Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το οικονομικό πακέτο της ΝΔ δείχνει αλλαγή στάσης

Τα 18 μέτρα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς για την οικονομία και την κοινωνία είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ακούστηκαν με ικανοποίηση από πολύ κόσμο. Το τεράστιο ερώτημα είναι αν θα αφεθεί η Ελλάδα να τα εφαρμόσει;;; Διότι αν ο Σαμαράς, απλώς έριξε ένα προεκλογικό δόλωμα, για να τσιμπήσει ψήφους και τελικά υπαναχωρήσει, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να κρατηθεί ούτε μήνα στην εξουσία, αν τελικά πάρει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση. Η ψήφος του λαού στις 6 Μαΐου έδωσε μηνύματα που τελικά εξανάγκασε τα κόμματα να περιορίσουν τις αγκυλώσεις που είχαν προεκλογικά. ΜΑΚΑΡΙ να εφαρμοστούν όλα όσα εξαγγέλονται και να ανακουφιστεί ο λαός.

Ένα ευρώ (!!!) η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας

Είναι κανείς που ακόμα εθελοτυφλεί και πιστεύει ότι δεν έχουμε πτωχεύσει, εντελώς; ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ. Έφτασε το πιό δυνατό χρηματιστηριακό χαρτί, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, να κοστίζει οσο μισή ...τυρόπιτα!!! Τι άλλο έχει ο πάτος του βάραθρου που έχουμε πέσει;; Ίσως έχουμε και πολύ χειρότερα να δούμε στο επόμενο χρηματικό διάστημα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακόπτεται

Οι επίσημες δημοσκοπήσεις τελειώνουν την Παρασκευή και πλέον αρχίζουν οι "φήμες" και οι "ψίθυροι". Όποιος έχει επαφή με το τι συμβαίνει στην κοινωνία βλέπει ότι το ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ διογκώνεται και μακάρι να μπορέσουν εκεί στη Κουμουνδούρου να διαχειριστούν την  κατάσταση που διαμορφώνεται. Η ΝΔ προσπαθεί αλλά κόμμα δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο, αφού η προεκλογική της εκστρατεία μέχρι σήμερα, δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και κυρίως, δεν εμπνέει τον κόσμο. Συνεπώς στις 17 Ιουνίου το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών και θα πρέπει να βρει τις συμμαχίες εκείνες με τις οποίες θα συγκυβερνήσει. Μακάρι να είναι για το καλό του κόσμου και να μην απογοητευτεί ο λαός που θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα φάρμακα γίνονται όλο και πιό δυσεύρετα

Η υπόθεση του φαρμάκου στην Ελλάδα πέρασε από χίλια κύματα. Ο περιορισμός της συνταγογράφισης ήταν και ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ και χρήσιμος. Έγινε απότομα, διότι τέτοιες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν σταδιακά, διότι το καρτελ του φαρμάκου θα εύρισκε τρόπους να ανατρέψει τις αλλαγές. Οι απότομες αλλαγές έχουν και παράπλευρες απώλειες. Πολλοί ασθενείς γύρισαν με συνταγή γιατρών στα λεγόμενα γενόσημα, χωρίς να έχει προετοιμαστεί ο κόσμος για την αποτελεσματικότητά τους. Εκείνο όπως που είναι εντελώς ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ είναι να στερείται ή να πληρώνει από την τσέπη του το φάρμακο ο ασφαλισμένος. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, αν αναλογιστεί κανείς ποιές κοινωνικές ομάδες πλήττει. Τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Στη δίνη της τεράστιας κρίσης που διέρχεται η χώρα, το αγαθό της υγείας ήταν το αποκούμπι των πολιτών. "Τουλάχιστον έχουμε την υγειά μας" λένε όλο και συχνότερα οι φτωχοποιημένοι Έλληνες. Όταν όμως τους βάζεις να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και τους ρίχνεις στις ουρές της ταλαιπωρίας να τα πάρουν στο απώτερο μέλλον, ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙΣ. Κράτος που εξαθλιώνει τους πολίτες του δεν μπορεί να αξιώνει σεβασμό και να ζητάει από τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όταν δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, έστω και με την αυξημένη συμμετοχή του 25 % από τον ασφαλισμένο. ΠΡΕΠΕΙ να βρεθεί λύση ΑΜΕΣΗ και ΒΙΩΣΙΜΗ χωρίς πισωγυρίσματα με τις πληρωμές των φαρμακοποιών. ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Άρθρο της Lireration για την Ελλάδα...Η Ευρώπη δεν είναι όλη ίδια


ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ LIBERATION
Καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012, 21:34

Το συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation
 
"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"

Η ώρα της κάλπης

Στο μυαλό του Έλληνα ψηφοφόρου

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το πολιτικό τοπίο αρχίζει και ξεκαθαρίζει

Τα πράγματα όσο οδεύουμε στις εκλογές αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν : τα μικρά κόμματα δέχονται τρομακτική πίεση και χάνουν ψηφοφόρους προς τα μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξακολουθεί και φυλλορροεί. Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλες εκλογές και συσπειρώνεται. Όχι πως άλλαξε διαθέσεις απέναντι στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), αλλά θέλει κυβέρνηση και διαχείριση των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ που συσσωρεύονται διαρκώς. Εντυπωσιακές είναι οι μετακινήσεις των γυρολόγων της πολιτικής (παλαιών και νέων) που αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισά τους (πάντα με μία δικαιολογία στο στόμα έτοιμη για να δικαιολογήσουν τις μεταλλάξεις τους). Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα μπορούσαμε να διασκεδάζαμε και λίγο με τους γυρολόγους της πολιτικής. Το ντέρμπι θα παιχτεί ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν είναι βέβαιο για τον νικητή αυτής της "μονομαχίας". Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω και στις προηγούμενες εκλογές, το ίδιο είναι πιθανόν να συμβεί και στις επερχόμενες. Το ζήτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. Θεωρώ, μέχρι και σήμερα ότι μάλλον ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Θα προτιμούσε να καθίσει για λίγο χρόνο αξιωματική αντιπολίτευση, να εκπαιδεύσει κοινοβουλευτικά πολλαπλάσια στελέχη από όσα μέχρι σήμερα έχουν κοινοβουλευτική εμπειρία και να πάρει με ευκολία την κυβέρνηση, ίσως και με αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν να γίνουν. Η πατάτα είναι εξαιρετικά καυτή και ικανή να κάψει ακόμα και ένα νέο πολιτικό ρεύμα που έρχεται με φόρα στην εξουσία. Συνεπώς μπορεί να έρθει δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά είναι βέβαιος νικητής των επόμενων εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν.

