Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Όλοι στα Προπύλαια την Τρίτη 31 Μαίου



Το κέντρο της Αθήνας άντρο εγκληματικότητας


Η τραγωδία της Τρίτης με την δολοφονία του 44χρονου γιατρού ο οποίος προετοιμαζόταν να ζήσει μία πολύ ευχάριστη στιγμή της ζωής του (τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του) τελικά σφάχτηκε (κυριολεκτικά) στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα μακριά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από την Πλατεία Ομονοίας, το Δημαρχείο κλπ. Κι όλα αυτά για την αφαίρεση της κάμερας που κρατούσε για να βιντεοσκοπήσει τις πρώτες εικόνες του παιδιού του. Το έγκλημα αυτό συγκλόνισε το πανελλήνιο. ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ.....διότι δεν έχουμε ούτε λεφτά για βενζίνη των μηχανών, διότι δεν έχουμε σχέδιο, διότι έχουμε παραδώσει το κέντρο της Αθήνας σε αλλοδαπούς, διότι...., διότι ...διότι... Το ερώτημα είναι τι πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να σταματήσει αυτό που φαίνεται ότι εξελίσσεται στο κέντρο της Αθήνας. Μία ζούγκλα εγκληματικότητας όπου θα κυριαρχίσει η αυτοδικία και η ισχύς του πιό δυνατού. Η ιθαγενής κυβέρνηση είναι απασχολημένη αυτήν την εποχή με τις τακτικές διμηνιαίες εξετάσεις της στους εξωχώριους κυβερνήτες. Που καιρός να ασχοληθεί με τους πολίτες. ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ και περιμένει ένα ΣΠΙΝΘΗΡΑ για να εκραγεί. ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ!!!

Οι πολιτικοί απέτυχαν παταγωδώς

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ :
ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ।
ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΑΝ ΞΕΝΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ।
ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ!
ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ .... ΟΙ ΙΔΙΟΙ!
ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ!
ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΜΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ।
ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΕΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ।
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....

Μπαρτσελόνα όπως ποδόσφαιρο

Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών σε συλλογικό επίπεδο παγκοσμίως έδωσε σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δει ένα υπερθέαμα ποδοσφαιρικής πανδαισίας σε έναν τελικό στο Γουέμπλει με μία άλλη τεράστια ομάδα την Μάντζεστερ Γιουνάϊτεντ, η οποία δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της υπερομάδας Μπαρτσελόνα. Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πικέ, Βίγια, Άλβες,Βαλτέζ, Πέδρο, Μπούσκετς, Αμπιντάλ, Μασεράνο. Πουγιόλ και τα άλλα παιδιά της οικογένειας της Βαρκελώνης, με προπονητή τον Πεπε Γκουαντιόλα σκόρπισαν χαμόγελα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και μη του πλανήτη. Τεράστια συμβολική πράξη το σήκωμα της κούπας από τον Αμπιντάλ, ο οποίος πριν από δυόμιση μήνες έκανε πολύ σοβαρή επέμβαση στο συκώτι του και οι συμπαίκτες του τον άφησαν να παραλάβει το κύπελλο. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει και ένα καταπλητικό οικογενειακό κλίμα στην ομάδα αυτή της οποίας έξι παίκτες που έπαιζαν χθες προέρχονταν από τις Ακαδημίες νέων της. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ.

