Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Έρχονται μαζικές πωλήσεις ακινήτων από τις Τράπεζες

Οι τράπεζες βλέποντας ότι, μέρα με τη μέρα, αυξάνονται οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά δάνεια, σκέπτονται να δημιουργήσουν νέα "πακέτα" προς πώληση τα οποία θα περιλαμβάνουν πολλά ακίνητα μαζί σε χαμηλές τιμές. Ακούγεται ότι η μεγάλη Τράπεζα μελετά τη δημιουργία "χαρτοφυλακίων ακινήτων" τα οποία θα τα μεταβιβάζει συνολικά σε μεγάλους αγοραστές, κυρίως real estate  και ξένους. Η φούσκα των ακινήτων ετοιμάζεται να σκάσει και ο θόρυβος θα είναι εκκωφαντικός.

Η Ντόρα ξανά στην Νέα Δημοκρατία ;

Όπως έχω ξαναγράψει η Δημοκρατική Συμμαχία θα συστρατευτεί με την Νέα Δημοκρατία διότι, στα πλαίσια της πανστρατιάς που καλεί ο Αντώνης Σαμαράς, η παράταξη πρέπει να ενωθεί. Η πλάκα είναι πως έχει τσιμπήσει και ο κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, ο οποίος βλέπει, μέρα με τη μέρα, να μένει εκτός Βουλής και θα επιδιώξει εντός των ημερών να ρίξει γέφυρες προς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο τελευταίος προκειμένου να τα δώσει όλα για την αυτοδυναμία θα κάνει την καρδια του πέτρα και θα δεχτεί την Ντόρα πίσω, ενώ, δεν γίνεται καν συζήτηση για τον Καρατζαφέρη. Οι μέρες που έρχονται είναι γκαστρωμένες, όπως θα έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Εκλογές ή ημερομηνία θα ορισθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη

Αν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη δεν έχει ορισθεί επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τότε οι εκλογές πάνε για μετά το καλοκαίρι και η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πάρει και τα σκληρά μέτρα του Ιουνίου. Ό προβληματισμός και η δυστοκία για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών σχετίζεται με τα σκληρά μέτρα του Ιουνίου, που είναι ικανά, ακόμα και να ρίξουν, με την αναμενόμενη έκρηξη της λαϊκής οργής, ακόμα και την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, που ούτως ή άλλως θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Οι εκλογές με τη ματιά του διαχρονικού Τζίμη Πανούση

Στην Ελλάδα δεν έχουν φάκελλο τα υπουργεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η σημαντικότερη υπόθεση του ελληνικού κράτους μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δεν έχει....φάκελλο στο ελληνικό δημόσιο!!! Έχει χαθεί, έχει ταφεί, έχει τελειώσει και απλά παραμένει φραστικά (όπως και τόσα άλλα θέματα). Ας πει κάποιος τι συμβαίνει και στο θέμα αυτό. Το χρωστάει στη μνήμη των πατεράδων μας και των αδερφών μας πού σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Το χρωστάει επίσης και στη σημερινή γεννιά που αγκομαχάει να τα βγάλει πέρα, όταν ο πλούτος της χώρας αποδεδειγμένα συλήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ που παιζει το ρόλο του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ή του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ;;

Η χάραξη πολιτικής έχει ανατεθεί στους ξένους

Τα θλιβερά πολιτικά ρετάλια που μας κυβερνούν, απολιθώματα της πάλαι ποτέ ισχυρής πολιτικής σκηνής της χώρας, δεν μπορούν  ούτε μία τροπολογία πλέον να εισάγουν προς ψήφιση στη Βουλή, χωρίς να την εγκρίνει η τρόϊκα. Τελευταίο παράδειγμα η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που πήγε να φέρει στη Βουλή, με την έγκριση του κατοχικού υπουργικού συμβουλίου, ο κατοχικός υπουργός, πρώην πανελίστας του Γιώργου Αυτιά που τον θυμάστε όλοι πως ήταν λάβρος για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατάντησε υπουργός ανεργίας. ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ και τι να μας πούν;; ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ;; Αφού ό,τι και να πουν, ό,τι και να υποσχεθούν άλλοι θα πρέπει να εγκρίνουν και να έχουν την αποφασιστική αρμοδιότητα. Πολιτικά ανδρείκελα που αγωνίζονται πιά απλώς για την καρέκλα και για το βόλεμα καμιάς εκατοστής "κολλητών" και τον τίτλο του βουλευτή, του υπουργού και πάει λέγοντας. Είμαστε χαμένοι Έλληνες πατριώτες. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά τι θα ψηφίσουμε και με βάση ποιά λογική και ποιό σχέδιο.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Όλα καλά με το μαγείρεμα του ελλείμματος το 2009

Το ΠΑΣΟΚ έκρινε το .... ΠΑΣΟΚ και το βρηκε καθαρό άσπιλο και αμόλυντο για το μαγείρεμα του ελλείμματος το 2009 από Παπακωνσταντίνου και η εξεταστική επιτροπή της "πλάκας", παρέδωσε λευκό ως περιστερά τον πρώην "τσάρο" της οικονομίας και τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος κάνει διακοπές και βγάζει φωτογραφίες στην Κωνσταντινούπολη. ΟΛΑ καλά....πάμε γι' άλλα..... ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!! ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ... που λέει και ο αρχηγός Βαγγέλης....

Τι παίζεται με τις εκλογές ;

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΗΜΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ....
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ;;;
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ;;

Οι εκλογές είναι κατευθυνόμενες

Τελικά ποιούς ευνοεί αυτή η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ του αντιμνημονιακού ΜΠΛΟΚ;;
ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί να υπάρξει κοινό μέτωπο που θα δώσει ένα μήνυμα στην Ευρώπη;
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΧΟΝΟΙΑ;;
Ως πότε η διχόνοια και η διαίρεση θα αποτελεί την εθνική μας ταυτότητα;;
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑ τις εκλογές με όλα όσα θα γίνουν.
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ βρείτε λύση.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μέχρι και νέο Πρωτοδικείο για την Αθήνα υποσχονται προεκλογικά

Ακόμα και νέο Πρωτοδικείο στην Αθήνα υπόσχονται ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ οι καταρρέοντες κυβερνώντες. Είναι εξαιρετικά θλιβερό να μας θεωρούν ΑΚΟΜΑ και σήμερα, εμάς τους ψηφοφόρους, μπαμπουίνους και να μας σερβίρουν τις ίδιες προεκλογικές υποσχέσεις που έχουν μεγαλώσει γεννεές. Άντε και στην εκτροπή του Αχελώου, την αφαλάτωση στα νησιά κλπ προεκλογικές μπαρούφες που διανθίζουν τις εκάστοτε εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, φθαρμένα πιά ρετάλια της πολιτικής υποκουλτούρας που εκφράζονται με τον ίδιο μαυρογιαλούρικο λόγο και δεν έχουν την στοιχειώδη αξιοπρεπεια να πάνε σπίτι τους. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!! Δεν βαρεθήκατε να μας δουλεύετε;; Λυπηθείτε την φτώχια μας πιά. ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΡΗΛΑΞΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ.... ΔΑΓΚΩΤΟ.

Μισθοί Βαλκανίων στην Ελλάδα

Δεν πρέπει να καταλείπεται καμία αμφιβολία για το που θέλει τους κατώτατους μισθούς η τρόικα, η πραγματική εξωχώρια κυβέρνηση της χώρας, εκείνη η θλιβερή ομάδα των τοκογλύφων δανειστών μας. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Περίπου στα 300 ευρώ !!! Θέλω να δω τι θα πουν οι πολιτικοί μας αρχηγοί ότνα θα βρεθούν στις αντίστοιχες (φαντάζομαι) ερωτήσεις των δημοσιογράφων στα ντιμπέιτ που θα γίνουν. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ  ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;;;

Ο πολίτης είναι κουρασμένος και εξοργισμένος

Τα κόμματα ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εκλογές σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί επακριβώς. Οι πολιτικές εκπομπές είναι στα πάνω τους. Αλλά ο πολίτης είναι βαθύτατα απογοητευμένος, κουρασμένος και ΠΟΛΥ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. Αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει να χάσει τίποτα από την ήδη διαλυμένη ζωή του. Ήδη τον προετοιμάζουν για τους μισθούς των 400 ευρώ και τις συντάξεις στα ίδια επίπεδα. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;;; Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η οργή του θα εκφραστεί στην κάλπη, μήπως και ακουστεί στην Ευρώπη. Τους έλληνες πολιτικούς, στην συντριπτική πλειοψηφία, ο πολίτης τους θεωρεί αναξιόπιστους. Η έκφραση στην κάλπη θα εξαρτηθεί από το πόσα χονδροειδή ψέματα θα του πουν οι πολιτικοί. Είναι δε τόση η ευαισθησία τους στο ψέμα, που οι πολιτικοί θα πρέπει να προσπαθήσουν να τον πείσουν ακόμα και για τα αυτονόητα. Ας το έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι εθνοπατέρες. 

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Για ποιό λόγο δεν ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών ;

Η κορυφαία πράξη της δημοκρατίας σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι η έκφραση της λαϊκής βούλησης. Στη χώρα μας εδώ και τρεις μήνες, και με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες δύο βδομάδες, η κυβέρνηση παίζει την κολοκυθιά για το πότε θα γίνουν οι εκλογές ; 29 Απριλίου, 6 Μαίου, 13 Μαίου;; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ;; Τι περιμένει να συμβεί;; Περιμένει κάποιο πράσινο φως από πουθενά;;; Και μην πει κανείς ότι πρέπει να προγραμματίσει το νομοθετικο της έργο, διότι οι μέρες είναι συγκεκριμένες, οι δεσμεύσεις έχουν τελειώσει και είναι το μόνο εύκολο να γίνει ένας προγραμματισμός στη Βουλή. Άρα ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να είναι το πρόβλημα και η "θολούρα" με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, μόνο στο κουπόνι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ δεν έχει μπει;;; Μήπως κάποιοι περιμένουν να κλείσει και η επιτροπή της Βουλής για την διόγκωση του ελλείματος;; Μήπως πρέπει να κλείσουν τίποτα ποινικές υποθέσεις;; ΠΑΝΤΩΣ διάχυτη είναι η πεποίθηση στον κόσμο ότι ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, το οποίο το ξέρουν λίγοι που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η πριβέ παρέλαση τελείωσε, τα προβλήματα γιγαντώνονται

Η πριβέ παρέλαση για τους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους τελείωσε. Τα προβλήματα των νοικοκυριών ξαναήρθαν στο προσκήνιο. Οι ανάλγητοι πολιτικοί, των οποίων τα εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες πληρώνουμε, συνεχίζουν να σκέφτονται τι άλλο θα κόψουν από τα πενιχρά μας εισοδήματα και τι άλλο μένει να φορολογήσουν. Έτσι οδηγούμεθα στις κάλπες.... με τις δημοσκοπήσεις να λένε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ... εδώ!!! Για να δούμε τι θα δούμε.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι "σωτήρες" ένας-ένας δηλώνουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές

Ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ο πρώτος που είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ακολούθησε ο τέως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν προκηρυχθούν οι εκλογές. Ένας-ένας οι "σωτήρες-ολετήρες" του λαού φεύγουν από το προσκήνιο. Τους λοιπούς "σωτήρες" που θα τολμήσουν να εκτεθούν στις κάλπες τους περιμένει ο λαός για να τους δείξει την έξοδο και το δρόμο προς το σπίτι τους και κάποιους και προς το εδώλιο του κατηγορούμενου.  