Λίγο γέλιο δεν βλάπτει ...

     -Αντρούλη μου πάω στο supermarket ! Θές να σου φέρω κάτι ?
     -Ναί
     -Τί?
     -Ρέστα .....

 ---------------------------

      -Ναι γειά σας...την Αντωνια θελω...
     -Λαθος κανετε κυριε...
     -Οχι ειμαι σιγουρος την Αντωνια θελω..

----------------------------

     Συζητούν 2 φίλοι....
     -Πω πω,δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τις τελευταίες μέρες με την κρίση και τα νέα  
      μέτρα της κυβέρνησης...
     -Εγώ πάλι κοιμάμαι σαν μωρό...
     -Πλάκα κάνεις!!!
     -Όχι,καθόλου, κάθε 2 ώρες ξυπνάω και κλαίω...

--------------------------------

     Είναι μία κατσαρίδα ανάποδα και κουνάει τα πόδια της συνέχεια.
     Μια άλλη κατσαρίδα απορώντας την πλησιάζει και την ρωτάει:
     -Αερόμπικ, αερόμπικ??
     Και της απαντάει η άλλη...:
     -Όχι ΑΕΡΟ-ΖΟΛ.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η ευφορία (Euphoria) της Σουηδίας είχε .....πολιτικό μήνυμα

Τελικά από τον ευρωπαϊκό βορρά και μέσω του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ήρθε το πολιτικό μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι το αγκάλιασαν και του έδωσαν την νίκη με βαθμολογία ρεκόρ και μεγάλη απόσταση από το δεύτερο τραγούδι. Για την ευφορία τραγουδούσε η σουηδέζα ερμηνεύτρια. Ελπιζω να μην το μετατρέψουν σε "εφορία" εδώ στο νότο, διότι χαθήκαμε. Μήπως τελικά οι βόρειοι τραγουδούν για την "ευφορία", τσιμπάνε οι νότιοι στην Ευρώπη, νομίζοντας ότι αφορά και τους φτωχούς, και την πατάνε διότι εδώ η μόνη "ευφορία" είναι η γνωστή ΕΦΟΡΙΑ η οποία αυτην την εποχή είναι φόβος και τρόμος όλων μας;;;

Και η Λαγκάρντ .... ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις της Διευθύντριας του ΔΝΤ ότι δεν θα υπάρξει οίκτος για τους Έλληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, ποιά πολιτική δύναμη ενισχύουν στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών;; Ο ευρών ας το διαδώσει και ας αρχίσει να το εμπεδώνει, ότι οι ξένοι θέλουν ηρεμία στα πεζοδρόμια της Ελλάδας μετά τις εκλογές, χωρίς διαδηλώσεις.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ελλάδα εκπέμπει SOS

Η κοινωνία εκπέμπει SOS. Ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο. Δεν πάει άλλο. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι στα πρόθυρα της έκρηξης. Οι αυτοκτονίες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και περνάει στα "ψιλά" των εφημερίδων. Οι κάδοι των απορριμάτων γίνονται "πόλος συνάντησης" όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας που ψάχνου να βρουν κάτι να φάνε.  Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι απολύονται, ενώ όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, μένουν απλήρωτοι κάμποσους μήνες και λαμβάνουν "έναντι" μισθού. Οι μικρομεσαίοι και η συντριπτική πελιοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών ζουν εποχές πρωτόγνωρες. Δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους και κάθε μήνα "μπαίνουν μέσα". Η παραγωγική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη. Οι τράπεζες κάνουν σαν να μην βλέπουν τι συμβαίνει στην αγορά και φροντίζουν μονο την επιβίωσή τους τσαλαπατώντας τους εργαζόμενους από τους οποίους ζητουν συνέχεια να κάνουν υποχωρήσεις.  ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Τι θα προκύψει από τις κάλπες, οι οποίες γίνονται υπό το κράτος στυγνής τρομοκρατίας που ήδη έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Οι ευρωπαίοι- "εταίροι" συνεχώς εκβιάζουν και απειλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο κόσμος τρομοκρατείται, αλλά δεν αντιδρά και σύμφωνα με τις διατγές και τους εκβιασμούς των ξένων. ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ;;; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ;;

Το χρηματιστήριο κάτω από τις 500 μονάδες

Με το άνοιγμα σήμερα του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήδη έσπασε προς τα κάτω και το φράγμα των 500 μονάδων δημιουργώντας νέο αρνητικό ρεκόρ. Η αγορά είναι απλώς "νεκρή" και με πιστοποιητικό πιά. Ο κόσμος βλέπει να εξανεμίζονται οι περιουσίες του. Ακίνητα στα αζήτητα με σαφή πτωτική τάση. Οι τράπεζες κοιτάζουν μόνο τα του οίκου τους (δηλαδή την ύπαρξή τους) και για δάνεια ούτε λόγος. Οι καταθέσεις είναι το επόμενο (;) χτύπημα το οποίο θα είναι και το τελειωτικό για την πτωχευμένη χώρα μας. Κατά τ' άλλα οι άθλιες και κενολόγες πολιτικές αντιπαραθέσεις παλαιών και νέων πολιτικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στα κανάλια.

Ψυγεία με μηδενική κατανάλωση ρεύματος

Μην γελάσει κανείς......
Φτάνει η ώρα για να τα βγάλει κάποιος στην αγορά και μετά να ψάχνουμε τον παγοπώλη....

Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι τους απέναντι.....

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το σύστημα έχει ήδη αποδεχθεί την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και μάλιστα την .... αβαντάρει. Όταν σε όλα τα πάνελ συζητήσεων, όλοι οι συντελεστές (πολιτικοί και παρουσιαστές), στην συντριπτική τους πλειοψηφία, "την πέφτουν" στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, δύο πράγματα καταφέρνουν : 1. Να τον κάνουν συμπαθή 2. Να ομολογούν με τη στάση τους ότι τον θεωρούν πρώτο κόμμα. Αυτό που το καταλαβαίνει και μαθητής του Δημοτικού Σχολείου, φαίνεται να το αγνοούν τα ΜΕΓΑΛΑ και λοιπά κανάλια της τηλεόρασης. Ανοησία ή σχέδιο;; Ποτέ δεν πίστευα στην ομαδική ανοησία. Συνεπώς υφίσταται σχέδιο-στροφή προσεταιρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας τον στην πρώτη θέση με όσο το δυνατόν καλύτερα ποσοστά. Τα υπόλοιπα τα βλέπετε στις τηεεοράσεις σας και τα ακούτε στα ραδιόφωνά σας.

