Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και η Ελλάδα


Έλαβα στο mail το παρακάτω κείμενο και το αναδημοσιεύω για ναδούμε πως βλέπουν και κάποιοι εκεί στην Γερμανία το θέμα που εμείς θεωρούμε "ταμπού".

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011
SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσεις
Γερμανία, ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρεών του 20ου αιώνα
(«Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)
Συνέντευξη του Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.
Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για.... περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : "λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε". Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.
Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.
Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.
Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε; …..
Ritschl Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.
Spiegel Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;
Ritschl Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.
Spiegel Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;
Ritschl Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.
Spiegel Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;
Ritschl Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.
Spiegel Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;
Ritschl Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.
Spiegel Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;
Ritschl Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα „Haircut“, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.
Spiegel Πως είπατε;
Ritschl Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.
Spiegel Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;
Ritschl Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.
Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.
Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.
Spiegel Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;
Ritschl Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.
Spiegel Τι εννοείτε;
Ritschl Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα». Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.
Spiegel Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία;
Ritschl Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.
Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητής “Ιστορίας της Οικονομίας”)

SPIEGEL
Μετάφραση: Πάρις Μπαρμπάτσαλος.
Αντίβαρο
Citypress-gr.blog



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Γιατί τόση καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης για την απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Πρωτοφανής καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων για το αν η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ήταν ή δεν ήταν παράνομη και καταχρηστική. Συνήθως οι αποφάσεις αυτές βγαίνουν αυθημερόν ή την επόμενη της εκδικάσεως ημέρα. Η συζήτηση, απ' ό,τι είπαν τα ΜΜΕ έγινε την Δευτέρα 27/6/2011. Δεν πειράζει η απεργία ανεστάλλη. Η απόφαση θα έχει ιστορική σημασία..... Αξιοπρόσεκτη βραδύτητα της δικαιοσύνης....

Το περίεργο βίντεο με τον κουκουλοφόρο φίλο (;) των αστυνομικών



Το ΑΛΤΕΡ και το REAL.GR έδωσαν στη δημοσιότητα ένα πολύ περίεργο βίντεο που χρήζει ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ από την Ελληνική Αστυνομία. Το συντομότερο δυνατόν.

Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ξύλο από την Αστυνομία στο Σύνταγμα

Το σικε παιχνίδι κουκουλοφόρων-αστυνομίας θέλει πάση θυσία να διαλύσει το κίνημα των αγανακτισμένων. Με την τρομοκρατία που εκπέμπεται τις τελευταίες ώρες από την κατάσταση στο Σύνταγμα σίγουρα ο απλός κόσμος θα το σκεφτεί να ξαναπάει να διαμαρτυρηθεί όπως έχει δικαίωμα. Οι κουκουλοφόροι έκαναν και πάλι το "πατριωτικό τους" καθήκον, εξυπηρετώντας την κυβέρνηση της τρόικας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Οι φωνές που ακούγονται στις τηλεοράσεις με τις εκκλήσεις για βοήθεια στους τραυματίες από το σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα μας φέρνει στο μυαλό μνήμες του 1973 και το Πολυτεχνείο. ΣΩΤΗΡΕΣ, πότε θα σταματήσετε να σώζετε την ΕΛΛΑΔΑ, εξοντώνοντας τους ΕΛΛΗΝΕΣ;;; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ", ΕΛΕΟΣ!!!

154 και ο βουλευτής της ΔΕΗ Αθανασιάδης 155ος

Η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία είχε την ..... τιμητική της στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Όπως αποδείχθηκε στην ψηφοφορία συμμετείχαν 297 βουλευτές, (2 ήταν απόντες) και ο βουλευτής της ΔΕΗ Αθανασιάδης. Αυτός ο βουλευτής που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος  βουλευτής-αντιπρόσωπος ανώνυμης εταιρίας εισηγμένης στο χρηματιστήριο, πείστηκε τελικά, μετά τις αλλεπάλληλες περί του αντιθέτου τις τελευταίες μέρες κορώνες του,  από τις "δεσμεύσεις" του πρωθυπουργού και του "αναπληρωτή" πρωθυπουργού ότι θα προσεχθεί η ΔΕΗ κι έτσι ψήφισε ΝΑΙ, βγάζοντας και αντικανονικό λογίδριο κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Ποιός ξέρει στο μέλλον μπορεί να έχουμε και βουλευτές του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ και λοιπών άλλων εταιριών. Για τον κοσμάκη ποιός νοιάζεται. Αυτοί είναι "κουκιά" για τα οποία μπορεί να ρίχνουμε κλάματα και να συμμεριζόμαστε την εξαθλίωσή τους, αλλά ..... δεν είναι και ανώνυμες εταιρίες. Εμπρός για νέους κοινοβουλευτικούς άνδρες που θα εκλέγονται από τους χορηγούς τους και θα εκπροσωπούν αυτούς..... Ζήτω η κοινοβουλευτική δημοκρατία.

"Σούπερ Λίγδα" ο συνεταιρισμός των αθώων περιστερών

Μέσα στον ορυμαγδό του σκανδάλου των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, χθες συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας (ή Λίγδας) όπου όλα κύλησαν .... σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!! Ο κόσμος αηδιάζοντας με όσα καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας βλέπει τη διοίκηση του ποδοσφαίρου να συμπεριφέρεται σαν να .... ψιχαλίζει!!! ΣΑΠΙΛΑ και ΑΗΔΙΑ....

Σήμερα η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Στις 2 το μεσημέρι ψηφίζεται από τη Βουλή το μεσοπρόθεσμο βαρύτατο και πρωτόγνωρο (μέχρι το επόμενο) πρόγραμμα εξαθλίωσης που έχει περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η ιθαγενής κυβέρνηση της τρόικας που έχει τελέσει την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ελληνική πολιτική ιστορία (λεφτά υπάρχουν) για να εκλεγεί, έχοντας παραδόσει τη χώρα στους ξένους με ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ πράξεις, διαλύει τις ελληνικές οικογένειες ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Κάποιοι βέβαια βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, προκειμένου να βγουν από την αφάνεια, αναζητώντας τα λίγα λεπτά τηλεθέασης, ψέλισαν κάποιες αντιρρήσεις, αλλά η εκτίμησή μου είναι ότι θα ψηφίσουν μετά πολλών επαίνων..... τη τωρινή "σωτηρία" της χώρας, όπως και την περυσινή, όπως και την επόμενη. Κουράγιο συνέλληνες, τα χειρότερα στις επόμενες δόσεις ... της "σωτηρίας".  