Η πριβέ παρέλαση για τους πολιτικούς τελειώνει, άντε να πάμε καμιά βόλτα

Σε λίγη ώρα τελειώνει η πριβέ παρέλαση για τους πολιτικούς και τους συγγενείς τους εν μέσω αστυνομικού κλοιού. Άντε να τελειώσει το φιάσκο για να πάει ο κοσμάκης καμιά βόλτα, διότι όλο το κέντρο είναι βουβό και καταθλιπτικό χωρίς καθόλου κόσμο, ο οποίος δεν πήγε στην πριβέ παρέλαση. Ακόμα και ο σχολιαστής της ΕΡΤ μας έχει κοιμήσει με την περιγραφή. Σαν υπνωτισμένος διαβάζει ότι του  έχουν δώσει και εκπέμπει μια απερίγραπτη βαρεμάρα. Όποιος άκουσε θα με καταλάβει. ΘΛΙΨΗ για την κατάντια της σιδερόφρακτης και πριβε παρέλασης, η οποία, όπως έγινε, απλως για να γίνει, χωρίς την προσέλευση του κόσμου, ο οποίος, αφενός μεν δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση με τα τόσα μπλόκα, αφετέρου, δεν είχε καθόλου τη διάθεση να κουνάει το κεφάλι του δεξιά-αριστερά, μήπως και δει τον συγγενή του να παρελαύνει, λόγω του ότι οι αστυνομικοί, που βρίσκονται κάθε δύο μέτρα και στα δύο πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια, με τα σώμάτα τους εμποδίζουν, άθελά τους, τον κόσμο να δει τους παρελαύνοντες. Συγχαρητήρια, και του χρόνου η παρέλαση να περάσει εκεί στην Ηρώδου του Αττικού από πάνω μέχρι κάτω, μπροστά σας κ.κ. πολιτικοί και λοιποί παρατρεχάμενοι, για να μην μας κλείνετε και τους δρόμους.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το παραμύθι ότι οι Γερμανοί δίνουν χρήματα στην Ελλάδα



Αυτά τα λένε στη Γερμανί, εδώ μας έχουν φλομώσει στα ψέματα.....οι ντόπιοι "ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ"

Το Κρησφύγετο, άλλη μια ταινία κατασκοπίας

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι σπουδαίος ηθοποιός χωρίς αμφιβολία. Η ταινία το Κρησφύγετο είναι μία ακόμα με θέμα τα εσωτερικά των μυστικών υπηρεσιών και τις προδοσίες των πρακτόρων, τη διπλή ζωή τους και το αδιάκοπο κυνήγι από τύπους που δεν μιλάνε καθόλου, απλά σκοτώνουν. Εντάξει δεν είναι και η ταινία που θα μείνει για πολύ στη μνήμη μας. Οι μεγάλοι ηθοποιοί έχουν την υποχρέωση να κάνουν και ταινίες της σειράς για τα .... ένσημα που πρέπει να συμπληρώνουν στο πλατό. Καλή η υψηλή τέχνη και τα όσκαρ, αλλά η παραγωγή του κινηματογράφου δεν τελειώνει εκεί, στο πάλαι ποτέ Κόντακ Θήατερ. Όποιος αρέσκεται σε ταινίες με διπλούς πράκτορες και αδιάκοπο κυνηγητό, θα περάσει καλα για δύο ώρες. Εξάλλου η κινηματογραφική περίοδος μετά τις 25 Μαρτίου είναι σε ύφεση από πλευράς ποιότητας ταινιών. Από τον Σεπτέμβριο πάλι για ποιοτικές ταινίες....

Πότε θα κάνει ξαστεριά ..... διαχρονικός ελληνικός ύμνος

Παρέλαση της αστυνομίας στην Αθήνα

Όποιος πέρασε από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, και δεν είχε ακούσει ειδήσεις θα νόμιζε ότι ΚΑΤΙ έγινε τη νύχτα με την παρουσία αστυνομικών κάθε τρία μέτρα (κυριολεκτικά) και από τα δύο πεζοδρόμια. Σαν να μην έφτανε αυτό ομάδες αστυνομικών υπήρχαν και πριν να φτάσεις στην Πανεπιστημίου σε όλους τους κάθετους δρόμους. Μία μέρα ντροπής για τη δημοκρατία μας. Κάποιοι που άφησαν την περασμένη βδομάδα το ΟΑΚΑ να καεί, αν και γνώριζαν ότι θα γίνουν επεισόδια, σήμερα έδειχναν την ισχύ τους απέναντι στην παρέλαση .....των μαθητών. Αποτέλεσμα της σιδερόφρακτης παρέλασης ήταν να μην μπορούν ούτε οι γονείς των μαθητών να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν. Κάποιοι παλιοί έλεγαν πως ούτε οι απριλιανοί δεν είχαν τέτοια παρουσία αστυνμικών σε παρέλαση. Τι να πεις κανείς για την σιδερόφρακτη δημοκρατία μας!!!

Τους έχω βαρεθεί έλεγε ο ποιητής....

Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου


 
 
Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά;
Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ' απ' τον κόσμον, για την πικρή σκλαβιά;

Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιάς ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή.

Τι σ' ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
στοχάσου πως σε ψένουν, καθ' ώραν στην φωτιά.
Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθής
ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθής.

Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει,
κι' αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιει.
Ο Σούτζος, κι ο Μουρούζης, Πετράκης, Σκαναβής
Γκίκας και Μαυρογένης, καθρέπτης, ειν' να ιδής.

Ανδρείοι καπετάνοι, παπάδες, λαϊκοί,
σκοτώθηκαν κι αγάδες, με άδικον σπαθί.
Κι αμέτρητοι άλλοι τόσοι, και Τούρκοι και Ρωμιοί,
ζωήν και πλούτον χάνουν, χωρίς καμμιά αφορμή.

Ελάτε με έναν ζήλον, σε τούτον τον καιρόν,
να κάμωμεν τον όρκον, επάνω στον σταυρόν.
Συμβούλους προκομμένους, με πατριωτισμόν
να βάλωμεν εις όλα, να δίδουν ορισμόν.

Οι νόμοι να 'ν' ο πρώτος, και μόνος οδηγός,
και της πατρίδος ένας, να γένει αρχηγός.
Γιατί κι η αναρχία, ομοιάζει την σκλαβιά,
να ζούμε σαν θηρία, ειν' πιο σκληρή φωτιά.

Και τότε με τα χέρια, ψηλά στον ουρανόν
ας πούμ' απ' την καρδιά μας, ετούτα στον Θεόν.

Εδώ σηκώνονται οι πατριώτες όρθιοι,
και υψώνοντας τα χέρια  προς τον ουρανόν,
κάνουν τον όρκον.

Ω βασιλεύ του κόσμου, ορκίζομαι σε Σε,
στην γνώμην των τυράννων, να μην έλθω ποτέ.
Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ,
εις τα ταξίματά τους, για να παραδοθώ.

Εν όσω ζω στον κόσμον, ο μόνος μου σκοπός,
για να τους αφανίσω, θε νάναι σταθερός.
Πιστός εις την πατρίδα, συντρίβω τον ζυγόν,
αχώριστος για να 'μαι, υπό τον στρατηγόν.

Κι αν παραβώ τον όρκον, ν' αστράψ' ο ουρανός,
και να με κατακάψη, να γένω σαν καπνός.

Τέλος του όρκου

Σ' ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,
για την πατρίδα όλοι, να 'χωμεν μια καρδιά.
Στην πίστιν του καθ' ένας, ελεύθερος να ζη,
στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
πως είμαστ' αντριωμένοι, παντού να ξακουσθή.

Όσα απ' την τυραννίαν, πήγαν στην ξενητιά
στον τόπον του καθ' ένας, ας έλθη τώρα πιά.
Και όσοι του πολεμου, την τέχνην αγροικούν
Εδώ ας τρέξουν όλοι, τυρράνους να νικούν.

Η Ρούμελη τους κράζει, μ' αγκάλες ανοιχτές,
τους δίδει βιό και τόπον, αξίες και τιμές.
Ως ποτ' οφφικιάλος, σε ξένους Βασιλείς;
έλα να γένης στύλος, δικής σου της φυλής.

Κάλλιο για την πατρίδα, κανένας να χαθή
ή να κρεμάση φούντα, για ξένον στο σπαθί.
Και όσοι προσκυνήσουν, δεν είναι πιά εχθροί,
αδέλφια μας θα γένουν, ας είναι κ' εθνικοί.

Μα όσοι θα τολμήσουν, αντίκρυ να σταθούν,
εκείνοι και δικοί μας, αν είναι, ας χαθούν.
Σουλιώτες και Μανιάτες, λιοντάρια ξακουστά
ως πότε σταις σπηλιές σας, κοιμάστε σφαλιστά;

Μαυροβουνιού καπλάνια, Ολύμπου σταυραητοί,
κι Αγράφων τα ξεφτέρια, γεννήστε μια ψυχή.
Ανδρείοι Μακεδόνες, ορμήσετε για μια,
και αίμα των τυράννων, ρουφήξτε σα θεριά.

Του Σάββα και Δουνάβου, αδέλφια Χριστιανοί,
με τα άρματα στο χέρι, καθ' ένας ας φανή,
Το αίμα σας ας βράση, με δίκαιον θυμόν,
μικροί μεγάλοι ομώστε, τυρράννου τον χαμόν.

Λεβέντες αντριωμένοι, Μαυροθαλασσινοί,
ο βάρβαρος ως πότε, θε να σας τυραννή.
Μην καρτερήτε πλέον, ανίκητοι Λαζοί,
χωθήτε στο μπογάζι, μ' εμάς και σεις μαζί.

Δελφίνια της θαλάσσης, αζδέρια των νησιών,
σαν αστραπή χυθήτε, χτυπάτε τον εχθρόν.
Της Κρήτης και της Νύδρας, θαλασσινά πουλιά,
καιρός ειν' της πατριδος, ν' ακούστε την λαλιά.

Κι οσ' είστε στην αρμάδα, σαν άξια παιδιά,
οι νόμοι σας προστάζουν, να βάλετε φωτιά.
Με εμάς κι εσείς Μαλτέζοι, γεννήτε ένα κορμί,
κατά της τυραννίας, ριχθήτε με ορμή.

Σας κράζει η Ελλάδα, σας θέλει, σας πονεί,
ζητά την συνδρομήν σας, με μητρική φωνή.
Τι σκέκεις Παζβαντζιόγλου, τόσον εκστατικός;
τινάξου στο Μπαλκάνι, φώλιασε σαν αητός.

Τους μπούφους και κοράκους, καθόλου μην ψηφάς,
με τον ραγιά ενώσου, αν θέλης να νικάς.
Συλήστρα και Μπραίλα, Σμαήλι και Κιλί,
Μπενδέρι και Χωτήνι, εσένα προσκαλεί.

Στρατεύματα σου στείλε, κ' εκείνα προσκυνούν
γιατί στην τυρραννίαν, να ζήσουν δεν μπορούν.
Γκιουρντζή πιά μη κοιμάσαι, σηκώσου με ορμήν,
τον Προύσια να μοιάσης, έχεις την αφορμήν.

Και συ που στο Χαλέπι, ελεύθερα φρονείς
πασιά καιρόν μη χάνεις, στον κάμπον να φανής.
Με τα στρατεύματά σου, ευθύς να συκωθής,
στης Πόλης τα φερμάνια, ποτέ να μη δοθής.