Μαρία Δαμανάκη : Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Κατάντια για την Μαρία Δαμανάκη. Η πάλαι ποτέ αγωνιώδης φωνή της λεγόμενης γεννιάς του Πολυτεχνείου έφτσασε να γίνεται δεκανίκι των εκβιαστών τοκογλύφων που επιχειρούν να αλώσουν την χώρα μας. Οι ευθύνες της γεννιάς της Μαρίας Δαμανάκη και των λοιπών τη λεγόμενης "γεννιάς του Πολυτεχνείου" είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και έπρεπε πολλοί να έχουν δικαστεί για εγκλήματα και να έχουν οδηγηθεί στις φυλακές. Η Μαρία Δαμανάκη είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα ανέλιξης και διαδρομής από το ένα άκρο στο άλλο. Ο κόσμος και η ιστορία αργότερα, φαντάζομαι ότι θα την κατατάξει  σαν ένα εκκωφαντικό παράδειγμα πολιτικού καιροσκοπισμού που έφτασε στο σημείο να τρομοκρατεί, πιθανώς κατ΄εντολή και καθ' υπόδειξη των αφεντικών της, τους συμπατριώτες της ότι θα φύγουν από το ευρώ και θα γυρίσουν στη δραχμή. Πολύ σωστά επισημάνθηκε ότι, ενώ ο Εισαγγελέας κινήθηκε αστραπιαία κατά του φαρσέρ που είπε τα ίδια μέσω του διαδικτύου πριν από λίγους μήνες, διότι έσπειρε ανησυχία με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τώρα δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο για την κ. Επίτροπο. Τότε μήπως θα πρέπει να αρχειοθετηθεί η υπόθεση εκείνου του φαρσέρ, διότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην "τυφλή" δικαιοσύνη; Υπάρχει ακόμα κατήφορος για την Μαρία Δαμανάκη; Νομίζω πως κι εδώ ισχύει η αρχή : ο κατήφορος δεν έχει τέλος και είναι και βολικός και ξεκούραστος. Καλή συνέχεια κ. Επίτροπε. Άξιος ο μισθός σας.           

Ο Μίκης Θεοωδωράκης για τους Αγανακτισμένους

Ο 86ετής έφηβος Μίκης Θεοδωράκης έστειλε μια επιστολή στα ΜΜΕ για το κίνημα των Αγανακτισμένων που γεμίζει τις Πλατείες της Ελλάδας, μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο. Λέει ο Μίκης :

"Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της Ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.
Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή. Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση. Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.
Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι, όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους. Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.
Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα. Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα.
Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου. Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας. Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.
Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας. Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στην υπηρεσία του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματά τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να 'ναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο! Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος. Ή τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία, και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους.
Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πώς μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs… Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;
Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση, γιατί υποστήκαμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη, αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.
Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων.
Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς. Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη, κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό."

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το Συμβούλιο των κουρασμένων πολιτικών αρχηγών

Τα ίδια πρόσωπα, στο ίδιο τραπέζι, με άλλους ρόλους οι κουραμένοι και φθαρμένοι πολιτικοί αρχηγοί μαζεύονται, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για να συνεννοηθούν πως θα .... μας σώσουν!!! Πως μπορεί να γίνει αυτό από τους υπαίτιους της κατάστασης; Θα τους έρθει επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και θα βγουν διαφορετικοί από τη σύσκεψη;; Νομίζουν ότι ακόμα μπορούν να μας κοροϊδεύουν;; Η θλιβερή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει κάθε εκβιαστικό δίλημμα που θα μπορούσε για να δώσει το δραματικό τόνο στη σημερινή συζήτηση. Οι εξωχώριοι κυβερνήτες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να βοηθήσουν τον αδύναμο πρωθυπουργό να επιβιώσει πολιτικά. Μέχρι και ο ... Ολλανδός σωτήρας είπε πως δεν θα μας δανείσει άλλο!!! Που καταντήσαμε;; Να μας απειλούν και οι ...Ολλανδοί. Ο Λαός συστηματικά βομβαρδίζεται από "απειλές" ότι δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και ότι τα χρήματα τελειώνουν και ότι θα χρεοκοπήσουμε. Παλιά κόλπα που μας τα είπε ο αποτυχημένος πρωθυπουργός δύο φορές μέχρι τώρα (μία πέρυσι από το Καστελόριζο και μία προ των δημοτικών εκλογών). ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ. Αν δεν μπορεί η αποτυχημένη κυβέρνηση να παραιτηθεί και να πάει από εκεί που ήρθε ο καθένας. Η συνταγή τους μας καταβαράθρωσε σαν Κράτος. Οι παλλινωδίες τους και η ανικανότητά τους έγιναν αντιληπτοί σε όλους του πολίτες. Ψηφίσαντες και μη, συμπαθούντες και μη. Η 5η δόση ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ. Μην τσιμπάτε από εκβιασμούς. Τα χρήματα των δόσεων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, από την μία τσέπη (των τοκογλύφων) βγαίνουν και στην άλλη τσέπη τους μπαίνουν. Εμείς απλώς θα πληρώνουμε τους δυσβάστακτους τόκους της διαδρομής των χρημάτων.  Το σύστημα της μεταπολίτευσης κατέρρευσε. ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. Ήδη είναι στα "γεννητούρια" και με ραγδαίους ρυθμούς θα αποκτήσει σάρκα και οστά. Αυτοί στις συσκέψεις για τα στενά μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντά τους κι εμείς στις πλατείες......για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