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα στη μέγγενη των "σωτήρων"

Η Ελλάδα παραδομένη και προδομένη πρώτιστα και στο μέγιστο βαθμό από το εσωτερικό της με τους ανίκανους κλέφτες που την κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια οδηγείται την ερχόμενη βδομάδα στην (πρόσκαιρη) "σωτηρία" της με τον λαό εξοργισμένο, αλλά και αδυνατισμένο από την εξαθλίωση στην οποία τον καταδίκασαν οι "σωτήρες". Τα πολιτικά ρετάλια που έφεραν τη χώρα εδώ, με το μανδύα του "σωτήρα" λυπούνται ή περνούν "δύσκολες μέρες" ανακοινώνοντας το τέλος δύο γεννεών και την καταδίκη τους στην απογνωση και την εξαθλίωση. Οι τοκογλύφοι του εξωτερικού, "σωτήρες" κι αυτοί, σφίγγουν τη μέγγενη στο κεφάλι των Ελλήνων για να τη "σώσουν", αδιαφορώντας για τα κρανία που σπάνε το ένα μετά το άλλο από το αλλεπάλληλο  σφίξιμο. Στο εσωτερικό οι Νενέκοι και οι Πρόθυμοι, έχοντας δώσει γη και ύδωρ, για να καλύψουν τα δικά τους (ατιμώρητα) εγκλήματα κατά του Ελληνικού Λαού, αναγορευόμενοι από μόνοι τους; "σωτήρες" μέσα σε κροκοδείλια δάκρυα σβήνουν με ευκολία τα όνειρα δύο γεννεών, τόσο της παρούσας που δούλεψε για να δει μια άσπρη μέρα, όσο και της επόμενης η οποία ακόμα βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Δεν ξέρω αν και πόσο είναι συνυπεύθυνος ο Σαμαράς για την κρίση που διανύουμε, (σίγουρα είναι στο μέτρο και στο βαθμό που αποτελούσε μέλος κυβερνήσεων στο παρελθόν) αλλά το γεγονός ότι ΛΕΕΙ ΟΧΙ, έστω και φραστικά, στο ενταφιασμό όλων των ονείρων δύο γεννεών, σημαίνει ΚΑΤΙ. Παρά τις πιέσεις των τοκογλύφων του εξωτερικού και λοιπών "σωτήρων" του εσωτερικού, ΑΝΘΙΣΤΑΤΑΙ. Έστω και την τελευταία στιγμή που την άλλη βδομάδα οι ετήσιοι μισθοί θα μειωθούν κατά έναν με  δύο ακόμα και θα περιοριστούν στους δέκα (από 14 που ήταν προ ενός έτους)  με την ψήφιση του πλαισίου και του νόμου της εξαθλίωσης και της φορολογικής λαίλαπας, φαίνεται πως κάποιος βρέθηκε και είπε ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ εμείς στην Ελλάδα το εκτιμούμε ιστορικά. Με το ΟΧΙ σαν ΕΘΝΟΣ έχουμε γράψει ιστορία και όχι με το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Ποιός όμως να θυμηθεί την ιστορία αυτές τις στιγμές. Τώρα σημασία έχει να καλύψουν την ανικανότητά τους, τις κλεψιές τους, τις εγκληματικές αστοχίες τους υπό τον μανδύα του "θλιμένου σωτήρα" που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος!!! Απίστευτο μπουλούκι ατάλαντων που μαστιγώνει τον Ελληνικό Λαό με μίσος, αλλά και με .... "κατανόηση" και "λύπη". ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ". Ο χώρος των αποβλήτων της ιστορίας θα σας έχει μια περίοπτη θέση.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γιατί λείπει ο Μπουρούσης από τον πανηγυρισμό της "κατάκτησης" του κυπέλλου μπάσκετ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων από την κατάκτηση του κυπέλλου μπάσκετ από τον ΟΣΦΠ. Γιατί λείπει ο Μπουρούσης.....από τους πανηγυρισμούς;;; Αξιοσημείωτη και η χαρά στην μικρή φωτο των Αφών Αγγελόπουλων. Που να ήξεραν πως φέρεται να εκφράζεται γι' αυτούς βασικός παίκτης της ομάδας τους. Αν αυτός ο διάλογος που βγήκε στα ΜΜΕ είναι ακριβής, τότε θα πρέπει οι κυρώσεις στους εμπλεκόμενους να είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ για την αποτροπή νέων κρουσμάτων. Ίδωμεν....

Το τέλος της συγκέντρωσης των αποδείξεων

Οι ηλίθιοι γιαλατζή οικονομικοί εγκέφαλοι που με περισπούδαστο ύφος έβγαιναν επί ένα χρόνο και μιλούσαν για την χρησιμότητα των αποδείξεων και έβαλαν όλο τον κόσμο να υποβάλει φορολογικές δηλώσεις συνοδευόμενες με δεκάδες χαρτάκια τα οποία δεν θα ελέγξει ΚΑΝΕΙΣ,  ήρθαν και την κατήργησαν διότι είδαν ότι η ηλιθιότητά τους στοίχισε στα έσοδα αφού αυξήθηκαν οι επιστροφές φόρων. Την ηλιθιότητα αυτή βέβαια καλούμεθα να την πληρώνουμε ΟΛΟΙ με την επιβολή του κεφαλικού φόρου (έκτακτη εισφορά) για να καλύψουν τις τρύπες που δημιούργησαν με την απύθμενη βλακεία τους. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ "ΣΩΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ" οι υπάλληλοι της τρόικας που "παίζουν" την εκλεγμένη κυβέρνηση με την απατηλή υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού στις εκλογές του 2009;; ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.  