Του Μισιριού ασλάνια, για πρώτη σας δουλειά,
δικόν σας ένα μπέη, κάμετε βασιλιά.
Χαράτζι της Αιγύπτου, στην Πόλη ας μη φανή,
για να ψοφήσει ο λύκος, όπου σας τυραννεί.

Με μια καρδιά όλοι, μια γνώμη, μια ψυχή,
χτυπάτε του τυράννου, την ρίζα να χαθή.
Να ανάψουμε μια φλόγα, σε όλην την Τουρκιά,
να τρέξει από την Μπόσνα, και ως την Αραπιά.

Ψηλά στα μπαϊράκια, σηκώστε τον σταυρόν,
και σαν αστροπελέκια, χτυπατε τον εχθρόν.
Ποτέ μη στοχασθήτε, πως είναι δυνατός,
καρδιοκτυπά και τρέμει, σαν τον λαγόν κι αυτός.

Τριακόσιοι Γκιρτζιαλήδες, τον έκαμαν να ιδή,
πως δεν μπορεί με τόπια, μπροστά τους να εβγεί.
Λοιπόν γιατί αργήτε, τι στέκεσθε νεκροί;
ξυπνήστε μην είστε ενάντιοι κι εχθροί.

Πως οι προπάτορές μας, ορμούσαν σα θεριά,
για την ελευθερία, πηδούσαν στη φωτιά.
Έτσι κι ημείς, αδέλφια, ν' αρπάξουμε για μια 
τα άρματα, και να βγούμεν απ' την πικρή σκλαβιά.

Να σφάξουμε τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν,
και Χριστιανούς και Τούρκους, σκληρά τους τυραννούν.
Στεργιάς και του πελάγου, να λάμψη ο σταυρός,
και στην δικαιοσύνην, να σκύψη ο εχθρός.

Ο κόσμος να γλυτώση, απ' αύτην την πληγή,
κ' ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την γη.

Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου από τον τεράστιο Νίκο Ξυλούρη



Η φωνή του Νίκου Ξυλούρη στον Θούριο του Ρήγα που είναι επίκαιρος και διαχρονικός για την πατρίδα μας. Καλή Λευτεριά Έλληνες από τους σύγχρονους κατακτητές.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε νευρική κρίση

Η κάθετη πτώση των ποσοστών του ΛΑΟΣ έχει βγάλει τον Καρατζαφέρη στο ... κλαρί. Ήδη φάνηκαν και δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν εκτός της ερχόμενης Βουλής. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τον καιροσκοπισμό του και θα τον στείλει στο περιθώριο της ιστορίας. Στο MEGA ευρισκόμενος σε παραλήρημα έλεγε ότι πρέπει να πάρουμε όλοι όπλα για να προστατέψουμε τα σπίτια μας....Μίλησε ότι ο ίδος θα παλέψει και για επιδοτούμενα όπλα.....Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει.... Τι κάνουν οι δημοσκοπήσεις!!!!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις εφορίας, ΕΤΑΚ, φόρος ακίνητης περιουσίας....μετά τις εκλογές

Ό,τι φορολογικό έχει προγραμματιστεί για το 2012, από τις φορολογικές δηλώσεις, μέχρι το ΕΤΑΚ 2010, 2011, φόρο ακίνητης περιουσίας, ακόμα και αυτό το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012 θα έρθουν στους ταλαίπωρους πολίτες, μετά  τις εκλογές. Δεν πρέπει να είναι στενοχωρημένος ο εκλογέας την στιγμή που θα μπει στο παραβάν. Αυτή είναι η βασικότερη αρχή της εκλογικής απάτης, που συντελέιται με την υφαρπαγή της ψήφου. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα δεχτεί τον ορυμαγδό των φόρων και θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, χωρίς αποτέλεσμα. Το κακό θα έχει γίνει. Το ΠΑΝΔΟΚ θα το απασχολεί η μοιρασιά των υπουργείων, ενώ τους πολίτες το πως θα βγάλουν την εμβομάδα με ψίχουλα και τα χρέη τους να μεγαλώνουν. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ....μετά τις εκλογές. Ας μην το ξεχάσουμε όταν θα είμαστε στο παραβάν. 

Οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν εμφανή πτώση του ΠΑΝΔΟΚ

Οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αύριο σε εφημερίδες, δείχνουν σαφή πτώση της προαποφασισμένης συγκυβέρνησης του ΠΑΝΔΟΚ. Τα δύο κόμματαμαζί δεν συγκεντρώνουν ούτε το πρώτο όριο αυτοδυναμίας 37-38 %. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, αλλά δε έχει κριθεί απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Οι εκλογές είναι ακόμα πολύ ρευστές και το κλίμα συσπείρωσης θα αρχίσει μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας διενέργειας των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής (της χειρότερης όλων των εποχών, μακράν...). Θα ακολουθήσουν και άλλες δημοσκοπήσεις που θα "κατευθύνουν" τον κόσμο. Οι εντεταλμένες φωνές των ΜΜΕ θα αρχίσουν να τρομοκρατούν τον κόσμο για ακυβερνησία κλπ. Θα δούμε πολλά. Ας είμαστε ψύχραιμοι.  

Επιχείρηση : Σιδερόφρακτη παρέλαση

Φτάσαμε στο 2012 να γιορτάζουμε την γιορτή της εθνικής ανεξαρτησίας με χιλιάδες αστυνομικούς, με φράκτες, με ελέγχους του κόσμου, άει σιχτιρ πιά.....
Για ποιούς γίνεται η παρέλαση τελικά, για τους επισήμους;;;
Πάντως εξέδρα με προσκλήσεις και εξέδρα για δημοσιογράφους πρώτη φορά συμβαίνει σε παρέλαση της εθνικής μας γιορτής της 25ης Μαρτίου.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
Προκαλείτε τον απλο κοσμάκη που θέλει να δει το παιδί του και το συγγενή του.
Φτάνει πιά η τρομοκρατία. Αν θέλετε να πιάσετε τους γνωστούς-άγνωστους, αυτό θα έπρεπε να το έχετε κάνει χρόνια τώρα, άρα η επιχείρηση "σιδερόφρακτη παρέλαση" είναι για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τσόντα του δικομματισμού και η ΔΗΜΑΡ ;;

Για να θολώσουν τα νερά και να αποκτήσουν κάποιο κατ' όνομα "αντιμνημονιακό" μαϊντανό η μετεκλογική συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξετάζει και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πρόσωπο από την Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη. Τα πρόσωπα που θα μπουν στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ είναι ετερόκλητα από διάφορους σουλατσαδόρους της πολιτικής, οι οποίοι σκέφτονται την είσοδό τους στο κοινοβούλιο δια της πλαγίας οδού, με λίγες χιλιάδες ψήφου σε εκλογικες περιφέρειες που το κόμμα προσδοκά ότι θα βγάλει βουλευτή. Κατόπιν είναι πρόθυμοι να μπουν στην συγκυβέρνηση παρέχοντας ένα δήθεν προοδευτικό άλλοθι. Όλα θα τα δούμε στις εκλογές που έρχονται.

Η συγκυβέρνηση του ΠΑΝΔΟΚ παίζει στα σίγουρα

Στα σημερινά Επίκαιρα ο εξαιρετικός δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστικ κάνει λόγο για το πόσες έδρες προσδοκά η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα σενάρια είναι τα ακόλουθα :
Με 37-38 % άθροισμα τα δύο κόμματα βγάζουν τους 151 βουλευτές
και το εφιαλτικό σενάριο
με 47-48 % βγάζουν 180 βουλευτές, πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν αλλαγές στο Σύνταγμα, που τόσο πολύ επιθυμούν οι δανειστές-εξωχώριοι κυβερνήτες μας.
Όποιος πιστέψει ότι κάθε αλλαγή στ Σύνταγμα θα είναι προς το συμφέρον των ατομικών δικαιωμάτων και της ελάφρυνσης της θέσης που βρισκόμαστε, μάλλον βρίσκεται σε ύπνο βαθύ.
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το 2009 στις εκλογές ο δικομματισμός έλαβε 77 %.
Να γιατί η χαλάρότητα και το θράσσος των συγκυβερνώντων....
που λίγο πριν τις εκλογές θυμήθηκαν την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και του ιστορικού κέντρου, την κατασκευή της γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης του ΟΣΕ, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε μπαμπουίνους....
Σε μας εναπόκειται να δώσουμε ελπίδα στη χώρα αυτή.
Στον  καθένα μας χωριστά, με την ψήφο του.

΄Ελεος με τις αλλαγές στους Κώδικες που γίνονται πλέον αντικείμενο άγρας εκλογικής πελατείας

Επειδή οι αλλαγές στους βασικούς κώδικες που διέπουν την νομοθεσία μας, (αστικός κώδικας, ποινικός κώδικας, κώδικας ποινικής δικονομίας, κώδικας πολιτικής δικονομίας, κώδικας διοικητικής δικονομίας) δεν έχουν οικονομικό κόστος και αποτελούν ΤΟ πιό ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ "ΣΠΟΡ" των εκάστοτε υπουργών δικαιοσύνης. Αλλαγές "στο πόδι" από επιτροπές που γίνονται ανάλογα με τις φιλίες του κάθε υπουργού, αλλαγές επί αλλαγών, δημιουργούν ένα απόλυτο αλλαλούμ στην απονομή της δικαιοσύνης. ΕΛΕΟΣ !!! Φτάνουν οι ερασιτεχνισμοί στο χώρο της δικαιοσύνης. Τον πρώτο λόγο στις όποιες αλλαγές προτείνοτνται πρέπει να έχουν ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ  ΝΑ ΤΙΣ  ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ, δηλαδή οι δικαστές και οι δικηγόροι. Είπαμε έρχονται εκλογές. Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα, που έδωσε ο υπουργός δικαιοσύνης στην δημοσιότητα, ενώ ξέρει ότι δεν θα τις ψηφίσει η παρούσα ΒΟΥΛΗ,  και η προτεινόμενη μείωση ποινών ΠΟΥΛΑΕΙ σε κάποιες κατηγορίες πολιτών. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΚΚΙ. Και η άγρα εκλογική πελατείας έχει όρια......Ήδη οι αντιδράσεις νομικών νύκλων και του Αρείου Πάγου ήταν έντονες με κάποιες από τις προτεινόμενες αλλαγές που είναι εκτός τόπου και χρόνου όπως η κατάργηση της μετατροπής της στερητικής της ελευθερίας ποινής, που είναι εκτός τόπου και χρόνου πρόταση.....και θα γεμίσει τις φυλακές ασφυκτικά για μικροαδικήματα.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αγαπητέ ψηφοφόρε