Χωρίς φάρμακα και πάλι οι πολίτες

Πάλι η υγεία του Ελληνικού Λαού επαφίεται στον πατριωτισμό και στις αντοχές των φαρμακοποιών. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δηλώστε επίσημα ότι έχουμε πτωχεύσει και πάψτε να φλυαρείτε για το αν θα βγουμε ή θα μείνουμε στο ευρώ. Όταν ο κόσμος αυτοκτονεί και πεινάει δεν μπορούμε να κάνουμε υψηλή ... πολιτική στα αποκαϊδια της κοινωνίας. Άει σιχτιρ πια.... Ο γέροντας και ο άρρωστος υποφέρει και ψάχνει το φάρμακο του και οι μπουρδολόγοι πολιτικοί σαχλαμαρολογούν. Οι φυλακές δεν είναι μόνο για τον Τσοχατζόπουλο και τους συν αυτώ, πρέπει να μπουν κι άλλοι σύντομα...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Έξοδος από το ευρώ : μπλόφα ή πραγματικότητα

Μεγάλυτερη πλύση εγκεφάλου δεν έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός, από όση δέχεται αυτές τις μέρες σχετικά με το εκλογικό διακύβευμα : ευρώ ή δραχμή. Δεν είμαι οικονομολόγος (αν και αυτοί είναι απόλυτα διχασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει εκδοχή απόλυτα αρνητική ή απόλυτα θετική στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή). Κάποια πράγματα όμως μπορούμε να τα σκεφτούμε και με το κοινό μυαλό μας :
Πόσο θα αντέξει μία χώρα στην Ελλάδα με σκληρό νόμισμα ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;
Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει πιό σκληρό νόμισμα από εκείνο των ΗΠΑ;
Πόσο ακόμα θα μειωθούν οι μισθοί (γιατί θα μειωθούν ΣΙΓΟΥΡΑ και το ΚΚΕ να έρθει στην εξουσία) και πόσο ακόμα θα αντέξουμε την βαθειά ύφεση;
Πως το κράτος θα μαζέψει έσοδα από ένα λαό που δεν έχει πιά πόρους και εισοδήματα για να ανταποκριθεί στις βασικές του ανάγκες;
Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που οι εθνοπατέρες, που κοκορομαχούν στα ΜΜΕ σαν να βρισκόμαστε στην εποχή του Μαυρογιαλούρου, πρέπει να απαντήσουν.
Στις εκλογές αυτές πρέπει να ψηφίσουμε εκείνους ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ότι έχουν πρόγραμμα και θέσεις ΣΤΕΡΕΕΣ (όχι του τύπου λεφτά υπάρχουν) και, το κυριότερο, ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΕΣ.
Προσοχή στους ψεύτες και στους λαοπλάνους που έχουν βγει για να εκμεταλλευτούν τον ΠΟΝΟ ΜΑΣ και ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ.
Όλοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑ.
Ο έντυπος τύπος, το διαδίκτυο είναι πηγές που μπορούμε να βρούμε και νηφάλιες φωνές με επιχειρηματολογία. Πρέπει να ενημερωθούμε πριν πάμε στις κάλπες. Και ο Θεός μαζί μας.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ολυμπιακή δάδα 1980 Μόσχα

Ολυμπιακή δάδα 1936 Βερολίνο

Ολυμπιακά μετάλλια Αθήνας 2004

Εισιτήριο Ολυμπιακών αγώνων 1906

Τα πρώτα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 της Αθήνας

Έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων

Έγινε στο Ζάππειο με την ευκαιρία την αφής της Ολυμπιακής Φλόγας έκθεση ολυμπιακών ενθυμημάτων όπου, κυρίως, με φωτογραφικό υλικό, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να δει στιγμές από τους πρώτους ολυμπιακούς αγώνες το 1896 στην Αθήνα. Επίσης είχε και έκθεση φιλοτελικών κλπ αντικειμένων από την πρώτη αλλά και τις επόμενες ολυμπιάδες. Ήταν μία καλή προσπάθεια για να θυμηθούμε ότι φέτος έχουμε ολυμπιακή χρονιά.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το ύφος του Σαμαρά στον "πολιτικό γάμο" με την Ντόρα ήταν όλα τα λεφτά

Σαν να κατάπινε βόλια  ο Αντώνης Σαμαράς στις ανακοινώσεις του "πολιτικού γάμου" με την Ντόρα. Ούτε ένα (τυπικό έστω) μειδίαμα. Στους όρκους ενότητας στον "πολιτικό γάμο" με την Ντόρα, το ύφος του ήταν σαν ... "κηδεία". Τελικά η επανένωση-λυκοφιλία, επισφραγίστηκε με την χειραψία μεταξύ των πρωταγωνιστών, που κι αυτή ήταν χειραψία "κηδείας". Τελικά το ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Μπορεί να είναι και μη αναστρέψιμο. Ίδωμεν...

Σαμαράς - Μπακογιάννη και πάλι μαζί

Μετά από δύο χρόνια περίπου ξανασμίγουν ο Σαμαράς και η Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς παίζει τα "ρέστα" του στις εκλογές αυτές και ό,τι του εισηγούνται, θέλοντας και μη, το κάνει δεκτό. Έτσι και η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου, τότε ο Σαμαράς παίρνει ανάσες, αν βγει δεύτερη η ΝΔ, τότε γίνεται αμέσως κάδρο δίπλα στους λοιπούς αρχηγούς της ΝΔ, οπότε θα ξεκινήσουν διεργασίες στο κόμμα.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η μοναξιά του Γιώργου Καρατζαφέρη

Τα κατάφερε με τις κωλοτούμπες του ο Γιώργος Καρατζαφέρης να γίνει στις δημοσκοπήσεις "λοιπά κόμματα".  Έμεινε με τη σφραγίδα του κόμματος και βλέπει τον ένα μετά τον άλλο τους υποψήφιους βουλευτές του να του φεύγουν. Εκείνος βρυχάται πως θα κατέβη μόνος του κλπ κλπ. Δεν κατάλαβε, ή κάνει πως δεν έχει καταλάβει, γιατί ο λαός τον τιμώρησε. Θα έχει όλο το χρόνο να το καταλάβει στην πορεία. Τώρα ας αρκεσθεί στα πεντάλεπτα των λοιπών κομμάτων στην προεκλογική περίοδο και μετά, αφού κατέβη από το "καλάμι" του βλέπει τι θα κάνει....