Με τις off shore εαιρίες και τα ακίνητα που κατέχουν τι γίνεται

Με τα πολυτελή ακίνητα των βορείων και νοτίων προαστίων που ανήκουν σε off shore εταιρίες τι γίνεται;; Πως; φορολογούνται οι κάτοχοι οι οποίοι δεν δηλώνουν τίποτα, ζουν πολυτελώς και δεν πληρώνουν τίποτα;; Ξέρει κανείς να μου πει τι γίνεται με την περίπτωση αυτή;

Θα υποβιβαστούν ομάδες στο ποδόσφαιρο μετά τη σαπίλα

Στην Ιταλία, μετά το σκάνδαλο με τα στημένα προ ετών, η Γιουβέντους έπεσε κατηγορία και όχι μόνο αυτή. Εδώ θα γίνει κάτι ανάλογο;; Όταν πρόεδρος ομάδας εμπλέκεται σε στησίματα αγώνων η ομάδα δεν πρέπει να πέσει κατηγορία;;;; Θα δούμε τι θα βγει από την υπόθεση αυτή. ΠΑΝΤΩΣ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) είναι περίεργη αφού συμπίπτει με την απώλεια άλλων δύο μισθών από τους εργαζόμενους με την φορολογική λαίλαπα. Έτσι η επικαιρότητα διχάστηκε.... Απλώς επισημαίνω την πάγια αρχή μου : στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο και σύμπτωση.... Τίποτα άλλο προς το παρόν.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει ημερομηνία λήξεως ;;

Μετά την χθεσινή φορολογική λαίλαπα από το "ολον ΠΑΣΟΚ" και δη ανακοινωθείσα από τον εκφραστή του άλλου κομματικού πόλου, Βαγγέλη Βενιζέλο, έγκριτο συνταγματολόγο, ο κόσμος αναρωτιέται αν ο Παπακωνσταντίνου ήταν καλύτερος (συγγνώμη για τον παραλογισμό) ή όχι;; Θα τρελλαθούμε εντελώς. Εκεί που περίμεναν όλοι κάτι προς το καλύτερο, όλα πήγαν προς το χειρότερο. Και το αφορολόγητο έπεσε, και η έκτακτη εισοφορά πάνω από 12.000 ευρώ έγινε "τακτική" και ο ΦΠΑΠ έπεσε στις 200.000 ευρώ κλπ. Η απορία μου είναι η ακόλουθη: Την ερχόμενη βδομάδα το μεσοπρόθεσμο τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον εφαρμοστικό νόμο. Αν ψηφιστούν όλα, τότε το κίνημα των Αγανακτισμένων ολοκληρώνει την διαμαρτυρία του, όπως αυτή εκδηλώνεται μέχρι σήμερα και είτε διαλύεται είτε αλλάζει στάση και μετεξελίσσεται. Υπάρχει άλλη εκδοχή, άλλος δρόμος;;;

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου κακοφόρμισε

Υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, η ευκαιρία να μην πάει χαμένη. Τα λαμόγια και τα τρωκτικά του ποδοσφαίρου σύρονται στη δικαιοσύνη. Ελπίδα όλων των υγιών φιλάθλων είναι να ξεβρωμίσει το τοπίο, στο μέτρο του δυνατού, από τη μπόχα και τη σαπίλα των λεγομένων "παραγόντων" του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να λυθούν και κάποιες απορίες, πως ελεεινοί τύποι της νύχτας και του υπόκοσμου ασχολούνται ως "παράγοντες" ομάδων και δίνουν λεφτά για να τις στηρίζουν. Ο κόσμος, κάποια (μικρή) μερίδα τους θεωρούσε ευεργέτες και άγνούς οπαδούς των ομάδων που προέδρευαν και είχαν στην ιδιοκτησία τους. Η ωμή αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιώντας τις ομάδες τους, έστηναν αγώνες και απεκόμιζαν πολλαπλάσια κέρδη από όσα ξόδευαν για τις ομάδες τους οι οποίες ήταν τα προκαλύμματα της εγκληματικής δραστηριότητάς τους. Να δούμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος της δικαστικής διερεύνησης. Λόγω του γεγονότος ότι ασχολήθηκαν και διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί, ΙΣΩΣ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ από τον αγνό φίλαθλο που στοιχημάτιζε σε ένα καθαρό και τίμιο ποδόσφαιρο. Μακάρι να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι εμπλέκονται ΟΣΟ ΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ. Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα λαμόγια.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο ανοχής

Με το περίστροφο στον κρόταφο της Ελλάδος οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής της ύφεσης που ζούμε. Η ψήφος αυτή αποτελεί πρελούδιο της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου την ερχόμενη βδομάδα..... και από εκεί και πέρα ακολουθεί το μαύρο σκοτάδι. Τα λουκέτα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας από το φθινόπωρο (μετά τη θερινή χαλαρότητα). Η ανεργία και η εγκληματικότητα θα αυξηθούν παράλληλα ιλιγγιωδώς. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ;; Φοβάμαι ότι θα έχουμε μη ειρηνικούς αγανακτισμένους πολίτες με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ να έρχεται το τσουνάμι ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ. Τι θα γίνει;; Ξέρει κανείς. Από λόγια χορτάσαμε. Καλή η πρωθυπουργική ομιλία του Αντιπροέδρου Βενιζέλου, αλλά δεν φτάνει η ρητορική δεινότητα για να γεμίσει άδεια στομάχια και να δώσει χαμόγελο σε στεναχωρημένα πρόσωπα παιδιών που δεν θα έχουν να πάρουν σχολικά είδη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι έχουν στο μυαλό τους. Τι προοπτική δίνουν στον κόσμο. ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ δεν μπορεί να γίνει πιστευτή όταν οι μισθοί είναι στα 500 ευρώ και το κοινωνικό κράτος έχει καταργηθεί εντελώς. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. Ο θεός να βάλει το χέρι του....