Επιτέλους ο ΛΑΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Επιτέλους οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους ειρηνικά εκφράζοντας ΜΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ την αγανάκτησή τους στο ανίκανο και σάπιο πολιτικό σύστημα που υποθήκευσε τη ζωή μας στους τοκογλύφους για γεννεές. Κάθε μέρα εκεί στο Σύνταγμα για να συγκινηθούν και άλλοι που ακόμα είναι στον καναπέ.... και περιμένουν λύσεις από τηλεοράσεως. Όλοι εκεί στις πλατείες της Ελλάδος να διαδηλώνουμε ειρηνικά αλλά με πάθος το : "ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ" και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ελπίδα. Το διεθφαρμένο και πανθομολογούμενα, εκ του αποτελέσματος κρινόμενο, πολιτικό σύστημα πρέπει να νιώσει την ΑΗΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ....

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Νίκος Κοτζιάς μια φωνή που λέει αλήθειες

Ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού καθηγητής Νίκος Κοτζιάς σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη είπε μεταξύ άλλων :

“Η κυβέρνηση αν πράγματι ήθελε συναίνεση, θα έπρεπε να την θέσει εξ’ αρχής, δηλαδή το 2010 δεν θα έπρεπε ν’ απαγορεύει τις δημόσιες συζητήσεις, θα έπρεπε να συζητήσει με το λαό τις εναλλακτικές λύσεις …..αν ο κ. Σαμαράς πάει να συναινέσει, είναι τελειωμένος και αυτός πολιτικά. Θα πάει να χρεωθεί το χρέος. Ξόφλησε ο Σαμαράς αν συναινέσει θα γίνει συνένοχος στο χρέος“. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε επίσης:
- Ζούμε σε εικονική πραγματικότητα τραγική η κατάσταση στα παρασκήνια.
- Λύση υπάρχει. Να δανειστούμε και να επαναγοράσουμε το χρέος μας με χαμηλότερο επιτόκιο.
- Oι ξένοι θέλουν να φάνε όσο μπορούν τοκογλυφικά, να επιστραφεί όσο μπορούν δάνειο, να μας πάρουν δημόσια περιουσία, και να ελέγξουν αυτό που έχω ονοματίσει από πέρυσι το Φλεβάρη, την αυτοκτονία μας.
- Όπως πάνε τα πράγματα, οι τοκογλύφοι θα αγοράσουν φθηνά την ελληνική περιουσία.
- Η διεθνής σύμβαση δανεισμού δεν έχει επικυρωθεί και προσπαθούν με το Μνημόνιο 2 να την επικυρώσουν.
- Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που υποθηκεύει την δημόσια περιουσία της.
- Μπορούμε να διαπραγματευτούμε, γιατί αλλιώς θα τους πάρουμε στο γκρεμό μαζί μας.
- Θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί όλοι τους, που οδήγησαν τη χώρα τους εδώ, που την οδήγησαν.
- Η πρώτη συμφωνία που κάνανε στο πρώτο Μνημόνιο, αυτοαπαγορεύθηκε σ’ εμάς, να μπορούμε να πάρουμε λεφτά από αλλού.
- Γερμανοί και Γάλλοι δεν θέλουν αναδιάρθρωση, γιατί θα χάσουν οι τράπεζές τους.
- Αυτοί που δεν θέλουν αναδιάρθρωση επειδή θα χάσουν, μας εκβιάζουν με χρεοκοπία.
- Το μόνο που διαπραγματευόμαστε είναι το πόσα θα τους δώσουμε.
- Υπάρχουν δικηγορικά γραφεία και εμπειρογνώμονες που ετοιμάζουν τη δουλειά για την Τρόικα. 450 εκατ. ευρώ σε ξένα δικηγορικά γραφεία για τη σύνταξη του Μνημονίου και εδώ ψάχνουμε λεφτά.
- Η κυβέρνηση τιμωρεί και πρακτικά λέει ότι φταίνε μόνο οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί. Η κυβέρνηση δεν έχει πει τίποτα ακόμα για το ποιοι δεν πληρώσανε τα 30 δισ. φόρους, δεν έχει πει τίποτα ακόμα για το ποια είναι αυτή η μαύρη οικονομία των 82 δισ. Δεν μας έχει πει τίποτα ακόμα τι θα δώσει στις εταιρείες, που αναθέτει τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες ότι δόθηκαν 450 εκατομμύρια σε δικηγορικά γραφεία, για να κάνουν τις συμβάσεις του Μνημονίου και του δανεισμού, ενώ θα μπορούσε αυτά, να τα έχει κάνει η νομική υπηρεσία της Τραπέζης Ελλάδος και να μην τα έχει πληρώσει καθόλου. Σ’ αυτά δεν απάντησε η κυβέρνηση.
- Χτυπούν το μεσαίο και το μικρό εισόδημα και χάνουν τον εχθρό.
- Οι ξένοι μας δίνουν δάνεια με τοκογλυφικούς όρους.
- Δανειζόμαστε από την Ε.Ε. με 6% και οι τράπεζες με 1%. Εξωφρενικό.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ;;; ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