Ποδόσφαιρο : και παλι βασιλιάς των σπορ

Στο πιό σημαντικό διασυλλογικό ποδοσφαιρικό αγώνα της Ευρώπης και του κόσμου, αποδείχθηκε και πάλι, ότι στο ποδόσφαιρο, όταν παίζεται από σωστούς επαγγελματίες κι όχι μίζερους διαρκώς διαμαρτυρόμενους  ιθαγενείς, υπάρχει ένας νόμος πάνω απ' όλα : Ό,τι τα πάντα μπορούν να έρθουν πάνω κάτω ανά πάσα στιγμή. Έτσι η Τσέλσι έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης με μισή ομάδα, χωρίς Μουρίνιο και άλλα λαμπερά αστέρια, επειδή είχε έναν τεράστιο παίχτη που ήθελε να πάρει ό,τι του χρωστούσε η ιστορία : τον ΝΤΙΝΤΙΈ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ. Ίσως κάποια εποχή στην Ελλάδα να δούμε κι εμείς ποδόσφαιρο κάπως ανεκτό, χωρίς την μιζέρια, την διαιτητολογία, τον παραγοντισμό, τις αμετροεπείς δηλώσεις, τον χουλιγκανισμό κλπ κλπ. Μέχρι τότε ας μάθουμε να το βλέπουμε από τηλεοράσεως και να αναπολούμε.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τσίπρας μιλάει γκρήκλις: Σπαρταριστός ΣΙΛΑΣ

Τσίπρας διψάει για γνώση : Μια άλλη άποψη για την πολιτική επικαιρότητα από τον ΣΙΛΑ

Περίεργες μεθοδεύσεις για ένα δημοψήφισμα που πάει κι έρχεται

Έγινε ξεκάθαρο πως η παρέμβαση του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόϊμπλε τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου, που προέτρεπε τους έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν μνημονιακά κόμματα, έδωσε ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε ακόμα πιό κάτω τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα. Η χθεσινοβραδυνή είδηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας περί προτροπής-σκέψεων της Μέρκελ για δημοψήφισμα στην Ελλάδα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τα δύο μνημονιακά κόμματα. ΤΥΧΑΙΟ;; Αρχίζω να μην νομίζω ότι είναι τυχαίο. Δεν έχουν πει στη Μέρκελ ότι ο ελληνικός λαός δεν κατευθύνεται εύκολα, ιδίως όταν εκείνος που του υπαγορεύει τι να κάνει είναι, τη δεδομένη στιγμή, ο "χειρότερος εχθρός του";; ΣΥΝΕΠΩΣ τι συμβαίνει;; Μήπως το σύστημα πήρε απόφαση, λαμβάνοντας τα μηνύματα του κόσμου, να πριμοδοτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ όσο μπορεί για να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας;;; Μήπως ΖΟΥΜΕ εποχή 1981, όσο κι αν κάποιοι ομιλούν για ανίερες συγκρίσεις;; Ίδωμεν....

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το ΠΑΝΔΟΚ σε κάθετη πτώση

Το ΠΑΝΔΟΚ οδεύει προς την τελική μάχη, μητέρα όλων των μαχών. Τα δύο κόμματα που μας οδήγησαν στην μεταπολίτευση, με τις επιλογές τους και την υποστήριξη του μνημονίου σαν έσχατη πράξη, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Θα αλλάξουν; Θα μεταλλαχθούν; Θα διαλυθούν; Κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος. Είναι όμως νομοτελειακό ότι στις επερχόμενες εκλογές θα έχουμε ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο εσωτερικό των κομμάτων αυτών. Οι ανιστόρητες πολιτικές ηγεσίες (ιδίως ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ) όφειλαν να γνωρίζουν τι σημαίνει η θέση μιας χώρας υπό επιτήρηση από το ΔΝΤ για τις πολιτικές δυνάμεις που θα το πράξουν. Τώρα θα μπουν στον κάλαθο αχρήστων της ιστορίας. 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το μετέωρο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές ενδέχεται να είναι πρώτο κόμμα και να αναλάβει την πρωτοβουλία σχηματισμού κυβερνήσεως. Η Λούκα Κατσέλη είναι κοντά σε ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως και άλλα στελέχη να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι έχει ακουστεί και για την ένταξη, έστω και για συμβολικούς λόγους, του Μίκη Θεοδωράκη. Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη προεκλογική περίοδο θα είναι να ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ. Αν έχουμε παραφωνίες τότε, με δεδομένο και αναμενόμενο τον λυσσαλέο πόλεμο που θα δεχθεί από συστημικά ΜΜΕ και τα άλλα κόμματα που πνέουν τα λοίσθια, θα έχει ακόμα και πτώση ποσοστών και θα χαθεί η δυναμική αύξησης της εκλογικής του επιρροής. Από την δική του στάση θα κριθεί και το εκλογικό του ποσοστό. ΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ μπαίνουν το ένα μετα το άλλο, τότε....είναι άξιοι της τύχης τους. Χρειάζεται μία σύσκεψη για τον καθορισμό ενιαίας πολιτικής γραμμής σε καθοριστικά ζητήματα κυρίως της οικονομίας. Φαντάζομαι ότι θα έκαναν αποτίμηση των αντιδράσεων που είχαν ύστερα από ατυχείς δηλώσεις που έγιναν και έδωσαν τροφή για αρνητικά σχόλια. Θα πρέπει να ξέρουν ότι όλοι θα μετράνε ακόμα και τις ανάσες τους.

Η κεντροδεξιά κινείται για να μείνει στο προσκήνιο

Τα ψέματα για την πάλαι ποτέ πανίσχυρη κεντροδεξιά στην Ελλάδα τελειώνουν. Ή θα μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο ή θα διαλυθεί όπως τη γνωρίζουμε ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η λύση Καραμανλή δεν είναι ακόμα εφικτή. Ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ώς η χρησή εφεδρεία για να ανεβάσει την κεντροδεξιά, αν συμβεί το μοιραίο και συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θεωρείται πιθανό η ενεργή ανάμειξη του Καραμανλή στην εκλογική διαδικασία. Συνεπώς η μόνη ελπίδα να παραμείνει και μετά το βράδυ των νέων εκλογών αρχηγός της ΝΔ ο Σαμαράς είναι να παραμείνει πρώτο κόμμα. Αν χάσει την πρωτιά γίνεται κάδρο στα γραφεία του κόμματος, το οποίο θα ψάχνει πλέον όχι μόνο για αρχηγό, αλλά και για πολιτική ταυτότητα. Στα πλαίσια αυτά έχουν αρχίσει και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επαφές με Καρατζαφέρη και Μπακογιάννη, κατά κύριο λόγο, και Μάνο σε δεύτερο πλάνο. Τα αγκάθια είναι πολλά με μεγαλύτερο τις εκλόγιμες θέσεις που θα ζητήσουν να λάβουν οι δύο αρχηγοί (Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη). Αν λυθεί αυτό τότε η ένωση της κεντροδεξιάς είναι προ των πυλών.