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι μυλόπετρες θα αρχίσουν από αύριο να λειτουργούν και πάλι

Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή οι μυλόπετρες θα αρχίσουν να αλέθουν και πάλι τα όνειρα και τις προσδοκίες μια ολόκληρης γεννιάς Ελλήνων και Ελληνίδων. Ασταμάτητα και ανελέητα.

Ώρα για θερινά σινεμά...

Ψήφος μερικής εμπιστοσύνης με καχυποψία

Η Βουλή το βράδυ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όχι με την καρδιά της, αλλά εκβιαζόμενη από ένα διεθνές κλίμα που έχει δημσιουργηθεί, ώστε ο κάθε βουλευτής να ψηφίζει με το πιστόλι στον κρόταφο. Έτσι με βαριά καρδιά θα δώσει μάι ανάσα στην κυβέρνηση και μετά πάμε για τον αγώνα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, ή αλλιώς, των πλέον σκληρών μέτρων λιτότητας από την μεταπολίτευση (μέχρι τα νεώτερα που θα έρθουν). Η κυβέρνηση ισορροπεί σε μία κλωστή. Δεν έχει επιλογές για άσκηση πολιτικής, εκτός από ρητορικές σαχλαμάρες, οι οποίες είναι και ανέξοδες. Το εισόδημα του Έλληνα συρικνώνεται ακόμη περισσότερο και όλο και πιό πολλά νοικοκυριά βυθίζονται στην φτώχια και στην ανέχεια. Ο Έλληνας είναι κουρασμένος και σωματικά αλλά και ψυχικά. Δεν αντέχει ούτε να φωνάξει, ούτε να βρίσει ούτε να μουτζώσει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι βρίσκεται ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. Βάρβαρη και βουβή κατοχή, με επίφαση δημοκρατίας. Φυσικά και δεν εμπιστεύεται κανένα πολιτικό κόμμα και δεν υπάρχει κανένας ηγέτης που να τον εμπνέει ότι θα τον βγάλει από την κρίση.  Επομένως η ψηφοφοράι στη Βουλή αφήνει παγερά αδιάφορο τον Έλληνα βιοπαλαιστή. Αυτοί της δουλειά τους εκείνος τον Γολγοθά τους. Ο καθείς εφ' ω ετάχθη....

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τα πανηγύρια....

Φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, όχι όλοι, αλλά κάποιοι, έχουν χάσει προ πολλού τη μπάλλα... Η πλάκα που έκανε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Τι επίπεδο κοινοβουλευτικού διαλόγου ήταν αυτό;;; Έχουν πάρει χαμπάρι κάποιοι πως ο κόσμος είναι εξαγριωμένος;; Καταλαβάινου τι σημαίνει να κόβεις 100 ευρώ από μία πενιχρή σύνταξη ή έναν μισθό των 800-1000 ευρώ;;; ΈΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Ή ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ;;; Τρελλαθήκαμε εντελώς πιά. Τόσο μας έχει πορώσει η βερμπαλιστική ανόητη ρητορική και νομίζουμε ότι κερδίζουμε χειροκροτήματα σαν ηθοποιοί μπουλουκιού που μεταξύ τους, αλληλοβαυκαλίζονται ότι κάνουν κάτι και δεν βλέπουν ότι έρχονται με βήμα γοργό οι ντομάτες από το εξαγριωμένο πλήθος. Ο πρωθυπουργός με όσα άκουσε περί της παραιτήσεώς του το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι εκλογές. Το λιγότερο. Το τίμιο θα ήταν να παραιτηθεί και εντός του Κοινοβουλίου και να ορκισθεί ο Βενιζέλος πρωθυπουργός να τελειώνει η φάρσα. Κι αν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση σημαίνει ότι έχει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ;;; ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;; ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΑΠΛΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΒΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟ "ΚΑΔΡΟ" ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ. Για να μην υπάρχει εσωτερική γκρίνια στους λεγόμενους πρωτοκλασσάτους. Τώρα κάθεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις ως θεατής. Ο ίδιος τη ρότα που έχει χαράξει την τηρεί πιστά και απαρέγγλιτα, άλλοι έτρεχαν να κατεβάσουν από τα site και τα blogs απόψεις αντιμνημονιακές που είχαν δημοσιεύσει πριν γίνουν υπουργοί. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση θα μπορούσε να μας είχε πιάσει έστω κλαυσίγελως... Αλλά η εξαθλίωση του κόσμου είναι τέτοια που δεν αντέχει και την υποψία γέλιου. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει και κεντρικό σύνθημα στις πλατείες.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Νέα κυβέρνηση, ίδια πολιτική

Η νέα κυβέρνηση  Βενιζέλου έδωσε μία ανάσα στην κυβέρνηση της τρόικας. Με την νέα κυβέρνηση εξασφαλίστηκαν τα παρακάτω:
1) η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και ησυχάζει (τρόπος του λέγειν) για ένα εξάμηνο
2) το μεσοπρόθεσμο, εκεί που κινδύνευε να μην ψηφιστεί, τώρα υπό την (συν)ηγεσία Βενιζέλου εξασφαλίζεται η ψήφισή του
3) καταλαγιάζει ο αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ
4) τα ΜΜΕ βλέπουν το αγαπημένο τους πουλέν να παίρνει κεφάλι στο ΠΑΣΟΚ και θα μετριάσουν την κριτική τους
5) η κυβέρνηση προετοιμάζει την μείωση των εκλογικών απωλειών στις επερχόμενες εκλογές
Όλα αυτά είναι υπό την αίρεση:
των αγανακτισμένων, αλλά και των λοιπών εργαζομένων που βρίσκονται στα όριά τους. Τα μέτρα που συνεπάγεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (μνημόνιο βαρύτερης μορφής) είναοι δυσβάσταχτα και όταν θα εφαρμοστούν η οργή θα ξεχειλίσει.
Αύριο θα είναι μία πρώτη καταγραφή της αντίδρασης των αγανακτισμένων με τη νέα συγκέντρωση στις πλατείες. Θα δούμε που θα πάει το πράγμα σύντομα.....

