δικαστές που καθυστερούν την έκδοση αποφάσεων να προάγονται σε ανώτερους βαθμούς. Δεν μπορεί δικαστές που παραμελούν συστηματικά το λειτούργημά τους, που είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη απονομή της δικαιοσύνης, να μην ελέγχονται από κανέναν. Θυμίζω ότι, όπως έλεγε και η ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, είχε εξάιρετες εκθέσεις από τους επιθεωρητές. Κι όμως, κανένας επιθεωρητής δεν διώχθηκε γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά του αφού την χαρακτήριζε εξαίρετη. Στην περίπτωση της φυγής των Μαζιώτη- Ρούπα, κάποιος φταίει που η δίκη δεν έγινε εντός του δεκαοκταμήνου. Δεν μπορεί συνεχώς να φταίει ο "αποδιοπομπαίος τράγος" , η ελληνική αστυνομία. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ;; ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤ' ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ;; Ακόμα δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών για την ομοβροντία που δέχεται από τα ΜΜΕ και την Ελληνική Αστυνομία για παραλείψεις στα όρια του "σκανδάλου" που οδήγησε στην φυγή των δύο κατηγορουμένων. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ;;; Ας μην ξεχνάμε ότι οι ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

Ο Σαμαράς βλέπει τρόϊκα

Σήμερα ο πρωθυπουργός Σαμαράς συναντάται με την τρόϊκα για μία πρώτη συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι αυτή την εποχή έχει όλο τον κόσμο μαζί του (ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες) σε μία διαπραγμάτευση για το μνημόνιο. Αν δεν τα καταφέρει τότε ο κόσμος θα του γυρίσει την πλάτη. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ. Αν δηλαδή μειωθούν ξανά οι μισθοί έστω και για ένα ευρώ, τότε το παιχνίδι θα έχει χαθεί για την συγκυβέρνηση. Το κρίσιμο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο, Ο κόσμος αναζητάει μία ανάσα ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σήμερα οι ανακοινώσεις από το CERN

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες μια μεγάλης ομάδας επιστημόνων από όλον τον κόσμο στη Γενεύη θα γίνουν σήμερα οι ανακοινώσεις για το σωματίδιο του Higgs. Τα πειράματα ήταν πολύχρονα και έγιναν και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού στο CERN και στο FERMILAB. Οι επιστήμονες φυσικοί θα ζήσουν μία μεγάλη μέρα, αφού θεωρητικά φτάνουν στην αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος και της ύλης. Είναι άραγε το τέλος της αναζήτησης ή η αρχή μιας καινούργιας; Κανείς δεν ξέρει. Ο χρόνος θα δείξει. Η πρακτική εφαρμογή στη ζωή μας αυτής της ανακάλυψης θα φανεί στο μέλλον. Ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Φήμες για την κατάσταση της υγείας Σαμαρά

Έχουν βγει κάποια "παπαγαλάκια" και σπέρνουν κακές δήθεν ειδήσεις για την υγεία του πρωθυπουργού. Δυστυχώς αυτοί που τα διαρρέουν είναι μέσα σπό το κόμμα της ΝΔ. Η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα είναι ΜΟΝΟ στο μάτι του και η προφύλαξή του επιβάλλεται για την αποφυγή επιπλοκών. Μην ακούτε τίποτα από όσα τεχνηέντως διαρρέονται περί δήθεν σοβαρότερου προβλήματος της υγείας του πρωθυπουργού.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Έφυγε ο μεγάλος Θύμιος Καρακατσάνης



Ο Θύμιος Καρακατσάνης ανήκει πιά στην γειτονιά των αγγέλων. Χαρακτηρίστηκε ο μεγαλύτερος αριστοφανικός ηθοποιός της γεννιάς του. Όμως ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ με σκέψη και πόνο για τον συνάνθρωπο. Χάριζε το γέλιο, αλλά, συνάμα κάθε ερμηνεία του ήταν μια γροθιά στο στομάχι των βολεμένων. Θα μας λείψεις Θύμιο. Καλό σου ταξίδι.