Νέα προεκλογική περίοδος

Τα κόμματα αποφάσισαν ότι ....διαφωνούν και σύρουν τη χώρα σε νέες εκλογές. Φυσικά κανένας δεν μπορεί να είναι αντίθετος με την ύψιστη δημοκρατική λειτουργία των εκλογών, εκτός αν αυτές γίνονται για να κουκουλώσουν την πολιτική γύμνια νάνων πολιτικών. ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ δεν πρέπει να τα ξεπλένουν με τις εθνικές εκλογές. Για το λόγο αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ποιά πρόσωπα μας κυβέρνησαν και μας έφεραν μέχρι εδώ. Και στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να ψηφίσουμε με ΜΥΑΛΟ με στόχο την οριστική ταφόπλακα της μεταπολίτευσης. ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ περισσότερη διάθεση για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ -Οι τηλεφωνικες επικοινωνίες των πολιτικών αρχηγών

Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις

Όπως και στις εκλογές της 6ης Μαίου οι δημοσκοπήσεις έπεσαν εντελώς έξω, έτσι και τώρα πάλι έξω θα πέσουν. Ο λαός δεν εκφράζεται, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ. Έχετέ το υπόψη σας όλοι όσοι "διαβάζετε" δημοσκοπήσεις και κάνετε εκτιμήσεις και συναρτάτε απ΄΄ο αυτές τις κινήσεις σας στην πολιτική σκακιέρα. Για να έχετε ασφαλή εκτίμηση πρέπει να μιλάτε με το λαό (όχι τους αυλοκόλακες). Στις επόμενες εκλογές, αν γίνουν θα έρθουν τα πάνω - κάτω. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Μην το ξεχνάτε αυτό.

Πολιτικοί νάνοι μπροστά σε γιγάντια προβλήματα

Ζούμε επί μία βδομάδα και πλέον την προσπάθεια των πολιτικών νάνων να σχηματίσουν μία κυβέρνηση που θα προχωρήσει τα τεράστια ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Δυστυχώς για την  πατρίδα μας βρεθήκαμε σε μία πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας μας με νάνους πολιτικούς. Έχουμε πήξει αυτές τις μέρες με φλύαρους πολιτικούς, περιχαρακωμένους σε πολιτικές του παρελθόντος με το κύριο ενδιαφέρον τους να προστατέψουν τα πολιτικά τους "μαγαζάκια". Μετά ψάχνουν να βρουν γιατί μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή. ΟΙ ΙΔΙΟΙ (πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ) την έβαλαν και ίσως είχαν το λόγο τους που το έκαναν. ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, διότι η νέα λαϊκή ετυμηγορία σίγουρα θα στείλει στο σπίτι τους το βράδυ των εκλογών κάποιους από τους σημερινούς πρωταγωνιστές των φλύαρων συζητήσεων.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αγγλία η μητέρα του ποδοσφαίρου η Μάντζεστερ Σίτι πρωταθλήτρια

Αυτό που έγινε  σήμερα στην τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες του Μάντζεστερ στα πέντε τελευταία λεπτά των αγώνων τους, δείχνει για άλλη μία φορά γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Η Μάντζεστερ Σίτι έχανε στο γήπεδό της με 2-1 από την ΚΠΡ, ενώ η άλλη ομάδα τοτ Μάντζεστερ, η Γιουνάϊτεντ νικούσε την Σάντερλαντ με 1-0 εκτός έδρας. Με τα αποτελέσματα αυτά η Γιουνάϊτεντ έπαιρνε το πρωτάθλημα. Έπρεπε ή η Σίτι να κερδίσει (να βάλει 2 γκολ) ή η Σάντερλαντ να χάσει (να βάλει 2 γκολ). Τελικά η Σίτι έβαλε στα τελευταία 4 λεπτά δύο γκολ και πήρε το πρωτάθλημα. Ενώ στο γήπεδό της οι οπαδοί της ήταν έτοιμοι για "κηδεία" στο τέλος "τρελλάθηκαν". Αυτά μόνο στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν!!!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ μετά από τις κάλπες

Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, έχει μέλλον. ΚΑΝΕΝΑΣ. Το ΠΑΣΟΚ του 1974, έκλεισε τον κύκλο του οριστικά και αμετάκλητα. Μπορεί η ΝΔ να είναι η μεγάλη ηττημένη των εκλογών, παρά το γεγονός ότι πήρε βραχεία κεφαλή, αλλά το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε ουσιαστικά. Χωρίς ιδεολογία, με φθαρμένα στελέχη, με σκάνδαλα υπό διερεύνηση, με ηγεσία φλύαρη που έχει εντελώς χάσει την επαφή με τις πλατιές μάζες. Συνεπώς, ήρθε η ώρα για ΑΛΛΑΓΗ στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, διάλυσή του, αλλαγή του ονόματος, καθορισμός εξ υπαρχής της ιδεολογίας, νέο στελεχιακό δυναμικό άφθαρτο, πλήρη απαγκίστρωση και καταδίκη του παπανδρεϊσμού, αυτοκριτική σε βάθος (όχι ανέξοδες γλαφυρές συγγνώμες) πλήρης απαλλαγή από τα βαρίδια, καταγγελία των επίορκων πολιτικών και απαρχής ανοικοδόμηση της χαμένης εμπιστοσύνης με τον κόσμο. Ο αγώνας θα είναι από το ΜΗΔΕΝ. Οι επόμενες εκλογές που έρχονται θα δείχουν την συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών του κόμματος. Η κοινωνία είναι παντελώς αδιάφορη για όσα υποστηρίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ. Μόνο ως αναγκαίο κακό (συμπλήρωμα) με την ανοχή της όποιας κοινοβουλευτικής του ομάδας σε μία μελλοντική κυβέρνηση είναι το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση. Δυστυχώς τα λάθη του συγκεκριμένου κόμματος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί ορθά. Αυτό θα γίνει μόλις καταλαγιάσει η "σκόνη" από τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παραδικαστικό ....τελικά όλους τους κορόϊδεψε ένας ιερωμένος