Καλημέρα αγαπητέ φηφοφόρε
Σε σένα απευθύνομαι που αποτελείς την ραχοκοκκαλιά αυτού του τόπου. Εσένα τον μεσαίο Έλληνα που στις πλάτες του σηκώνει όλα τα βάρη όλων των κυβερνήσεων, χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις, διότι είσαι έρμαιο της διαθέσεως τρίτων πολύ ισχυρότερων από σένα.
Ξέρω ότι οι εκλογές που έρχονται για σένα αποτελούν μία .... από τα ίδια. Θα νιώσεις στ' αυτιά σου το βόμβο των φλύαρων πολιτικών, θα διαβάσεις μερικά άρθρα κάποιων γραφιάδων που αποτελούν τη "φωνή" σου στον δημόσιο βίο, του λένε και δημοσιογράφους, και μετά θα πας να σταθείς στην κάλπη προσπαθώντας, αν έχει και λίγο ουρά, να θυμηθείς γιατί ψήφισες, ό,τι είχες ψηφίσει στις προηγούμενες και τις προπροηγούμενες εκλογές. Αν θυμηθείς το γιατί ψήφισες ό,τι ψήφισες, τότε μπορεί να έχεις την ευκαιρία ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Δεν υπερβάλλω, αλήθεια σου λέω. Την έχεις τη δύναμη. Δεν έχεις πολλά να θυμηθείς. Θα εστιάσεις σε κάποια, σημαντικά για σένα και την οικογένειά σου θέματα, που σε έκαναν να ρίξεις την ψήφο σου υπέρ κάποιου κόμματος. Αν τα θυμηθείς, έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα για την ΑΛΛΑΓΗ. Το υπόλοιπο μέρος είναι το εύκολο. Θα δεις αν αυτά που σε έκαναν να ψηφίσεις το κόμμα που τότε επέλεξες, πραματοποιήθηκαν και σε ποιό βαθμό οι εξαγγελίες εκείνες, εξ αφορμής των οποίων εσύ το επέλεξες, προχώρησαν. Αν το κόμμα σου προσπάθησε και έφερε σε πέρας την υπόσχεσή του σε ένα μεγάλο βαθμό, τότε πρέπει μάλλον να αισθάνεσαι ήσυχος ότι δεν σε εξαπάτησαν και είσαι στον σωστό δρόμο. Αν όμως διαπιστώσεις ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ή έγινε το αντίθετο από όσα σου είπαν, τότε οφείλεις να αλλάξεις άποψη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ, ακόμα και από βαρετή συνήθεια να ψηφίζεις κάτι που σε αγνοεί και σε εμπαίζει, θεωρώντας σε "σίγουρο κουκί". Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην πέσεις πάλι στην ίδια παγίδα των ψευδών υποσχέσεω. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο ΨΕΥΤΗΣ, άπαξ και πει το πρώτο ψέμα, δεν έχει τελειωμό. ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ με την αλήθεια και θεωρεί το ψεύδος τρόπο ζωής του.
Καλή συνέχεια και συγνώμη αν σε κούρασα. 

Ο Γιώργος Τράγκας καταγγέλει προσπάθειες φίμωσής του

Η αλήθεια είναι ότι ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ο Γιώργος Τράγκας ακολουθεί μία σταθερή αντιμνημονιακή μαχητική γραμμή, (μονότονη, μερικές φορές και ακραία, χωρίς πρόταση εναλλακτική είναι αλήθεια) η οποία ενοχλεί πολλούς. Τις τελευταίες μέρες καταγγέλει από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως ότι δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει για ένα μήνα και να σιγήσει. Ο ίδιος φαίνεται ότι ανθίσταται, όπως λέει ο ίδιος. Που είναι η αλήθεια στο θέμα αυτό, δεν είναι εύκολο να εξακριβωθεί. Μέχρι τις εκλογές θα φανεί που πάει το πράγμα. ΠΟΛΛΟΙ  ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Δεν ξέρω αν θα είναι και ο Τράγκας μέσα σ' αυτούς. Θα δούμε.

Αναμένονται δημοσκοπήσεις με σαφή άνοδο του ΠΑΣΟΚ

Στασιμότητα της ΝΔ (έως και μικρή μείωση), σαφή άνοδο του ΠΑΣΟΚ (με υποχώρηση του Κουβέλη) μετά την αλλαγή ηγεσίας και άνοδο του Πάνου Καμμένου, θα δείξουν οι νέες δημοσκοπήσεις το Σάββατο. Ήδη έχει δοθεί το μήνυμα αυτό και διαρέεται σε όλα τα ΜΜΕ. Θα δούμε. Πάντως η στήριξη του δικομματισμού, που άρχισε συστηματικά την προηγούμενη Κυριακή, έχει σαν πρώτο στόχο την άνοδο του ΠΑΣΟΚ σε ευπρεπή εκλογικά ποσοστά. ΝΑ ΔΟΥΜΕ  ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ο ΛΑΟΣ που θα εκφραστεί (ελπίζω)με βάση τα πραγματικά του προβλήματα κι όχι με όσα θα του περάσουν τα ΜΜΕ.

Πέφτει η "μαχητικότητα" πολλών μέσων ενημέρωσης κατά του μνημονίου

Οι έμπειροι παρατηρητές των σημαντικότερων ΜΜΕ (έντυπων, τηλεοπτικών δελτίων αλλά και blogs) βλέπουν μία υποστολή της αντιμνημονιακής στάσης. Είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ακόμα και πολύ μεγάλα συγκροτήματα βρίσκονται από καιρό στο κόκκινο. Συνεπώς.... Δει δη χρημάτων άνδρες Αθηναίοι και άνευ τούτων ουδέν εστι γενέσθεια των δεόντων, έλεγε ο Δημοσθένης ο Αθηναίος.... Διαχρονικές ρήσεις.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δημοκρατική Συμμαχία : πιθανή (;) η μη κάθοδος της στις εκλογές

Βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση αυτές τι μέρες, για την μη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη στις εκλογές, στις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει και τύχη να μπει στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα συζητά την χρησιμοποίησή της στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, ως εξωκοινοβουλετικής προσωπικότητας. Στη Συγγρού βλέπουν θετικά την προοπτική αυτή. Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν έχουν κλείσει και είναι πιθανόν κάποια στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας να μπουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο προεκλογικός αγώνας θα έχει εκπλήξεις μέχρι την οριστική ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών.

Αναζητείται ένα σύγχρονος Θεόδωρος Κολοκτρώνης για να μας ελευθερώσει από την νέα βάρβαρη κατοχή της χώρας μας

Το ελληνικό προτεκτοράτο της Γερμανίας στα Βαλκάνια, ετοιμάζεται μετά την γιορτή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, να ψηφίσει και την επονείδιστη δανειακή σύμβαση ως επιστέγασμα των "προσπαθειών" των ελλήνων πολιτικών "ΝΑΙΝΑΙΚΩΝ", με την οποία σύμβαση επιβεβαιώνεται και με τη "βούλα" η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους δανειστές μας.
Η Βουλή των Ελήνων θα επικυρώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, μεταξύ άλλων κατοχικών όρων και την παράγραφο 15, με  τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και αρμόδια δικαστήρια»: « 1. Η παρούσα σύμβαση και οι ειδικοί όροι διευκόλυνσης (συμπεριλαμβανομένων των όποιων παραρτημάτων και προσαρτημάτων) και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που απορρέει από ή γεννάται σε σχέση με κάθε μία από αυτές διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο. 2 Τα μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία, ή εκτέλεση της παρούσας σύμβασης και καθενός από τους ειδικούς όρους διευκόλυνσης της (συμπεριλαμβανομένων των όποιων παραρτημάτων και προσαρτημάτων της) στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου». Στην παράγραφο 4 επισημαίνεται πως «το δικαιούχο κράτος μέλος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικά με την παρούσα σύμβαση και κάθε ένα από τα παραρτήματα και προσαρτήματα της».
 Οι ίδιοι όροι επαναλαμβάνονται και στο δεύτερο παράρτημα, με το υπόδειγμα νομικής γνωμοδότησης, το οποίο πρέπει να υπογράψει ο νομικός σύμβουλος του κράτους του υπουργείου Οικονομικών. Προφανώς θα πρόκειται για όρο των πιστωτών, που με αυτό τον τρόπο θέλουν να εμφανίσουν ως ακλόνητη την δανειακή σύμβαση και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια νομικής αμφισβήτησής της. Εκεί αναφέρεται ότι «η εκτέλεση της σύμβασης δεν είναι αντίθετη με ελληνικές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη στην ελληνική δημοκρατία, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου» (αρ. 5). Ενώ σε άλλο σημείο (αρ. 10) τονίζεται πως «ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου». Και στο επόμενο άρθρο «το δικαιούχο κράτος μέλος έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του μεγάλου δουκάτου του Λουξεμβούργου».
Γίνεται αντιληπτό στον καθένα από μας ότι οι αυτόκλητα μετονομασθέντες "σωτήρες", πολιτικοί "ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ", αναγνωρίζουν το ευνοϊκό γα τους δανειστές αγγλικό δίκαιο τελεσίδικα ως το εφαρμοστέο δίκαιο ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να εξηγήσουν κατά την προεκλογική περίοδο ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, σε απλά ελληνικά.
Οι βουλευτές θα κληθούν, λίγο πριν πάνε στο λαό για να ζητήσουν, όσοι τολμήσουν τελικά, την ψήφο του, να αλυσοδέσουν τη χώρα για πολλές δεκαετίες, λες και βρισκόμαστε στην εποχή του  πρώτου δανείου του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, τότε το 1822, οπότε και οι λεγόμενες (αργότερα) προστάτιδες δυνάμεις έκαναν ό,τι ήθελαν τους αγνούς αγωνιστές της εθνικής επανάστασης του 1821, με τους τότε ΝΑΙΝΑΙΚΟΥΣ πολιτικούς οι οποίοι εξαργύρωναν τους αγώνες των πολεμιστών εξυπηρετώντας σκοτεινά συμφέροντα.  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ, δυστυχώς για μας, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.....
Το βάρος αυτή τη στιγμή πέφτει στους βουλευτές, που θα κληθούν να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, πρότυπο υποτέλειας. Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι τα πιο χαρακτηριστικά, χωρίς να είναι και τα μοναδικά που σηματοδοτούν τον εξευτελισμό του ελληνικού κράτους. Κι αυτή τη φορά δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν ή δεν την διάβασαν…

Η αποκάλυψη της ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ της χώρας από την κ. Παναρίτη, που ψήφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.



ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ....μετά ψήφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.....
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου τελικά.....