(This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink. Πηγή : http://www.antinews.gr/)

Νέα φορολογική σφαγή αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Χωρίς να έχει λαϊκή εντολή,  μετά την υφαρπαγή της ψήφου το 2009 με τα γνωστά άθλια ψέματα (λεφτά υπάρχουν), η χωρίς νομιμοποίηση κυβέρνηση, εκτελώντας εντολές των ξένων στους οποίους παρέδωσε τη χώρα χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ, ενώ, σύμφωνα με τα σχέδιά τους (σαν δεν ντρέπονται) έπρεπε να βρισκόμαστε προς την έξοδο της ύφεσης, με τις σημερινές εξαγγελίες της βυθίζει τους πολίτες στην απόγνωση. Φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου από άσχετους και πλέον επικίνδυνους ανθρώπους που παριστάνουν την κυβέρνηση. Πρόκειται για εγκλήματα σε βάρος του λαού για τα οποία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ και μάλιστα σύντομα. Ποτέ σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κυβέρνηση δεν έχει κάνει ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ. Και ακόμα συνεχίζουν να νομίζουν ότι ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.....  Επαναλαμβάνουν την συνταγή της αποτυχίας τους στις πλάτες μας. Μόνιμα υποζύγια της ανοησίας ανίκανων κυβερνώντων. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ;;

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρέπει και ο Σαμαράς να γίνει συμμέτοχος στη διάλυση της χώρας

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η εξωχώρια κυβέρνηση απαιτεί συναίνεση και εννοεί τα δύο μεγάλα κόμματα. Το μήνυμα είναι ευδιάκριτο: ο εκβιασμός με την πέμπτη δόση θα είναι ωμός. Πρέπει και ο Σαμαράς να "προσκυνήσει" θεαματικά το μνημόνιο για να συνεχίσει η ροή βοήθειας, φυσικά αφού αρχίσει το ξεπούλημα των φιλέτων της χώρας. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα πρόβλημα να ομολογήσει ότι απέτυχε παταγωδώς. Είναι συνηθισμένος σε κωλοτούμπες. Μετά το "λεφτά υπάρχουν", τώρα βλέπει, αυτό που όλοι προέβλεπαν από καιρό ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές το 2012. Το κατάλαβε κι αυτός και το επιτελείο του!!! Και τώρα τι;; Τώρα αναζητά συναίνεση. Έχει βγει στη γύρα ζητώντας συνενόχους στην αποτυχημένη πολιτική του. Θα τους βρει;; Είναι πολύ πιθανόν οι πιέσεις από τους εξωχώριες πραγματικούς κυβερνήτες της χώρας να οδηγήσουν και το Σαμαρά στο μαντρί; Είναι πάρα πολύ πιθανόν.  Αν αρχίσουν αν λένε τα ΜΜΕ ότι δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (το γνωστό και δοκιμασμένο τροπάριο εκβιασμού) αν δεν πάρουμε την 5η δόση, τότε η πίεση στο Σαμαρά θα είναι ασφυκτική. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει ότι το χαρτί Παπανδρέου κάηκε και τότε, με πολύ μεγάλη ευκολία, θα οδηγήσουν τη χώρα σε αλλαγή κυβέρνησης. Οι επόμενες τρεις βδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Πάμε για αλλαγή σκυτάλης στην κυβέρνηση ή απλά σε υποταγή Σαμαρά στους πραγματικούς κυβερνήτες της χώρας;