Ο ένας μετά τον άλλο, από όσους φέρονταν να είχαν "εμπλοκή" στο παραδικαστικό που είχε συγκλονίσει την κοινωνία και είχε δημιουργήσει εύλογη ανησυχία για την απονομή της δικαιοσύνης από μερίδα δικαστικών λειουργών και συλλειτουργών της δικαιοσύνης, δικηγόρων, αθωώνονται και τελικά εκείνος που τα φορτώνεται όλα είναι ένας ιερωμένος, ο δικαστής .... με τη μεζούρα και η ....ανήσυχη ανακρίτρια. Μίας άλλης ανακρίτριας χάθηκαν τα ίχνη της στον τύπο και τα ΜΜΕ κάπου στο Λονδίνο. Ίσως μετά τις παραγραφές των πράξεών της για τις οποίες κατηγορείται να εμφανιστεί. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στό ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ. Κρίμα! Ήταν μία ευκαιρία να γίνει κάθαρση στον πιό ευαίσθητο τομέα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος, στη δικαιοσύνη. Ο κόσμος έμεινε με την απορία και τις σκιές. Και πάλι κρίμα!!!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη μετά τις εκλογές

Η ΔΗΜΑΡ έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση στις εκλογές της 6ης Μαίου. Μπήκε στη Βουλή και συμμετέχει με τις δυνάμεις της στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το κυβερνητικό αδιέξοδο που έχει μέχρι σήμερα δημιουργηθεί. Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να δώσει στον κόσμο, τώρα μετά τις εκλογές, με σαφήνεια την πολιτική της ταυτότητα. ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα. Πόσο ΑΠΕΧΕΙ από το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ;; Η ψήφος στη ΔΗΜΑΡ προέρχεται κυρίως, από τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι πήγαν σε έναν παραπλήσιο με το ΠΑΣΟΚ χώρο και περιμένουν τις εξελίξεις. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο τι διαφέρει στις πολιτικές του απόψεις ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ας το κάνει. Είμαι απόλθτα πεπεισμένος ότι οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ δεν γνωρίζουν τις διαφορές. Επομένως, πρέπει χωρίς χρονοτριβή η ΔΗΜΑΡ να αποκτήσει πολιτική διακριτή ταυτότητα από τα συγγενή κόμματα της αριστεράς, διαφορετικά θα ενσωματωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι στις επόμενες, οπωσδήποτε στις μεθεπόμενες εκλογές. Και από εκλογές ο τόπος θα χορτάσει τα επόμενα χρόνια. Οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν πολύ συντομότερα απ' ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα.

Τα ΜΜΕ θυμήθηκαν την Χρυσή Αυγή

Πολύ όψιμα τα ΜΜΕ θυμήθηκαν την Χρυσή Αυγή. Μέχρι τις εκλογές την αγνοούσαν επιδεικτικά και δεν κάλεσαν, πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων, εκπροσώπους της για να εκθέσουν τις απόψεις τους και να "εκτεθούν" στην δημόσια κριτική. ΤΩΡΑ που είδαν τι κατάφεραν τρέχουν και δεν φτάνουν με καθημερινές επαναλήψεις των ιδίων βίντεο. Μήπως συνεχίζεται η "διαπόμπευση-διαφήμιση" της Χυσής Αυγής;; Η δημοκρατία δεν εφαρμόζεται αλα-καρτ, όπως έχουν μάθει να κάνουν τα ΜΜΕ στη χώρα μας. Τώρα, μετά τις εκλογές, οφείλουν να καλούν στα πάνελ και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής αφού τους ψήφισε το 7 % του ελληνικού λαού. Πως μπορούν τα ΜΜΕ να επιλέγουν ποιοί είναι οι πατρίκιοι και ποιοί οι πληβείοι των πολιτικών σχηματισμών και συνάμα να λοιδωρούν τους απόντες;; Δεν εξετάζουμε αν έχουν δίκαιο ή άδικο. Αυτό μένει να το κρίνει το εκλογικό σώμα. Μην ξεχνάμε το ρόλο των ΜΜΕ που είναι να ενημερώνουν κι όχι να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Συνεπώς η Χρυσή Αυγή είναι ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ των ΜΜΕ που επέλεξαν να μην την προβάλουν προεκλογικά και να υποστεί κι εκείνη τη βάσανο των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, ώστε ο πολίτης να διαμορφώσει άποψη για τα πιστέυω και τις θέσεις αυτού του κόμματος. Μην το παίζουν τώρα τα ΜΜΕ "μωρές παρθένες", αφού είχαν και τις δημοσκοπήσεις που σταθερά έδειχναν ΟΛΕΣ την Χρυσή Αυγή, εντός της Βουλής και μάλιστα όχι οριακά. Έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης τα ΜΜΕ με τη στάση που τήρησαν στην άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Αυτό έγινε λόγω ανοησίας ή λόγω .....? 

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΚΚΕ ήρθε η ώρα για αλλαγές;

Το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ μπορεί και να είναι προάγγελος κομματικών αλλαγών. Γνωρίζω ότι εκεί στο ιστορικό κόμμα της αριστεράς οι αλλαγές είναι αργές, απελπιστικά αργές, και παίρνουν πολύ, πάρα πολύ, χρόνο. Κάποιες συζητήσεις για το τι επιδιώκει το κόμμα στην κοινωνία θα πρέπει να αρχίσουν σιγά-σιγά, με ρυθμούς ΚΚΕ. Τα ποσοστά του μετά την καταβαράθρωση του δικομματισμού δεν είναι τα καλύτερα. Οριακή αύξηση των ποσοστών μετά από ένα τέτοιο "πολιτικό σεισμό" δεν πρέπει να θεωρείται επιτυχία. Θα γίνει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τα όργανα του κόμματος και κάποια στιγμή, μέσα σε εύλογο χρόνο θα δούμε τι θα γίνει.... Ποιός είναι ο "εύλογος χρόνος" στο ΚΚΕ αυτό είναι ζητούμενο. Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μια γεννιά;;;

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ολοκληρωθεί

Ο αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών της 6 Μαίου είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν σταθερός στις απόψεις του, αντιμνημονιακός, έκανε αντιπολίτευση στον Γιώργο Παπανδρέου και στην μετέπειτα κυβέρνηση Παπαδήμου και έκανε και μία κίνηση ΜΑΤ, κατά τη γνώμη μου, με την πρότασή του για συνεργασία, έστω και στις μονοεδρικές περιφέρειες, με τα λοιπά αριστερά κόμματα (ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ). Η αρνητική στάση των δύο κομμάτων στην πρόταση αυτή του Τσίπρα τα καθήλωσε στα ποσοστά που έλαβαν τελικά και έδωσε μεγάλη ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ. ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διαμορφώσει την πολιτική του σε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. Άλλο πράγμα να είναι ένα κόμμα του 5-6 % και άλλο να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα με τάσεις ανόδου. Θα πρέπει να πείσει τις δυνάμεις που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ για να βγούμε από το αδιέξοδο και να κυβερνηθεί η χώρα. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει την υπέρβαση. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δίνει εξετάσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και πρέπει να ΠΕΤΥΧΕΙ. Ιδού η Ρόδος....