Οι εκλογές έκλεισαν για Απρίλιο ΚΑΙ λόγω Καμμένου

Μην ακούτε που λένε ότι η ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε αφότου η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο της. Παραμύθια. Από πότε λέγεται  "έργο" η καταστροφή μιάς χώρας είναι ερώτημα που θα απαντήσει ο ιστορικός του μέλλοντος και ίσως τα εγγόνια μας μάθουν την αλήθεια για την αιτία που συνέβη αυτή η εθνική καταστροφή στη χώρα μας. Δεν είμαστε και τόσο ηλίθιοι ώστε να πιστέψουμε ότι μας "δανείζει" η Τσεχία, η Σλοβενία, η Μάλτα και το Λουξεμβούργο ..... και ότι αυτοί είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από εμάς. Οι εκλογές, στον αρχικό σχεδιασμό, ήταν προγραμματισμένες για μετά το καλοκαίρι και οι αιτιολογίες ήταν πανεύκολες για την αναβολή.....(π.χ. να ψηφιστούν και τα ΔΕΙΝΑ μέτρα του Ιουνίου), πλην όμως το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου τάραξε τα νερά. Οι λοιποί πολιτικοί σχηματισμοί ήταν "του χεριού" του συστήματος. Το ΚΚΕ στον κόσμο του και στην διατήρηση του κάστρου του. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνετα με μία προβοκάτσια επεισοδίων (ίσως και με νεκρό) μπορεί να στοχοποιηθεί εύκολα, όπως γίνεται κατά σύστημα με ειδικούς "Συριζολόγους" που και για τη δύση του ηλίου κάθε βράδυ φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη θα αγωνιστεί σκληρά (θυμηθείτε το) να μπει στη Βουλή, διότι το σιχάθηκε ο λαός με τις απίθανες αλλαγές στην ανύπαρκτη πολιτική του, ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις. Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη είναι δεξαμενή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κάβα μετεκλογική για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία ιδεολογική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, απλώς παίζει το ρόλο της πολιτικής καβάντζας για πικραμένους, αποτυχημένους και πονηρους Πασόκους που βλέπουν ότι πιό εύκολα θα βγουν με τη ΔΗΜΑΡ, παρά με το ΠΑΣΟΚ, και μετεκλογικά γυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ. Η Δημοκρατική Συμμαχία και το Αρμα Πολιτών για διαφορετικούς λόγους το καθένα, δεν βλέπουν την Βουλή με τίποτα, το μεν κόμμα της Ντόρας, διότι δεν έχει να πει τίποτα εκτός από το ό,τι έπρεπε και η Ντόρα να γίνει αρχηγός σε κάποιο κομμάτι της Βουλής, αλλά παρά την τεράστια δημοσιότητα που απολαμβάνει, ο κόσμος της  έχει γυρίσει με τρόπο ηχηρό την πλάτη, το δε κόμμα του Δημαρά, δεν προβάλλεται πουθενά και φαίνεται σαν να αποτελεί ένα προσωπικό κόμμα χωρίς να φαίνονται άλλα στελέχη πίσω από τον συμπαθή Γιάννη Δημαρά. Τα λοιπά κόμματα, Οικολόγοι και Χρυσή Αυγή είναι άλλοτε μέσα κι αλλοτε έξω από τη Βουλή και θα κριθεί την τελευταία εβδομάδα από συγκυρίες η οριακή είσοδός τους στην Βουλή. Μένει το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τυ Πάνου Καμμένου. Αυτό είναι άγνωστο τι θα κάνει. Και σαν άγνωστο δε μπορεί να αντιμετωπιστεί. ΑΡΑ, υπό το φόβο του αγνώστου αντιμνημονιακού και μαχητικού κόμματος με έναν αρχηγό που είχε σταθερά αντιμνημονιακή στάση και πάλαιψε και προσωπικά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και της οικογένειάς του, με αποτέλεσμα να έχει γίνει δέκτης αγωγών με διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών ποσών, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ. Πριν το κόμμα αυτό του Καμμένου κάνει καμιά δυσάρεστη (για το σύστημα) έκπληξη. Φυσικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές το γυαλί θα είναι άπιαστο όνειρο για το νέο κόμμα. Κατόπιν των παραπάνω οδεύουμε για τις εκλογές με φουλ τις μηχανές από τον δικομματισμό. ΣΤΟΧΟΣ, όπως έχω πει κατ' επανάληψη, πέραν όσα λένε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΟ 51%. Μετά .... ο Θεός να βάλει το χέρι του (και το δεξί και το αριστερό) διότι το ένα δεν θα φτάνει.

Άρχισε η προβολή συγκεριμένων πολιτικών προσώπων ενόψει εκλογών

Η λεγόμενη τέταρτη εξουσία στην περίοδο των εκλογών έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ. Επιλέγει τα πρόσωπα που θα βγάλει στο γυαλί και θα προβάλλει. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ. Πριν αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος και υπάρχει εκ του νόμου περιορισμένος αριθμός εμφανίσεων στα ΜΜΕ, τα πολιτικά πρόσωπα που  καλούνται είναι σχεδόν τα ΙΔΙΑ. Παρακολουθείστε τα κανάλια και θα δείτε τι συμβαίνει στην πιάτσα. Τώρα κλείνονται τα νέα ντηλ με τα γκανιάν..... των εκλογών. Καϋμένε κοσμάκη......εσύ στα προβλήματα και οι λοιποί (ΟΧΙ ΑΛΛΟ) στη χλιδή της εξουσίας.

Χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για κηδείες προσφιλών προσώπων

Είναι συγκλονιστική είδηση. Στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έχουν πεθάνει πέντε άτομα και βρίσκονται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Οι συγγενείς έχουν ειδοποιηθεί αλλά δεν έχουν πάει να τους παραλάβουν!!! ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ  ΑΚΟΜΑ;; ΠΟΥ ΘΑ  ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ;;

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κι όμως, τα υπουργεία της επόμενης συγκυβέρνησης μοιράζονται από τώρα

Η τελευταία πληροφόρηση είναι ότι, στην επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές, τρία υπουργεία θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα η ΝΔ με στόχο ολιγομελές, τύπου (ή κοντά τέλος πάντων) Ιταλίας. Ο Σαμαράς την πρωθυπουργία και ο Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Δεν κατεβλήθησαν συντάξεις στο επικουρικό των εμποροϋπαλλήλων εν αναμονή χρημάτων

Ο υπάλληλος στο ταμείο εμποροϋπαλλήλων είπε στον συνταξιούχο, που είδε ότι δεν μπήκαν τα λεφτά του στην Τράπεζα, όπως γινόταν μέχρι τώρα και πήρε τηλεφωνο να μάθει γιατί δεν πιστώθηκε ο λογαριασμός του : δεν έχουμε χρήματα, όταν μας δώσουν θα βάλουμε τις συντάξεις.... Κατά τ' άλλα σήμερα τα κανάλια θα παίζουν τις τελετές ενημέρωσης, παράδοσης παραλαβής κλπ κλπ, τις προβλέψεις (επί χάρτου) της Τράπεζας της Ελλάδος, την συνέντευξη του πρωθυπουργού σε εφημερίδα του εξωτερικού, και κάπου προς το τέλος, και την αυτοκτονία του σκηνοθέτη και ηθοποιού στο λιμάνι το πρωί, το επεισόδιο του φορολογούμενου με την καραμπίνα στην Αγία Παρασκευή και τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ και το ποιός φταίει που έγιναν!!!! ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΡΑ. Ποιός νοιάζεται για τις συντάξεις....

Γιατί ακόμα δεν έχει βγει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ;;

Μέχρι και τις 9 το πρωί της Δευτέρας αποτέλεσμα υπήρχε για το 75 % περίπου των εκλογικών κέντρων με σύνολο ψηφισάντων 184.000. ΓΙΑΤΙ;;  Η καταμέτρηση δεν παίρνει παραπάνω από μία ώρα, με ένα ψηφοδέλτιο και το λευκό. Ήδη ο Στέφανος Τζουμάκας καταγγέλει νοθεία. Δεν υπάρχουν, λέει, ονομαστικοί κατάλογοι ψηφισάντων!!! Είναι δυνατόν;; Τέλος πάντων, το επικοινωνιακό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ επετεύχθη..... Τα άλλα θα τα βρει η ιστορία. Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να τρώει αμάσητα ό,τι του σερβίρουν τα συστημικά ΜΜΕ.

Ντέρμπι αιωνίων , η απόλυτη εξαχρείωση

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αίσχους έγινε πραγματικότητα. Όλοι το ήξεραν ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα τελείωνε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αίσχος και αηδία για την πλήρη υποβάθμιση του πιό λαοφιλούς σπορ στην Ελλάδα. Κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Τα αποτελέσματα στο ΠΑΣΟΚ έδειξαν Βενιζέλο με 98 %

Η χθεσινή μέρα, Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 ήταν μία ηλιόλουστη μέρα και η μέρα που έγινε πραγματικότητα το όνειρο του Ευάγγελου Βενιζέλου να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Με ένα ποσοστό γύρω στο 98 %, με αντίπαλο το λευκό ψηφοδέλτιο, πήρε μεν λιγότερες φήφους από το 2007 που, ως δεύτερος, είχε χάσει την αρχηγία (τότε οι ψήφοι του ήταν περί τις 290.000 και του Γιώργου κοντά στο 1.000.000 και μάλιστα μετά από οδυνηρή ήττα στις εθνικές εκλογές του 2007), αλλά νίκησε, κάτω από δύσκολες περιστάσεις για το κόμμα του. Το νούμερο των ψηφισάντων (πάνω από 200.000), αν είναι αληθινό, είναι εντυπωσιακό. Η χθεσινή μέρα ήταν σημαντική και για έναν άλλο λόγο : Τα ΜΜΕ άρχισαν το χτίσιμο και τη στήριξη του ετοιμόρροπου δικομματισμού (χθες είχε την τιμητική του το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ). Με ωριαία παράταση της πρωινής κυριακάτικης  εκπομπής του το MEGA, ενημέρωνε τον κόσμο για τις ουρές και για την "πέραν πάσης προσδοκίας" προσέλευση του κόσμου. Το ερώτημα είναι ποιός δημιουργησε την προσδοκία, ποιός έβαλε τον πήχυ. Η απάντηση είναι απλή. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ διέρρεε για 80.000 - 100.000 και αυτό αναμεταδιδόταν από τα συστημικά ΜΜΕ. Στη συνέχεια από το πρωί της Κυριακής τα "νέα" ήταν "πέραν πάσης προσδοκίας", την οποία προσδοκία χαμήλωσαν, τις προηγούμενες μέρες. σκόπιμα οι επικοινωνιολόγοι κλπ παρατρεχάμενοι για να φανεί ότι "υπάρχει ρεύμα", ότι η δημοκρατική παράταξη "ξύπνησε ω ο κοιμώμενος γίγαντας" Για να έχετε μία τάξη πραγμάτων, στις τελευταίες εθνικές εκλογές, το 2009, ψήφισαν περί τους 6.900.000 ψηφοφόρους. Συνεπώς αυτοί που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αποτελούν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ  ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ  3 % του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων στις προηγούμενες εκλογές. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ. Η χθεσινή μέρα ήταν πρόβα τζενεράλε για την πλύση εγκεφάλου που θα δεχτούμε τον επόμενο μήνα, στην προεκλογική περίοδο. Αυτά προς το παρόν. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΒΑΓΓΕΛΗ  ΒΕΝΙΖΕΛΟ  στο νέο έργο σου.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ είναι ήδη εξασφαλισμένη ... από χθες

Το νούμερο που θα δοθεί στη δημοσιότητα, λες και κανείς μπορεί να ελέγξει την ακρίβεια και την αξιοπιστία της πληροφορίας, θα είναι αρκετά πάνω από τις 100.000 ψηφοφόρους. Αυτό έχει αποφασιστεί από πριν.....για να κερδηθούν οι όποιες εντυπώσεις. Όλοι θέλουν να διαγράψουν τη μνήμη του ελληνικού λαού και τα συστημικά ΜΜΕ θα βοηθήσουν σ' αυτό για να στηριχθεί ο δικομματισμός. Θα τα καταφέρουν;;

Οι άνεργοι ψηφίζουν Βενιζέλο "δαγκωτό"

Καλά δεν μας είδες σύντροφε, ρώτησαν κάποιοι απολυμένοι εργαζόμενοι στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τον μοναδικό υποψήφιο που έτυχε να συντναήσουν στο εκλογικό κέντρο;;
Γιατί, δεν σας "πάτησα"; απάντησε με απορία, αλλά και νόημα εκείνος....