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ντομινίκ Στρος Καν γκέϊτ

Η πρώτη είδηση των τελευταίων ημερών είναι η επίθεση που φέρεται να έκανε με ερωτικές διαθέσεις ο διευθυντής του ΔΝΤ σε μία καμαριέρα στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη. Πολύ περίεργη υπόθεση η οποία έθεσε τέλος στις όποιες φιλοδοξίες είχε ο Ντομινίκ Στρος Καν για να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας. Σίγουρα εκείνος που δεν λυπήθηκε πολύ είναι ο Νικολά Σαρκοζί. Σε κάθε γωνιά της γης τα ΜΜΕ έστειλαν τις εικόνες του σιδηροδέσμιου πανίσχυρου Διευθυντή του ΔΝΤ και έδωσαν ένα μήνυμα άψογης λειτουργίας της αμερικανικής Θέμιδας, η οποία δεν κάνει τα στραβά μάτια σε επώνυμους και διάσημους. Το ερώτημα είναι που βρίσκεται τελικά η αλήθεια: πρόκειται για σεξουαλική επίθεση του "ερωτύλου" Στρος Καν, ο οποίος έχει τη φήμη του "μπήχτη" ή πρόκειται για άλλη μία καλοστημένη συνομωσία απόσυρσης κάποιου πολιτικού με σκοτεινά ανταλλάγματα και επιδιώξεις;; Η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται και από τις δύο εκδοχές. Η πρώτη υπερτερεί λόγω και της ιδιότητας (διευθυντή του ΔΝΤ) του φερομένου δράστη, η οποία κάθε άλλο παρά συμπαθής είναι για τους λαούς και την κοινή γνώμη. Ακόμα είναι νωρίς να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εξακολουθώ και είμαι επιφυλακτικός διότι στην πολιτική, σε ανώτατο επίπεδο, πάρα πολύ σπάνια έχουμε τέτοια διαπόμπευση. Θα περιμένουμε να δούμε και άλλα στοιχεία. Εκείνο που δεν μπορεί να σωθεί είναι η δημόσια εικόνα του Ντομινίκ Στρος Καν. Με τα σημερινά δεδομένα η πολιτική του σταδιοδρομία βρίσκεται στο ναδίρ. Ένα μόνο γεγονός θα τον σώσει και θα τον καταστήσει και πάλι πανίσχυρο: αν αποδειχθεί ότι όλο αυτό το σκηνικό είναι συνομωσία από πολιτικούς του αντιπάλους, οπότε γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής. Κι όταν λέμε "αποδειχθεί", εννοούμε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, ώστε να διαγράψει την εικόνα του σιδηροδέσμιου Διευθυντή από το μυαλό του κόσμου και των γάλλων ψηφοφόρων. Γίνεται κάτι τέτοιο;; ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Σφίγγει η θηλιά για την Ελλάδα