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Τελικά θα τρελλαθούμε εντελώς. Ο λογογράφος του πρωθυπουργού έχει βαρεθεί να γράφει τα ίδια και τα ίδια και έτσι κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη ομιλίας καταφεύγει σε copy paste με αποτέλεσμα οι ομιλίες του να είναι τόσο ΙΔΙΕΣ και ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ. Έτσι και σήμερα η ομιλία ήταν εντελώς ΚΕΝΗ και σαν να μην είχε συμβεί τίποτα την προηγούμενη μέρα. Την προηγούμενη μέρα που παραιτήθηκε και ξεπαραιτήθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Ο κόσμος άκουσε την ανούσια ομιλία του πρωθυπουργού και τσιμπιότανε. Συνθηματολογία και διαπιστώσεις αναμεμειγμένες με κούφια συνθήματα. ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ τι έχεις ακόμα να περάσεις...

Οσίου Μνημονίου σήμερα με τα γενέθλια του πρωθυπουργού

Από τις συμπτώσεις που έχουν μία σημασία είναι ότι σήμερα, ημέρα των γενεθλίων του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Οσίου Μνημονίου. Τυχαίο;; Δεν νομίζω!!

Σημαντικές λεπτομέρειες του χθεσινού σουρρεαλιστικού πολιτικού παιχνιδιού

Μέσα σε όσα ευτράπελα έγιναν χθες το απόγευμα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας θα πρέπει να μην μας διαφύγουν της προσοχής μας και τα εξής :
α) μέσα στα πολιτικά παιχνίδια και τα "ήξεις αφίξεις" η ΕΕ δια του Όλι Ρεν βρήκε χθες την κατάλληλη (;) στιγμή να ανακοινώσει ότι θα πάρουμε την πέμπτη δόση!!!
β) ο μόνος δημοσιογράφος που ήταν πληροφορημένος για το ό,τι ο πρωθυπουργός άλλα λέει και άλλα εννοεί και ότι δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί ήταν ο Μανόλης Καψής !!!
γ) οι "υποψήφιοι" πρωθυπουργοί τελικά είναι πολλοί, αν κρίνουμε από τα ονόματα που διέρρεαν από διάφορα κέντρα!!!

Φθηνό κόλπο για μάντρωμα των βουλευτών του πρωθυπουργού

Ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός της τρόικας στα πλαίσια της πλήρους τρικυμίας που επικρατεί στο Μαξίμου, έθεσε εαυτόν σε παραιτηση, επανήλθε και ..... ανακοίνωσε ανασχηματισμό!!!! Πρόκειται για ένα παλιό κόλπο του πατέρα του το οποίο είχε πραγματοποιήσει, υπό άλλες συνθήκες, το 1985 με την υπόσχεση στον Καραμανλή ότι θα τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τελικά επέλεξε Σαρτζετάκη για να πάρει τις εκλογές. Έτσι και χθες, άφησε να σέρνεται η φήμη ότι προχωράει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με θυσία ακόμα και της θέσεώς τους, και τελικά ανακοίνωσε ανασχηματισμό. Αλλά θα πρέπει να θυμάται και την άλλη ρήση του πατέρα του: η επανάληψη της ιστορίας είναι φάρσα. Το μόνο που κατάφερε είναι να χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και να δείξει ότι είναι εντελώς αλλού, φευγάτος ήδη. Τώρα θα πρέπει να κοιτάξει ισορροπίες εσωκομματικές και να προετοιμάσει τις εκλογές που ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με πολύ προεργασία

Είναι ζήτημα ωρών το (άλλο ένα και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ) διάγγελμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Παπανδρέου, ο οποίος θα κάνει την ηρωική έξοδο ως θυσιαζόμενος για την πατρίδα και το καλό του τόπου!!!
Ο Σαμαράς που γνώριζε προ πολλού την εξέλιξη αυτή η οποία έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί με τους δανειστές μας στην Ευρώπη και αλλού, θα θριαμβολογήσει και θα βγει ενισχυμένος.
Ο επίτιμος Μητσοτάκης βλέπει τον "μισητό" του εχθρό να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός οψέποτε γίνουν οι εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ θα ψάξει για νέο αρχηγό σύντομα και νέα πολιτική ταυτότητα. 
Οι δανειστές θα ανακουφιστούν διότι εξασφαλίζουν τα χρήματά τους.
Το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ (ΛΕΩ ΑΝ...) ΠΩΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ και έγιναν για το καλό των ξένων τοκογλύφων κι όχι για το καλό το δικό του, το οποίο έχει δρομολογηθεί σε διαρκείς θυσίες χωρίς τελειωμό.
Ο καιρός θα δείξει.

Ένα πολύ περίεργο βίντεο για τους κουκουλοφόρους



Από το RealDemocrasyGr

Τελειώνει η πρωθυπουργία του Γεωργίου Παπανδρέου

Μετά την πίεση των ευρωπαίων και λοιπών τοκογλύφων, λαμβανομένης υπόψη και της λαϊκής εξέγερσης (αφορμής και όχι αιτίας), τα δύο μεγάλα κόμματα οδηγούνται σε συγκυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός τελείωσε το έργο που είχε αναλάβει με τις εκλογές του 2009. Ετοιμάζεται να απέλθει της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός στις εκλογές όποτε και να γίνουν, μετά την μεταβατική (υπηρεσιακή) κυβέρνηση που θα ησυχάσει τους δανειστές-τοκογλύφους. Το πρόσωπο του νέου μεταβατικού πρωθυπουργού κοινής αποδοχής των δύο μεγάλων κομμάτων έχει ήδη αποφασιστεί και τις επόμενες ώρες κλείνονται και οι τελευταίες συμφωνίες για την παράδοση της εξουσίας από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στη επόμενη κυβέρνηση. Σίγουρα αυτό θα εκτονώσει την κατάσταση στις πλατείες αρχικά, μέχρι να δούμε τα μέτρα της νέας κυβέρνησης. Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Η ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αν και θα περαστεί από τα ΜΜΕ σαν θυσία για τον τόπο η συμφωνία για την συγκυβέρνηση, θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για το κόμμα που φαίνεται, αυτή τη στιγμή να είναι στο καναβάτσο των πολιτικών εξελίξεων. Ζούμε ιστορικές στιγμές που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλά χρόνια. Περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις....