Παραίτηση Αντώνη Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε τα ακατόρθωτα στη Νέα Δημοκρατία:  να έχει, μετά από εκλογές, που ο ίδιος προκάλεσε και επιδίωξε, ένα ΠΑΣΟΚ με ποσοστά του 1974 (όταν ιδρύετο) και να οδηγήσει το κόμμα της ΝΔ στο αξιοθρήνητο 18.9 % ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ!!! Και δεν είναι μόνο αυτό : κατάφερε επίσης στο λίγο χρόνο που έχει την αρχηγία του κόμματος, να ιδρυθούν από τα σπλάχντα της παράταξης άλλα δύο κόμματα : οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ οι φυγόκεντρες τάσεις ήταν προς κάθε κατεύθυνση. Η αξιοπρεπής στάση ενός πολιτικού που βρίσκεται μετά από ένα συντριπτικό για την παράταξή του εκλογικό αποτέλεσμα είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες, οι οποίες μπορεί να φαίνονται "σοβαρές", πλην όμως δεν είναι ΗΘΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ. Η Νέα Δημοκρατία (όπως και το ΠΑΣΟΚ) όπως τα γνωρίσαμε ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Νέοι σχηματισμοί θα φανούν, ενώ θα λάβουν και στίγμα σαφέστερο στο θολό πολιτικό τοπίο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να αντιληφθούμε που το πάνε και το πόσο συμπαγής θα είναι η νέα του κοινοβουλευτική ομάδα. Μετά την πιθανή αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση αφού λάβει τη πρώτη διερευνητική εντολή, θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος. Θα το κάνει;;

Κατάρρευση αξιοπιστίας των συστημικών ΜΜΕ

Τα αποτελέσματα της κάλπης έδειξαν με τον πιό περίτρανο τρόπο και το ρόλο των συστημικών ΜΜΕ (και δεν εννοώ μόνο τα γνωστά τηλεοπτικά μέσα). Οι προβλέψεις έπεσαν έξω στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Δεν συζητώ για τις μαϊμού δήθεν τηλεφωνικές "κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις" που διέρρεαν από συγκεριμένους διαδικτυακούς τόπους. Ακόμα και την ύστατη μέρα της κάλπης και πάλι έλεγαν μπαρούφες....και στο τέλος έλεγαν ότι ....επιβεβαιώθηκαν. Πόσο ηλιθίους θεωρούν τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες του διαδικτύου;; Ο κόσμος του είδε, τους διάβασε και τους έκρινε. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Καλή η κατ' επίφαση αντικειμενικότητα, αλλά κάκιστη η υποβολιμιαία άποψη. Ας το ξαναδούν κάποιοι που μέχρι χθες, ΝΟΜΙΖΑΝ ότι επηρεάζουν τους πολίτες. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

Ο λαός μίλησε, το λόγο έχουν οι βουλευτές

Οι εκλογές της 6ης Μαίου 2012 αποτελούν ήδη ένα ιστορικό γεγονός.
Ο λαός μίλησε και την απόφασή του πρέπει να διαχειρισθούν οι εκλεγμένοι βουλευτές.
Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και υπερβαίνει τις προσωπικές αντιπαλότητες.
ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
 ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ, αλλάζοντας τους παραδοσιακούς συσχετισμούς δυνάμεων.
Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΡΙΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ. 

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Έφυγε ο Κώστας Καρράς

Ο ηθοποιός Κώστας Καρράς έχασε τη μάχη με την αρρώστια με την οποία πάλευε τον τελευταίο καιρό. Ήταν ένας ηθοποιός σεμνός ο οποίος είχε περάσει και από τα βουλευτικά έδρανα. Καλό σου ταξίδι Κώστα εκεί στη γειτονιά ων αγγέλων σίγουρα θα βρεις όλους τους παλιούς σου φίλους.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η ώρα της κάλπης έφτασε

Εξαπατήθηκες.
Λοιδωρήθηκες.
Δυσφημίστηκες.
Πόνεσες.
Λύγισες.
Εξαθλιώθηκες.
Ήρθε η ώρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ.....
Δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία, μέχρι την επόμενη φορά που θα ψηφίσεις.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

6 Μαίου 2012 ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ.....

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, μεταξύ πολλών άλλων :

Την υπουργό της φωτοτυπίας Διαμαντοπούλου που άφησε τα παιδιά χωρίς βιβλία και στη θητεία της τα παιδιά που υποσιτίζονται ανέρχονται περίπου σε 450.000, σύμφωνα με την UNICEF
Τον υπουργό της ανεργίας Κουτρουμάνη που σου διέλευσε τα εργατικά δικαιώματα, ενώ ως πανελίστας του Αυτιά κλπ πρωινάδικων υποσχόταν ευημερία και αυξήσεις
Τον υπουργό δημόσιας τάξης, ανάπτυξης και ξανά δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδη που ψήφισε το μνημόνιο Ι χωρίς να το διβάσει (εκείνο που σε κατακρεούργησε) και που 20 μέρες προ των εκλογών το παίζει "σερίφης" στην Αθήνα για να διαφημίσει την ανυπαρξία του επί δύομιση χρόνια
Τον υπουργό υγείας, πρώην εργασίας, Λοβέρδο που σου έκοψε τις συντάξεις και τα φάρμακα και σε έστειλε στις ατέλειωτες ουρές ζήτουλα να πάρεις μετά από καιρό τα όσα πλήρωσες για να πάρεις τα φάρμακά σου.