Παρατηρούμε αυτές τις μέρες τις πιό σκληρές θέσεις που επιδιώκουν να περάσουν οι εξωχώριοι κυβερνήτες στην ιθαγενή κυβέρνηση. Το κόλπο είναι γνωστό : ζητούν της "παναγιάς τα μάτια" για να πάρουν αυτά που πραγματικά θέλουν, έτσι ώτσε και η ιθαγενής κυβέρνηση να πάρει ανάσες εμφανιζόμενη ως σθεναρά αντιστεκόμενη στις πιέσεις των τοκογλύφων. Γεγονός είναι ότι και οι πλέον δύσπιστοι στην Ευρώπη βλέπουν ότι το χρέος μας δεν είναι διαχειρίσιμο. Το είπε και ο πλέον "φίλος" μας Κλοντ Γιούνκερ που τον κάναμε και επίτιμο διδάκτορα σε Παανεπιστήμιο. Συνεπώς ο δρόμος του μνημονίου ήταν αδιέξοδος, πρόχειρος και πειραματικός και απέτυχε παταγωδώς. Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Η κυβέρνηση εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι μακριά νυχτωμένη και υποθηκεύει τις μελλοντικές γεννιές των Ελλήνων, ανίκανη να διαχειριστεί το μέγεθος μιας τόσο μεγάλης κρίσης. Όλος ο κόσμος αναρωτιέται ποιά θα είναι η κατάληξη της αδιέξοδης πολιτικής και των τεράστιων λαθών στους χειρισμούς της κυβέρνησης και πόσο ακόμα θα μας ρίξει στο βάραθρο.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εικόνες από το παρελθόν


Τι συμβαίνει στην κυβέρνηση ;

Δεν μπορούμε πλέον να καταλάβουμε, εμείς ο απλός κόσμος, τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό των κυβερνητικών παραγόντων στην Ελλάδα και ιδίως στο μυαλό του πρωθυπουργού και της στενής ηγετικής του ομάδας. Τι σχεδιάζουν ; Που οδηγούν τη χώρα; Έχουν πλάνο ή πελαγοδρομούν χωρίς πυξίδα. Η αγορά στέγνωσε εντελώς και η μικρομεσαία επιχείρηση είναο στο χείλος της κατάρρευσης. Δεν είναι σχήμα λόγου είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για όσους έχουν μάτια να δουν την αλήθεια. Μήπως το σχέδιο είναι η κατάρρευση των πάντων, προκειμένου να έρθουν στα ερείπια οι "σωτήρες" και να δώσουν ψίχουλα παίρνοντας τον έλεγχο της αγοράς;; Δεν μπορεί όλοι εκεί στην κυβέρνηση να έχουν πάθει ομαδική παράκρουση και να βλέπουν ό,τι θέλουν, αγνοώντας την πραγματικότητα που είναι ζοφερή. Η βία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ο κόσμος, δυστυχώς, αρχίζει να σκέφτεται πως πρέπει να πάρει το δίκιο στα χέρια του αφού η πολιτεία δεν μπορεί να του υπερασπίσει βασικά του έννομα αγαθά. Αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό;  ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια ή συμβαίνει κάτι άλλο;; Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι στην πολιτική δεν γίνεται (ούτε αφήνεται) κάτι στην τύχη. Συνεπώς ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ. Εκείνο που δεν ξέρω είναι ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;; Μέχρι τώρα κανείς. Μόνοι και αβοήθητοι, ο καθένας μας χωριστά, πορευόμαστε στον προσωπικό μας γολγοθά μέχρι την σταύρωση.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο Παναθηναϊκός είναι εξάστερος και συνεχίζει....

Τι να πει κανείς για την ομάδα μοντέλο του Ελληνικού Αθλητισμού. Ό,τι και να πει κανείς είναι πολύ λίγο για το τεράστιο οικοδόμημα του μπασκετικού Παναθηναϊκού, την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια κατά γενική ομολογία. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης που διδάσκει ήθος τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν, μολονότι φέτος τα κατέκτησε όλα σε προσωπικό επίπεδο στην Ευρώπη, με την επιλογή του να σηκώσουν μαζί με τον Τσαρτσαρή και τον Μπατίστ- παρά το ό,τι συνηθίζεται να το σηκώνει ο αρχηγός της ομάδας-  το τρόπαιο δείχνει το ομαδικό του πνεύμα. Συγχαρητήρια στην ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΟΜΑΔΑ από τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης Ομπράντοβιτς μέχρι τον τελευταίο φροντιστή της ομάδας. Μας κάνατε για άλλη μια φορά περήφανους.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο Λαζόπουλος εξέθεσε κυβέρνηση και έγκριτους δημοσιογράφους