Η Βουλή σε αποκλεισμό

Η σημερινή μέρα θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όσων τη ζουν. Οι βουλευτές χρειάζεται αστυνομία για να μπουν στο κοινοβούλιο!!! Ο κόσμος διαδηλώνει ήρεμα έξω από τη Βουλή μέσα σε δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Μέσα στο κλίμα αυτό οι αντιπρόσωποι του ΛΑΟΥ που υφάρπασαν με ΨΕΥΤΙΚΕΣ και ΑΠΑΤΗΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ την ψήφο του (λεφτά υπάρχουν κλπ) έρχονται να διαβουλευτούν υποθηκεύοντας το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς (και όχι μόνο) την οποία θα καταδικάσουν στην εξαθλίωση. Τα πανώ των αγανακτισμένων πολιτών είναι χαρακτηριστικά : "Η χούντα δεν τελείωσε το 73 εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία", "Η Βουλή τους θα γίνει η φυλακή τους". Ο κόσμος είναι εκνευρισμένος με την φοβερή αστυνομοκρατία που τον εμποδίζει να φτάσει στο Σύνταγμα. Με παρκαμπτήριους δρόμους προσπαθεί να φτάσει στην πλατεία. Οι στιγμές είναι ιστορικές. Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως και του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ομονοίας θα πάρουν κι αυτές το δρόμο αργότερα προς την πλατεία Συντάγματος. Η κορύφωση θα γίνει το μεσημέρι. Ο κόσμος θα αυξηθεί πολύ και η οργή θα ξεχειλίσει. Οι συγκεντρωμένοι του Συντάγματος είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας και νιώθουν ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ και ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ από την ασυδοσία και ατιμωρησία των υπευθύνων για την πτώχευση της χώρας. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ....

Φωνή ΛΑΟΥ οργή ΛΑΟΥ και μετά τι;;

Ο επίτιμος Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, ότι πρέπει να πουν την αλήθεια στους Έλληνες ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα πέσει. Είπε ότι πρέπει να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και από τη ΝΔ και ότι οι εκλογές δεν είναι λύση αυτήν την ώρα. ΞΕΧΑΣΕ όμως να πει ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για το έγκλημα που συνετελέστηκε από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Καλές οι διαπιστώσεις, αλλά πρέπει να έχουμε και τις κυρώσεις, χωρίς τις νομικές αγκυλώσεις. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ, το πολιτικό ΑΝΑΘΕΜΑ των υπαιτίων είναι και αυτό μία τιμωρία. Τέτοιες διαπιστώσεις ο επίτιμος Μητσοτάκης δεν έκανε. Εκ του ασφαλούς, με την   τεράστια περιουσία πίσω του, ομιλεί για την πλέμπα και το πως πρέπει να  συνειδητοποιήσει ο κόσμος την εξαθλίωσή του να μην διαμαρτύρεται, αλλά να αφήσει τους ανίκανους, αποτυχημένους και διεφθαρμένους πολιτικούς να του καθορίζουν τις τύχες. Αν φτάσει κάποιος 93 ετών, στο απόγειο της βιολογικής ωρίμανσής του, και λέει με τέτοια ευκολία απλές διαπιστώσεις, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ. Στην κρίσιμη καμπή που είμαστε χρειάζεται δημόσια αυτοκριτική και ταπείνωση με πανηγυρική ομολογία των εγκλημάτων που έγιναν, και συλλογική προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας με μπροστάρη τον λαό, ο οποίος θα βάλει πλάτη, αν πειστεί ότι θα υπάρξει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΑΡΩΝ ανάλογα με τις δυνατότητες εκάστου ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Τα άλλα είναι ημίμετρα και αποτυχημένες συνταγές.  

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η κυβέρνηση μαδάει σαν μαργαρίτα.....

Μετά τον Λιάνη και τον Αθανασιάδη που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο οι βουλευτές στην πάλαι ποτέ ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που μένουν είναι 154. Οι μέρες που έρχονται μέχρι την ψήφιση είναι πολλές. Οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν..... Ο λαός δεν ξανακάθεται στον καναπέ μέχρι να δει κάποιους εκεί στη Βουλή που να ενδιαφέρονται ΣΟΒΑΡΑ για τα προβλήματά του. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΕΣ που έλεγε και ο Φλωράκης..... Δεν αποκλείεται ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ για μισθούς και συντάξεις, ώστε να έχουν το άλλοθι οι βουλευτές που θα "ψηφίσουν".... Θα δούμε.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο πρωθυπουργός της μιας θητείας