Ψήφος για την αξιοπρέπεια των ΕΛΛΗΝΩΝ και των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

φωτο ethnos.gr

φωτο tvxs
ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ.
ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Φτάνει η ώρα να ξεσπάσει η οργή του ΛΑΟΥ

Ό,τι και να μας πουν με τον γνωστό μειλίχιο τρόπο τους τα μεγαλοστελέχια των κομμάτων που βγήκαν από το καβούκι τους την τελευταία βδομάδα προ των εκλογών και δεν άφησαν μέσο για μέσο για να μας επιβάλλουν τη φάτσα τους, ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ : ό,τι έσπειραν θα θερίσουν.
Έσπειραν, μεταξύ άλλων,:  την ανεργία, την ανέχεια, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα, τις λιποθυμίες των μαθητών στα σχολεία, τα συσσίτια, την ταπείνωση των γερόντων, την μετατροπή του δεκαπενθήμερου σε μηνιάιο μισθό, το πετσόκομα των συντάξεων, την διάλυση του ΟΕΚ, την ουσιαστική κατάργηση κάθε εργατικού κεκτημένου
Θα θερίσουν : ΜΑΥΡΟ και ΔΑΓΚΩΤΟ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ανώνυμοι : Συνομιλία και βίντεο (!!!) ανακριτή και μέλους της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς


ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ μέσα στο γραφείο του ΑΝΑΚΡΙΤΗ !!!!
Υπάρχει υποτίθεται και φύλαξη των προσώπων αυτών που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις;;;
Τρέχα υπουργέ Χρυσοχοϊδη (ή Παπουτσή δεν ξέρουμε πότε έγινε η βεντεοσκόπηση) να μαζέψεις κανέναν μετανάστη για να σε δείξει η τηλεόραση.....
Τέτοια κατάντια η ασφάλεια στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ της Ελλάδας;;;


Μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής

Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι "κρυφών" δημοσκοπήσεων. Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει. Ανάλογα με τον ποιόν θέλει να εξυπηρετήσει, τον ανεβάζει ή τον θάβει. Η προεκλογική περίοδος είναι επιρρεπής σε διαρροή μαύρου χρήματος για την προώθηση συγκεριμένων κομμάτων ή υποψηφίων. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και μην ακούτε γύρω σας τις σας σερβίρουν στις πλύσεις εγκεφάλου. Ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του και όχι εκείνους που τον παροτρύνουν εξαπατώντας τον σε διάφορες επιλογές. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ.... ΟΤΑΝ  ΣΑΣ ΑΠΟΘΕΜΕΛΙΩΝΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ, τώρα δεν χρειάζεστε συμβουλάτορες. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Η κραυγή του Έλληνα ψηφοφόρου

Είναι ο πιό ακριβοπληρωμένος πλέον πίνακας στον κόσμο. Η κραυγή του Μουνχ. Η κραυγή του Έλληνα ψηφοφόρου την Κυριακή θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι ισχυρότερη και πολυτιμότερη για την παρούσα, αλλά, κυρίως, για τις επερχόμενες γενιές.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Βενιζέλος αποφασίζων και διατάζων!!

Θα ξεχάσουμε τους εκβιασμούς που μας έκανε ως τσάρος της οικονομίας;;
Θα ξεχάσουμε το τι μας περιέκοψε από μισθούς και συντάξεις;;;
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ....
ΟΙ ΑΛΛΟΙ (όποιοι κι αν είναι) ΔΕΝ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ.....

Καμμένος :Δεν έχω σχέδιο για παιδεία και υγεία !!!!

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά : Διονύσης Σαββόπουλος

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες : Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Πρώτη Μαίου : Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Μανος Λοϊζος

Αλέκος Παναγούλης ......ένας πραγματικός ήρωας

Πρωτομαγιά του 1976 θάνατος του Αλέκου Παναγούλη


Η Πρωτομαγιά του 1976 θα αποτελεί μία ιστορική μέρα για την πορεία του τόπου. Ο Αλέκος Παναγούλης, το σύμβολο της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών, και βουλευτής με μεγάλη λαϊκή απήχηση σκοτώνεται σε ένα περίεργο τροχαίο δυστύχημα. ΠΟΣΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ δεν θα το μάθουμε ποτέ. Τι σίγουρο ήταν ότι ο ρόλος του θα ήταν ηγετικός στην πολιτική της μεταπολίτευσης. Αιωνία του η μνήμη.

Πρωτομαγιά 2012

Η σημερινή Πρωτομαγιά για τους εργαζόμενους είναι μέρα περισυλλογής και περίσκεψης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 6 Μαίου 2012. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι την χρονιά που πέρασε έζησαν μία ακόμα, τη σφοδρότερη, επιδρομή και λεηλασία των εισοδημάτων τους και των εργατικών κατακτημένων δικαιωμάτων τους. Σε λίγες μέρες πρέπει, καταρχήν, να ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ. 
Εκεί στο παραβάν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ψηφίζουμε με δύο κριτήρια : 
αφενός μεν, ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (πολτικές τους) ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, 
αφετέρου δε, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
Οι συγνώμες που ακούστηκαν από τους "πολιτικούς εγκληματίες" δεν έχει καμία απολύτως σημασία όταν δεν συνοδεύεται με έμπρακτη μετάνοια, δηλαδή με άρση της λαίλαπας που υπέστησαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Συνεπώς είναι φιλολογικές συγνώμες, οι οποίες απλώς ρίχνουν λάδι στην φωτιά και χειροτερεύουν τη θέση εκείνου που λέει τις συγνώμες. Είναι σαν το δήμιο που, αφού έχει κόψει το κεφάλι του εκτελεσθέντος....., στη συνέχεια γυρίζει και λέει στο πτώμα ..."συγνώμη". Έχει καμία σημασία;;; Αντίθετα εκνευρίζει και τους παρευρισκόμενους και γίνεται ακόμα πιό μισητός από αυτούς.
Στη συνέχεια πρέπει να διαγνώσουμε τους "ψεύτες πολιτικούς" που, μέσα στην αναμπουμπούλα, επιχειρούν, προς ίδιον όφελος, ιδιοτελές, κατά κυριολεξία, όφελος, να υφαρπάσουν την ψήφο των εργαζομένων και συνταξιούχων επενδύοντας στην απόγνωσή τους. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. Οι νεοπαγείς "σωτήρες" είναι ήδη πολλοί. Άλλοι με καλές προθέσεις (αλλά μόνο προθέσεις, χωρίς πειστικές και ρεαλιστικές λύσεις) κι άλλοι επειχειρούν να "τρυπώσουν" και να πάρουν "νομιμοποίηση" μέσω της λαϊκής εντολής, σε ένα πολιτικό προσκήνιο, βγαίνοντας από το παρασκήνιο και το περιθώριο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Ο καθένας μας πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι του προτείνουν οι ...."νεοπαγείς σωτήρες" και να επιλέξει, παραμερίζοντας τις βαρύγδουπες υποσχέσεις. Έχουμε κάποιες μέρες να σκεφτούμε ακόμα.....Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πάμε ενημερωμένοι όσο περισσότερο μπορούμε.
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ. 

Παλιά Αθήνα 180


Παλιά Αθήνα 179


Παλιά Αθήνα 178


Παλιά Αθήνα 177


Παλιά Αθήνα 176


Παλιά Αθήνα 175


Παλιά Αθήνα 174


Παλιά Αθήνα 173


Παλιά Αθήνα 172

Παλιά Αθήνα 171