Λαζόπουλος για Στρος Καν - Παπανδρέου by fotnak

Από τον Λάκη Λαζόπουλο είδαμε ένα αποκαλυπτικό βίντεο, το οποίο πείθει και τον πιό δύσπιστο για το πως παραδόθηκε η χώρα στους ξένους. Αλήθεια οι έμπειροι, έγκριτοι και μπλαμπλάδες δημοσιογράφοι δεν το ήξεραν. Ο σατιρικός ηθοποιός Λαζόπουλος είναι καλύτερος από όλους αυτούς;; Ή ειδήσεις είναι ό,τι επιλέξουν να μας σερβίρουν τα ΜΜΕ, ανάλογα με τα συμφέροντά τους;; (Το βίντεο είναι από την Dailymotion).

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Καλό ταξίδι καλέ μου άνθρωπε ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ

Σήμερα η Ελλάδα έγινε πραγματικά φτωχότερη. Ό,τι και να πει κανείς για τον Θανάση Βέγγο είναι λίγο. Ο Θανάσης Βέγγος, ο άνθρωπος που για πάνω από μισό αιώνα μας χαρίζει το γέλιο, έφυγε από τη ζωή. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΄Ενας από τους πιό σεμνούς ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ουδέποτε επιδίωξε τη δημοσιότητα και μολονότι θα μείνει στην μνήμη μας σαν ο άνθρωπος του γέλιου ήταν ένας βαθύτατα σεμνός και συναισθηματικός άνθρωπος. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Φεύγει σε πολύ κρίσιμες εποχές για την πατρίδα μας, όταν τον είχαμε ανάγκη να μας δίνει κουράγιο με τις ατάκες του. Είμαι βαθύτατα λυπημένος για το θάνατο του αγαπημένου μας ΘουΒου. Εκεί που πάει θα συναντήσει την παλιοπαρέα των μεγάλων Ελλήνων κωμικών και θα κάνουν το θίασο του Παραδείσου για να σκορπούν απλόχερα το γέλιο. Ένα γέλιο που έχει χαθεί πιά από τους Έλληνες. Καλό ταξίδι Θανάση. Καλό ταξίδι καλέ μου άνθρωπε. Θα είσαι πάντα μέσα στις καρδιές μας.

Ιστορίες ενδόξου παρελθόντος: HELLAS SPECIAL

Πράγματι κάποτε η Ελλάδα ήταν SPECIAL. Μετά ήρθαν τα τρωκτικά και οι ανίκανες κυβερνήσεις και σαν αποτέλεσμα όλων αυτών ήρθε η χρεοκοπία. Ψυχολογική πρώτιστα και οικονομική δευτερευόντως. Προοπτική;;; Πηκτό μαύρο σκοτάδι.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε το θάνατο του Οσάμα

Σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν;
Όλη του η ζωή είχε πολλές διακυμάνσεις και αλλαγές στρατοπέδων.
Ζωή γεμάτη μυστήριο, θάνατος επίσης μυστηριώδης.
Αν είναι πραγματικό γεγονός ο θάνατός του, τότε πρόκειται για ένα σοβαρό χτύπημα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.
Η τρομοκρατία όμως, δυστυχώς για την ανθρωπότητα, δεν πεθαίνει.
Ο πόλεμος είναι διαρκείας.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ακόμα και η Άνοιξη απεργεί ετούτη την Πρωτομαγιά του 2011

Τουλάχιστον ο καιρός φέτος συμπαρίσταται στον κόσμο. Μουντός και βλοσυρός σαν τα συναισθήματά μας.