Το είπε από την αρχή ο σημερινός πρωθυπουργός της τρόϊκας: δεν φιλοδοξώ να κερδίσω και δεύτερη θητεία. Το δήλωσε, γιατί ήξερε από πριν τι θα συμβεί στον τόπο. Ήταν όλα οργανωμένα και σε συνδυασμό με την ηχηρή σιωπή του προηγούμενου πρωθυπουργού ο οποίος του παρέδωσε την εξουσία, συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως ΟΛΑ (ή τουλάχιστον τα διαδικαστικά) ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ. Ο τωρινός πρωθυπουργός ανέλαβε για να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Την είσοδο του ΔΝΤ σε χώρα της ευρωζώνης, μέ ό,τι αυτό συνεπάγεται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Είναι γνωστό ότι όπου ανακατεύεται το ΔΝΤ περνάνε 20 χρόνια (τουλάχιστον) για να απεμπλακεί το κράτος που τίθεται υπό την κηδεμονία του. Αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα ιστορία. Συνεπώς ήξερα πολύ καλά όταν έλεγε ότι δεν φιλοδοξεί για δεύτερη θητεία. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ. Στο τέλος της θητείας του, όποτε συμβεί αυτό, θα δούμε ποιό ήταν και το τίμημα του ξεπουλήματος της χώρας. Τίποτα δεν μένει κρυφό στις μέρες μας. Στα τέλη του μήνα ο πρωθυπουργός θα δώσει τη μάχη για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή αλλιώς νέο μνημόνιο, και έτσι θα δέσει χειροπόδαρα και την νέα κυβέρνηση, οποτεδήποτε ήθελε εκλεγεί. Μετά θα είναι αναλώσιμος ανά πάσα στιγμή. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι το επόμενο μέλημα και η διανομή του εθνικού πλούτου στους διεθνείς τοκογλύφους. Κατά τα λοιπά η εξωχώρια κυβέρνηση των τροϊκανών, έχοντας δέσει πισθάγκωνα, και τη νέα κυβέρνηση (οποτεδήποτε προκηρυχθούν εκλογές)  θα δημιουργούν, ακόμα και για πλάκα, τεχνητές κρίσεις παίζοντας με την αγωνία του κόσμου για το αν θα πληρωθεί τονε πόμενο μήνα, προκειμένου να συγκρατούν την διαρκώς ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση. Δεν είναι απίθανο να φτάσουν μέχρι και σε στάση πληρωμών για κανένα μήνα προκειμένου να κάμψουν την λαϊκή αντίδραση. Εκτός αν συμβεί κάτι που δεν μπορούν να το προβλέψουν μέχρι την ψήφιση του νέου μνημονίου...... Οπότε όλα θα επανασχεδιασθούν από την αρχή.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η ελληνική φύση σε όλο της το μεγαλείο

Φρέσκα να 'ναι κι ό,τι να 'ναι

Τα (πολύχρωμα) δώρα της κυβέρνησης σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Το πιό ανώδυνο μέτρο της κυβέρνησης

Νέα φορομπηχτικά μέτρα για τον κοσμάκη

Ένα παραλήρημα ατελείωτων ληστρικών επιδρομών πάνω στο εισόδημα του μέσου Έλληνα ανακοινώθηκε πάλι από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Για να γεμίσει το άδειο δημόσιο ταμείο από την αποτυχημένη πολιτική τους, συνεχίζουν να ρουφάνε το μεδούλι του μισθωτού και του συνταξιούχου. Μέτρα απίθανου οικονομικού σαδισμού ανακοινώθηκαν πάλι από τον λεγόμενο υπουργό οικονομικών Παπακωνσταντίνου. Και αναμένονται κι άλλα, μετά την αποτυχία και των νέων μέτρων των ανεγκέφαλων επίδοξων σωτήρων που παριστάνουν την κυβέρνηση της χώρας. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ που μπορεί να κάνουν για τον τόπο είναι ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ. Ας αφήσουν μισοτελειωμένη την διατεταγμένη υπηρεσία τους και να φύγουν για έξω στις θέσεις που τους έχουν τάξει. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρός πλέον οι αγανακτισμένοι, δηλαδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να εκδηλώσουν εμπράκτως την αγανάκτησή τους, αν ψηφιστούν τα νέα σαδιστικά μέτρα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΣΑΔΙΣΜΟΣ. ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ. (Α ρε μεγάλε Τζίμη Πανούση, εσύ το είπες νωρίς, πως αυτοί μαζεύτηκαν στο Μαξίμου και παίζουν την κυβέρνηση...).

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εκλογές για να βγούμε από το αδιέξοδο

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι εκλογές είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση στα δεινά που περνάει ο τόπος μας. Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει προ πολλού την νομιμοποίησή της και, το κυριότερο, σφυρίζει αδιάφορα και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και αυτό θα το πληρώσουν τα παιδιά μας. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει ή να αναλάβει τις ευθύνες της ή θα θεωρηθεί ότι προσχωρεί σιπωπηρά στους παθητικούς υπερασπιστές του μνημονίου. Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΩ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.  ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.... Το κακό όπου το σταματήσει κανείς είναι κέρδος.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σσσσστ η κυβέρνηση κάνει υπερωρίες στο υπουργικό συμβούλιο

Πάνω από 8 ώρες συνεδρίαζε άτυπα το υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσει τι άλλο θα κατακρεουργήσει από τα ελάχιστα εισοδήματα που έχουν απομείει στους Έλληνες. Ακούμε από τους δημοσιογράφους τι έγινε, ποιοί διαφώνησαν τι έγινε εκεί μέσα τι είπε ο πρωθυπουργός. Συμπέρασμα ΜΗΔΕΝ. Οι άνθρωποι έχουν τελειώσει στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού. Αναζητείται η επόμενη λύση, η οποία ακόμα δεν έχει σχηματοποιηθεί. Οι εκλογές είναι μία λύση, αλλά πρέπει να δούμε τις εναλλακτικές προτάσεις. Κανείς πιά δεν ασχολείται με την κυβέρνηση της τρόϊκας. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ?

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι Πειρατές της Καραϊβικής σε άγνωστα νερά

Να πάτε να δείτε τη νέα ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής. Σε 3D  προβολή σε ταξιδεύει στον κόσμο του μυστηρίου και του παραμυθιού. Αρκετό παραμύθι τρώμε καθημερινά από τους πολιτικούς. Θέλουμε και κάπου να ξεδώσουμε. Να ξεφύγει, για δύο ώρες, το μυαλό μας από την βάρβαρη καθημερινότητα των προβλημάτων. Ο Τζόνι Ντεπ ως Τζακ Σπάροου είναι και πάλι πολύ καλός και μας ξεκουράζει. Καλή σας ξεκούραση και καλό ταξίδι από τη ζοφερή πραγματικότητα έστω και για λίγο.