Οι άνεργοι θα ξεπεράσουν τους εργαζόμενους

Η ανεργία θα ξεπεράσει, όπως πάει, τους εργαζόμενους. Αυτή η διαπίστωση πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων σαν εφιάλτης περισσότερο, παρά σαν κατάληξη των όσων συμβαίνουν στην αγορά εργασίας. Αν λάβουμε υπόψη ότι εργαζόμενοι θεωρούνται όσοι κάνουν ένα με δύο μεροκάματα, εκ περιτροπής, την εβδομάδα, τότε ο εφιάλτης οι άνεργοι να ξεπεράσουν σε αριθμό τους εργαζόμενους δεν είναι τόσο μακρινός, όσο φαίνεται. Συνεπώς, οδηγούμεθα σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη η οποία υποβόσκει και όλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Η ζωή χωρίς ρεύμα

Κι όμως υπάρχουν οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα. Το λέω διότι πολλοί από μας δεν μπορούν να το φανταστούν ότι συμβαίνει. Κι όμως συμβαίνει. Χθες άκουσα τυχαία τον εξής διάλογο μεταξύ δύο κυριών :
- Πότε θα έρθετε;
- Μαζεύουν τα παιδιά μερικά πράγματα ακόμα και θα έρθουμε το βράδυ.
- Ο άντρας σου που θα πάει;
- Δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι, το παλεύει.
- Χωρίς ρεύμα πως θα ζήσει;
- Δεν ξέρω τι να πω.... Τι κακό μας βρήκε
- Μην στεναχωριέσαι θα τα βολέψουμε και όλο και κάτι θα γίνει
- Αν δεν ήσουνα κι εσύ τι θα γινόμασταν;
- Έλα τώρα.....κι εσύ το ίδιο θα κανες στη θέση μου.
Μετά αγκαλιάστηκαν και χώρισαν!!!!
Για τον κόσμο αυτόν έχει καμιά σημασία η τρόϊκα, η κυβέρνηση, ο Ράϊχενμπαχ, η Μέρκελ κλπ;;;
ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!!!!

Έτσι τραγουδάει η Βραζιλία Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego - Oficial (Assim você me mata)

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ένας πολύ κρίσιμος Ιούλιος

Ήδη βρισκόμαστε στις θερινές άδειες με τους μισούς, σχεδόν εργαζόμενους, να παίρνουν την άδειά τους, χωρίς οι περισσότεροι να ξέρουν τι να την κάνουν. Χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για τις βασικές ανάγκες, επομένως οι διακοπές είναι μάλλον όνειρο ...θερινής νύχτας. Μέσα στον Ιούλιο θα κριθεί και πως θα πάει η "λεγόμενη" διαπραγμάτευση του μνημονίου. Αν χαθούν και οι ελάχιστες ελπίδες για κάποια ανάσα, τότε η κατάσταση θα γίνει κοινωνικά ανεξέλεγκτη.  Ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις του. Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί, ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές έχουν πάει πίσω και οι οφειλές διογκώνονται. Οι εισπαρακτικές εταιρίες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στους δανειολήπτες. Οι ενοχλήσεις ακόμα και για ολιγοήμερες καθυστερήσεις είναι συνεχείς. Ποσο θα αντέξουμε άλλο;; Αν η κυβέρνηση αποτύχει να δώσει ανάσες μέχρι τον Σεπτέμβριο στον κόσμο τότε δεν νομίζω ότι θα έχει καμία τύχη και θα το κυβερνητικό σχήμα θα βαρέσει διάλυση. Η άτυπη περίοδος ανοχής τελειώνει σε δύο μήνες. Ας το ξέρουν εκεί στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) η οποία φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση.

Παλιά Αθήνα 200

Παλιά Αθήνα 199

Παλιά Αθήνα 198

Παλιά Αθήνα 197

Παλιά Αθήνα 196

Παλιά Αθήνα 195

Παλιά Αθήνα 194

Παλιά Αθήνα 193

Παλιά Αθήνα 192

Παλιά Αθήνα 191