Συνωστισμός στις κάλπες για το ΠΑΣΟΚ

Χαμός γίνεται στα μέρη όπου έχουν στηθεί οι κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος. Ο κόσμος υπομονετικά περιμένει τη σειρά του, βοηθούντος και του καλού καιρού. Πρώτη φορά βλέπουμε ουρές χωρίς φασαρίες και διαμαρτυρίες. Η συμμετοχή στην ανάδειξη του αρχηγού αποτελεί σάλπισμα νίκης για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Οι ελπίδες του κόσμου έχουν πλέον εναποτεθεί στο πρόσωπο του νέου αρχηγού. Όσο περνάει η ώρα οι ουρές γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Χαμόγελα ελπίδας παντού, όπου και να γυρίσεις. Οι υπεύθυνοι των κινητοποιήσεων του κόσμου για συμμετοχή δήλωσαν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο λαός μίλησε και γεμίζει τις κάλπες, από τις οποίες προσδοκά την ελπίδα και την ευημερία. Από το βράδυ, με την εξαγωγή των αποτελεσμάτων  και την διαπίστωσης της  τεράστιας λαϊκής συμμετοχής, που αναμένεται να φτάσει τις 900.000 πολίτες, η ελπίδα ξαναγεννιέται και ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη........
Αυτά συνέβησαν στις 11 Νοεμβρίου 2007 στην εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου
Τα αποτελέσματα, νομίζω τα έχετε όλοι σας αντιληφθεί ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ.....

Πάμε να γιαουρτώσουμε Νταλάρα! Μια ... άλλη άποψη του ΣΙΛΑ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 2009. Θα πάνε να ψηφίσουν Βενιζέλο;;

Μισθοί Κροατίας στην Ελλάδα ... και βλέπουμε

Το ΔΝΤ, που σαν μέρος της υπερκυβέρνησης της Ελλάδας γνωρίζει καλύτερα, ανακοίνωσε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι υψηλοί και πρέπει να κατέβουν ακόμα. Πρώτο συγκρίσιμο δείγμα οι μισθοί των 300 ευρώ στην Κροατία. Κι έπεται συνέχεια προς τα κάτω..... ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ για το τι μας περιμένει ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ποιός πίστευε ότι θα έχει μείωση μισθού 50 % στα τελευταία δυόμιση χρόνια;; Κανείς. Κι όμως έγινε. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ και δεν διστάζουν να το πουν και σε προεκλογική περίοδο γιατί ξέρουν ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να βγει σ' αυτές, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΑΥΤΟ;; ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ μας εξαθλιώσουν εντελώς οι τοκογλύφοι;;

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Λίγο πριν τις εκλογές ξηλώθηκε η Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων

ί
Η λέξη που αναπαράγεται κάθε μέρα, σαν ευχή στα κανάλια, είναι ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη. Αυτό προϋποθέτει επενδύσεις. Έλα όμως που κάποιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης εκβίαζαν τους επενδυτές, ζητώντας μίζες για να τους προχωρήσουνς τις επενδύσεις. Οι υπουργοί και οι αρμόδιοι έπεσαν από τα σύννεφα και ανακάλυψαν την "Αμερική". Λαδώνονται στο δημόσιο!!!! Δηλαδή εκείνο που ξέρει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας, ότι στις κρίσιμες υπηρεσίες (υγεία, επενδύσεις, λαθρεμπόριο κλπ) έχουν αναπτυχθεί και κυκλώματα που "'μιζάρουν", το έμαθαν οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!! Μιράκολο, θαύμα!!!! Δεν ντρέπονται οι γελοίοι τύποι που έχουν εναποθέσει τις ευθύνες εντοπισμού των επίορκων στον απλό και αδύναμο κοσμάκη (ο οποίος εκβιάζεται, απειλείται) και δεν έχουν, ως όφειλαν, θεσπίσει τους αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς να συλλαμβάνουν  ΑΜΕΣΑ τους εγκληματίες.
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;;;
Μαύρο και δαγκωτό στους ανίκανους.

Αν στις εκλογές δεν δοθεί το μήνυμα : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, δεν θα έχουμε καμία τύχη

Προσοχή στις επερχόμενες εκλογές. Πρέπει να δοθεί μήνυμα στο εξωτερικό κυρίως, διότι οι εδώ πολιτικοί είναι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, εξαιρετικά φθαρμένο υλικό, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Δεν έχει σημασία ποιός μνημονιακός σχηματισμός θα δημιουργηθεί για να διαχειριστεί τις υπογραφείσες δεσμεύσει;ς της χώρας. Πολύ μεγάλη σημασία έχει ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ της αντιμνημονιακής πολιτικής και ποιό πρόγραμμα εξόδου από τις δαγκάνες του αποικιοκρατικού μνημονίου. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ δεν πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε ότι κατά συνήθεια ψηφίζαμε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ...... ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ: δεν συγχωρείται λάθος στις επερχόμενες εκλογές.

Η ρεμούλα με τις προμήθειες του ΙΚΑ

Τα κανάλια  και οι εφημερίδες κάνουν πλάκα με το πόσοι τόνοι γύψο βρέθηκαν σε αποθήκες του ΙΚΑ, καθώς και άλλο ιατρικό υλικό και οι προμήθειες συνεχίζονταν. Το θέμα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΑ, διότι τα λεφτά είναι των ασφαλισμένων και πρέπει να υπάρχει ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Εκείνο που πρέπει να γίνει στις έρευνες, δεν είναι μόνο να τιμωρηθούν οι επίορκοι υπάλληλοι που στίβαζαν υλικό, ΑΛΛΑ, κυρίως, ΟΙ  ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ. Ποιοί, δηλαδή, είχαν σαν εργασία τον έλεγχο των προμηθειών και των αποθηκών του Ιδρύματος. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και πρέπει να διωχθούν αμείλικτα. Μεγάλη η ευθύνη του δράστη του εγκλήματος, μεγαλύτερη εκείνου που έχει καθήκον και έργο του την εποπτεία των δραστών.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Βενιζέλου : Αρχίζουμε

Η πρώτη συνέντευξη Βενιζέλου ως μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν επί φόντου λευκού (σαν τις "μιξοπαρθένες" που έχουν κάνει πάντα τα αίσχη και τις ακολασίες, αλλά στην κοινωνία εμφανίζονται ως άσπιλες παρθενόπες) με την λέξη : Αρχίζουμε.....
Αυτό ακούγεται σαν απειλή, διότι με τα όσα έχει πάθει ο κόσμος από την πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος, θα περίμενε κανείς να ακούσει καλύτερα : Υπομονή τελειώνουμε, όχι ότι "Αρχίζουμε".
Αρχίζουμε σημαίνει : Αλίμονο τι μας περιμένει από τον Βενιζέλο και το υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ.... αν του δώσουμε ξανα την ευκαιρία να ασελγήσει πάνω στις ζωές μας.
 Μπρρρ....ανατριχίλα μας πιάνει να πιστέψουμε ότι ενώ εμείς έχουμε .....γονατίσει οικονομικά και έχουμε φτωχοποιηθεί, εκείνος εξακολουθεί να απειλεί ότι "Αρχίζουμε".....
Θου Κύριε.... ή γλώσσα λανθάνουσα.....

Ετοιμάζεται το στενό κομματικό επιτελείο Βενιζέλου

Τις μέρες αυτές, επειδή ο χρόνος πιέζει για τις εκλογές, γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον καθορισμό του στενού επιτελικού κέντρου του μέλλοντος Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Λοβέρδος και ο Κουκουλόπουλος έχουν κεντρικό ρόλο. Ακούγονται διάφορα ονόματα για θέσεις κλειδιά (εκπρόσωπος του κόμματος, γραμματέας του κόμματος κλπ). Ο Βενιζέλος θέλει να τα αλλάξει όλα και να απαλλαγεί από τους φθαρμένους παλαιοκομματικούς παπανδρεϊκούς, αλλά αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές, οπότε αναμένεται μεγάλη ανανέωση στην όποια κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απομείνει. Ο κόσμος θα κάνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα και ο Βενιζέλος θα ακολουθήσει. Συνεπώς μέχρι τις εκλογές δεν θέλει να δημιουργήσει κι άλλες δυσαρέσκειες και εσωκομματικές τριβές. Θα προχωρήσει με τις απολύτως αναγκαίες αλλαγές και μετά τις εκλογές θα αποδυναμώσει τους παλαιοκομματικούς και όσους κατά καιρούς  βρέθηκαν απέναντί του. Ο Βενιζέλος ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Έχει πολύ δουλειά από Δευτέρα.

Τα κόμματα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια

Μετά την Κοινωνική Συμφωνία, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το παλαιότερο Αρμα Πολιτών, τι άλλο να περιμένουμε;; Η είσοδος του ΔΝΤ σε όποια χώρα κι αν έγινε, άλλαξε το πολιτικό σκηνικό. Έτσι θα γίνει κι εδώ. Με την προσωνή-μεταβατική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσει για να δημιουργηθούν νέα πραγματικά πολιτικά κόμματα, όχι από δυσαρεστημένους  πολιτικούς. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένα νεφέλωμα πολιτικής και σκόρπιες απόψεις οι οποίες σκόπιμα προκαλούν σύγχυση στον πολίτη. Η σύγχυση αυτή ωφελεί, ή νομίζουν ότι ωφελεί, τα μεγάλα κόμματα εξουσίας. ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. Και θα το μετρήσουν στις κάλπες. Ο κόσμος θα ψηφίσει με το θυμικό και το αποτέλεσμα είναι παντελώς απρόβλεπτο.



Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μελετάται αύξηση ορίων της συνταξιοδότησης

Αμέσως μετά τις εκλογές επί τάπητος και σε πρώτη προτεραιότητα θα είναι ένα νέο ασφαλιστικό, το οποίο βρίσκεται σε κακά χάλια ύστερα και από το κούρεμα των ομολόγων και κυρίως την ανεργία και την εισφοροδιαφυγή. Πέραν από τις συνήθεις πιά περικοπές στις συντάξεις μελετάται και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος για τους άνδρες και στο 63ο για τις γυναίκες. Αυτά θα πρέπει να ξεκαθαριστούν ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για να μην έχουμε και πάλι σε μεγάλη έκταση το εθνικό μας σπορ : την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ. Αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι μας περιμένει. Αυτός είναι ο ρόλος τους.

Η επερχόμενη συγκυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιράζει και υπουργεία

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη των εκλογών ημέρα. Με τις ευλογίες των ξένων πραγματικών κυβερνητών της Ελλάδας, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν αρχίσει και συζητήσεις για την μοιρασιά των υπουργείων. Για τον τομέα της υγείας άκουσα ότι ο υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, θα προέρχεται από την ΝΔ και οι δύο υφυπουργοί από το ΠΑΣΟΚ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και για τα υπόλοιπα υπουργεία.

Νέα κόμματα σήμερα της Κατσέλη - Καστανίδη και του Καμμένου

Το πολιτικό τοπίο εμπλουτίζεται με νέα κόμματα, αυτό του Καμμένου και αυτό της Κατσέλη μετον Καστανίδη. Να δούμε τι άλλα σχήματα θα κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές. Τα νέα κόμματα φαίνονται κατ' αρχήν αντιμνημονιακά. Περισσότερο του Καμμένου, από το άλλο της Κατσέλη. Θα δούμε.....Υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος μπροστά μας και, μάλλον, θα δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές.

Αντέχει ο κόσμος κι άλλα βάρη;;

Για να μην υπάρχει κανένα άλλοθι ότι δεν γνωρίζαμε τι θα συμβει τον Ιούνιο του 2012, διέρρευσαν και τα νέα αναγκαία (και συμφωνημένα) μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ για την τριετία 2012-2014, οπότε η ψήφος μας πρέπει να συνεκτιμήσει και αυτό το δεδομένο. Το σύστημα περιχαρακώνεται και θέλει να μας κάνει συνυπεύθυνους για ό,τι θα συμβει μετά τις εκλογές. Θα το επαναλαμβάνω μονότονα : σ' αυτές τις εκλογές δεν θα πρέπει να υπάρξουν "κωψοχέρηδες" την επομένη των εκλογών. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο με το οποίο θα οδηγηθούμε στις εκλογές. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ με εκείνους που υπόσχονται....