Η Κυβέρνηση έχει τελειώσει πολιτικά και ηθικά

Ο ρόλος της παρούσας κυβέρνησης έχει τελειώσει ιστορικά. Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της είχε πράγματι να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατάσταση στην οικονομία. Όχι ανυπέρβλητη, ούτε πρωτόγνωρη. Από τα στοιχεία που έχουμε μάθει μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός γνώριζε το μέγεθος του ελλείμματος και είχε κάνει επαφές για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. Αυτό θα παραμείνει ένα ερωτηματικό σαν επιλογή τη στιγμή που σχεδόν τον ίδιο καιρό, δημόσια εξέφραζε την άποψή του για την καταστροφική επιλογή που αποτελεί για τις χώρες το ΔΝΤ!! Στη συνέχεια, ενώ ήξεραν ότι υπάρχει οικονομική δυσκολία, με την πολιτική απάτη του "λεφτά υπάρχουν", εξαπατώντας την ελληνικό λαό (αυτό δεν συγχωρείται με τίποτα) πήρε άνετη πλειοψηφία και άρχισαν οι δηλώσεις περί Τιτανικού και διαφθοράς των Ελλήνων, με αποτέλεσμα να μπει η Ελλάδα στα πρωτοσέλιδα των διεθνών κοράκων και αρπακτικών. Ενώ του προσφέρθηκαν με ελάχιστο επιτόκιο τον Οκτώβριο και Νοέμβριο χρήματα που κάλυπταν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το 2010, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, θεώρησαν φρόνιμο να συνεχίσουν να κινδυνολογούν και να εκτινάξουν τα spreads στα ύψη. Και μετά ήρθε η κινδυνολογία. Δεν θα μπορέσει το Κράτος να δώσει μισθούς και συντάξεις. Ο κόσμος πάγωσε. Η σωτηρία ανακοινώθηκε από το Καστελόριζο για την δανειακή στήριξη από την τρόικα και οι Έλληνες ανάσαναν, διότι, σύμφωνα με όσα έλεγε η κυβέρνηση από το 2012 θα ξαναβγούμε στις αγορές και θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Το μνημόνιο έγινε καθημερινή λέξη στα χείλη όλων. Οι πρώτες αντιδράσεις για την επαίσχυντη αυτή δανειακή σύμβαση, στην αρχή χαμηλόφωνες, στη συνέχεια γίνονταν στεντόριες. Η κυβέρνηση λοιδορούσε όσους αντιδρούσαν στους "σωτήρες". Η ύφεση κατέλαβε τη χώρα. Τον φθινόπωρο του 2010 τα λουκέτα έπεφταν βροχή και μετά ήρθε το επόμενο τρυκ κινδυνολογίας, ενόψει δημοτικών εκλογών: ή υπερψηφίζονται οι κυβερνητικοί συνδυασμοί ή πάμε σε εκλογές. Όλοι θυμόμαστε το δίλημμα "ή Σγουρός ή κάλπες".  Οι Έλληνες και πάλι έκαναν πίσω και έδωσαν πίστωση στην κυβέρνηση. Με αποχή πρωτοφανή οι κυβερνητικοί συνδυασμοί νίκησαν κατά πλειοψηφία. Και μετά ήρθε βαθύτερη ύφεση. Η ανεργία στα ύψη. Τα λουκέτα συνέχιζαν την αυξητική τους πορεία. Οι περικοπές των μισθών βύθισαν την αγορά. Οι Τράπεζες έκλεισαν τη στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων και η θηλιά έπνιξε το εμπόριο. Πρόσφατα, για τρίτη φορά, το τρυκ της κινδυνολογίας ξαναβγήκε στο τραπέζι. Κινδυνεύει η 5η δόση. Έχουμε λεφτά μέχρι 15 Ιουλίου. Και τότε ήρθαν οι αγανακτισμένοι και οι συναντήσεις για συναίνεση και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αποτέλεσμα συζητήσεων ΜΗΔΕΝ. Και, ω του θαύματος, άρχισαν οι διαβεβαιώσεις ότι η 5η δόση δεν κινδυνεύει. Μέχρι και το εξαπτέρυγο της κυβέρνησης το ΛΑ.Ο.Σ, δια του προέδρου του,  δίκην βοηθού κυβερνητικού εκπροσώπου, διαβεβαίωσε πως η 5η δόση θα καταβληθεί κανονικά. Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ και μάλλον (;) και η κυβέρνηση ότι το τρυκ της κινδυνολογίας, που έπαιξε τόσο επιτυχημένα, στο παρελθόν, ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ.  Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα είναι πιά κάθε απόγευμα εκεί. Τους είπαν μόδα και μιμητές των ισπανών. Τους αποκάλεσαν νεαρούς αδιάφορους του διαδικτύου που σκοτώνουν την ώρα τους και κάνουν την πλάκα τους. Μαζί και ο Μίκης Θεοδωράκης είναι εκεί. Ο κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ και ένα είναι το σίγουρο: ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΘΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.  Αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην κυβέρνηση και τους έχουν ζώσει τα φίδια. Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Δεν έχει καμία νομιμοποίηση, ούτε ηθική ούτε πολιτική. Είναι ήδη τελειωμένη απλά δεν συνυπογράφει την ημερομηνία του τέλους της.

Ο Δρούτσας ένωσε τους άφωνους .... βουλευτές

Οι βουλευτές τελικά έχουν ... φωνή. Ενώθηκαν εναντίον του υπουργού Δρούτσα ο οποίος τόλμησε να πει κάποιες σκέψεις  για τα προνόμια των βουλευτών. Να μην βγαίνουν συνέχεια, αλλά να υπάρχει ένα διάλειμμα, να αναστέλλεται η βουλευτική ιδιότητα όταν υπουργοποιούνται κλπ.... ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ δηλώσεων από τους βουλευτές ότι κινδυνεύει η δημοκρατία!!!! Προς Θεού δεν υποστηρίζω τον Δρούτσα, ούτε μπαίνω στην ουσία των δηλώσεών του, αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση ή όχι, απλά φάνηκε και στον πλέον δύσπιστο πολίτη, με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΩΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΑΠΑΘΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.