Εργατική Πρωτομαγιά 2011

Σήμερα εργάζεται η Εργατική Πρωτομαγιά (τρόπος του λέγειν) ύστερα από μία χρονιά όπου τα εργατιά δικαιώματα κατακρεουργήθηκαν, παροχές του προπερασμένου αιώνα καταργήθηκαν, θεσμοί του περασμένου αιώνα εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα. Η εργατική τάξη πληρώνει για πολλοστή φορά την ασυδοσία, την ανικανότητα, τον υπέρμετρο πλουτισμό και το θράσος των ολίγων, οι οποίοι επί μονίμου βάσεως την κοροϊδεύουν και ζητούν την ψήφο των εργαζομένων. Όλα αυτά τα κατάφερε το κόμμα που διαφημιζόταν (το πάλαι ποτέ) ως κόμμα των μη προνομιούχων Ελλήνων!!! Εκείνο που θα αγωνιζόταν για τα δικαιώματα του λαού και των περήφανων γηρατιών!! Τι ειρωνεία της Ιστορίας αλήθεια! Τριάντα χρόναι μετά από το 1981 που το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία και ο λαός πράγματι πήρε λίγο τα πάνω του, έρχεται το ίδιο κόμμα και τον ρίχνει και πάλι στα τάρταρα. Το έγκλημα (διότι περί εγκλήματος πρόκειται) είναι ότι τώρα ο λαός αυτός, που πίστεψε στις καλύτερες μέρες, δούλεψε, ορματίστηκε, δανείστηκε και προσδοκούσε σε ένα καλύτερο μέλλον βρίσκεται αβοήθητος ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ.  Τριάντα χρόναι μετά του απέμειναν τα δάνεια, οι δυσβάστακτες δόσεις και οι μειωμένοι μισθοί. ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με αυτουργούς που περιφέρουν την ανικανότητά τους, πέρα δώθε, στηριζόμενοι σε κλειστές κάστες επαγγελματιών γλειψαδόρων, (ΜΜΕ, πουλημένων συνδικαλιστών κλπ τρωκτικών) έχοντας καταλάβει τα πόστα της εξουσίας, ξεπουλάνε την πατρίδα μας, χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και κυρίως, χωρίς αιδώ. Και ο λαός παρακολουθεί αμήχανος και ανήμπορος να αντιδράσει. Με τι κουράγιο να αγωνιστεί και για ποιό σκοπό. Αλυσοδεμένος σε μια νέα αόρατη ΚΑΤΟΧΗ, χωρίς αντίσταση παραδίνεται στις ορέξεις απίθανων ιστορικών φελλών, οι οποίοι θα περάσουν στα ψιλά γράμματα της ιστορίας, κυρίως λόγω της καταστροφής που προκάλεσαν στο τόπο μας. Και συνεχίζουν αδιάντροπα να  προκαλούν (μαζί τα φάγαμε) χωρίς ίχνος αυτοκριτικής η οποία, ακόμα και σε υποτυπώδη μορφή να υπήρχε, θα έπρεπε να τους οδηγήσει στην παραίτηση ώστε να οδηγηθούν στον κάλαθο απορριμάτων της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Κι όμως, στέκονται εκεί, αγέρωχοι, με στόμφο και ύφος, και προβαίνουν σε δηλώσεις κενές περιεχομένου, με ηλίθια χαμόγελα, απλά φερέφωνα ξένων αποφάσεων. Ο λαός βαλτωμένος στην καθημερινή μάχη για την επιβίωση και στην εκπλήρωση των στοιχειωδών υποχρεώσεών του, τρέχει σε ό,τι ευκαιριακές δουλειές βρει για να πάρει τα 15 ή 20 ευρώ προκειμένου να συμπληρώσει τα πενιχρά εισοδήματά του που πλέον δεν του φτάνουν ούτε για την εκπλήρωση βασικών του αναγκών. Τα περήφανα γηρατιά, από αύριο 2 Μαϊου θα τρέξουν από τα άγρια χαράματα να πιάσουν ουρές για να πάρουν (σε εύθετο χρόνο...) το αντίτιμο των φαρμάκων τους, αφου οι φαρμακοποιοί δεν θα τους δίνουν φάρμακα επι πιστώσει. ΜΠΡΑΒΟ ρε λεβέντες της μεταπολίτευσης. Καλά τα καταφέρατε. Άξιος ο μισθός σας. Απολαύστε όσα κονομήσατε σε πλήρη ατιμωρησία, την οποία ομόφωνα όλοι θεσπίσατε και ζήστε με τις οικογένειές  σας πλουσιοπάροχα. Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου επειδή του εργάτη και του υπάλληλου το παιδί θα μαραζώνει βλέποντας τους γονείς του να μην μπορούν ούτε να χαμογελάσουν πλέον από το ζόρι που τραβάνε καθημερινά. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά των εργατοπατέρων.