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πόσα σκουπίδια χρειάζονται για να γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο;;

Είμαι στον υπολογιστή, όταν η ανοιχτή τηλεόραση δείχνει την Τατιάνα Στεφανίδου να καταναλώνει τηλεοπτικό χρόνο για να πει στον κόσμο ότι ... χώρισε η Ραμόνα μετά από 1 χρόνο γάμου!!!! ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ η ελληνική τηλεόραση. 
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;;

Ρήτρα θανάτου στις συντάξεις

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4052/2012  (ΦΕΚ Α΄41/01/03/2012)

Νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για εφαρμογή του νόμου «Εγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας» και άλλες διατάξεις.

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Άρθρο 42

Καθορισμός ποσού σύνταξης

1. Το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορφώνεται με βάση: α) τα δημογραφικά δεδομένα τα οποία στηρίζονται σε εγκεκριμένους αναλογιστικούς πίνακες θνησιμότητας, β) το πλασματικό ποσοστό επιστροφής που θα εφαρμόζεται στις συνολικά καταβληθείσες εισφορές και το οποίο θα προκύπτει από την ποσοστιαία μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών των ασφαλισμένων, γ) την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης της σύνταξης στα δικαιοδόχα μέλη κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου από τον επικουρικό του φορέα και δ) τον συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω ενός μηχανισμού μειωμένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Εάν και μετά την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας προκύψει οποιοδήποτε έλλειμμα, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, το ποσό της σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, με την προϋπόθεση της μη ύπαρξης ελλείμματος σε αυτό και το επόμενο έτος, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Αυτό θα πρέπει να επανεξετάζεται σε τριμηνιαία βάση και αν απαιτούνται περισσότερες προσαρμογές θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
2. Μέχρι 31.3.2012 εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, με την οποία καθορίζονται οι τεχνικές παράμετροι, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ
Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεση
του ως νόμου του Κράτους.
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ   
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                         
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                              

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ               
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                              
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2012

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Μπορείτε να φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν αυτό πάρει σάρκα και οστά. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.....

Τρίτη και 13 οι μισθοί έφτασαν συνολικά στο 50 % μείωση

Διαβάστε σήμερα τις εφημερίδες για την επίσημη και με τη βούλα κατάργηση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ στην Ελλάδα. ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πλεόν για τους μισθωτούς, οι οποίοι παραδίδονται βορά στις ορέξεις εκμεταλλευτών μεγαλοεργοδοτών. Όποιος ακόμα θεωρεί ότι υπάρχει εργατικό δίκαιο στην Ελλάδα είναι πλήρως εκτός τόπου και χρόνου. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κκ "ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ". Άξιος ο μισθός σας. Μας σώσατε.... Τι άλλο να πει κανείς για τους πολιτικούς εγκληματίες που ασελγούν κατ'επανάληψη και κατ΄επάγγελμα πάνω στους πολίτες αυτής της χώρας.
ΥΓ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ που μας έρχεται και πόσο ακόμα θα μειώσετε τους μισθούς.

Μόνο ένας σταυρός επιτρέπεται στις εκλογές για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

Με κετεπείγουσα εγκύκλιο των οργάνων του Κινήματος υπενθυμίζεται ότι στο ψηφοδέλτιο με το όνομα του υποψηφίου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ επιτρέπεται μόνο ένας σταυρός προτίμησης..... Όσοι βάλουν δύο, τρεις, ή περισσότερους, νομίζοντας ότι θα μετρηθούν ως αυτοτελείς ψήφοι και θα αυξηθούν πλασματικά οι ψηφίσαντες, καλύτερα να το ξεχάσουν. Έγκυροι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι μπορεί το ψηφοδέλτιο να κριθεί άκυρο, ενώ άλλοι, εξίσου έγκυροι, υποστηρίζουν ότι μπορεί να θεωρηθούν άκυροι οι σταυροί και να καταμετρηθεί το ψηφοδέλτιο υπέρ του υποψηφίου. Την λύση θα δώσει έγκυρα, όπως πάντω η ανώτατη εφορευτική επιτροπή του Κινήματος.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου όλοι οι μεγαλόμισθοι των 20 ευρώ μεροκάματο ψηφίζουμε Ευάγγελο Βενιζέλο

Ουρές αναμένονται στις 1500 κάλπες που θα στήσει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του ΕΝΟΣ και μόνου υποψηφίου για την αρχηγία. Ήδη κάποιοι σκέπτονται να πάνε από βραδής να πιάσουν θέση, μήπως και δεν προλάβουν να ρίξουν την ψήφο τους υπερ του ΗΓΕΤΗ. Περιμένοντας στις ουρές με τους εκατοντάδες χιλιάδες συντρόφους και φίλους του ΠΑΣΟΚ θα αναλογίζονται κιόλας που να ξοδέψουν (όσοι απ' αυτούς εργάζονται) τα 20-22 ευρώ που τους εξασφάλισε μεροκάματο με τις άοκνες διαπραγματεύσεις του ο ΗΓΕΤΗΣ. Πρέπει μέσα στο εικοσάρικο να τα χωρέσουν όλα τα έξοδα της ημέρας. Θα τα καταφέρουν και είναι βέβαιο ότι θα τους μείνει και περίσσευμα. Κι όλα αυτά χάρη στον ΗΓΕΤΗ που σήκωσε το βάρος των διαπραγματεύσεων και κατάφερε αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ (για όσους δεν δουλεύουν). Οι 1.100.000 άνεργοι, που κι αυτοί θα περιμένουν στις ουρές, ξέρουν ότι το επίδομά τους μειώθηκε για να μην χαλαρώνουν τις προσπάθειες για την ανεύρεση εργασία παίρνοντας, πριν τις διαπραγματεύσεις του ΗΓΕΤΗ, το ιλιγγιώδες ποσό των 440 ευρώ το μήνα. Τώρα με 350 ευρώ περίπου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους και δεν θα γίνουν μαλθακοί κηφήνες που κάθονται και ζουν από το επίδομα ανεργίας. Γιά όλα έχει προβλέψει ο ΗΓΕΤΗΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ για να επιβεβαιώσουμε ότι ΕΝΑΣ είναι Ο ΗΓΕΤΗΣ. Όλοι εκεί από νωρίς.....γιατί το βράδυ έχει και ντέρμπι....

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γλύτωσε το σταυρό προτίμησης ο Βενιζέλος

Τελικά με την ανάδειξή του σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος γλύτωσε και την οδυνηρή (υπό άλλες συνθηκες) μάχη του σταυρού. Και μην πει κανείς ότι ήταν σίγουρος βουλευτής εκεί στη Θεσσαλονίκη, διότι, τελικά ούτε ο ίδιος το ρίσκαρε. Η συμφωνία με τον ΓΑΠ για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε μόνο "βάρος", όπως συνηθίζει να διαλαλεί σε κάθε του ομιλία, είχε και σημαντικά ωφέλη : αναγνωρισιμότητα στο στενό πυρήνα εξουσίας του εξωτερικού, ένα κόμμα στο πιάτο (ΠΑΣΟΚ ή ό,τι θα απομείνει τελικά), κανένα άγχος για την επανεκλογή. Δεν είναι και λίγα για έναν  πολιτικό που παίρνει εξοργιστικά και επώδυνα μέτρα για τις πλατιές μάζες του λαού.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο Καμμένος στα πολύ ψιλά των ειδήσεων και των δελτίων

Το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες έκανε την ιδρυτική του διακήρυξη στο μαρτυρικό Δίστομο. Φυσικά η δημοσιότητα δεν ήταν εκεί.... Το θέμα θα υποβαθμιστεί συτηματικά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ο κόσμος, όμως, πλέον δεν ενημερώνεται από τα συστημικά κανάλια. Το διαδίκτυο αφενός, αλλά και το Κόντρα με το Έξτρα 3 αφετέρου, προτιμώνται όλο και περισσότερο για την ενημέρωση από τον κόσμο. Τα λεγόμενα μικρά κόμματα όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα δέχονται συρρίκνωση του χρόνου εμφανίσεώς τους στα πλατιά μέσα ενημέρωσης. Ποιός είπε ότι η φάρμα των ζώων δεν είναι επίκαιρη. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ είναι πιό επίκαιρη από ποτέ. Όσοι, ελάχιστοι ακόμα, δεν έχετε διαβάσει το αριστούργημα του Όργουελ καλό θα είναι να το κάνετε για να σας λυθούν οι όποιες απορίες έχετε ακόμα για την λειτουργία της ισχύουσας δημοκρατία μας.

Εκεί που χτυπά η καρδιά μου ένα ρεσιταλ του Σων Πεν

Η νέα ταινία του Παολο Σορεντίνο "Εκεί που χτυπά η καρδιά μου" δίνει την ευκαιρία στον εκπληκτικό ηθοποιό Σων Πεν να κάνει άλλη μία μεγάλη ερμηνεία. Η ταινία αναφέρεται στην βαρετή ζωή ενός τέως ροκ σταρ, ο οποίος ζει μεταξύ ανίας και κατάθλιψης, με σταματημένο το ρολόι του χρόνου, μέχρι που πηγαίνει να προλάβει ζωντανό τον πατέρα του, χωρίς τελικά να το καταφέρνει. Εκεί αρχίζει να αποκτά ένα νόημα η ζωή του, αφού ψάχνει να βρει τον ναζί βασανιστή του πατέρα του. Η φλατ και ανιαρή ζωή του ξεπεσμένου ροκ καλλιτέχνη αλλάζει μετά την επίτευξη του στόχου του. Σε όλη την ταινία πέρα από την μουσική ο ήχος που τραντάζει τον θεατή είναι το σπάσιμο του παραθυρου στην πόρτα του ναζί, έτσι όπως έσπασε την μονοτονία στη ζωή του ροκ σταρ το ζήτημα του πατέρα του. Ο Σων Πεν δεν κάθεται ήσυχος. Τολμάει και παίζει ρόλους αντισταρ. Δεν επαναπαύεται στις δάφνες τους και στα ΟΣΚΑΡ. Ψάχνεται. Και κάθε φορά εντυπωσιάζει. Η ζωή του ροκ σταρ μετά την αυλαία της σταδιοδρομίας του, είναι άνετη οικονομικά, αλλά είναι άδεια και ανιαρή. Η ανία και η κατάθλιψη φτάνουν μέχρι το μεδούλι. Η δουλεμένη άνευρη φωνή του σε κοιμίζει μεν, αλλά  τα ελάχιστα ξεσπάσματά του και η σκέψη του σε κεντάει, γιατί λεει αλήθειες. Δείτε την ταινία για τον Σων Πεν, αξίζει τον κόπο.

Ο Βενιζέλος κατά του εαυτού του....όπως στη Βόρεια Κορέα

Θυμίζοντας εκλογές στη Βόρεια Κορέα, στην πάλαι ποτέ Αλβανία του Χότζα, εκεί στο Πασόκ αποφάσισαν ότι ο υποψήφιος αδχηγός θα είναι ένας, μόνος του. Αυτό σημαίνει δημοκρατικές διαδικασίες και πολυφωνία. Άντε και σ' ανώτερα. Να δούμε ποσοστό νίκης 99.99 %, όπως στα απολυταρχικά καθεστώτα. Ζήτω η Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ!

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ηρωική έξοδος Παπουτσή

Ο Χρήστος Παπουτσής, με μία ομιλία-μανιφάστο που ταίριαζε σε νεοσύστατο κόμμα που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κόσμο, παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αρχηγός και αποχώρησε από το βήμα της συνδιάσκεψης. Ύμνησε τον Γιώργο Παπανδρέου, (τα ψηφαλάκια γαρ...) και χειροκροτείτο από μία ομάδα νεολαίων που έμοιαζαν βγαλμένοι από τη δεκαετία του 1980. Εκτός τόπου και εκτός χρόνου, εντελώς. Είπε κι αυτός πόσα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, τι ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ και τι ΘΑ ΕΙΝΑΙ το νέο ΠΑΣΟΚ.... Λες και είναι το κόμμα του Καμμένου και κάνει ιδρυτική διακήρυξη. Τι να πει κανείς. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι ΠΑΣΟΚ σήμερα, και ιδίως να βγαίνεις και να το λες δημόσια. Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι εύκολα, διότι και ο Παπουτσής και ο Βενιζέλος μίλησαν στους δικούς τους τους κομματικούς στρατούς. Τους διορισμένους, τους βολεμένους. Ποιά η ανταπόκριση του κόσμου όταν θα βγουν στις πλατείες και θα χρειάζονται τόσους αστυνομικούς όσους και το ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού;; Και μιλώ για προστασία ΜΗΠΩΣ και συμβει κανένα παρατράγουδο, διότι ακόμα και μέσα στη συνδιάσκεψη ένα γιαούρτι το πέταξαν στον Βενιζέλο οι εντελώς δικοί τους άνθρωποι. ΕΞΩ τα πράγματα είναι, απ' ό,τι φαίνεται, πιό άγρια..... ΕΚΕΙ ΘΕΛΕΙ πολύ τόλμη να βγαίνεις και να μιλάς σαν ΠΑΣΟΚΟΣ του 1981. Να βγαίνεις και να λες ότι προέρχεσαι από παρθενογέννεση. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

Απίστευτη φλυαρία Βενιζέλου στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Η ομλία του επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μοιάζει με ενός παρατηρητή-τουρίστα, ο οποίος δεν έζησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην Ελλάδα. Απίστευτη θεωρητικολογία ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Νέα αρχή, νέες υποσχέσεις, νέες σαχλαμάρες...... Επιτομή απύθμενου θράσους στους ταπεινωμένους, πονεμένους, ψτωχοποιημένους Έλληνες από εκείνους που ασέλγησαν πάνω στη ζωή τους, διέλυσαν τα όνειρά τους, καταπάτησαν τα δικαιώματά τους, χρέωσαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, έβαλαν τα συσίτια στα σχολεία, έφτασαν την ανεργία στο 1.500.000 ανέργους κλπ, κλπ. ΑΥΤΟΙ ΞΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ....ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!! ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΑΣ ΣΚΙΣΑΤΕ και θέλετε και επιβράβευση. ΕΛΕΟΣ.....

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ψέματα Παπαναδρέου για το ΔΝΤ, όντας 100 μέρες πρωθυπουργός



Στις 100 ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, 14 Ιανουαρίου 2010, ο Γ. Παπανδρέου απαντάει στην ερώτηση του Π. Σώκου της Ελευθεροτυπίας αναφορικά με την προσφυγή στο ΔΝΤ. Απαντάει αρνητικά: "Δεν το έχουμε ανάγκη".

ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ;;;

Θυμηθείτε τι μας έλεγαν για τα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα πριν από τις εκλογές του 2009



ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ.

ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ με όσα μας έλεγαν....

ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ;;

Τιτανικός η Ελλάδα των διεφθαρμένων Ελληνων.

Θυμηθείτε τι μας έλεγαν για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ.
Η Ελλάδα μοιάζει με τον Τιτανικό και βουλιάζει.
Μας αποκάλεσαν συλλήβδην διεφθαρμένους στο εξωτερικό.
Δώστε την απάντηση όπως πρέπει στην ώρα που πρέπει.

ΠΑΣΟΚ ή βαρβαρότητα ;

Παλιό πικρό ανέκδοτο;;
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ πριν δύο χρόνια και κάτι.
Η αμνησία δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΩΨΟΧΕΡΗΔΕΣ.

Ο Βενιζέλος ετοιμάζεται για την έξοδο από την κυβέρνηση και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος, έχοντας λάβει το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον απερχόμενο ΓΑΠ οταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, ετοιμάζεται να πάρει την πολυπόθητη (γι' αυτόν)καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που τόσο πολύ αποζητούσε από χρόνια. Τώρα τι θα παραλάβει, αυτό είναι, λίγο ως πολύ, ορατό. Θα πάρει ένα κατακερματισμένο κόμμα, πολιτικό ρετάλι, το οποίο ακόμα βασίζεται σε όσους έχει διαχρονικά βολέψει και φοβούνται μην χάσουν τα κεκτημένα τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το ΠΑΣΟΚ είναι εκλογικά γύρω στο 10 %. Δεν θα πάρει τόσο στις εκλογές, θα έχει παραπάνω, αλλά ελπίζει στον ξένο παράγοντα και στον Σαμαρά για τον ρόλο που θα παίξει μετεκλογικά. Οι εκλογές αυτές, όποτε κι αν γίνουν, θα αποτελέσουν και την απάντηση του λαού (με όση πλύση εγκεφάλου θα δεχθούν από τα εντεταλμένα ΜΜΕ) στο ΠΑΣΟΚ και το που το κατατάσσουν. Ο Βενιζέλος τα ξέρει όλα αυτά. Μόνο κουτός δεν είναι. Γνωρίζει επίσης ότι έχει την δεξαμενή της Δημοκρατικής Αριστεράς του Κουβέλη. Περιμένει λοιπόν ο αντιπρόεδρος να καταγράψει το ΠΑΣΟΚ το ιστορικό του χαμηλό ποσοστό εκλογών και να αρχίσει, την επόμενη μέρα, την προσπάθεια αναστήλωσης της πάλαι ποτέ "προοδευτικής παράταξης" (θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου...). Επομένως, το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα όσο χαμηλό κι αν είναι δεν θα είναι καταστροφικό για τον Βενιζέλο, αφού θα το χρεωθεί όλο ο ΓΑΠ. Ο ίδιος θα κριθεί από της εκλογής του στην καρέκλα του προέδρου και μετά.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και ......

Πηγαίνοντας προς την Κυριακή της 25ης Μαρτίου, ημέρα εθνικής γιορτής και ημέρα μεγάλης παρέλασης στην Αθήνα, αυξάνουν οι ανησυχίες για την πιθανότητα να επαναληφθούν όσα έγιναν την 28η Οκτωβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη. Η ματαίωση της παρέλασης τότε ήταν η απαρχή των εξελίξεων με παραίτηση του πρωθυπουργού κλπ κλπ. Η κατάσταση τώρα είναι σαφώς πιό δύσκολη και οι προσδοκίες για τον Ιούνιο είναι μαύρες έως καταστροφικές. Τα όσα έγιναν στην παρέλαση της Ρόδου μπορεί να αποτελούν "πρελούδιο" των όσων μπορεί να γίνουν κι εδώ. Βεβαια γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων καιεχουν ακουστεί μέχρι και προσκλήσεις για στρατιωτικούς που θα είναι απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Ο κόσμος πάντως είναι ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ και μην βλέπετε την φαινομενική ησυχία που υπάρχει. ΕΝΑ ΦΙΤΙΛΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ. Μπορεί να εξυπηρετεί πολλούς τυχόν επεισοδιακή 25η Μαρτίου και να οδηγήσει ακόμα και σε αναβολή των εκλογών......ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στόχος του πολιτικού κατεστημένου : ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνω από το 51 %

Η συγκυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, όποτε γίνουν εκλογές, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ποιό πιθανό σχήμα είναι η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ήδη τα μηνύματα έχουν προωθηθεί προς όλους όσους επηρεάζουν την κοινή γνώμη: ΠΡΕΠΕΙ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΤΟ 51 %, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ (ΣΥΓ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Δεν ενδιαφέρονται για τα μερικότερα ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων, απλά να ξεπερνούν αθροιστικά το 51 %. Μέχρι τις εκλογές θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος. Οι "έγκριτοι" δημοσιογράφοι είναι με την πένα και τα μικρόφωνα στο χέρι. Τα άρθρα περί δημοκρατίας, πλειοψηφίας και εντολής του ελληνικού λαού, έχουν αρχίζει να ετοιμάζονται. Ο κυρίαρχος λαός περιμένει να παίξει το ρόλο του, ανάλογα με τον ρυθμό που θα του παίξουν. ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα θα επιβιώσει.
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;
ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;;

Η μετακίνηση της Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Παιδείας

Η υπουργός της φωτοτυπίας Άννα Διαμαντοπούλου βρισκόταν μπροστά σε νέο φιάσκο: όπως έγραψαν οι εφημερίδες δεν υπήρχε χαρτί για τις πανελλήνιες εξετάσεις και έγινε άρον-άρον απευθείας ανάθεση. Πόσο χάλια θα μπορούσε να τα πάει ένας υπουργός Παιδείας;; Πρέπει να είναι μακράν η χειρότερη υπουργός που πέρασε από το υπουργείο αυτό. Τώρα θα μας σώσει.... από το υπουργείο ανάπτυξης. Ήμαρτον!!!

Τι σημαίνει ο μίνι ανασχηματισμός;

Ποιός ο λόγος να γίνει μίνι ανασχηματισμός ένα με ενάμιση μήνα προ των εκλογών;
Για ποιό λόγο δεν γινόταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Λευτέρης Οικονόμου και χρειάστηκε να πάει ο Χρυσοχοίδης;
Ποιός ο λόγος να πάει για λίγες μέρες η Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης (υπουργείο μηδενικού έργου);
Ποιός ο λόγος να μπει στο υπουργείο Παιδείας ο σεβαστός κ. Μπαμπινιώτης;
Για ποιό λόγο να γίνει υφυπουργός ο Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;
ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.
 Ή μήπως δεν είναι για λίγες μέρες;

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια για το Ελληνικό ζήτημα λέγεται εκτός Ελλάδος

Μου ήρθε στο mail και το δημοσιεύω για την ενημέρωση

Μαξ Κάιζερ: "Το οικονομικό ολοκαύτωμα πλησιάζει καθώς η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα"

O γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.
"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".
"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser. "Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.
Κατά τη γνώμη του Max Keiser: "Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".
Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.
Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε: "Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".
Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".
"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.
"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".
Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε: "Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε: "Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".
 

Άρχισε η στήριξη του δικομματισμού

Όσοι παρακολουθούν την πολιτική σκηνή βλέπουν  μία ασάφεια ακόμα στην ήμερομηνία προκήρυξης των εκλογών. ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Η δήλωση Παπαδήμου που άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δεν έδωσε λύση στην ασάφεια. Μην εκπλαγούμε αν οι εκλογές δεν γίνουν Απρίλιο, Μάιο..... Τα καθεστωτικά κανάλια άρχισαν την στήριξη του δικομματισμού εξυπηρετώντας τα αφεντικά της ενημέρωσης και όχι μόνο. Αυτό θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.... Θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις που θα σκάσουν στον τύπα στα τέλη Μαρτίου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. Στις εκλογές αυτές διακυβεύονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, περισσότερα από ποτέ.